İçeriğe Yönlendir

5 LT Ayçiçek Yağı "Yağ"ması

Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

migrosta artık olgun meyva adı altında satılıyor,çürüğü çarığı kalmadı

Zaten yatık limon makbuldür de benim dediğim tüm meyve sebze içindi.. Hal yasası üretici ile tüketici arasında duvar gibi duruyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

Hal yasası

aya her şeki,lde gideriz ama o yasayı değiştiremeyiz kimyon reiz bile gelse orada kalır

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

aya her şeki,lde gideriz ama o yasayı değiştiremeyiz kimyon reiz bile gelse orada kalır

Kooperatifler desteklenecek, çiftçi ile tüketici rahatlıkla alışveriş yapabilecek. Tüm kasabalara bar açılacak, sosyal hayat desteklenecek, su parkları yapılacak, mesire alanları olacak, tüm çocuklara doktor mühendis olmanız şart değil tarımda da ciddi para ve işin ucunda Amaroq veya Ranger alma şansı var diyeceğiz.. Tersine göçü başlatıyorum haydi ya nasip.. :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pahalı satana da bir şey denemiyor ki.. 

Reyondaki etiketler incelediğinde maliyet 10 lira satış 19,99 olabiliyor.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Serkan Toker yazdı:

Tüm kasabalara bar açılacak,

iknayım şu an

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

Geographic-distribution-of-world-olive-o

rusyadan rica ile gelen gemi işi olunca bakayım dedim, ayçiçeği nerelerde nolyor diye.

dünya ayçiçek yağı üretiminde rusyanın adı bile yok, dibimizdeki italya,yunanistan ve suriye ise  bol bol üretiyor, biz niye sibiryadan yağ getirmeye çalışıyoruz anlamadım?,

İspanya dünyanın %30 dan fazla üretim ile açık ara lider. İtalya bizim yarımızdan da ufak ülke, dünyanın %23 ü onlarda..

bu gariplikte bir iş var o kadar net ki...

biz rusyadan kimin yağını kime getirdik? onu bulamadım

edit: bu zeytinyağı üretimi imiş. üretim miktarları garip idi, şimdi netleştirdik, gagıl zeyitine gitmiş fark etmedim

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bu yağ krizinin bir gün öncesi sayın tarım bakanının istafa (affını istemesi) etmesi talihsiz bir zamanlama olmuş oldu.

Baktı yine at izi it izi bit izi var topuk topuk topuk diyorsun

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Çağlar Bayur yazdı:

rusyadan rica ile gelen gemi işi olunca bakayım dedim, ayçiçeği nerelerde nolyor diye.

dünya ayçiçek yağı üretiminde rusyanın adı bile yok, dibimizdeki italya,yunanistan ve suriye ise  bol bol üretiyor, biz niye sibiryadan yağ getirmeye çalışıyoruz anlamadım?,

İspanya dünyanın %30 dan fazla üretim ile açık ara lider. İtalya bizim yarımızdan da ufak ülke, dünyanın %23 ü onlarda..

buradan gidiyorduk sonra destek alıp ithal ediliyordur. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

Ayçiçek yağı üretimi mi yoksa endüstriyel olarak işlenip paketlenmesi mi o grafik?

bir de Avrupa’daki yağ pahalıdır. Rusya’dan gelen ucuzdur belki

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Senede 20 litre ayçiçek yağı kullanmıyoruz ama nedir bu telaş anlamadım. Transpaletle market önünde bekleyen emekli var yav 

ayrıca azaltmak lazım yağ tüketimimi. 450.000 ton ayçiçek yağı üretip bir o kadar da ithal ederek dünyanın en büyük ayçiçek yağ ithalatçısı olmuşuz. İlginç. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ayrıca azaltmak lazım yağ tüketimimi. 450.000 ton ayçiçek yağı üretip bir o kadar da ithal ederek dünyanın en büyük ayçiçek yağ ithalatçısı olmuşuz. İlginç. 

İnsanlarda kilosu 80 liraya zeytin yağı, kilosu 90 liraya tereyağı alacak para mı var Tansu.. 

E yağsız da bir şey yapılamıyor.. 

Garibana eskiden vita yağı vardı şimdi ayçiçek yağı var işte.. 

• Beğen 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Senede 20 litre ayçiçek yağı kullanmıyoruz ama nedir bu telaş anlamadım. Transpaletle market önünde bekleyen emekli var yav 

Ekmek pasta muhabbeti oldu biraz bu yahu gariban napsın

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ayçiçek yağı üretimi mi yoksa endüstriyel olarak işlenip paketlenmesi mi o grafik?

bir de Avrupa’daki yağ pahalıdır. Rusya’dan gelen ucuzdur belki

üretim lakin yanlış alarmi zeytin yağına gitmiş gagıla sürüklenmişiz orada. rusya da ayçiçeği araştırıoyum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2018 de dünya üretiminin %50 sinden fazlası rusya ukrayna da yapılmış , toplam 18 milyon ton üretiliyor dünyada.. bizim tüketim 900 bin ton üstünde. amma çok ayçiçek yağ tüketiyoruz yahu? dünyanın %5 i falan yaklaşık? yağı azaltmalı

şimdi başka biri durum çıkıyor ortaya, rusyadan ürünlerin gelmesi yasaklanadı ise dünyada ciddi bir yağ sıkıntısı başlar

vesile ile hindistanda zeytin yokmuş, tamamen dışa bağımlılar

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rusyaya küsmek imkansız ya.. 

Buğday, yağ, gaz, petrol. 

Küsen açlıktan ve donarak ölür. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Rusyaya küsmek imkansız ya.. 

Buğday, yağ, gaz, petrol. 

Küsen açlıktan ve donarak ölür. 

1 günde 8 milyar insan evde kaldı? çıt ses çıkarmadan kabullendi....kombileri %30 az yakmaya ikna etmesi çok zor olmamalı, kızarmış patatesten haşlamaya dönsek ölmeyiz ya?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

1 günde 8 milyar insan evde kaldı? çıt ses çıkarmadan kabullendi....kombileri %30 az yakmaya ikna etmesi çok zor olmamalı, kızarmış patatesten haşlamaya dönsek ölmeyiz ya?

Ben ekmeksiz doymam :) midem bulanır yiyemem. :)

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben ekmeksiz doymam :) midem bulanır yiyemem. :)

Ekmekle ye karnın doysun diyerek büyüttüler bizi 

🤣

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

Ekmekle ye karnın doysun diyerek büyüttüler bizi 

🤣

işte dıjjj güççç

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

İnsanlarda kilosu 80 liraya zeytin yağı, kilosu 90 liraya tereyağı alacak para mı var Tansu.. 

E yağsız da bir şey yapılamıyor.. 

Garibana eskiden vita yağı vardı şimdi ayçiçek yağı var işte.. 

Genel anlamda dediydim. Her türlü yağı azaltmalı bence. Mesela kızartma kültürümüz çok fazla. Gerçi amerika’da da her şeyi kızartıyorlar ama onlarda zaten obezite problemi var. 

herkes yağ, kızartma, poğaça börek olayını biraz azaltmalı bence. Ayçiçek var mı bilmiyorum ama sanayi yağları ile yapılan poğaça börek ve çay sigara aklıma gelince bile midem kalkıyor benim. Sabahları poğaçacı denk gelirsem karşı kaldırma geçiyorum, o derece :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

poğaça

poaçada yoğun margarin var lem çoğunlukta, sıvı yağ yarım bardak anca var yok

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sabahları poğaçacı denk gelirsem

üffff 3 adet indririm anında, soğursa onlarınki güzel olmuyor, sıcak sıcak olacak sabah 7 de

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Çağlar Bayur yazdı:

kızarmış patatesten haşlamaya dönsek ölmeyiz ya?

Bi fetfaya bakar. Öyle sağlık mağlık olmaz, uymaz.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hüseyin Sönmez yazdı:

Bi fetfaya bakar. Öyle sağlık mağlık olmaz, uymaz.

"Daha az yağ kullanarak nasıl yemek yaparız" içerikli kamu spotları ile de çözebiliriz. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Çağlar Bayur yazdı:

Taşa tohum serpsen çıkacak memlekette yaşıyoruz kimse ekip biçmiyor gibi bir tablo çıkıyor. Bu bilgiler zeytinyağı için gerçi, spekülatif dalgalanmalar yapanların yüzünden ithalat kartı oynanıyor. sonra çiftçi üretirsem kumar oynarım hesabı yapıyor. Ya satamazsam ya para etmezse hesabı. Alım garantisi versen popülist politika oluyor eş dost faydalanıyor diyorlar, fazla alınan mal devletin elinde çürüyüp çöp oluyor vs. Ziraat mühendislerini tarlaya sokup iyi bir üretim planlaması yapmak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Patatesi yağsız fırınlamak da kızarmışa benzer yapıyor. Ama o da ne. Elektrik pahalı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...