İçeriğe Yönlendir

İstanbul Ev Fiyatları ve Kiraları

Selim Bilgin

Recommended Posts

Haşmet Güngör

Ev ve kiralar çok yükseldi enflasyon ortamın da  normal. Gelirler enflasyona paralel artmadığına göre (Kriz ortamın da birikimler yeniyor bunu biliyorum da.) İnsanlar geliri artmadan nasıl bu fiyatlara ev kiralayabiliyorlar ödeyebiliyorlar, onu anlamıyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Haşmet Güngör yazdı:

İnsanlar geliri artmadan nasıl bu fiyatlara ev kiralayabiliyorlar ödeyebiliyorlar, onu anlamıyorum.

eski kiraların yenilenme zamanı geldikçe ödeyememe başlar, kasım sonrası başladı savrulma henüz kira artışlarına yasımadı, %19 idi yılbaşında kira artış oranı. yeni kiraya çıkanlar rın işi zor onlar da oda sayısı azalttı mecburen, şu anda mutfaksız evler revaçta, 5000 TL ye :f1:

motora antifriz koymadan uludağa tırmanırız, sonradan neden blok çatlattı diye düşünürüz, ama çatladıktan sonra...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Üsküdar'da bizim yan bina satıldı, yıkıldı ve yeniden yapılıyor. Site değil, sokakta sıradan bir apartman. 110 m2 daireler, ama uzaktan deniz görüyor tek artısı bu.  Müteahhitle konuştum 2 ay önce temel atarlarken, fiyatlar nasıl diye, şimdi alırsan 6.Milyon TL, bittikten sonra satılmamış bulursan eğer 8-8,5 milyon tl'den satacağız dedi.. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gülkokan yazdı:

İşte 6 milyona kim sıradan bir eve para verebilşyor
Bunu verebilenler kim ne iş yapıyor
Bir eve 6 milyon gömsem ki gömmem imkansız rahat uyuyamam

Evini 5 milyona satan veriyor.

5 milyona olan o evi de 4 milyona satan alıyor

4 milyona olan evi 3 milyona satan alıyor

3 milyona olan evi 2 milyona satan alıyor

2 milyona olan evi 1 milyona satan alıyor

1 milyona olan evi sen alıyorsun..

Sen verme.. zincir kırılır.

kırılma durumunda şu an.

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mert Gülkokan yazdı:

İşte 6 milyona kim sıradan bir eve para verebilşyor
Bunu verebilenler kim ne iş yapıyor
Bir eve 6 milyon gömsem ki gömmem imkansız rahat uyuyamam

Komşular yerleşince sorar öğrenirim, kimdir ne iş yaparlar :) Ben de almam, param olsa bile o kadar para 1 eve gömülür mü yahu.?

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Haşmet Güngör yazdı:

İnsanlar geliri artmadan nasıl bu fiyatlara ev kiralayabiliyorlar ödeyebiliyorlar, onu anlamıyorum.

Valla ben de onu anlamıyorum.

İş güç sahibi bir insan olarak bu fiyatlar bana uçuk geliyorsa bende bir sıkıntı var diye düşünmeye başladım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Mehmet hocam çok güzel anlatmış. Fakir kadar olmasa da zengin de var ülkede. Ekonomik faaliyetler zaten budur, birileri satacak birileri de alacak. Zincir kırıldı mı, ekonomik kriz çıkar. Asgari ücretlinin açısından bakarsanız o da diyor ki kim biniyor bu Focus'lara. En kötüsü 300 bin, her ay 1000 koysam üç yüz ayda alamam. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Selim Bilgin yazdı:

Valla ben de onu anlamıyorum.

İş güç sahibi bir insan olarak bu fiyatlar bana uçuk geliyorsa bende bir sıkıntı var diye düşünmeye başladım.

işi gücü belli bir seviyenin üstündeki insanlar görüyor ülkede sıkıntı var diyor

ama asgari ücretlinin bir kısmı çok memnun hayatından 1950 de yağ kuyruğu vardı diye ısrar ediyor 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

üsküdarın taşı toprağı nikel dir :)

6milyon denen şey, 400 yüz bin dolar.... çok da acaip rakam değil , ben alamam o ayrı bir konu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan
Ahmet Gül yazdı:

TUIK'in belirlediği anlamsız bir kira artış oranı yüzünden kiraya ancak %19 zam yapabildik. Resmi enflasyonun %36, gerçek enflasyonun %125 olduğu ülkede, %19... 

Ev kiraları zam tepe oranına 2018 de bu düzenleme getirildi. 12 aylık tüfe ortalaması diye bir sey. Başka hiç bir işte kullanılmıyor.

Evet kiracıyı koruyor ama çok tahliye/kira tespit davası konusu olacak bu yüzden.

Sözde tüik yıllık bile şubatta %55 iken kira artış oranı %25.

Neticede büyük çoğunluk maaşına sözde tüik oranı kadar zam alıyor. Bu durum ev sahibi kiracı çekişmelerine yol açar, açacak.

Ev sahipleri bir şekilde evlerini boşaltıp daha yüksekten kiralamak isteyecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

c segment otomobiller 1milyon tl civarında olduğuna göre ev fiyatının 2 milyon falan olması normal. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

işi gücü belli bir seviyenin üstündeki insanlar görüyor ülkede sıkıntı var diyor

ileriyi görebilme kabiliyeti vardır

Ali Gök yazdı:

ama asgari ücretlinin bir kısmı çok memnun hayatından

basit: bilmez isen mutlu yaşarsın, bir de ihtiyaç ve beklentilerin asgaridir, mutsuz olmazsın, çocuğunun geleceğini de düşünme kabiliyetin yoktur, ne hali, varsa görsün dersin mesela? çocukta gider bakkaldan pudra şekeri almayı tercih etmiştir, umrunda olmaz mesela

biz de cabrio mustang ile park edip, miami kumsalındaki sabah taze elekten geçirilmiş kumlarında yürümeyi bilmeyebiliriz, veya tibetli günlük pirinç istihkakı üstünü bilmeyebilir.

Mehmet Göktürk yazdı:

1 milyona olan evi sen alıyorsun..

Sen verme.. zincir kırılır.

ekim de 1 milyon olanı almasaydık, 5 ayda  2 milyon oldu ama hiç alamayacaktık? TL

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Allah sana kolaylıklar versin. 3 ev değiştirmiş biri olarak çok büyük zahmet . Kirayı unut direk eve gir. Gerekirse A6'dan ayrılmayı göze al. Çekmeköyde Sarı evler var. Orayı tavsiye ederim. 

İstanbul diyor adam :) 

Haşmet Güngör yazdı:

Ev ve kiralar çok yükseldi enflasyon ortamın da  normal. Gelirler enflasyona paralel artmadığına göre (Kriz ortamın da birikimler yeniyor bunu biliyorum da.) İnsanlar geliri artmadan nasıl bu fiyatlara ev kiralayabiliyorlar ödeyebiliyorlar, onu anlamıyorum.

takacaklar kiraları. İnsanların maaşı o kadar artmadı. Sene sonu göreceğiz

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İstanbul diyor adam :) 

takacaklar kiraları. İnsanların maaşı o kadar artmadı. Sene sonu göreceğiz

3 milyon diyorlar. sen istanbul diyon. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

ileriyi görebilme kabiliyeti vardır

basit: bilmez isen mutlu yaşarsın, bir de ihtiyaç ve beklentilerin asgaridir, mutsuz olmazsın, çocuğunun geleceğini de düşünme kabiliyetin yoktur, ne hali, varsa görsün dersin mesela? çocukta gider bakkaldan pudra şekeri almayı tercih etmiştir, umrunda olmaz mesela

biz de cabrio mustang ile park edip, miami kumsalındaki sabah taze elekten geçirilmiş kumlarında yürümeyi bilmeyebiliriz, veya tibetli günlük pirinç istihkakı üstünü bilmeyebilir.

ekim de 1 milyon olanı almasaydık, 5 ayda  2 milyon oldu ama hiç alamayacaktık? TL

dolar olarak aynı gibi. zaten yüzde 10 da dolar enflasyonu var onu koy.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

dolar olarak aynı gibi. zaten yüzde 10 da dolar enflasyonu var onu koy.

zaten cebimizdeki ve cebimize gelecek olan lar dolar olur ise, ayçiçek yağında da kuyruk olmaz hiperneflasyon da :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Amerikada evler 1 milyondan başlıyor. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Mehmet Ozyurek yazdı:

maaşlar

Yorum bağlantısı
Ali Gök

en şanslı insanlar kendi memleketlerinde anadoluda evleri olan işleride orada olan insanlar 

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Ali Gök yazdı:

en şanslı insanlar kendi memleketlerinde anadoluda evleri olan işleride orada olan insanlar 

Burada 1+1 alınan ya da tutulan paraya memlekette 5+1 kilerli teraslı ev var :) 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mehmet Ozyurek yazdı:

1 milyon ama hangi para birimi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

ingilterede 300 bine  bir ev , pardon villalar var ... bize garajını verseler kafi , motor swap ta serbest

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Tekrar alma fikrine yoğunlaştım. Küçük müçük olsun benim olsun mantığıyla şartları zorlamak daha mantıklı olacak sanırım.

Cevizlibağ, Topkapı, Merter civarlarında tavsiyesi olan varsa alabilirim.

Bir de bu devlet bankalarının sitelerinde yazan kredi oranları bayağı uygun, bu oranlarla veriyorlar mı acaba?

Bir de 30 yıllık binada ev almak mantıklı mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

500 bin dolara malikane alınıyor daha yeni yeğenler aldı hem de 30 yıl taksitle

Köksal Yılmaz yazdı:

1 milyon ama hangi para birimi?

Lira

Fatih Evcin yazdı:

maaşlar

Bizim 7 katımızgibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selim Bilgin yazdı:

Tekrar alma fikrine yoğunlaştım. Küçük müçük olsun benim olsun mantığıyla şartları zorlamak daha mantıklı olacak sanırım.

Cevizlibağ, Topkapı, Merter civarlarında tavsiyesi olan varsa alabilirim.

Bir de bu devlet bankalarının sitelerinde yazan kredi oranları bayağı uygun, bu oranlarla veriyorlar mı acaba?

Bir de 30 yıllık binada ev almak mantıklı mı?

30 yıllık binada ev alıp oturmak çok da mantıklı değil. O binalar bir deprem  atlattı. Bu demek değildirki o zaman ikinci depremi de atlatır. Binaların yapılışına ve zemine bağlı. 30 sene önce nervürlü demir ve hazır betonla yapılmış, titiz firmaların yaptığı ev alınır. 

devlet bankaları o oranda kredi veriyor. Ama çok sıkılar. Herkese çıkmıyor kredi

ufak mufak kendi evin gibisi yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...