Mehmet Ozyurek 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: rakamlara baktım da, salça lar ucuz kalmış? Ooo bende çok 10 kilo vardır evde.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ooo bence çok 10 kilo vardır evde.. salçalı pizza keşfettim sen de yap çok güzel oluyor 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: rakamlara baktım da, salça lar ucuz kalmış? Mehmet Ozyurek yazdı: Ooo bence çok 10 kilo vardır evde.. Salçayı kendim yaparım, bahçeden domates güzel çıkıyor, manuel tarım önem kazanıyor her geçen gün. Bu formül olabilir aslında, memleketteki mültecileri tarlaya salacan, tırpan, saban, dirgen motorsuz tarım. Eski usül. 3 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Salçayı kendim yaparım, bahçeden domates güzel çıkıyor, manuel tarım önem kazanıyor her geçen gün. Bu formül olabilir aslında, memleketteki mültecileri tarlaya salacan, tırpan, saban, dirgen motorsuz tarım. Eski usül. Ben 4 yıldır bahçede sebze yapıyorum. Hiç market fiyatının altına mal edememiştim . Çiftçinin de nasıl bu fiyatlara ürettiğine şaşırıyordum. Tarım ülkesiyiz ama bir poltikamız yok. Bir sene patates pahalı oluyor , sonraki sene herkes patates ekiyor , o yıl para etmiyor, soğan artıyor, herkes soğan ekiyor. Hollandayı örnek alsınlar , kimse tarlasını kafasına göre ekemiyor , hepsi devlet kontrolünde. Tarım makinaları son model gps li. Çoğu insansız çalışıyor. İlim ile tarımı birleştirip A kalite ürün üretip dünyaya satoyorlar . Biz hala nitratı fosfatı basıp kısa zamanda bol ama lezzetsiz ürün üretip günü kurtarma peşindeyiz. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Erhan Doruk yazdı: Ben 4 yıldır bahçede sebze yapıyorum. Hiç market fiyatının altına mal edememiştim . Çiftçinin de nasıl bu fiyatlara ürettiğine şaşırıyordum. Tarım ülkesiyiz ama bir poltikamız yok. Bir sene patates pahalı oluyor , sonraki sene herkes patates ekiyor , o yıl para etmiyor, soğan artıyor, herkes soğan ekiyor. Hollandayı örnek alsınlar , kimse tarlasını kafasına göre ekemiyor , hepsi devlet kontrolünde. Tarım makinaları son model gps li. Çoğu insansız çalışıyor. İlim ile tarımı birleştirip A kalite ürün üretip dünyaya satoyorlar . Biz hala nitratı fosfatı basıp kısa zamanda bol ama lezzetsiz ürün üretip günü kurtarma peşindeyiz. Hobi bahçemiz var. 80 yetişkin şeftali, 80 kadar genç ceviz. Neyse şeftali mahsulü iyi olunca baktık millet komisyoncuya satıyor götürelim verelim dedik. Bizim dalından koparmaya kıyamadığımız seftaliye 80 kuruş para biçtiler o da yüksek rakammış. Pazarda o sene şeftalinin eh işte olanı 4 liradan satılıyordu. Kızdık vermeden götürdük pazara 2.5 liradan sattık bir kenara arabayla durup. Önce bu komisyonculuk işinin çözülmesi lazım. Zerre emeği olmadan çiftçiden kat ve kat para kazanıyorlar ve piyasayı ellerindeki mala göre yükseltip düşürüyorlar. 11 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: memleketteki mültecileri tarlaya salacan, tırpan, saban, dirgen motorsuz tarım. Eski usül. nöööö, sen şimdi çalıştırıp mı para verecen, çalışmadan para alanlara? töbeee Tahir İlter yazdı: pazara 2.5 liradan sattık 100 kg alayaım 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: salçalı pizza keşfettim sen de yap çok güzel oluyor sen neye ucuz desen markette aklıma geliyor 1 gün sonra alayım diyorum bakıyorum zam yemiş . totem haline geldi gözünü sevim şu ucuz deme 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: nöööö, sen şimdi çalıştırıp mı para verecen, çalışmadan para alanlara? töbeee 100 kg alayaım Bu sene gitmem bahçeye falan. Kartal var tarla arabası kaç para yakar o Allah bilir 😂😂😂 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Tahir İlter yazdı: Bu sene gitmem bahçeye falan tarlada kalan şeftalileriniz komposto halinde alınır 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: tarlada kalan şeftalileriniz komposto halinde alınır salça var ev yapımı bahçe biberinden. Sıfır ilaç. Kilosu 20 avro 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 (düzenlendi) Tahir İlter yazdı: Hobi bahçemiz var. 80 yetişkin şeftali, 80 kadar genç ceviz. Neyse şeftali mahsulü iyi olunca baktık millet komisyoncuya satıyor götürelim verelim dedik. Bizim dalından koparmaya kıyamadığımız seftaliye 80 kuruş para biçtiler o da yüksek rakammış. Pazarda o sene şeftalinin eh işte olanı 4 liradan satılıyordu. Kızdık vermeden götürdük pazara 2.5 liradan sattık bir kenara arabayla durup. Önce bu komisyonculuk işinin çözülmesi lazım. Zerre emeği olmadan çiftçiden kat ve kat para kazanıyorlar ve piyasayı ellerindeki mala göre yükseltip düşürüyorlar. Geçen sezon bizde şeftali , erik ile elma çok oldu. Baktık başedemiyoruz erikleri konserve yaptık, şeftali ile elmaları kesip güneşte kuruttuk. Hala yiyoruz. Artan domatesleri de konserveledik. Bu yıl sebzeyi daha az ama kaliteli yapmaya çalışacağız. Üç yıldır kayısı olmuyor. İnşallah bu sene verecek. Bence herkesin ayağının altında 1 dönüm toprağı olmalı. Birşeyler yetiştirmeli, çocuklarına öğretmeli. Şehrin koşuşturmacasına kapılınca zaman hızlı ve boş geçiyor. 7 Mart 2022 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Erhan Doruk yazdı: herkesin ayağının altında 1 dönüm toprağı olmalı. her çinli bunu yapmak isterse yandık 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: her çinli bunu yapmak isterse yandık Rusya'ya gitsinler. Ben Çin olsam çökerdim Rusya'ya. Bende sanayi bol, onda ham madde, maden, enerji. Tam dünya hakimiyeti için birebir. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: her çinli bunu yapmak isterse yandık Ben bir dönüm toprak diyorum, adamlar şehirde penceresiz kapsüllerde yatıyorlar. Nufus yoğunluğunu azaltmaları için çalışma yapmaları lazım. Ama onların gücü de sayılarından geliyor. Karınca gibiler, on yüz bin çinli bir araya gelse yapamayacakları şey yok. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Selim Bilgin yazdı: Evde zeytinyağı, sade yağ ve tereyağı dışında yağ kullanılmıyor. Ayçiçek, 1-2 litre vardır olur da gerekirse diye. Kızartma da yapmıyoruz. Tüketmemek en güzeli. Bu konuda tamamen aynıyız Fatih Evcin yazdı: bende ara sıra yapıyorum öyle. Bir kızartma tadı vermese de idare ediyor beni Biz de böyle yapar olduk. Üstüne domates sosu ve sarımsaklı yoğurt katınca yine efsane oluyor. 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Rusya'ya gitsinler. Ben Çin olsam çökerdim Rusya'ya. Bende sanayi bol, onda ham madde, maden, enerji. Tam dünya hakimiyeti için birebir. Rusya hele gel hele gel derse sıkıntı olur🤣 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Ali Gök yazdı: Rusya hele gel hele gel derse sıkıntı olur🤣 En fazla yan gider Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 yeni açıklama var: (orta kısımda) https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-sert-tepki-ey-hakim-nasil-serbest-birakirsin-6997266/?utm_source=anasayfa&utm_medium=free&utm_campaign=sol_surmanset Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Mehmet Göktürk yazdı: yeni açıklama var: (orta kısımda) https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-sert-tepki-ey-hakim-nasil-serbest-birakirsin-6997266/?utm_source=anasayfa&utm_medium=free&utm_campaign=sol_surmanset Bu sözcünün cumhuriyetin reklamları iğrenç.. Çoğu zaman okumadan çıkıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Bu sözcünün cumhuriyetin reklamları iğrenç.. Çoğu zaman okumadan çıkıyorum. acemice hoyratça...dayaklık..kafe bebeleri... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 (düzenlendi) Erhan Doruk yazdı: Ben 4 yıldır bahçede sebze yapıyorum. Hiç market fiyatının altına mal edememiştim . Çiftçinin de nasıl bu fiyatlara ürettiğine şaşırıyordum. Tarım ülkesiyiz ama bir poltikamız yok. Bir sene patates pahalı oluyor , sonraki sene herkes patates ekiyor , o yıl para etmiyor, soğan artıyor, herkes soğan ekiyor. Hollandayı örnek alsınlar , kimse tarlasını kafasına göre ekemiyor , hepsi devlet kontrolünde. Tarım makinaları son model gps li. Çoğu insansız çalışıyor. İlim ile tarımı birleştirip A kalite ürün üretip dünyaya satoyorlar . Biz hala nitratı fosfatı basıp kısa zamanda bol ama lezzetsiz ürün üretip günü kurtarma peşindeyiz. Eski çiftçiler popülist politikalara alıştırıldılar. Sen ek ben her türlü alırım hesabı. Herkes patates, pancar, mercimek veya tütün ekiyordu. Devlet alım garantisi veriyordu çünkü. Sonra TMO depolarında çürümeye bırakılırdı. Hala çoğu çiftçi ziraat mühendislerinden destek almıyordur diye tahmin ediyorum. Tarımı bitiren ikinci büyük etken de Ankara pavyonlarıdır.. Kıştan gelecek yazın harmanını masada bırakabiliyorlarmış.. 8 Mart 2022 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 3 1 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Serkan Toker yazdı: Tarımı bitiren ikinci büyük etken de Ankara pavyonlarıdır.. Kıştan gelecek yazın harmanını masada bırakabiliyorlarmış.. Tarıma gerek yok bence, kredi kartından tutun birçok ödeme aracı var artık. Kişi eğer zaaflarına yenik düşüyorsa, elinde olanı geçtim olmayanı dahi bu şekilde harcıyorsa a konusu olmuş b olmuş önemi yok. Ben teknolojik aletleri çok seviyorum, sürekli de ihtiyaç olmadığı halde bir şeyler alıyorum diyelim. Bunun suçlusu satan mı üreten mi? Özetle hiçbir şey için iyidir hoştur ya da kötüdür demiyorum fakat, herkes kendine zarar vereni iyiyi kötüyü ayırt etmek zorunda. Ortada zorla yaptırılan bir eylem de yok. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Tarıma gerek yok bence, kredi kartından tutun birçok ödeme aracı var artık. Kişi eğer zaaflarına yenik düşüyorsa, elinde olanı geçtim olmayanı dahi bu şekilde harcıyorsa a konusu olmuş b olmuş önemi yok. Ben teknolojik aletleri çok seviyorum, sürekli de ihtiyaç olmadığı halde bir şeyler alıyorum diyelim. Bunun suçlusu satan mı üreten mi? Özetle hiçbir şey için iyidir hoştur ya da kötüdür demiyorum fakat, herkes kendine zarar vereni iyiyi kötüyü ayırt etmek zorunda. Ortada zorla yaptırılan bir eylem de yok. Öyle yada böyle tüm oklar tarım politikasına dönüyor. O kadar ziraat mühendisi var, masa başında oturtmak yerine salsınlar tarım bölgesine, çiftçileri yönlendirsinler, toprak analizi yapılsın , ona göre ne ekileceği belirlensin, şimdi ciddi ciddi buğday krizinden bahsediliyor, bakanlık bununla ilgili bir aksiyon planı inşaah yapıyordur ama sanmıyorum. EN güzel yaptıkları ithalattaki vergiyi sıfırlayarak yerli üreticiyi küstürmek. Kimse düşünmüyor, yurtdışında üretilip nasıl bizden ucuza mal edip bize satabiliyorlar diye. Türkiye"nin tarım tarihine bakın. 1938 den sonra yararlı neler yapılmış diye. 1923 deki İzmir İktisat kongresine her kazadan 3 çiftçi olmak üzere 1135 kişi çağrılmış ve ortak fikir ile kararlar alınmış. Bugün tarımla ilgili alınan hangi kararda çiftçiye soruluyor ki? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Erhan Doruk yazdı: Bugün migrosa gittim. paletle 5 lik yağları depoya götürüyorlardı. Anlam verememiştim. Sonra internette videoyu görünce fiyat araştırması yaptım. Bazı sitelerde 5 lik ayçiçek yağına 450 tl fiyat konmuştu. Online olarak en uygun A 101 de fiyat buldum , 8 litre kadar alabildim. Evde de biraz var , savaş sonun kadar yeter sanırım. Kar ettiniz mi bari ? Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 8 Mart 2022 Paylaş 8 Mart 2022 Tarlayı ekelim dikelim de ev-tarla arası 130 km, hangi yakıtla gideceğiz? Yorum bağlantısı
Recommended Posts