İçeriğe Yönlendir

Motor Takozu

Mustafa DAĞLI

Recommended Posts

Mustafa DAĞLI

Selamun aleyküm dostlar 2005 fiestamin takozlarını yan sanayiyle degistirdim araba çalışırken titriyor zulüm oldu kullanmak bana orjinaline 4080 lira istediler ben üstündekileri 300 liraya taktırdım memnun değilim önereceğiniz başka marka varmı mesela Alman yan sanayi FEBİ gibi yardımcı olunda kurtulayım zulümden dostlar.. SAĞLICAKLA KALIN 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bunun cevabını ben de merak ediyorum, takipteyim. Alt tarafı kauçuk bir parça ama ne kerametse fiyatı uçuyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa DAĞLI
Köksal Yılmaz yazdı:

Bunun cevabını ben de merak ediyorum, takipteyim. Alt tarafı kauçuk bir parça ama ne kerametse fiyatı uçuyor.

Hiç sorma abi ya uçuyor fiyatlar

Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Focusumun üst takozunu geçen gün değiştirdim. Yan sanayii takozların motoru taşıma konusunda yeterli olmadığını ve değiştirmek istiyorsam orijinali ile değişmemi söyledi ustam. Belki Fiesta da  böyle bir sorun olabilir. Bizde bir tanıdığında yardımı ile üst takozu temin edip değiştirdik. Alt takozu geçen sene değiştiğimiz için oynamadık.  Şimdilik aracımda ses seda yok. 

Bu arada üst takoz + şanzıman takozunun 300 TL olması da mucize gibi bir şey. Ben sadece işçiliğe 300 TL verdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yiğit Özdemir

Şubat ayında bende motor takozunu(sağ üst tarafta kule olan) değiştirdim. Araç 1.25 2014 ford fiesta 78xxx km'de. STD Ecem marka takıldı. Parça maliyeti 600,00-TL oldu. Şimdilik memnunum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Yiğit Özdemir yazdı:

Şubat ayında bende motor takozunu(sağ üst tarafta kule olan) değiştirdim. Araç 1.25 2014 ford fiesta 78xxx km'de. STD Ecem marka takıldı. Parça maliyeti 600,00-TL oldu. Şimdilik memnunum.

Benzinlide belki çok farketmez ama dizelde ne yazıkki yan sanayi motor takozu 1 sene kadar dayanıyor en fazla. 

Mecburi olarak bende dizel fiestada yan sanayi taktırdım, 1 sene geçmedi yine bariz titremeler yığılmalar oldu. Orjinalle değiştirdim, dünya varmış. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Aracın sase numarasından parcacılara baktırın kodu alarak net üzerinden araştırın ve orj olarak satın alın. Yan sanayiden uzak durun paranız çöpe gider ve çektiğiniz sıkıntı yanınıza kalır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Motor takozları asla yan sanayi taktırılmamalı. Orjinalden şaşmayın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Orjinali takmayı gönül ister de mesela 2.0 dci qasqainin orjinal takozlarının fiyatını bilen var mı? 2 yıl önce servise sordum 2500 tl/adet dedi, bugünü siz hayal edin. Diğer açıdan 2004 elantrama yan sanayi şanzıman takozu aldım memnun kalmadım 3 katı fiyata orjinal aldım sorun çözüldü. Biraz da fiyat/performansla ilgili gibi. 

Yok mudur bunun takozunu gerekli tip kauçukla döken bir yer, içini doldurtalım, dış metali ömürlük zaten.

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tüm takozlar önemlidir.. 

Yan sanayisi ya performans vermez yada çabuk bozulur.. 

Ben Qashqaiye ingiltereden getirtmiştim. 

Yurt dışı bağlantınız varsa, yurt dışından araştırın ama orijinal alın. 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Köksal Yılmaz yazdı:

Orjinali takmayı gönül ister de mesela 2.0 dci qasqainin orjinal takozlarının fiyatını bilen var mı? 2 yıl önce servise sordum 2500 tl/adet dedi, bugünü siz hayal edin. Diğer açıdan 2004 elantrama yan sanayi şanzıman takozu aldım memnun kalmadım 3 katı fiyata orjinal aldım sorun çözüldü. Biraz da fiyat/performansla ilgili gibi. 

Yok mudur bunun takozunu gerekli tip kauçukla döken bir yer, içini doldurtalım, dış metali ömürlük zaten.

Servis fiyatına bakmayın, 2000 liraya aldığım orjinal takoza servis 4000 e yakın rakam istedi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

bunun takozunu gerekli tip kauçukla döken bir yer,

içinde yağ var, tek kauçuk değil, zaten sorun orada başlıyor, sanırım yan sanayiler sadece kauçuk veya tek malzeme

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Öyle deme darılır sonra, implant ondan daha küçük diş kovuğunu dolduran bir çelik/titanium parça ama 500 euro dan başlıyor🤣

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

motor takozunu ya orijinal markalı yada oem markasız almak lazım. gerisi yalan.

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Mert Gülkokan yazdı:

Polonun üst şanzıman takozunj değiştirdim özellikle gazdan çekip tekrar gaz verdiğimde hissedilir bir motorun öne gitme geriye vurma hareketi vardı

Birebir orjinalini aldım belirli bir süre sonra yine aynısı oldu
İçteki kaucuk esnedikçe aynı şeyler yine oluyor
İlk değiştirdimde gazı çekip tekrar verdiğimde motor mm cinsinden bile hareket etmiyordu

Alt takoz genelde daha fazla yıpranır. Üst takozu değişince sıkıntı kesiliyor ve bir süre sonra başlıyorsa alt takozu da mutlaka beraberinde değişin. Takoz sayısına orantılı olarak yük biniyor, siz 1 tanesini değişiyorsunuz diğerine gelen yükü yeni parça çekiyor, normalden daha fazla yük almak durumunda kalınca zaman içerisinde bozuluyor.

Özellikle triger değişiminde vs dikkat edilmezse takoz arızaları görülüyor. Bir tarafı söküyorlar desteklenmiyor vs, haliyle diğer tarafa çok yük biniyor ve zarar görüyor

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Orjinali çok pahalı olunca daha az pahalı olan FEBI marka takmıştım. Bir sorun yaşatmadı şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...