İçeriğe Yönlendir

İlk Arazim.

Doğan Arşiray

Recommended Posts

Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Citi eski sahibi yapmis. Agac olan az sayida buyuk bahceler var. Koyun ciftcileri tarim yapmiyormus artik.  Toprak rengi heryerde ayni. Burasi hic ekilmemis, ama surulup birakilmis gibi izler var. Toprak analizinden sonra, gereken mineral vs yi tamamlayacagim. Bir ziraat muhendisinden hizmet satin alacagim. Bu sene bence pek cok bitki icin gec kaldim zaten. 

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erhan Doruk yazdı:

Toprak bizim bahçenin toprağına çok benziyor. Biraz killi gibi . Böylesi toprakta yağmur yağsa da alt kısma su çok az geçiyor.Buraya en son ne zaman ekim yapılmış. Eğer geçen sezon ekilmedi ve yabani otlar bu seviyedeyse toprak baya çorak olabilir zira ot bile bitmemiş. Önce gübre serip traktör ile girip alt üst etmeli , sonra yanmış ilaçlı gübre serip, sonra rotavatör ile geçmek lazım. Ondan sonra toprak böyle  siyah , un gibi hal alacak , en son ekim öncesi tekrar rotavatör ile geçip damla sulamaları serip ekime geçilmeli. Suyla uğraşamam dersen su istemeyen nohut , buğday filan ekebilirsin. ( Buğday için bu yıl geç kaldın) nohut için de ekim için 1 ay zamanın var. 

Ben de kil gördüm de.  Sondajla mı çıktı acaba demiştim.  

Çağlar Bayur yazdı:

tel örgüler kime ait? kim çekmiş? beton direkler ile?

ağaç derken? panoramada hiç ağaç diken yok sanırım?

Çit ve tel örgü.  Satılığa çıkan arabanın farını parlatıp, pasta cila yapmak gibidir.
20 harcar, 40 eklersin ama satışı hızlandırır.   

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

@Doğan Arşiraybizim de Kazan Karalarda arsa var. Senin bu konundan sonra bende bizim tarlaların birinde bişeyler ekmek istiyorum.Takipteyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Mert Gülkokan yazdı:

Ayıptır sorması konum neresi
Ankaraya yakın belli hiç ağaç ve yeşillşk yok

Umarım memnun kalırsın abi

Polatlı - Şabanözü köyü.

Mehmet Ozyurek yazdı:

20 harcar, 40 eklersin ama satışı hızlandırır.   

ben 20 tl eklenmiş yeri 15 e almış gibi oldum açıkçası.

Az önce tarladan geldim, iş yerine 40 dk mesafede. Su örneğini ve toprak örneğini aldım. 150 cm ye kadar olan derinlikte toprakta bir farklılık yok. hepsi aynı renk. Malzemeyi labaratuvara yolluyorum birazdan. 10güne kadar sonuçları çıkarmış. Su 20 meterede şu anda. Tadı yumuşak. Tuzlu da değil.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

20 metreden sumu çıkmış orda ?

kuyunun projesi ruhsatı vs varmı? saatte kaç ton su çekilebilir kapasitede

bana kalırsa su çıktığı an su kuyusu işte diyip bırakmış olabilirler yada senin tarlanın altı  yer altı denizi  orda efsane su olabilir. su deposuna hiçbir ihtiyacın yok boşa yapacaksın kuyu böyle bir kuyu ise gerçekten söylüyorum 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

Gecen sene kurakligin ortasinda acilmis. 44 metrede su bulmuslar. Videosu var.  Kuyu icin sondaj ruhsatini alip acmislar. Ben kullanim icin eksik kalan izni alacagim, jeoloji mühendisi bunu yapacak para karsiligi.bu arada Bizde ip ile derinligi olctuk. 45 metre kadar derin. Bugun 20 metre civarinda, sudan ornek aldik. Bu cografyada, birsuru hayrat cesme var, benim arazimin oldugu yer de hafifce megili ve tum megillerin birlestigi tam ortadaki alanda. Ova gibi zaten.

Guney dogu tarafi daglar,  kuzey ve bati ise tepeler ile teşkil. Sulak bir alan oldugunu dusunuyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök

aynen orda su konusunda sıkıntın olmayacak .  oraya 6 7 beygir bi dalgıç pompa atsan ateş eder bütün araziyi damlama ile sularsın

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

Gecen sene kurakligin ortasinda acilmis. 44 metrede su bulmuslar. Videosu var.  Kuyu icin sondaj ruhsatini alip acmislar. Ben kullanim icin eksik kalan izni alacagim, jeoloji mühendisi bunu yapacak para karsiligi.bu arada Bizde ip ile derinligi olctuk. 45 metre kadar derin. Bugun 20 metre civarinda, sudan ornek aldik. Bu cografyada, birsuru hayrat cesme var, benim arazimin oldugu yer de hafifce megili ve tum megillerin birlestigi tam ortadaki alanda. Ova gibi zaten.

Guney dogu tarafi daglar,  kuzey ve bati ise tepeler ile teşkil. Sulak bir alan oldugunu dusunuyorum. 

Süper bir konummuş.. 

Maşallah. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Test sonuclarini beklerken, elektrik direklerini ve bag evi yapimi şart larini arastirip öğreneceğim. Buradan yazarim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

ÇKS sistemine çiftçi kaydım yapılmış. Gidip basılı ve imzalı haline elden aldım.

Bu belge ile belli kredi ve teşviklere başvurulabiliyormuş.

Bu arada su kuyusunun işletme ruhsatı hala hazır değil, takip eden jeoloji mühendisi biraz uyuşuk sanırım.

Toprak ve su analizlerim hala hazır değil.

Bir klube/ konteyner vs için beton su basmanı yapılabilmesi için gereken yönetmelikleri okumaya vakit ayıracağım.

Tarla yol kenarında ise ve 5 dekarına üzerinde ise bir ailenin yaşayabileceği 75 m2 tabanı olan, 7.5metre maksimum yükseklikli 2 katlı bir ev izin olmadan yerel otoritenin onayı ile, yada 250 metrekare maksimum olmak üzere ilgili belediye/tarım müdürlüğü ve neresi ise onun onayı ile yine ruhsat olmadan yapılabiliyormuş. ürün hayvan vs  depolama vs için kullanılacak alanlar buna dahil değilmiş ve bu tip yapılar tüm alanın yüzde 40 ından büyük olamazmış.

Bankaların verdiği tarım ile alakalı kredilere bakmaya başladım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Doğan Arşiray yazdı:

ÇKS sistemine çiftçi kaydım yapılmış. Gidip basılı ve imzalı haline elden aldım.

Bu belge ile belli kredi ve teşviklere başvurulabiliyormuş.

Bu arada su kuyusunun işletme ruhsatı hala hazır değil, takip eden jeoloji mühendisi biraz uyuşuk sanırım.

Toprak ve su analizlerim hala hazır değil.

Bir klube/ konteyner vs için beton su basmanı yapılabilmesi için gereken yönetmelikleri okumaya vakit ayıracağım.

Tarla yol kenarında ise ve 5 dekarına üzerinde ise bir ailenin yaşayabileceği 75 m2 tabanı olan, 7.5metre maksimum yükseklikli 2 katlı bir ev izin olmadan yerel otoritenin onayı ile, yada 250 metrekare maksimum olmak üzere ilgili belediye/tarım müdürlüğü ve neresi ise onun onayı ile yine ruhsat olmadan yapılabiliyormuş. ürün hayvan vs  depolama vs için kullanılacak alanlar buna dahil değilmiş ve bu tip yapılar tüm alanın yüzde 40 ından büyük olamazmış.

Bankaların verdiği tarım ile alakalı kredilere bakmaya başladım.

5 dekar hesabını, yaptığınız yapıyı çıktıktan sonra haline göre yapacaksınız. Yani arazi 5100 metrekare ise 250 metrekare ev yapılamaz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Doğan Arşiray yazdı:

otoritenin onayı

tatlı ile ziyaret edeceğin otorite :) aranı iyi tut kıl birisi ise uğraş dur.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mahmut Yıldız yazdı:

5 dekar hesabını, yaptığınız yapıyı çıktıktan sonra haline göre yapacaksınız. Yani arazi 5100 metrekare ise 250 metrekare ev yapılamaz. 

evet doğru. 5000 + en az 75 metrekare.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Doğan Arşiray yazdı:

evet doğru. 5000 + en az 75 metrekare.

Ev yapımı için şimdilik temelsiz bir konteyner koyabilirsin. İmar affı seçimlere kadar kesin çıkar. O zaman prosedürle uğraşmadan evi yaptırırsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Erhan Doruk yazdı:

Ev yapımı için şimdilik temelsiz bir konteyner koyabilirsin. İmar affı seçimlere kadar kesin çıkar. O zaman prosedürle uğraşmadan evi yaptırırsın.

eğer bütçeyi ayarlarsam su basmanı yapmayı düşünüyorum. varsın üzerinde birşey olmasın.

Erdoğan Temur yazdı:

tatlı ile ziyaret edeceğin otorite :) aranı iyi tut kıl birisi ise uğraş dur.

muhtar ile iletişim kurdum. çözüm adamı. en iyisinden fıstıklı tatlı alıp götüreceğim.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Doğan Arşiray yazdı:

eğer bütçeyi ayarlarsam su basmanı yapmayı düşünüyorum. varsın üzerinde birşey olmasın.

muhtar ile iletişim kurdum. çözüm adamı. en iyisinden fıstıklı tatlı alıp götüreceğim.

birde yerel yöneticilerin kararı ile basit temelsiz tarımsal yapı yapılabiliyordu. Ancak bu basit yapının tanımı tam olarak yasada yer almıyor.

Birde imar affı çıkarsa arsada bir yapı olması gerekiyor ki bunu affedebilsinler. Subasman bile atılsa kabul ediliyor. Bu nedenle en kısa sürede halledebilirsen iyi olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bende aynısını düşünüyorum. planlayıp mümkün olan en büyük alanı, incede olsa beton ile kaplamam lazım. aslında biraz yüksek yapmakta fayda olabilir. 45 cm kadar. 3 basamak.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Serkan Karadağ yazdı:

Eee bi gelişme yok mu? İyi gidiyorduk.😀

toprak ve su örneklerinin sonucu çıkmadı hala. su kuyusunun kullanım izni için kuyunun çalışırken bir videosu gerekliymiş. bulduğum jeoloji müh sözde halledecek. o izin olmadan krediye başvurulmuyor. toprak analizine göre ziraat mühendisinie danışacağım ve tarlanın hazırlanması için ne yapmalı öğreneceğim. bu arada dikilecek ağaç türüne göre toprak altından damlama su sitemi için araştırmaya başlamam lazım. en çok para tutacak olan şey o gibi. bir taraftanda yapabileceğim en büyük su basmanı yapıp beton döktürmem lazım. havuz yaptırmam da lazım. bu sene ağaç dikebilirmiyim pek emin değilim. ama kesin bahçe gibi bir bölüme birşeyler ekeceğim.

Çağlar Bayur yazdı:

4x4 ranger yakışır şimdi

bence şu anda gerekli değil. sınırlı bütçeyi kamyonete harcamak mantıklı olmaz. ancak çiftçi için bazı bankaldarda yüzde 60 a kadar ikinci el kamyonet kredisi varmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

bazı bankaldarda yüzde 60 a kadar ikinci el kamyonet kredisi varmış.

tramersiz hasarlı alınabilir, yavaştan toplanır hereşyi de yazmayalım ortaya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bir DMax güzel olur.. 

Mercedesle falan olmaz çiftçilik :)

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Dmax uygun evet. En bos versiyon. Klimali olsa yeter. Yeterki gri renk olmasin.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...