Mehmet Göktürk 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Yine soru devam ediyor.. neden arttı? artıştan oluşan para kime gidiyor. yahut gidiyor mu? Bunları anlayabilirsek geleceği tahmin edebiliriz belki. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Yine soru devam ediyor.. neden arttı? artıştan oluşan para kime gidiyor. yahut gidiyor mu? Bunları anlayabilirsek geleceği tahmin edebiliriz belki. Türkiyede eski yaşam biçimi yok. Aynı evde dede babaanne torun vb. Yapı stoğu az dolayısıyla talep var. Çekirdek aile arttı. Batı göç alıyor o da talebi arttırıyor. Enflasyon da var. Kur artışı da ortada. Tabi bu sizin sorunun cevabı değil. Neyse arazi fiyatları da arttı. Arazi sahipleri biraz köşe olmuş olabilir. Buna kamu arazileri de dahil. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 ben üretim azalmasının oluştuğunu ve bunun geçici olduğunu düşünüyorum küreselde.. Alım gücü olarak 1-2 sene sonra eskiden olduğumuz noktanın üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Tabi bu süreçte yeni modeller çıkabilir mesela sahip olma kirala felsefesi artabilir. Uydukentler standartlaşabilir, uzaktan çalışma normlaşabilir.Bilemiyorum. Ancak bu teknolojik gelişim, illa ki yaşamı kolaylaştıracaktır zorlaştımayacaktır. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: ben üretim azalmasının oluştuğunu ve bunun geçici olduğunu düşünüyorum küreselde.. Alım gücü olarak 1-2 sene sonra eskiden olduğumuz noktanın üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Tabi bu süreçte yeni modeller çıkabilir mesela sahip olma kirala felsefesi artabilir. Uydukentler standartlaşabilir, uzaktan çalışma normlaşabilir.Bilemiyorum. Ancak bu teknolojik gelişim, illa ki yaşamı kolaylaştıracaktır zorlaştımayacaktır. Bizim sektör için yazmıştım hocam. Bizde üretimde (aldığımız malın üretiminde) azalma oluşmadı mesela katkının kg si 52 dolar centti yine aynı. Kurdan yandık. Çimento elektrikten nakliyeden uçtu gibi. Beton pompası 300 bin euro kepçe 100 bin euroydu 5 sene önce de. Şimdi de aynı. Geçen yıl hepsi sıfırlandı. Kur yine sağolsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 kurdan yandı isen fiyat artmış denilemez. O zaman artmamış.. Hatta dolarda yüzde 8 euroda yüze 5 yıllık enflasyon ekle o rakamlara. 500 bin dolar olan evler 1 milyon dolara nasıl çıkıyor ben oraya takıldım asıl. belki iş azaldı verimlilik düştü. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: kurdan yandı isen fiyat artmış denilemez. O zaman artmamış.. Hatta dolarda yüzde 8 euroda yüze 5 yıllık enflasyon ekle o rakamlara. 500 bin dolar olan evler 1 milyon dolara nasıl çıkıyor ben oraya takıldım asıl. belki iş azaldı verimlilik düştü. Bizim bölge için yazayım iş daha da arttı. Ciddi anlamda yetişemiyoruz. Tuvalet kağıdı neden uçtu maliyeti mi 5 e katlandı. Talep mi arttı. İkisi birden mi oldu. Ayçiçek yağı ve araba vb için de aynısı. Kozaktq 100 binliraya 10 dönüm araziler vardı. Beğenmiyorduk yolu bozuk yok suyu yok. 600 bin olmuş. Kaçırdık Kozakta arazi alan var mı onu bilmiyorum ama ayvalıkta evler daha temel kazılırken bitiyor. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Demek ki bir talep enflasyonu sözkonusu. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Demek ki bir talep enflasyonu sözkonusu. Dünyadaki de bu değil mi Hocam, pandemi sonrası oluşan aşırı talebe cevap verememe sonrası oluşan şey. Revenge spending diyorlar. İnsanlar evde kalmanın acısını para harcayarak çıkarmaya çalışıyor. İşte bu noktada tedarik zinciri kırılıyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 İlkay Başaran yazdı: Türkiyede eski yaşam biçimi yok. Aynı evde dede babaanne torun vb. Yapı stoğu az dolayısıyla talep var. Çekirdek aile arttı. Batı göç alıyor o da talebi arttırıyor. Enflasyon da var. Kur artışı da ortada. Tabi bu sizin sorunun cevabı değil. Neyse arazi fiyatları da arttı. Arazi sahipleri biraz köşe olmuş olabilir. Buna kamu arazileri de dahil. Burada demek istediğim o idi hocam 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: geçer derim bu o zaman. sabır.. Umarım yanılmıyorsunuzdur hocam. Bunu her vatandaş arzu ediyor. Ortadirek bir ailenin günde 30 km yolun giderini düşünmesi, ayda 2 kere çoluk cocuk yemeğe gidememesi sinemaya gidememesi üzüyor. Savurmak değil ama bişeyleri de yapabiliyor olmak lazım. Raftan kitap alıp ya da dergi alıp lan birdahaki ay alırım kalırsa dememek lazım. Haftasonu polaris kar aracıyla buz balıkçılığı yapalım hayalimiz yok. Pide yesek yeter 2 pazar günü 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart 2022 Paylaş 11 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Alım gücü olarak 1-2 sene sonra eskiden olduğumuz noktanın üstüne çıkacağımızı çıkar ama popülasyonun % kaçı için ? 1-2 sene sonra eski noktanın altına inen daha fazla % lik dilimde olacak. o zaman varlık çatışması da başlayabilir. Mehmet Göktürk yazdı: 500 bin dolar olan evler 1 milyon dolara nasıl çıkıyor ben oraya takıldım asıl. kısaca gelecek kaygısı, yüzünden bugünki satıcının evi pandemi öncesi 3-4 yıldır roket gibi artmamıştı, dünyada para boldu, faizler artmamıştı artmayınca harcama yapılıyordu kenarda birikmiyordu, pandemide imdat freni çektik otobüsün önünde oturanlar zaten savruldu gitti ön camdan pandemi çıkışında yoğun işsizlik vardı (hizmet sektörü 2 yıldır stop ettiği içim) ( vesile ile dünyanın hizmet sektöründe çalışanlarının fazlalığı başlı balına bir tartışam konusu olur) 2 yıl da pause a basan sektörler anlamsızca eski düzende devam etmek isteyince gelişmiş olanlarda enflasyon (gelişmemişlerde stagflasyon) balyouznu indirdi, her ikisi de alışık olmadığı bu flasyonlar içinde ne oldum derken bombalar füzeler brükselin yanında uçmaya başladı. (bunun hakkında ileride kitaplar yazılır insanlık ne kadar dangalaşmış diye okur çocuklarımız biz bugün okul terk bir ger zekalı peşine takılan ari ırk kafalıları nasıl okuyorsak) konut sektöründe de şimdiye kadar tercih edilmeyen daha büyük müstakiller uçup gidince geri kalanlar da ben de varım dedi. ından sonrası danssss ve renkkkk Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 19 Nisan 2022 Yazar Paylaş 19 Nisan 2022 1 ay önce boş ev olsa 8-9 olur denilen sitede bugün ilan düşmüş, 15 yazmışlar. 3+1 150m2, aylık kira yanlış anlaşılmasın. Öyle süper lüks bir yer de değil bana sorarsan. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Selim Bilgin yazdı: 1 ay önce boş ev olsa 8-9 olur denilen sitede bugün ilan düşmüş, 15 yazmışlar. 3+1 150m2, aylık kira yanlış anlaşılmasın. Öyle süper lüks bir yer de değil bana sorarsan. yabancılar. Başka açıklaması yok. Ya da gerçekten zenginleşiyoruz. Haberimiz yok 😁😁 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: yabancılar. Başka açıklaması yok. Ya da gerçekten zenginleşiyoruz. Haberimiz yok 😁😁 Demir fiyatlarından haberiniz yok mu? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Demir fiyatlarından haberiniz yok mu? hepsi demir olsa ne olur? Demir fiyatlarından olsaydı düzcedeki birebir aynı ev 500 bin lira iken istanbuldaki 5 milyon olmazdı. Demek ki düzcedeki ev tahtadan yapılmıyor.. Sebep parayı park edecek yer olmaması.. Bütün dünyada genel olarak %10-15 arttı emlak. Bizde dolar bazında yüzde 60-80 felan. Bu ara biraz geri de geliyor. demir çok az bi faktör. (ve diğer mallar). Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: hepsi demir olsa ne olur? Demir fiyatlarından olsaydı düzcedeki ev 500 bin lira iken istanbuldaki 5 milyon olmazdı. Demek ki düzcedeki ev tahtadan yapılmıyor.. Sebep parayı park edecek yer olmaması.. Bütün dünyada genel olarak %10-15 arttı emlak. Bu ara biraz geri de geliyor. demir çok az bi faktör. (ve diğer mallar). İroniydi hocam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: İroniydi hocam Ya çalışıyoruz şimdi üzerimizde seksen tane iş var. Arada sigara molasına geliyoruz buraya.. kafam kazan oldu zaten 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Ya çalışıyoruz şimdi üzerimizde seksen tane iş var. Arada sigara molasına geliyoruz buraya.. kafam kazan oldu zaten Sıfır almadıysam sözlüden sorun yok hocam 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Dünyanın hiçbir yerinde bir yıl evvel 500 bin dolara satılan ev bir yıl sonra 1milyon dolar olmadı...Bizde oldu. (alacağım ev). 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Sıfır almadıysam sözlüden sorun yok hocam Hoca meşgul. Dalga geçmek serbest. Müdür gelir birazdan. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: Hoca meşgul. Dalga geçmek serbest. Müdür gelir birazdan. Estafrullah hocam Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Estafrullah hocam öyle dalga değil. kaynaşmak anlamında.. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: öyle dalga değil. kaynaşmak anlamında.. Anladım hocam uslu dururuz anlamında yazdım. En çok konuşan da servet abi. Doğum günü diye heralde. 1 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Nisan 2022 Paylaş 19 Nisan 2022 İlkay Başaran yazdı: Anladım hocam uslu dururuz anlamında yazdım. En çok konuşan da servet abi. Doğum günü diye heralde. zengin o bu günlerde "para kasıyor" 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts