Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: hepsi demir olsa ne olur? Demir fiyatlarından olsaydı düzcedeki birebir aynı ev 500 bin lira iken istanbuldaki 5 milyon olmazdı. Demek ki düzcedeki ev tahtadan yapılmıyor.. Sebep parayı park edecek yer olmaması.. Bütün dünyada genel olarak %10-15 arttı emlak. Bizde dolar bazında yüzde 60-80 felan. Bu ara biraz geri de geliyor. demir çok az bi faktör. (ve diğer mallar). betoncuların yüzünden hocam. Demir diyerek olayı saptırıyorlar. Kanmayın siz Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: betoncuların yüzünden hocam. Demir diyerek olayı saptırıyorlar. Kanmayın siz Çimentonun tonu 1200 tl. Cem 1 42.5 all Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: öyle dalga değil. kaynaşmak anlamında.. Kaynaşmak anlamında dalga nasıl oluyor yaa, biri açıklasın lütfen 🥸 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kaynaşmak anlamında dalga nasıl oluyor yaa, biri açıklasın lütfen 🥸 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Çimentonun tonu 1200 tl. Cem 1 42.5 all Çimento şart mı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Çimento şart mı Devekuşu yumurtası daha pahalı. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Devekuşu yumurtası daha pahalı. fck’sı kaç onun? Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: fck’sı kaç onun? Tek numunede (karot) fck-4 *0.85 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Dünyanın hiçbir yerinde bir yıl evvel 500 bin dolara satılan ev bir yıl sonra 1milyon dolar olmadı...Bizde oldu. (alacağım ev). Hocam aynı pahalılık şikayeti California'da da var. 500 binlik ev 1 milyon olmamıştır ama 800 olmuştur. Kavimler göçü gibi FL'e gidiyor insanlar.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 (düzenlendi) 80 e almayıp pişman olduğum ayçiçek 160 a düşmüş, konut neden düşmesin 19 Nisan 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Tek numunede (karot) fck-4 *0.85 İstanbul’da herkes bir üst sınıf beton döküyor. Ancak kurtarıyor proje sınıfını. hatta yine çoğu karotluk oluyor Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Erdem Doğan yazdı: Hocam aynı pahalılık şikayeti California'da da var. 500 binlik ev 1 milyon olmamıştır ama 800 olmuştur. Kavimler göçü gibi FL'e gidiyor insanlar.. Yok o kadar değil. Ben takip ediyorum. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Erdem Doğan yazdı: Hocam aynı pahalılık şikayeti California'da da var. 500 binlik ev 1 milyon olmamıştır ama 800 olmuştur. Kavimler göçü gibi FL'e gidiyor insanlar.. almanya california mı? Hangi kalifornia bu yav Şimdi de amerikayı kıskanıyorsunuz arkadaş bu nedir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: 80 e almayıp pişman olduğum ayçiçek 160 a düşmüş, konut neden düşmesin İnsanlar konut alamayınca konut satılmaz ki? Bugün dinlediğim haberde ingiliterede sert düşüş başlamış. Yüzde 14 çıkmış yüzde 10 geri gelecek diyor yazı: The UK property market boom might soon be over, as experts predict that rising inflation and the cost of living crisis could cause prices to fall as much as a tenth in 2023. Currently the market is overheated. According to the latest figures, property prices have increased by an average of 14%, or £33,000, making it increasingly difficult for first time buyers to get a foot on that elusive first rung. Wales remained the strongest with house prices up 15.3% year-on-year Yorkshire saw a 13% year-on-year rise London was again the weakest performer in the UK at 7.4% NOT: TL ve dolar enflasyonu onların hepsini normalize edin. Tabi yukardaki oranlar sterlin üzerinde.. onda da %5 enflasyon düşün. Yani %7 reelde artış olmuş. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 bizde de düşer, Türkiye ortalamsı %106 artmış şubat 2021-2022 arası , 96 ya düşer 2023 e Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: bizde de düşer, Türkiye ortalamsı %106 artmış şubat 2021-2022 arası , 96 ya düşer 2023 e kafi. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Bizden alanlbilen yok yabancılar alıyor 🤣 hatta kuzene ev bakarken birkaç emlakçı müşteri yabancimi diye sordu yok dedim abi biz yabancılara yönelik portföyle calışyoruz dedi . Durum cinnet seviyesi 1 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Ali Gök yazdı: Bizden alanlbilen yok yabancılar alıyor 🤣 hatta kuzene ev bakarken birkaç emlakçı müşteri yabancimi diye sordu yok dedim abi biz yabancılara yönelik portföyle calışyoruz dedi . Durum cinnet seviyesi yabancıların parası bizden değerli. Burasını anladık. Benim anlamadığım bu yabancılar neden türkiye’den ev alma çabası içindeler? Bunu çözemedim. Ne var Türkiye’de. Herkes kaçmak istiyor lafta Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yabancıların parası bizden değerli. Burasını anladık. Benim anlamadığım bu yabancılar neden türkiye’den ev alma çabası içindeler? Bunu çözemedim. Ne var Türkiye’de. Herkes kaçmak istiyor lafta Parası çok olana güzel ülke. Onlara göre alım gücü, iklim, doğa, deniz ,dağlar , yemekler vs iyi diyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yabancıların parası bizden değerli. Burasını anladık. Benim anlamadığım bu yabancılar neden türkiye’den ev alma çabası içindeler? Bunu çözemedim. Ne var Türkiye’de. Herkes kaçmak istiyor lafta portekizden 500 bin e ev alınca, geçici bir gold visa alıyorsun, o kadar. oraların imkanı az çok fakirler Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İstanbul’da herkes bir üst sınıf beton döküyor. Ancak kurtarıyor proje sınıfını. hatta yine çoğu karotluk oluyor Ocaklar mı kötü? Metilen vb? Büyük çopunluğu da laboratuvarlar yüzündendir. Numune sayıları şimdi yarıya indi ama geçen haftaya kadar 2 katıydı. Buna ne kür havuzu yetişir ne adam. Çoğu yere zatrn yetişemiyorlar. Yetiştiği yerde de 300 m3 döşeme dökülüyor mesela 2 mikserden alıp geçiyor. O da mikser oluğundan tasla. Ebisin presler zaten allahlık. 3 gün sahadan toplama izinleri var. Herşeyleri fiyasko. Karot zaten ayrı dünya. Ne paralar kaldırıyorlar karotlardan. 1000 tl artı kdv burada. Şahit numune alıyoruz 2 preste 40 gelen ebislerde 36 dan yukarı çıkmıyor. Daha geçen hafta 36.8 mpa dan karota kaldık. Diyorum bak binayı deldirme boşuna bu nasılsa geçecek. Standarda göre almamız lazım karotu diyor. E sen standarda göre mi aldın da numuneni beni standarda göre denetliyorsun? 1 gün sahada 27 gün havuzda duracak. 22 derecede. El arabasından alacaksın. 100 m3 döşeme için 6 mikserden alacaksın. Sen tek mikserden almışsın taşın biri 30 biri 40 vermiş. Kimde şimdi hata? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Ocaklar mı kötü? Metilen vb? Büyük çopunluğu da laboratuvarlar yüzündendir. Numune sayıları şimdi yarıya indi ama geçen haftaya kadar 2 katıydı. Buna ne kür havuzu yetişir ne adam. Çoğu yere zatrn yetişemiyorlar. Yetiştiği yerde de 300 m3 döşeme dökülüyor mesela 2 mikserden alıp geçiyor. O da mikser oluğundan tasla. Ebisin presler zaten allahlık. 3 gün sahadan toplama izinleri var. Herşeyleri fiyasko. Karot zaten ayrı dünya. Ne paralar kaldırıyorlar karotlardan. 1000 tl artı kdv burada. Şahit numune alıyoruz 2 preste 40 gelen ebislerde 36 dan yukarı çıkmıyor. iş ahlakı düzelse o kadar adama gerek yok. Şantiye şefi veya saha sorumlusu bu işten sorumlu olacak. Sorumlu olduğu inşaattaki en önemli kriter bu değil mi? Duracak başında. Şantiyeden bir eleman da numuneyi alacak. Bırakıp gitme, acele etme yok. Küçük şantiyeler için laboratuvarda saklama olacak. Büyükler kendi kür odasını yapacak. Kimse işini yapmıyor. Kimse kimseye güvenmiyor. Tedbir üstüne tedbir nedir ya hu. Böyle iş mi olur 1 Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Cadde de ev fiyatları 9 milyon olmuş. Yani vatandaşlık için gereken 400 bin dolar. Gerçi biz dolarla maaş almıyoruz ama neyse. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Hacı Şenyurt yazdı: Cadde de ev fiyatları 9 milyon olmuş. Yani vatandaşlık için gereken 400 bin dolar. Gerçi biz dolarla maaş almıyoruz ama neyse. 6 milyon o.. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts