Muhittin Kaplan 17 Mart 2022 Paylaş 17 Mart 2022 Keske birde linux bir media ile deneseydiniz Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 17 Mart 2022 Yazar Paylaş 17 Mart 2022 Doğan Arşiray yazdı: işlemci var. diğer bilgisayarlardan birinden söksenize? Hepsi vpro düz i5 yok elimizde hepsi aynı konfigürasyonda Muhittin Kaplan yazdı: Keske birde linux bir media ile deneseydiniz O aklıma gelmedi hiç yarın linux bulursam deneyeyim teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Mart 2022 Paylaş 17 Mart 2022 Şu eeprom denen malzeme klonlanıyor ise ve kasa yapısı uygunsa söker kopyalar takarım. Ne aceba tipi ismi cismi? 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 17 Mart 2022 Paylaş 17 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Şu eeprom denen malzeme klonlanıyor ise ve kasa yapısı uygunsa söker kopyalar takarım. Ne aceba tipi ismi cismi? 2 kablo 1 ampül ile çözemezmisin yani? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Mart 2022 Paylaş 17 Mart 2022 2 kablo 1 ampül ile çözemezmisin yani?Led ampül ile denemek lazım Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 19 Mart 2022 Yazar Paylaş 19 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Şu eeprom denen malzeme klonlanıyor ise ve kasa yapısı uygunsa söker kopyalar takarım. Ne aceba tipi ismi cismi? Servet Bey o yöntem de tercih ediliyormuş ama servis eproma yazılım yükleyerek çözdü 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 19 Mart 2022 Yazar Paylaş 19 Mart 2022 Eveet geldik bir problemin sonuna 😊 emeği geçen değerli fikirlerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim. Burada yazılanlar mutlaka başka pclere çözüm olabilir ama bize içlerinden bir tanesi ilk önce @Erdem Dertsiz Bey'in dediği daha sonra da başka mesajlarda da değinilen eproma yazılım atma problemiyle karşı karşıyaymışız. Servis makinayı aldı ve bir gün içinde çözdük diye geri dönüş yaptılar. Pazartesi günü diğer pcleri de götüreceğiz. Öğrencilerimiz için çabalarımız sonuca vardığı için mutluyum hepinizin de ellerine sağlık. 9 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Tabi yaa eprom.. Aklıma gelmisti halbuki.. 😬 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 19 Mart 2022 Yazar Paylaş 19 Mart 2022 Doğan Arşiray yazdı: Bizim hibe hayalleri yalan oldu yani 🙂 Şimdi başka hibeler arayışındayız. Bilgisayar sandalyesi - taburesi hibeleriniz kabul edilir 😊👍 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Nedir bu eprom olayı daha önce hiç duymadım? Bios versiyonu mu? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Nedir bu eprom olayı daha önce hiç duymadım? Bios versiyonu mu?Kilitli olabilir. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 19 Mart 2022 Yazar Paylaş 19 Mart 2022 Eprom romun silinebilir ve programlanabilir olanı demek. Erdem Doğan yazdı: Nedir bu eprom olayı daha önce hiç duymadım? Bios versiyonu mu? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 ROM = Read Only Memory Üretim esnasında bir kere yazılan, bir daha üzerindeki veri değiştirilemeyen bellek. EPROM = Erasable Programmable Read Only Memory Bunu da EPROM programlayıcı cihazla yazabiliyoruz. Bunların RAM'den farkı güç kesilse dahi üzerindeki veriyi tutmaya devam edebilmeleri. Anakart üzerindeki ROM (ya da EPROM) bellekte BIOS olur, BIOS = Basic Input Output Operating System, yani özetle bilgisayarın açılıp yüklenecek olan OS'in bulunduğu medyayı (HDD, CD vs.) nasıl bulacağını ve okuyacağını vs. içerir. BIOS olmadan bilgisayar başlamaz. Eskiden çok haşır neşir olurduk BIOS ile, Award mı BIOS mu ona göre master şifreler bile vardı hatta çok eskiden. BIOS şifresi olsa bile açardı o şifreyle. Şimdiki çocuklar o ekranı hiç görmüyorlar. 2 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Selim Bilgin yazdı: ROM = Read Only Memory Üretim esnasında bir kere yazılan, bir daha üzerindeki veri değiştirilemeyen bellek. EPROM = Erasable Programmable Read Only Memory Bunu da EPROM programlayıcı cihazla yazabiliyoruz. Bunların RAM'den farkı güç kesilse dahi üzerindeki veriyi tutmaya devam edebilmeleri. Anakart üzerindeki ROM (ya da EPROM) bellekte BIOS olur, BIOS = Basic Input Output Operating System, yani özetle bilgisayarın açılıp yüklenecek olan OS'in bulunduğu medyayı (HDD, CD vs.) nasıl bulacağını ve okuyacağını vs. içerir. BIOS olmadan bilgisayar başlamaz. Eskiden çok haşır neşir olurduk BIOS ile, Award mı BIOS mu ona göre master şifreler bile vardı hatta çok eskiden. BIOS şifresi olsa bile açardı o şifreyle. Şimdiki çocuklar o ekranı hiç görmüyorlar. efmukl award bioslarda işe yarıyordu ama ami bioslarda çalışmıyordu hatırladığım kadarıyla. biosa ne şifre girerseniz girin efmukl yazınca açılıyordu. hey gidi günler hey 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Öner Kurukuz yazdı: efmukl award bioslarda işe yarıyordu ama ami bioslarda çalışmıyordu hatırladığım kadarıyla. biosa ne şifre girerseniz girin efmukl yazınca açılıyordu. hey gidi günler hey Aynen öyle. EFMUKL ve EFRAKL idi sanırım Award bios için. Ben de bayağı küçüktüm o zamanlar ama nereden nasıl kaldı aklımda bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Mart 2022 Paylaş 19 Mart 2022 Siz gençler bilmez eeprom üstüne boş eeprom takıp kopyalama yapmayı Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Siz gençler bilmez eeprom üstüne boş eeprom takıp kopyalama yapmayı Makine bumuydu abi? Tabi bilemeyiz, vitamini olduğumuz ağaç yetişmemişti daha 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Servet Aydın yazdı: Siz gençler bilmez eeprom üstüne boş eeprom takıp kopyalama yapmayı Uv ışıklı filan.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Erdem Doğan yazdı: Makine bumuydu abi? Tabi bilemeyiz, vitamini olduğumuz ağaç yetişmemişti daha Komodor64 degilmi bu? Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Doğan Arşiray yazdı: Komodor64 degilmi bu? Evet, lakabı da Komodor Servet idi zaten, Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Mart 2022 Paylaş 20 Mart 2022 Doğan Arşiray yazdı: Uv ışıklı filan.. Yanarlı dönerli Mert Gülkokan yazdı: Servet Aydın yazdı: Siz gençler bilmez eeprom üstüne boş eeprom takıp kopyalama yapmayı Sen portifçi değilmiydin abi ? MÖ. 7yyda elektronik işi yapıyordum Erdem Doğan yazdı: Evet, lakabı da Komodor Servet idi zaten, Kıtlarım seni çocuk Yorum bağlantısı
Recommended Posts