İçeriğe Yönlendir

5 LT Ayçiçek Yağı "Yağ"ması


Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Doğan Arşiray

ben evde ve iş yerinde kullanılan ve atık olan yağları varile dolduruyorum biyo dizel yaparım yada direkt jeneratörde yakarım birgün diye.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağatay Kılınç yazdı:

Ben kızartmalık patates gibi doğradıktan sonra kabın içine zeytin yağı döküyorum(az miktarda.Sonra  tuz ekleyip iyice karıştırıp fırına veriyorum. 

Elektrik zamlandı.  

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mehmet Ozyurek yazdı:

Elektrik zamlandı.  

çok pişirme

  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Nazar değdirdiniz burda da yağ kalmadı 😊 Demin markete uğradım yağ reyonu boş. Kanola yağı vardı almadım. 

Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Mehmet Göktürk yazdı:

tabi. bizim kendi zeytinyağımız var başka yağ kullanmayız. önemli olan yağı dökmemektir. Ona göre planlama ve yemek yapmak gerekir.

Mehmet hocam zeytinyağını marketten almam. Babamın 15 20 ağaçlığı var senelik yağ da yemeklik zeytin de toplanıyor. Yetmediği yerde hataylı öğretmen arkadaşın bahçesinden toplanan zeytinlerin yağını satın alıyorum. Bana kalsa herşeyde kullanırım ama eşim ayçiçek de istiyor. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Evde zeytinyağı, sade yağ ve tereyağı dışında yağ kullanılmıyor. Ayçiçek, 1-2 litre vardır olur da gerekirse diye.

Kızartma da yapmıyoruz.

Tüketmemek en güzeli. :D

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç
Mehmet Ozyurek yazdı:

Elektrik zamlandı.  

Yağlardan daha az😄

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Çağatay Kılınç yazdı:

Ben kızartmalık patates gibi doğradıktan sonra kabın içine zeytin yağı döküyorum(az miktarda.Sonra  tuz ekleyip iyice karıştırıp fırına veriyorum. Öyle güzel kızarıyor ki hem az yağlı hem lezzetli oluyor. Ayrıca zeytinyağının diğer yağlardan ısıya karşı daha dayanıklı olduğu ile ilgili araştırmalar da var diye biliyorum.

bende ara sıra yapıyorum öyle. Bir kızartma tadı vermese de idare ediyor beni :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Burada fırınlar yarı kapasite ile çalışma kararı aldı. Fırınların önündeki cümbüşü izleyelim artık. 

Yağ, ekmek kuyruğu levelide tamam oyunun sonuna pek birsey kalmadı galiba 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Patlamış mısır da mı yemiyek. Zeytinyağı ile olmaz ki :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Patlamış mısır da mı yemiyek. Zeytinyağı ile olmaz ki :) 

 

Daha lezzetli çıtır çıtır 😍

 

IMG_20220307_174945.jpg.370f81ba39d3fa98b052faeb3a637ad7.jpg

 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

 

Daha lezzetli çıtır çıtır 😍

 

IMG_20220307_174945.jpg.370f81ba39d3fa98b052faeb3a637ad7.jpg

 

Kuru kuru ıığğyykkk

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kuru kuru ıığğyykkk

Mikrodalgada yapılan bir dalga var burda. Türkiye'de görmemiştim. Bulabilirseniz deneyin, pişman olmazsınız. 😊

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Gül yazdı:

Mikrodalgada yapılan bir dalga var burda. Türkiye'de görmemiştim. Bulabilirseniz deneyin, pişman olmazsınız. 😊

Ben patlattıktan sonra sonra bile üstüne yağ döküyorum :) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben patlattıktan sonra sonra bile üstüne yağ döküyorum :) 

Tanıdık kardiyolog var, numarası? 😊

  • Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Gül yazdı:

Nazar değdirdiniz burda da yağ kalmadı 😊 Demin markete uğradım yağ reyonu boş. Kanola yağı vardı almadım. 

 

Türkler almıştır. :D

Tahir İlter yazdı:

Burada fırınlar yarı kapasite ile çalışma kararı aldı. Fırınların önündeki cümbüşü izleyelim artık. 

Yağ, ekmek kuyruğu levelide tamam oyunun sonuna pek birsey kalmadı galiba 

Ben ekmek makinesini çıkarayım depodan.. Un çok nasılsa :)

 

Mert Gülkokan yazdı:


Soğuk sıkım ile patates kızartın ben çok beğeniyorum
 

Yazık zeytin yağına :)

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kızartma olmuyor. Sıcaklık ve yağın yapısıyla ilgili sanırım. Kızatma da zararlı :) 

Zeytinyağı yüksek ısıda daha dayanıklı daha sağlıklıdır. Kızartma oluyor da patates kızartmasında sızma yağ kokabilir riviera daha iyi olabilir. Rivieraya da çok laf söyleyen var o ayrı. Sadece hamur işinde zeytinyağı olmuyor az da olsa evde ayçiçek yağı olması lazım.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Yok canım 50 taneyle işimiz ne [emoji4]
Tüketeceğimiz kadar alıyoruz işte. 
50 denmiş makarna denmiş :D
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Migros'ta 49 liraya sızma zeytinyağı var bu arada bilginiz olsun.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Zaten bu gidişle ayçiçek yağının fiyatı zeytinyağına yaklaşacak durumda gidip zeytinyağı almak daha mantıklı.

 

Alışveriş ile Eşim ilgileniyor Zeytinyağı almış Komşudan lt si 50 tl den vermiş Arkadaş işyerinde Tereyağı getiriyor 65 tl aldım.Dediğiniz gibi bunlarda yakında artar tanıdık iskontosu ile böyle sanırım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ben patlattıktan sonra sonra bile üstüne yağ döküyorum [emoji4] 
Bolluğa bak [emoji28]
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Neyse ki Ruslar bırakmış bizim gemileri, yağ ucuzlar artık.

Konu değişir, 

Bu kadar vıcık vıcık bir ülke gündemi görmemiştim ömrü hayatımda.

 

  • Beğen 4
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Konu değişir, 

rakamlara baktım da, salça lar ucuz kalmış?

  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...