İçeriğe Yönlendir

İstanbul Ev Fiyatları ve Kiraları

Selim Bilgin

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

6 milyon o..

satış fiyatı 9 milyon. Daha Türkiye’ye gelmedi ama sıra oluştu. 220 kişi yazılmış

images?q=tbn:ANd9GcSEYq7ct1ZTYvJ89cMYOVq

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

trafikteki araçlarda olağanüstü bi yukarı model gidişi gözlüyorum. Eskiler anadoluya gidiyor olsa gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

200 bine ev bakıyordum fiyatlar öyleyken ev alamadık. 200 e gittik araba aldık, ne yapalım en azından evin sermayesini artırmaya devam ediyoruz :) 

Şu an bana lazım olan ev 1.9 milyon civarında. Mahallemde 3+1, e haliyle mahallemin 20km uzağına gitmek istemiyorum. Nasip kısmet bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Ayvalıkta da 1.5 milyon elle tutulacak bir ev. Kim nasıl alabilir ki bunu. 500 bin peşinatı olsa banka adama 1 milyon kredi mi verir? Hadi verdi nasıl ödenir. Ev sahibi olmak hayal oldu memlekette.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Ayvalıkta da 1.5 milyon elle tutulacak bir ev. Kim nasıl alabilir ki bunu. 500 bin peşinatı olsa banka adama 1 milyon kredi mi verir? Hadi verdi nasıl ödenir. Ev sahibi olmak hayal oldu memlekette.

2+1 i satıp 3+1 e falan geçenler alıyordur daha çok. Sıfırdan biraz zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Ben nasıl bir direkden dönmüşüm. 320 bin tl aldım evi şu an fiyat biçemiyorum. 8 sene kredisi kaldı. mahallede emsal dairelere 699 bin tl yazıyorlar. Ben evi almamış olsaydım bir dahada ev mev alamazmışım. babamda çok büyük zarardan kurtuldu. Köydeki evi 120 bin tl ye çıkardı. Aynı evi şimdi yapsa 250 300 bin tl ödemek zorunda kalırdı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Evren Erakçora yazdı:

2+1 i satıp 3+1 e falan geçenler alıyordur daha çok. Sıfırdan biraz zor. 

Daha temel dökülmeden bitiyor çoğu. Anlamadığım olay bu. Orta direk takasla büyütme vb harici sıfırdan alamaz. Dar gelirli önünden geçemez.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Geçmiş dönem fiyatlarını kıyaslarken TL ile düşünmeyi bırakın. Çok yanıltıcı oluyor. 

Usd ile düşünüp bir de yıllık %10 usd değer kaybı ekleyin.

Ekim ayında dolar 8.8 TL idi çok uzağa gitmeden.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Sadece İstanbul olsa neyse de Antalya'da da uçtu fiyatlar. Hiç bir şeyin eski tadı yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Azad Mirzade yazdı:

Sadece İstanbul olsa neyse de Antalya'da da uçtu fiyatlar. Hiç bir şeyin eski tadı yok.

Antalya'da da mı demir çimento fiyatları artmış? Allah Allah.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bahçeli yazlık fiyatları genele göre daha fazla artış göstermiş. Kesin bilgi.

Gecen sene sonu 100k usd olan yerler 120k ya anında satılıyor.Hiç bir mantığı yok.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

satış fiyatı 9 milyon. Daha Türkiye’ye gelmedi ama sıra oluştu. 220 kişi yazılmış

images?q=tbn:ANd9GcSEYq7ct1ZTYvJ89cMYOVq

Cebimden bu kadar para çıkacaksa şayet arabaya vermem, gider Ayvalıktan 20 dönüm zeytinlik alırım... 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Enflasyondan arındırılmış kalibre edilmiş rakamlarla aşağıdaki tablo var.

image.png.82120a3ba0c3369741f87ccbabb53461.png

Erkut Uysal yazdı:

Cebimden bu kadar para çıkacaksa şayet arabaya vermem, gider Ayvalıktan 20 dönüm zeytinlik alırım... 

Daha önce almış onu..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ülkede hiç yoksa 5 10 milyon tane mülteci var. bu adamlar çadırda yatmadığına göre birilerinin evlerinde oturuyorlar

konut sayısı bir anda 10 milyon artmadığına göre gerisi dans

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Erkut Uysal yazdı:

Hep fakir düşünüyorsun benim gibi, bir tane 9 milyonu yok ki onu alanın, çok 9 milyonu var :)

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Köksal Yılmaz yazdı:

Hep fakir düşünüyorsun benim gibi, bir tane 9 milyonu yok ki onu alanın, çok 9 milyonu var :)

Ben fakir değilim ki, fak fakirim... Bunu bile zor düşündüm bulabildim ben... :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

Enflasyondan arındırılmış kalibre edilmiş rakamlarla aşağıdaki tablo var.

baz alınan kimin enflasyonu ama? tüik mi? gerçeği mi?

İçine denk geldiğimiz zamana ufak bir örnek:

bol maaşlı ulusal medya spikerinin yorumu: sıfır evde kulanılan demir fiyatı arttı tamam da, 2. el konutlarda kullanıan l demir o zamanlar ucuzdu, o konutların  fiyatı neden arttı ki.... 100 ekonomist gelsin buna bir akademik bir yorum yapsın?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Köksal Yılmaz yazdı:

Üstelik kasko da yaptırmaz o arabaya :D

Ekleme: Gider gösterip birde vergiden düşer.

Erkut Uysal yazdı:

Ben fakir değilim ki, fak fakirim... Bunu bile zor düşündüm bulabildim ben... :D

Seçenekler çoğaltılabilir. Famfakir fasfakir farfakir :)

Çağlar Bayur yazdı:

baz alınan kimin enflasyonu ama? tüik mi? gerçeği mi?

İçine denk geldiğimiz zamana ufak bir örnek:

bol maaşlı ulusal medya spikerinin yorumu: sıfır evde kulanılan demir fiyatı arttı tamam da, 2. el konutlarda kullanıan l demir o zamanlar ucuzdu, o konutların  fiyatı neden arttı ki.... 100 ekonomist gelsin buna bir akademik bir yorum yapsın?

Yorum değil de bir sorum olur o spikere. Mal mısın?

• Teşekkür 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Ülkede zenginlerin bahşettiği kadar nefes alabiliyoruz. Buna şükür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Ekonomik kriz ortamlarını en çok kimin sevdiğini öğrenelim önce...

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Metin Akbal yazdı:

Üstelik kasko da yaptırmaz o arabaya :D

Ekleme: Gider gösterip birde vergiden düşer.

Seçenekler çoğaltılabilir. Famfakir fasfakir farfakir :)

Yorum değil de bir sorum olur o spikere. Mal mısın?

Haftaya Yunanistana gidiyorum, oradakilerin bizi ne kadar çok kıskandığını görüp, kendimi zengin hissedicem ve geri gelicem... Ancak böyle moral bulabiliyorum...

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Erkut Uysal yazdı:

Haftaya Yunanistana gidiyorum, oradakilerin bizi ne kadar çok kıskandığını görüp, kendimi zengin hissedicem ve geri gelicem... Ancak böyle moral bulabiliyorum...

Edirne den alışveriş yap ta git orada satarsın olmazsa 😀

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Gerçek enflasyon baz alındığında negatif faiz %100 olunca parası olan can havliyle kendini gayrimenkule attı. Tabi bedavaya vatandaşlık dağıtılıyor o da üzerine tuz biber. Türkiye cennetten bir köşe. Tabi ki Türk değilseniz... Alman olsam ilk yapacağım iş Antalya'dan ev almak olurdu. Çok da şaşırmamak lazım fiyatların artmasına. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...