İçeriğe Yönlendir

5 LT Ayçiçek Yağı "Yağ"ması

Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Serkan Maden yazdı:

2020 yazından itibaren doların sabit durmayacağını düşünerek indirimde ne varsa alıyorum. Son kullanma tarihlerine dikkat ediyorum neyi ne kadar kullanacağımız belli zaten. Yağ işi patlamadan öncesinde 1 yıl yetecek kadar vardı. Tuvalet kağıdı bulaşık makinesi deterjanı keza öyle. Dolar 1 artıyorsa herşey 2 artıyor vede aşağı düşmüyor. Ucuz ve kaliteli bulduğum ihtiyaçları fazlasıyla almaya çalışıyorum.

Aynı ben. 
Bazen evde 10 tane şampuan olur.  
Çay bazen 10 kiloya ulaşır.  
Şeker 20-25 kilo hep vardır.  
Un bakliyat makarna salça yağ hep vardır.  

ilk giren ilk çıkar metodu ile kullanırız.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Evde ara depo / stok yapmayı ben de oldum olası severim. İnsan ana ihtiyaç maddesi bitsin istemiyor, yada emminin dediği gibi, öyle gördüğümüzden. Küçük ev sorunu sebebiyle Ankarada bu alışkanlığımı azalttım. Şimdi arabasız da kalınca internete yüklenmiştim alışverişte, ama internette ihtiyaç malzemelerinin çeşitliliği epeyce azalmış durumda. Gidişat kötü; tedarik noktasında yada stokçuluk tarafında. 

Çiçek yağı zaten çok kullanmamak gerekiyor ama Zeytinyağına ulaşmak da bu zamlarla çok olası değil. 

Rahmetli babam 100 litrelik varili doldururdu zeytinyağı ile, ne günlere geldik

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Önceden ayçiçek yağı olmazdı ana daha beteri vardı.  Vita yağı vardı.  
Sahi margarin sağlıksızdı da, babam dedem neden 90 yaşına kadar sağlıklı yaşadı.  
Hep vita yağı kullanılırdı. Koca tenekelerle alınırdı.  

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sahi margarin sağlıksızdı da, babam dedem neden 90 yaşına kadar sağlıklı yaşadı.  

O dönem kullanılan vita yağının içeriğine bakmak lazım. Şuan bitkisel adı altında hurma maskesiyle palm yağı iteleniyor. 

Yorum bağlantısı
Serkan Maden
Mehmet Ozyurek yazdı:

Şimdi herşeyde bir katkı maddesi tatlandırıcı vs. var. Pet şişelerle birlikte biraz plastik bile içiyoruz. Her yönden kuşatıldık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ü.Emre Kartal yazdı:

Tarıma gerek yok bence, kredi kartından tutun birçok ödeme aracı var artık. Kişi eğer zaaflarına yenik düşüyorsa, elinde olanı geçtim olmayanı dahi bu şekilde harcıyorsa a konusu olmuş b olmuş önemi yok. 

Ben teknolojik aletleri çok seviyorum, sürekli de ihtiyaç olmadığı halde bir şeyler alıyorum diyelim. Bunun suçlusu satan mı üreten mi? 

Özetle hiçbir şey için iyidir hoştur ya da kötüdür demiyorum fakat, herkes kendine zarar vereni iyiyi kötüyü ayırt etmek zorunda. Ortada zorla yaptırılan bir eylem de yok. 

Mesajın o kısmı latife kısmıydı, hesapsız kitapsız iş yapma hesabı. Satanın günahı yok tabi niye olsun. Mesajımın da zaten satanla alakası da yok oraya nasıl geldik anlamadım ?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Zabıtalar marketlerin depolarını dolaşmaya başlamış

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

E işte insanlar böyle ileriye dönük artacak diye saldırınca fiyatlar da artıyor..

Almadığımız mallardaki fiyat artışının sebebi nedir hocam?

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Zabıtalar marketlerin depolarını dolaşmaya başlamış

wuuu piyasaya sürülmeye hazır koli içinde yağ mı bulmuşlar yoksa? nasıl bir zamana denk geldik yahu

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

A101'de el altından Biryağ satıyorlardı.. 

Birisine özel getirildi 6 tane götürdü.. 

Rafta biryağ yoktu etiketi de yoktu. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

wuuu piyasaya sürülmeye hazır koli içinde yağ mı bulmuşlar yoksa? nasıl bir zamana denk geldik yahu

Rafta yok, depoda çoksa

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
(düzenlendi)

Bursa'da Seyhanlar diye bir market var.

Yonca diye bir sıvı yağ var 4 litresi 100 tl. %15 zam gelecek demişlerdi 115 olmuş. Yağma falan da görmedim. Stok bi hayli vardır.

Acaba bu yonca yağ mı değil?

tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

Rafta yok, depoda çoksa

müessesenin muhasebe müdürünü kovsunlar

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Köksal Yılmaz yazdı:

Almadığımız mallardaki fiyat artışının sebebi nedir hocam?

Sen almıyorsun da biri alıyor işte. Alınmayanlarda fiyat artışı sadece maliyetle sınırlı.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Çağlar Bayur yazdı:

müessesenin muhasebe müdürünü kovsunlar

At sahibine göre kişner, patrona bakmak lazım. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Yağ pahalı değil, siz fakirsiniz.

Bakın bana "paramız varki alıyoruz"

Yorum bağlantısı
Serkan Maden

Vaziyet alın ayçiçek yağı yüklü 4 gemi geliyormuş.

Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Migrosta ve migros hemende yağ sadece 1 gün satılmadı. Fiyat da değişmedi, aynı fiyattan satışa devam ediyorlar.

Baskın veya ceza korkusundan da olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mahmut Yıldız yazdı:

At sahibine göre kişner, patrona bakmak lazım. 

anadolu grubu zaten yeterince mağdur yarattı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Ozyurek yazdı:

Boş tenekeleri de beton doldurup halter yapılır ya da fesleğen ekilirdi cam önüne

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Aksaray valisi Bim'in bölge deposunu basmış. Depodaki yağları görünce bunlar niye burada duruyor diye hepsini akşama kadar getireceksiniz valiliğin önünde halka bedava dağıtacağız demiş. Halbuki depo kocaman bölge deposu. Sadece yağdan değil diğer ürünlerden de dağlar kadar var. Çok garip.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben anlamam market stok yapıyorsa devlet çözsün. 3 kıtada sahada savaş veren devlet 2 marketçiyimi hizaya sokamıyor

ben anlamam çözecek çözemiyorsa başkası gelir çözer şapkasını önüne alsın düşünsün herkes  vatandaşa dizmi çöktürecek 5 tane market anlamadım bu işi ben 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Gedik yazdı:

Aksaray valisi Bim'in bölge deposunu basmış. Depodaki yağları görünce bunlar niye burada duruyor diye hepsini akşama kadar getireceksiniz valiliğin önünde halka bedava dağıtacağız demiş. Halbuki depo kocaman bölge deposu. Sadece yağdan değil diğer ürünlerden de dağlar kadar var. Çok garip.

bim de tamam demiştir.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

şeyde güzel zabıtalar  gitmiş zavallı kasiyer kıza racon kesiyorlar patronlarına söyle şunu yaparız bunu yaparız. ayıptır be o kızın ne suçu var

çok yiğitseniz gidin patronuna sen nörüyon aslanım gel bakım kenara diyin konuya etkisi olamicak bi personele ne diye baskı yapıyorsunuz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...