Çağlar Bayur 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 arabaların egzosundan çıkanlara taktık, fabrikalar da kendisini çok çevreci arabalar imal edeceğim diye yırtıyor, bize yansıması da pahalı ve daha da pahalı ama çok daha pahalı arabalar. Peki savaşların emisyonuna neden takan yok? müşteri de buna taksın? dünya vatandaşı olarak ülkelere ceza keselim? yapılan bazı araştırmaları okudum, tabi ki sınırlı, apaçık kaynaklar pek yok. yaklaşık yıllık 257 milyon arabanın egzosu kadar emisyon salındığını yazan var,(Türkiyedeki araba sayısı 25 milyon) yani bizim ülkenin toplamının 10 misli yıllık salınım söz konusu. rakamlar aşağı yukarı bu civarda olarak kabul edelim, güncelde insanlığın başında bir rus manyağı da var, adam füzeleri salladıkça insanlar ölüyor, çevreye de emisyon yayıyor? İnsanlık bu toplu halüsünasyondan çıkabilecek mi acaba. kaynaklar: https://ceobs.org/how-does-war-contribute-to-climate-change/ https://www.dw.com/en/the-bootprint-of-war-carbon-emissions/a-57682807 https://theintercept.com/2019/09/15/climate-change-us-military-war/ https://watson.brown.edu/costsofwar/files/cow/imce/papers/Pentagon Fuel Use%2C Climate Change and the Costs of War Revised November 2019 Crawford.pdf 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 C5 de debelenip dursun emisyon düşüreceğim diye. Zaten verimli yakıyor. Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 Her ülke tatbikat yapıyor, eğitim atışları yapıyor. Bunlar savaşlardan daha fazla çevreyi kirletmiş olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Mart 2022 Yazar Paylaş 13 Mart 2022 Nihat Palolu yazdı: Her ülke tatbikat yapıyor, eğitim atışları yapıyor. Bunlar savaşlardan daha fazla çevreyi kirletmiş olabilir. onları da dahil edelim cezayı keserken? Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: onları da dahil edelim cezayı keserken? 1 mermi üretebilmek için 1000 ağaç diksinler 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 İnsan hayatını herşeyden üstün görüyoruz ama bu 1.derece kanbağından öte geçemiyor. 1 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 Adam tüketimin en tepesinde 200 km öteye bile uçak ile gidiyor. Sabah kahvaltıda portakal suyunda bir yudum alıp çıkıyor. Sonra noolcak bu kutup ayılarının hali. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 13 Mart 2022 Paylaş 13 Mart 2022 Ben ne insanların ne de hükümetlerin bu konuda tutarlı ve samimi davranmadıklarını düşünenlerdenim. Her sene mübarek kıristmısta çuvalla havai fişek, maytap vs atan Hans ve Helga, sabah kapısının önünde park halinde çalışan araba görürse hemen çevreci edalarıyla polise şikayet ediyor. Eee akşam doğanın ırzına geçtin? Ya da garajında duran V8 atmosferin içinden geçmiyor mu? Özetle herkes çevreci olunsun istiyor ama ucunun kendisine dokunmamasından yana. Her ne kadar dikkat etsem de buna ben de dahilim. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 14 Mart 2022 Paylaş 14 Mart 2022 (düzenlendi) Hüseyin Sönmez yazdı: Adam tüketimin en tepesinde 200 km öteye bile uçak ile gidiyor. Sabah kahvaltıda portakal suyunda bir yudum alıp çıkıyor. Sonra noolcak bu kutup ayılarının hali. Bence de çok yazık valla, kola içip sağlıklarını bozuyorlar, portakal suyu dururken. Avrupa insanı ne isterse kendi için ister. Mülteci sorununda dine ve ırka göre takınılan tavrı gördük. Emisyon hikayesi de aynı. Araba üretilirken ya da elektrik üretilirken salınan emisyon sorun değildir çünkü bunlar Avrupa'da salınmıyor. Önemli olan bu arabanın Avrupa sokaklarında gezerken saldığı emisyondur. Kakao tarlasında çalışan çocuğun ya da lityum madeninde çalışan çocuğun durumu önemli değildir. Önemli olan ortaya koydukları ürünün Avrupalıya olan faydasıdır. 14 Mart 2022 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 14 Mart 2022 Paylaş 14 Mart 2022 biraz işim var şimdi birazdan ararım joe ile vladamiri kendinize çeki düzen verin derim Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 14 Mart 2022 Paylaş 14 Mart 2022 Elektrikli tank işine mi girsin Musk? Napsın? Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 14 Mart 2022 Paylaş 14 Mart 2022 Bu arabanın emisyonu fazla diye yeni model araç çıkartıyor tamam mantıklı. E babacım eski araç en az 20 yıl daha piyasada emisyonu yüksek vaziyette gezecek ? 20 yıl daha kirletmeye devam edecek ne yapcaz bunu ? Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 14 Mart 2022 Paylaş 14 Mart 2022 Hangi sektör olursa olsun, çevre duyarlılığı kisvesi var ise, bilin ki daha fazla çevreyi kirletir. DPF denilen zımbırtı üretilirken karbon salınımı olmuyor mu ya da, 10 yılda salacağı atığı, 15 dk' da yıkayınca . Yapılan her işlem daha fazla para kazanmaktan öte değil. Kimin umurunda ki çevre. Ama reklamın iyisi kötüsü olmaz. Elektrikli araçların reklamlarına bayılıyorum ''sıfır emisyon''. Zaten o elektriği de sürtünerek üretiyoruz ya. Yakında bizonların bir tarafına da filtre takarlar ''OPF'' Savaş ise, 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Can 15 Mart 2022 Paylaş 15 Mart 2022 Elektrik üretimi %90 oranında yenilenebilir kaynaklardan sağlanmadığı müddetçe, BEV araçların çevre dostu olduğu hikayedir. Komple elektriğe geçince artan talebe yetişmek için fazla çalışan santraller doğaya neler yapacak? Her ne kadar kötü bir insan olsa da bu konuyu devlet başkanlarına direkt olarak sadece Putin sordu. ''Doğalgaz, fosil yakıt istemiyorum diyorsunuz, elektrik ile çözeriz diyorsunuz. Elektriği ne ile üreteceksiniz?'' Yorum bağlantısı
Recommended Posts