Çiğdem Bilen 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Üzülerek katılıyorum hepsine. Tabi ki ben de üzülerek yazdım. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir"den nerelere geldik. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Dün sabah trendyol marketten yaptığımız ayçiçek siparişini iptal etmişler. Sözleşmeyi tüketici haklarına göndereyim bari Yağ gemileri ne zaman salınacak? Gemiler kimin elinde rusya mı engellemiş yoksa Ukrayna göndermekten vaz mı geçmiş? Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Stoğu nasıl takip ediyorlar ki. Binlerce tedarikçi ve üretici vardır. Sayım mı yaptılar. Enflasyonu hesaplayıp %36 buldu aynı adamlar 🤣 Gel inan şimdi stok raporuna 2 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 ben almadım bakalım ne olacak hodri meydan (not: Allah aratmasın) halbuki cumartesi günü markete gitmiştim ve yağ reyonundaki kalabalığı görünce şaşırdım herhâlde ucuzluk var millet hücum ediyor dedim, reyondaki kıza sordum kızda savaş nedeni ile yağ gelmeyecekmiş millette o yüzden saldırıyor deyince bende zeytinyağı alırız dedim çıktım. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 7 Mart 2022 Yazar Paylaş 7 Mart 2022 (düzenlendi) 10 Gün önce annemle babam memleketten gelirken 2x5litre yağ alıp getirmişler. Üstüne de bu olay denk geldi. Cumartesi markete gittim yağlara hiç dikkat etmedim. Un alıp çıktım Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Tabi ki ben de üzülerek yazdım. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir"den nerelere geldik. Artık komşunun ağzındaki lokmayı çekip çıkartıyor insanımız(!) 7 Mart 2022 tarihinde Alptuğ Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Malum medyada palm yağı kalbe faydalı haberleri falan çıkmaya başladı mı? 1 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Tahir İlter yazdı: Malum medyada palm yağı kalbe faydalı haberleri falan çıkmaya başladı mı? Palm yağını, dini hassasiyetleri de kullanarak hurma yağı diye satarlar. 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Dün akşam haberlerinde gündeme gelmesinden sonra internette karşılaştığım videoların haddi hesabı yok. Bütün marketler tabiri caizse talan olmuş durumda. İnsan birbirini eziyor resmen Allah sonumuzu hayır etsin. migros tan kırlangıç sipariş ettim az önce 37 tl idi litresi. 4 litreye izin veriyor. birde kırlangıçın gittigidiyor da sastışı var 40 küsür tl litresi. oradan da 4 litre aldım. bize 6 ay yeter. kasımda aldığımız 5 litre geçen hafta bitti. zeytin yağı da var 20 litre, 1 sene tamam 😛 ben demiştim sizlere toptan zeytinyağı alalım ortak diye. tanıdık var demiştim. yok stokçu dediniz gömdünüz beni... toptan litresi 36 Tl gibi olacaktı. şimdi zeytinyağının o kalite için litresine bir bakın. en ucuz 87 tl şu anda. o da en kalitelisi değil. 2 1 1 Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Mehmet Cihat yazdı: Kızanlar olacaktır ama bu ülkenin müslümanlığı tamamen sözde. İşlenen suçlara, yapılan hareketlere, söylenen sözlere baktıkça burasının müslüman bir ülke olduğuna inanasım gelmiyor. Müslüman bir ülke degil zaten türkiye. Demokrasi ile yönetilen hiç bir ülke islam ülkesi degildir. Sadece kendini islama nispet edenlerle dolu. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Palm yağını, dini hassasiyetleri de kullanarak hurma yağı diye satarlar. adice birşey o yağın kullanılması. öncelikle verimli ve kıymetli yağmur ormanlarını ve ekilebilir alanları bu ağaçlar ile kaplıyorlar. tüm habitat yok oluyor. hadi olmadı diyelim bu yağın saklanması ve taşıması en kolay ve en ucuzmuş. en ucuz en kötüdürdoğal olarak. markete gidince bu yağın olmadığı bir unlu ürün yada çikolata bulmak artık imkansız gibi. sadece bitter çikolata ve kakaonun tadının alınması gerektiği ürünlerde yok. ancak avrupadan ithal gelen çoğu üründe ayçiçek yağı hindistan cevizi yağı yada kanola yağı kullanıyorlar... kesinlikle bu kullanılmıyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Palm yağını, dini hassasiyetleri de kullanarak hurma yağı diye satarlar. Şaka değil bazı yerlerde hurma yağı yazıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Tabi ki ben de üzülerek yazdım. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir"den nerelere geldik. komşunun kapısı aralıksa, uyurken evinden ne varsa çal düzenine geldik 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 benim anlamadığım şu affınıza sığınarak ; hayatım boyunca teneke ile yağ almadım. Böyle görmedik . Dün baktığım videoalarda teneke ile alıyor 3-4 tane . Kadın taşıyamıyor yağı, ''çocuklar eziliyorrrr'' diye çığlıklar geliyor abi sen 4 tane alırsan bana tabi kalmayacak, ve azalan ürünün fiyatı mutlaka artacak bu apaçık ortada.. ve sen bu 4 teneke yağı kaç süre kullanacaksın? Tabi şu da var zam korkusundan dolayı adam 30 dan alıp 50 olunca 30dan almış olmanın keyfini sürecek. Sonuç yine garibanlıktan geçiyor. Yok kardeşim kimsede fazladan para. Yapacağı 20 TL kârı hesaplıyor 5 tane alsam 100 lira kârdayım kafasında. Bursa'da fabrikalar erzak veriyor bazıları . İnsanlar artık erzaklarını satıyor ya şaka gibi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Fatih Evcin yazdı: benim anlamadığım şu affınıza sığınarak ; hayatım boyunca teneke ile yağ almadım. Böyle görmedik . Dün baktığım videoalarda teneke ile alıyor 3-4 tane . Fatih kişiye göre değişir.. Mesela ben hiç listeyle alışverişe çıkmam. Fırsat buldukça market dolaşırım, Evde neyin, ne kadar kullanıldığı bellidir, evde ne kadar, ne olduğunu da az çok bilirim.. Kampanyalı gördüğümü ucuz bulduğumu alırım. Tuvalet kağıdı ve havlu bile her zaman en az 50'şer rulo olur. Çay şeker he zaman alırım. Akmaz kokmaz bayatlamaz. Yeri gelir 5 kilo peynir alırım, yeri gelir 3 paket un alırım. Pahalı bulursam almadan çıkarım. Eskiden peyniri yıllık alırdık zaten en az 30 kilo.. Ben mazot artmaya başlayınca evde azalan şeylerin eksiğini tamamladım, yağ dedikodusu çıkmadan da 2 tane sipariş vermiştim. Evet şu an evde yağım var ancak bu benim hep yaptığım şey, biz atadan öyle gördük, bizde her şey hep vardır. Hiç bir şey bitmez. Allah bitirmesin. Derin dondurucum da var. Dışarı çıkmadan 3 ay yaşarız ama bu hep böyleydi. Dünkü yağ yağmasında ben hiç bir şey almadım mesela. 4 Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Hayatımda Ayçiçek yağı olmadanda yaşayabilirim şu manzaradan insan olmak adına çok rahatsız oldum hakkikaten Ayıp. Ayçiçek yağı almayacağım giderim daha çok para verir başka alternatif bir ürün alırım eşimle düşüncemi paylaştım yeterki buna neden olanlar her kimse kazanmasın. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Fatih kişiye göre değişir.. Mesela ben hiç listeyle alışverişe çıkmam. Fırsat buldukça market dolaşırım, Evde neyin, ne kadar kullanıldığı bellidir, evde ne kadar, ne olduğunu da az çok bilirim.. Kampanyalı gördüğümü ucuz bulduğumu alırım. Tuvalet kağıdı ve havlu bile her zaman en az 50'şer rulo olur. Çay şeker he zaman alırım. Akmaz kokmaz bayatlamaz. Yeri gelir 5 kilo peynir alırım, yeri gelir 3 paket un alırım. Pahalı bulursam almadan çıkarım. Eskiden peyniri yıllık alırdık zaten en az 30 kilo.. Dünkü yağ yağmasında ben hiç bir şey almadım mesela. Abi değişir mutlaka ama , 4 tane 5 litrelik yağın bende bir açıklaması yok . Belki yağ biz evde az kullanıyoruz ondan da olabilir. Bende marketlerde ihtiyacım olmasa da uygun bulduğun sık kullanılan ürünlerden alıyorum ama stoklamak gibi değil. Mesela Filiz makarna 7 liradan 4.5 a düşmüş 3-4 tane alırım. 50 tane almam. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Yok canım 50 taneyle işimiz ne Tüketeceğimiz kadar alıyoruz işte. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Fatih Evcin yazdı: Abi değişir mutlaka ama , 4 tane 5 litrelik yağın bende bir açıklaması yok . Cano şu an 4 tane 5 lik ayçiçek yağında bugün hemen hemen 2 tenekesi bedavaya gelmiş oldu alan vatandaşa. 4 teneke ye dün 520 ödeyen bugün 900 ödeyecek. Ağustos ayında 60 liradan 4 tenekeyi 240 liradan hesapla. Cebimde bekleyen paranın bana şu an getirisi yok. Vatandaş belki de olmayan parasıyla gitti aldı o yağları. Beklediği her gün zararda. Ecevit döneminde maaş alamayacak duruma geldik diyenler var. Bende diyorum ki maaşımızla birşey alamayacak duruma geldik. 2 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Ortam spekülasyona açık tamam da bir aylık satış bir günde yapılırsa tedarik zinciri tabi ki zarara uğrar. Pandemi başında da makarna stoklamışlardı. Gereksiz panik havasına giriliyor. Yoksa bizde de her zaman çok alınır. Mesela şekeri hiç kilo kilo almadık. Çayı hiç tek tek almadık. Yağ da aynı. Peyniri toplu alırız. Mercimek mesele, 2020 son baharda almıştım, hala onu kullanıyorum. Fasulye, nohut da aynı. Hala derin dondurucudan çıkma vişne ile kurutulmuş elma kompostosu içiyorum. Var sayalım ki bunların hiç biri yok. Alış veriş arabasında 8 tane 5 litrelik yağ olan fotoğraf gördüm. Ya da market bir tane veririz deyince eşi, anası, babası, çoluk çocuk gelip alanları da gördüm. Bunlar eve almıyordur. Bakkalı falan vardır diyeceğim çünkü ben de toptancıdan 24'lük kolilerden 3 tane soda aldım. Biri bacanağa, ikisi de banaydı ki biri meyveli biri sade. Satan adam dedi ki "abi bakkalın mı var?" Günü birlik alış veriş yapanlar da var. Tanıdık karı koca memur var, akşam eve gelirken yemek yapacağı kadar patates alıp geliyor. Ben eve öyle gelsem eşim eve almaz beni. Yani insanlar alacak, belirsizlik ortamında daha çok almaya çalışacaklar ama arz-talep dengesinde psikolojik etmenler de rol oynar. Fiyat artacak diye alıyorsun, sonra talep çok artınca fiyat artıyor. Sakin olmak lazım. Çünkü sakin olmayınca mantıklı olamıyoruz. 10-12 yıl önce buraya 5m migros açıldı, ay çiçek yağında indirim var dediler. Aynı şimdiki gibi sıra vardı. Markette her kişiye 1 tane yağ veriyorlardı. Gittim 1 tane aldım. Akşam annem dedi ki "oğlum bir tane daha alda köye götürelim." Ertesi gün yine gittim, millet yine ana-baba, çoluk çocuk gelmiş, 8 yaşındaki çocuk yağ alıyor falan. Adam anlatıyor, bakkal var, orada satacağım diyor. Neyse biri geldi dedi ki" kiler markette de aynı fiyat, oradan niye almıyorsunuz da burada birbirinizi yiyorsunuz." Çıktım, kiler marketin oraya gittim, yağ aynı marka ve aynı fiyat. Kapıda yığılı duruyor ama alan bir kişi yok. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Yok canım 50 taneyle işimiz ne Tüketeceğimiz kadar alıyoruz işte. anlatmak istediğim o abi. Tüketeceğinnden aşırı fazlasını alıyor. birde utanmadan böyle video çekip sosyal medyaya atıyorlar ailece Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Aytac Sakal yazdı: Ayçiçek yağı almayacağım giderim daha çok para verir başka alternatif bir ürün alırım eşimle Zaten bu gidişle ayçiçek yağının fiyatı zeytinyağına yaklaşacak durumda gidip zeytinyağı almak daha mantıklı. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Zaten bu gidişle ayçiçek yağının fiyatı zeytinyağına yaklaşacak durumda gidip zeytinyağı almak daha mantıklı. Kızartma olmuyor. Sıcaklık ve yağın yapısıyla ilgili sanırım. Kızatma da zararlı Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Ben kızartmalık patates gibi doğradıktan sonra kabın içine zeytin yağı döküyorum(az miktarda.Sonra tuz ekleyip iyice karıştırıp fırına veriyorum. Öyle güzel kızarıyor ki hem az yağlı hem lezzetli oluyor. Ayrıca zeytinyağının diğer yağlardan ısıya karşı daha dayanıklı olduğu ile ilgili araştırmalar da var diye biliyorum. 6 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 7 Mart 2022 Paylaş 7 Mart 2022 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Zaten bu gidişle ayçiçek yağının fiyatı zeytinyağına yaklaşacak durumda gidip zeytinyağı almak daha mantıklı. O da artar. Çağatay Kılınç yazdı: Ben kızartmalık patates gibi doğradıktan sonra kabın içine zeytin yağı döküyorum(az miktarda.Sonra tuz ekleyip iyice karıştırıp fırına veriyorum. Öyle güzel kızarıyor ki hem az yağlı hem lezzetli oluyor. Ayrıca zeytinyağının diğer yağlardan ısıya karşı daha dayanıklı olduğu ile ilgili araştırmalar da var diye biliyorum. tabi. bizim kendi zeytinyağımız var başka yağ kullanmayız. önemli olan yağı dökmemektir. Ona göre planlama ve yemek yapmak gerekir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts