Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Araç kamerasına hafıza arıyordum. Hızına, kapasitesine bakmak yetiyor diye düşünürken Endurance (dayanıklılık) özelliğine de bakmak gerektiğini öğrendim. Daha doğrusu bu tarz bir ürün olduğunu duymamıştım daha önce. Faydası olabilir belki. Videosu aşağıda 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Videodan öğrendiklerini anlatsana Hazıra konalım 1 3 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 (düzenlendi) Anladığım kadarıyla söyleyeyim, uzun ömürlü olsun, sorun yaşamayayım 2-3 yıl, garantili olsun diyorsak endurance tipinde sd kart alacağız, ucuz olsun, bozulursa yenisini alırım, sorun olmaz diyorsak ucuzunu alıp takacağız Aradaki fiyat farkı 2 katı olunca çok anlamlı gelmedi bana endurance tipinde sd kart almak. Fiyatlar birbirine yakın bulursam endurance alırım ------------ Bu arada endurance iddiasında bulunan SD kartların ömür tahminlerini iyi okumak gerek. Birisi 40bin kayıt saati ömür sunarken bir diğeri 10bin saat ömür sunuyor. Ucuz diye atlamadan önce dikkat 16 Mart 2022 tarihinde Murat Sürmeli tarafından düzenlendi ek bilgi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Viofo A129 duo için Lexar 64GB microSDXC UHS-I 633X 95mb/sn (Class 10) U1 hafıza kartı almıştım geçen hafta okuma/yazma hatası verdi bir türlü formatlayamadım. Linux, ios, android, diğer araç kamerası hatta xerox yazıcı dahil denemediğim sistem kalmadı ama olmadı. Garantisi biteli iki hafta oldu ama yinede faturası ile ithalatçıya yolladım. Aynı kartın 128 gb olanını cep telefonunda kullanıyorum sorun yok. araştırmalarım sonucu Lexar ın en iyi ve kaliteli kart üreticisi olduğunu öğrenmiştim. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Viofo A129 duo için Lexar 64GB microSDXC UHS-I 633X 95mb/sn (Class 10) U1 hafıza kartı almıştım geçen hafta okuma/yazma hatası verdi bir türlü formatlayamadım. Linux, ios, android, diğer araç kamerası hatta xerox yazıcı dahil denemediğim sistem kalmadı ama olmadı. Garantisi biteli iki hafta oldu ama yinede faturası ile ithalatçıya yolladım. Aynı kartın 128 gb olanını cep telefonunda kullanıyorum sorun yok. araştırmalarım sonucu Lexar ın en iyi ve kaliteli kart üreticisi olduğunu öğrenmiştim. Araç kamerasında kullandığınızı söylemeyin hocam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Samsung evo kullanıyorum 3 seneyi geçmiştir bir sıkıntı çıkmadı 😀 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Murat Sürmeli yazdı: Araç kamerasında kullandığınızı söylemeyin hocam Evet 🙂 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 Tabi elektronik biraz da şans işi, üretim kalitesi ve talihsizlikler önemli bir faktör ömür için Sürekli kayıt modunda kullanmıyorsak günde 1 saat ortalama kayıt yapsak, yılda 360 saat yapar zaten. Yüksek dayanıklılık sunanların en düşüğü 5000 saat ömür biçiyorlar gördüğüm kadarıyla. Bu da 13 yıl ömür garantisi demek. Normal kartlar da şanssız değilsek 3-5 yıl gidecektir bu tarz kullanımda. Sanıyorum park modunda 24 saat kayıt yapanları daha çok ilgilendiriyor bu özellik. Çünkü normal kaydın çok üzerinde bir kayıt işlemi yaşanıyor, hareket algılama olsa bile. Dediğim gibi 2 katı para verip almak şu ekonomik şartlarda çok da mantıklı gelmedi bana, %10 - %20 fazlasına alınabilir denk gelirse yada ucuzlarsa 👍 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 (düzenlendi) Samsung Evo 64gb kullanıyorum. 2 buçuk senedir kullanıyorum 2 hafta önceye kadar sorun yoktu. 2 hafta önce kayıt hatası vermeye başladı. Hem bilgisayardan hem kameradan defalarca formatladım en sonunda galip geldim 10 gündür sorunsuz çalışıyor 16 Mart 2022 tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 Bu arada Kioxia (eski Toshiba) endurance sd kartları fiyatı uygun görünmekte. İncelemekte fayda var. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 araç kameralarımda iki tane sanmsug evo plus kullanıyorum biri 64 (4 yıl) diğeri 128 (2yıl) şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Videodan öğrendiklerini anlatsana Hazıra konalım en pahalısı hangisiise onu alacaksın 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Uzun süredir Evo kullanıyorum.. bir ara sorun çıkardı.. Cihazın kendisine formatlattım. cihazı da resetledim.. toparladı.. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Bende hemen hemen 2 yıldır Samsung Evo kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 Evren Barış Özbek yazdı: Samsung Evo, 6 ayda bozuldu. Sürekli kayıt mı alıyordun hocam? Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Murat Sürmeli yazdı: Sürekli kayıt mı alıyordun hocam? Günde en fazla 1 saat kayıt alıyor. Kontak kapatınca kamera da kapanıyor. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 16 Mart 2022 Yazar Paylaş 16 Mart 2022 Evren Barış Özbek yazdı: Günde en fazla 1 saat kayıt alıyor. Kontak kapatınca kamera da kapanıyor. O zaman şanssızlık yada elektriksel/çevresel sorunlar hocam. Sıcağın ve elektriksel dalgalanmanın negatif etkisi var ama bence şansızlık sizinkisi. Garantiden belki değişirdi 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Viofo A129 duo için Lexar 64GB microSDXC UHS-I 633X 95mb/sn (Class 10) U1 hafıza kartı almıştım geçen hafta okuma/yazma hatası verdi bir türlü formatlayamadım. Linux, ios, android, diğer araç kamerası hatta xerox yazıcı dahil denemediğim sistem kalmadı ama olmadı. Garantisi biteli iki hafta oldu ama yinede faturası ile ithalatçıya yolladım. Aynı kartın 128 gb olanını cep telefonunda kullanıyorum sorun yok. araştırmalarım sonucu Lexar ın en iyi ve kaliteli kart üreticisi olduğunu öğrenmiştim. lexar u3 64gb kart var bende. 4k çeken aksiyon kamerasından iki kere hata verdi. formatlama zournda kaldım. samsung pro öneriyro kameranın üreticisi. 1 Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Murat Sürmeli yazdı: O zaman şanssızlık yada elektriksel/çevresel sorunlar hocam. Sıcağın ve elektriksel dalgalanmanın negatif etkisi var ama bence şansızlık sizinkisi. Garantiden belki değişirdi Garanti için faturasını bulamadım. Şanssızlık. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 ben hikvision araç kamerasında 32 gb toshiba kullanıyorum 1 seneyi geçen süredir. henüz sağlam. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 16 Mart 2022 Paylaş 16 Mart 2022 Toshiba kullandım fiesta ve 500de araçla birlikte kamera pert oldu kart halen sağlam, yeni kamera alırsam ona takacağım, tahmini 6-7 yıldır kullanıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts