İçeriğe Yönlendir

Ecosport 1.0

Atahan Gülen

Recommended Posts

Atahan Gülen

Tüm foruma selamlar.

Geçen yıldan bu yana uzun ve sürüncemeli maceralar yaşadığım araba arayışlarımın ardından o mu bu mu şu mu derken 2016 model 1.4. Tdi manuel Polomu 60bin kmde satıp geçen hafta Ford Ecosport 1.0 otomatik almak gibi bir çılgınlık yaptım.

Polonun ilk sahibiydim daha 60bin km bile olmamıştı 58 civarlarındaydı hata kaza boya da yoktu fakat küçüktü 6 yaşına girdi sıfır araç fiyatları gittikçe artıyor dedim vs vs keyfe keder vesveselerim sonucunda rastgele telefon ettiğim bayide Ecosport buldum ve aldım.

Yalnız aracı nedir ne değildir hiç araştırmadım. Telefonda görüştük gittim beğendim aldım.

Arıza yaparmı? Kronik sıkıntıları varmı? Yakınınızda kullanan varmı yorumlarınız ne?

Bir de bu araç 9 10 lt civarlarında benzin yakıyor ben şehir içi 4.5 litre mazotla yıllarca gezmiş biri olarak bu durumu çok yadırgadım açıkçası.

Birde ses sistemi rezaletmiş. Style paket olduğu için kolçak da yokmuş. Kolçak nedeniyle almaktan vazgeçiyordum orijinal kolçak hediye ettiler allahtan. 

Bu araçla ilgili yorumlarınız nelerdir acaba?

Hatamı ettik yoksa? 

Hayır tipininde maşşallahı var fakat yakıt işi canımı sıkıyor😄

Resmini de bırakıyorum buraya 

https://imgyukle.com/i/EBXBW0 

IMG_20220311_210926.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız... Kullanıcı olarak tecrübelerimi aktarayım. 2020 ağustostan beri kullanıyorum 15bin km ye yaklaştı sıfır almıştım. Polodan daha keyifli kullanacağınız kesin şüpheniz olmasın. Çok araçtan iyi yola oturur güzel gider. Motor performansı şaşırtıcıdır. İç hacim ferah ve malzeme kalitesi orta hallidir. Yakıt konusunda 6.5 da yaktım 12.5 da yaktım şehir içinde. Tamamen gaza basma oranı yol durumu trafik  sıcaklık mevsim vs etkiliyor. Tam otomatik şanzımana alıştıkça daha stabil değerler yakalarsınız. Uzun yolda 100 120 arası hızlarda 6.5 civarı yakıyor yol durumuna göre. Kol dayama konusu ciddi anlamda saçmalık katılıyorum. Çarpışma önleme yardımcısı işgörüyor beni 2 kere kurtardı diyebilirim. Kronik sorun olarak belli bişe pek yoktur. 1.0 Ecoboost motorun 5 6 sene önce soğutma sıvısı hortumu sıkıntıları olmuştu ama sanırım Ford bunu düzeltti. Ben de 1.5 TDCİ fiestadan buna geçtim 4 lt ile gezerken buna alışmak zor oldu. 1.6 atmosferik motor ne yakıyorsa bu da aşağı yukarı öyle. B SUV kategorisinde alınabilecek özellk donanıma göre en uygun araç bu diyebilirim. Gelelim meşhur ve epeyce eleştirilen bagaj kapağına. Ben dezavantaj hiç yaşamadım. Arkaya araç dahi park etse yarım açarak istediğim gibi eşya alıp koyabildim. Hatta avantajı da var elleriniz dolu iken ve ağırsa bagaj kapağını kapatmak sıkıntı iken bunda dizim ile rahatça kapatabiliyorum. İşin özü sürüş alışkanlıklarınızı değiştirin dizel araç çok başka. Yakıt konusunda bir süre kafanızı kurcalar normaldir ama keyifli bir sürüşü var.  Hata ettiğinizi düşünmüyorum tabi biraz da kişisel tarzınıza uyumu ne olur bilemem ama Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun diyeyim tekrardan.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Atahan Gülen
Çağatay Kılınç yazdı:

Aracınız hayırlı olsun kazasız belasız... Kullanıcı olarak tecrübelerimi aktarayım. 2020 ağustostan beri kullanıyorum 15bin km ye yaklaştı sıfır almıştım. Polodan daha keyifli kullanacağınız kesin şüpheniz olmasın. Çok araçtan iyi yola oturur güzel gider. Motor performansı şaşırtıcıdır. İç hacim ferah ve malzeme kalitesi orta hallidir. Yakıt konusunda 6.5 da yaktım 12.5 da yaktım şehir içinde. Tamamen gaza basma oranı yol durumu trafik  sıcaklık mevsim vs etkiliyor. Tam otomatik şanzımana alıştıkça daha stabil değerler yakalarsınız. Uzun yolda 100 120 arası hızlarda 6.5 civarı yakıyor yol durumuna göre. Kol dayama konusu ciddi anlamda saçmalık katılıyorum. Çarpışma önleme yardımcısı işgörüyor beni 2 kere kurtardı diyebilirim. Kronik sorun olarak belli bişe pek yoktur. 1.0 Ecoboost motorun 5 6 sene önce soğutma sıvısı hortumu sıkıntıları olmuştu ama sanırım Ford bunu düzeltti. Ben de 1.5 TDCİ fiestadan buna geçtim 4 lt ile gezerken buna alışmak zor oldu. 1.6 atmosferik motor ne yakıyorsa bu da aşağı yukarı öyle. B SUV kategorisinde alınabilecek özellk donanıma göre en uygun araç bu diyebilirim. Gelelim meşhur ve epeyce eleştirilen bagaj kapağına. Ben dezavantaj hiç yaşamadım. Arkaya araç dahi park etse yarım açarak istediğim gibi eşya alıp koyabildim. Hatta avantajı da var elleriniz dolu iken ve ağırsa bagaj kapağını kapatmak sıkıntı iken bunda dizim ile rahatça kapatabiliyorum. İşin özü sürüş alışkanlıklarınızı değiştirin dizel araç çok başka. Yakıt konusunda bir süre kafanızı kurcalar normaldir ama keyifli bir sürüşü var.  Hata ettiğinizi düşünmüyorum tabi biraz da kişisel tarzınıza uyumu ne olur bilemem ama Allah kaza bela vermesin hayırlı olsun diyeyim tekrardan.

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Uzun yıllar dizel ve manuel kullanmış olmanın alışkanlıkları hakkında çok haklısınız frene basarken elimi bi kaç kez vites topuzunda ayağımıda debriyaj ararken yakaladım açıkçası yakalanmayan daha nelerim vardır kim bilir.

Kullanıma alışmamın gerekliliği bi gerçek. Yüksek araç kullanmak gerçekten keyifli.

Kullanım tarzı olarak biraz sert kullanıyorum hatta dürüst olmak gerekirse araç ne gidiyosa basarım keyif alırım acımam araca.

1.0 hacminde 3 silindir bir motoru sıkıştırmak ne derece mantıklı Polo bu tarz sıkıştırmalara hiç bir problem çıkartmadı bu araç ne yapar acaba

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1.0 motorun yağı farklı. ona dikkat edilmeli. aşırı uçlarda bakımsızlık ciddi sıkıntılara yol açabilir. Onun dışında güzel araç. 

Ama ben poloyu bırakıp ecosporta geçmezdim. Hele bu devirde. Ama alınmış alınmıştır. Hayırlı olsun. 

Yakıt sakin kullanınca poloya yaklaşır sanırım. sakin kullanın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Hayırlı olsun.

Bitek ben mi göremiyorum fotoğrafı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Atahan Gülen yazdı:

Değerli yorumlarınız için teşekkürler. Uzun yıllar dizel ve manuel kullanmış olmanın alışkanlıkları hakkında çok haklısınız frene basarken elimi bi kaç kez vites topuzunda ayağımıda debriyaj ararken yakaladım açıkçası yakalanmayan daha nelerim vardır kim bilir.

Kullanıma alışmamın gerekliliği bi gerçek. Yüksek araç kullanmak gerçekten keyifli.

Kullanım tarzı olarak biraz sert kullanıyorum hatta dürüst olmak gerekirse araç ne gidiyosa basarım keyif alırım acımam araca.

1.0 hacminde 3 silindir bir motoru sıkıştırmak ne derece mantıklı Polo bu tarz sıkıştırmalara hiç bir problem çıkartmadı bu araç ne yapar acaba

Çok sıkıştırırsanız o da sizi sıkıştırır yakar :) bakımlarını serviste yaptırın en azından 4 sene garantisi boyunca. Motor yağı 5w20 görece daha pahalı. Bakım çizelgesinde triger 9 yıl ya da 135 bin km de değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Alptuğ Özcan yazdı:

Hayırlı olsun.

Bitek ben mi göremiyorum fotoğrafı

Hayirli olsun, guzel gunlerde saglikla binin..

Ben de goremiyorum, bizde de bir adet Ecosport var, esimin sirket araci. Genel olarak araci begeniyorum, tabela okuma, carpisma uyaricisi vs gibi guvenlik sistemleri oldukca dolu. Kolcak gibi guvenlikle ilgili olmayan aksesuarlari baz pakette disarida birakmislar, ona ben de cok bozulmustum. 

Biz 4 kisilik bir aile oldugumuz icin arka diz mesafesi (cocuklar hala koltukta) ve bagaj hacmi konusunda mutlu degiliz; ancak sirket araci oldugu icin de bunlari ozellikle artan yakit fiyatlarinda sineye cekmek gerekiyor..

Android auto ve google play guzel calisiyor, sirket araci aldiginda bir anahtar sustali standart anbahtar iken diger anahtar bildiginiz dumduz, dugmesi vs olmayan bir anahtardi. Umarim bu ucuzcu yaklasimi degistirmistir Ford, arabada kolcaktan daha cok kizdigim husus buydu. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Atahan Gülen
(düzenlendi)

Fotoğrafla ilgili bi problem olmuş sanıyorum tekrar ekledim.

https://resmim.net/i/img-20220222-153220-577.T7P3R

Yorumlarınıza teşekkürler.

Allah cümlemize kazasız belasız arızasız problemsiz mutlu huzurlu yolculuklar etmeyi nasip eder inşallah.

Sanıyorum mantklı bir iş yapmışım. 

Yalnız Poloda olduğu gibi bu araçta dip gaz gidemiyoruz anladığım kadarıyla. 😀 

tarihinde Atahan Gülen tarafından düzenlendi
İmla edit
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

rengi sevdim kazasız belasız kullanın 🧿

Renktenmidir nedir bana kızgın geldi.. Hic bu rengi görmemistim cok iyi durmuş 🔥

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

En asil renk siyah derler bide.

Yemişim [emoji3] Maşallah.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Hayırlı olsun :nazar:

Bu arabayı tasarlayan abiler/ablalar ön taraftaki asaleti biraz da arkaya yansıtsalarmış keşke :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

:nazar: Hayırlı olsun Kazasız belasız kullanın. Motoru da, şanzımanı da sağlamdır. Yakıt konusu öncelikle kullanımla ilgilidir. Sonrasında diğer etkenler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...