İçeriğe Yönlendir

Tıraş Bıçağı

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Bıçak başlıkları çok pahalı. Tekli bıçaklar da pahalı. Sizler nasıl yapıyorsunuz traş işini? Az önce şok’tan adam marka 10’lu çift bıçaklı aldım 13 liraya. Ama gillette permatik bile tek bıçaklı olanı adet 5-6 lira

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bıçak başlıkları çok pahalı. Tekli bıçaklar da pahalı. Sizler nasıl yapıyorsunuz traş işini? Az önce şok’tan adam marka 10’lu çift bıçaklı aldım 13 liraya. Ama gillette permatik bile tek bıçaklı olanı adet 5-6 lira

9547252236338.jpg

Kaliteli makine alırsan (ki şu ara çok pahalı ama yine de dediğim geçerli) bıçaktan çok da pahalıya gelmiyor uzun vadede

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Sinek kaydı olma zorunluluğu yok ise ortalama 300 liraya sakal kesme makinası alabilirsiniz mesela ben powertech firmasinin bir modelini kullaniyorum. Kirli sakal konusunda idare eder. 1.5 yıldır tras bıçağı kullanmadım desem yeridir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gülkokan yazdı:

Makina ile oluyorum hafif kirli bırakıyorum iş yerinds karışan eden de yok

7 senedir braun sakal şekillendirici kullanıyorum ama bıçakları artık köreldi. Taşa sürttüm ama bilenmedi. Onların bi hal çaresine bakacağım ama bıçak anlamında neden bu kadar pahalı bunlar anlamadım. Alt tarafı plastik ve incecik çelik

ustura ve jilet alsam kendimi traş edebilir miyim acaba

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Hacı Şenyurt yazdı:

Sinek kaydı olma zorunluluğu yok ise ortalama 300 liraya sakal kesme makinası alabilirsiniz mesela ben powertech firmasinin bir modelini kullaniyorum. Kirli sakal konusunda idare eder. 1.5 yıldır tras bıçağı kullanmadım desem yeridir.

Kapanma döneminde hem saç, hem sakal keserim diye 758 modelini almıştım, iyi ki de almışım. Makine kendini 2-3 kere amorti etti :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gilette gilette gilette... wilkinson iyi idi, gilette onu da satın aldı bitirdi. makina da kesiyor ama jilet başka bir dünya

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bıçak anlamında neden bu kadar pahalı bunlar anlamadım. Alt tarafı plastik ve incecik çelik

gümrükleme bölümünde iş ortağı idik, ocakbaşında tartışalım... 1 tır dolusu jilet bıçağı düşün :) altın rezervinden bile daha iyi korunur

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ben sağlam stok yapmıştım fiyatlar makul iken hala onları kullanıyorum bitene kadar Allah kerim.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Gilette Blue3 ve benzerlerinden başkası ile tıraş olamıyorum. Sakallarım çok sert. 1 adet Blue3 2 günde bir tıraş ile yaklaşık 10 kere oluyorum. En son 6 lı iki paket almıştım, paketi 39,00 TL iken. Şimdi en ucuzu 2 katı olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok uzun yıllardır traş makinesi kullanıyorum.. 

Sadece çok uzarsa permatik tek bıçaklı yetiyor bana.

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Hergün tıraş oluyorum gilette fusion kullanıyorum. Geçenlerde ucuz bulunca 4 yıllık ihtiyacı stokladım.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

gilette gilette gilette... wilkinson iyi idi, gilette onu da satın aldı bitirdi. makina da kesiyor ama jilet başka bir dünya

gümrükleme bölümünde iş ortağı idik, ocakbaşında tartışalım... 1 tır dolusu jilet bıçağı düşün :) altın rezervinden bile daha iyi korunur

Tamam çeliği değerli ama o kadar da değil ya hu 

ben yıllardır mach 3 kullanıyorum. Şu an 8’li paket falan alınca tanesi 30-35 liraya geliyor. 

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

ustura ve jilet alsam kendimi traş edebilir miyim acaba

El aliskan değilse faça kesin bozulur. %100
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Uzun sakalın bakım ve kesim maliyetini bilseniz...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Uzun sakalın bakım ve kesim maliyetini bilseniz...

Sakallar da mı v6

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Barış AÇIL yazdı:

El aliskan değilse faça kesin bozulur. %100

Hiç kullanmadım ama elim berber işlerine çok yatkın. Bi deneyeceğim. Sonucu yazarım kan kaybından bayılmazsam 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Haftada 2 kere traş oluyorum. Okul tatil olsa bile aynı. Traş makinesi boyun tarafını iyi alamıyor. Her çeşit makine denedim. Ben 5 bıçaklı olandan kullanıyorum. 1 bıçakla 40 sefer oluyorum. Belki fazlası vardır. Bıçağı asla sıcak suya değdirmiyorum. Arada 5 bıçağı pahalı bulduğumdan 3 bıçaklı aldım . Ama her defasında 2-3 kanamayla defteri kapattım.  3 tane yedeğim kaldı. Sanırım bitince kredi çekip 8 li alacağım .

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Fırat Önal yazdı:

Haftada 2 kere traş oluyorum. Okul tatil olsa bile aynı. Traş makinesi boyun tarafını iyi alamıyor. Her çeşit makine denedim. Ben 5 bıçaklı olandan kullanıyorum. 1 bıçakla 40 sefer oluyorum. Belki fazlası vardır. Bıçağı asla sıcak suya değdirmiyorum. Arada 5 bıçağı pahalı bulduğumdan 3 bıçaklı aldım . Ama her defasında 2-3 kanamayla defteri kapattım.  3 tane yedeğim kaldı. Sanırım bitince kredi çekip 8 li alacağım .

Bıçağı sıcak suya değdirince bozuluyor mu? 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Erhan Doruk yazdı:

Bıçağı sıcak suya değdirince bozuluyor mu? 

Lastikler bozuluyor galiba. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

Lastikler bozuluyor galiba. 

Lastikleri kim takarki. Bıçaklar da o fiyata satılıyorsa ultra kaliteli çeliktir sanırım. O da bizim sıcak musluk suyundan etkilenmez heralde

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Braun cruzer 6. 

7 yıl olmuş alalı. 

Bunun bıçaklarını bilemenin bir yöntemi var mı. 

Bıçak almaya gitmiştim satıcıya ama bıçak makinadan pahalı idi.

Yorum bağlantısı
Barış AÇIL

Hiç kullanmadım ama elim berber işlerine çok yatkın. Bi deneyeceğim. Sonucu yazarım kan kaybından bayılmazsam [emoji23]
Ağır romandaki gibi balon testi öneririm öncesinde

Balon patlamazsa devam :)
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Eski usul çelik ustura+traş sabunu+fırça.

12 yaşından beri yaklaşık 22 senedir yaz, kış resmî tatil, izin, kar, yağmur, çamur vs her gün düzenli olarak traş olurum hiç şaşmaz. El alışkanlığından olsa gerek gözü kapalı veya zifiri karanlıkta bile yarım bardak su ile çiziksiz traş olabilirim.

• Beğen 5
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Eski usul çelik ustura+traş sabunu+fırça.
12 yaşından beri yaklaşık 22 senedir yaz, kış resmî tatil, izin, kar, yağmur, çamur vs her gün düzenli olarak traş olurum hiç şaşmaz. El alışkanlığından olsa gerek gözü kapalı veya zifiri karanlıkta bile yarım bardak su ile çiziksiz traş olabilirim.
Ben denesem ambulansın hazırda beklemesi gerekir. Sizi tebrik ederim.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ersev Kaya yazdı:

Braun cruzer 6. 

7 yıl olmuş alalı. 

Bunun bıçaklarını bilemenin bir yöntemi var mı. 

Bıçak almaya gitmiştim satıcıya ama bıçak makinadan pahalı idi.

Ben söktüm. Bileme taşı aldım. 2-3 kere denedim ama eskisinden de kötü oldu. Şimdi hiç kesmiyor. Ya bıçakları değişeceğim ya da bileyecek bir yer bulmam lazım. Eminönü’ne gidip kuaförcüler hanına uğrayacağım

bende braun bt 5070 var. Bıçağı internette aratınca izmir ayser servis diye mağaza 200 liraya satıyor. Kendi servisine sormadım

ince eğe bulsam yaparım aslında

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...