Ahmet Gül 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 (düzenlendi) Dün zoom toplantısında bu konu konuşuldu. Çağlar Abi Almanya'da böyle bir stok yapılıp yapılmadığını sordu (cevabı biliyor tabi 😊). Güven olgusunun kaybı bu tür hareketlerin temel nedeni. Bir paraya güven iki sisteme güven. Gelişmiş toplumlarda raftaki 150 birimlik yağı yarın sabah 300 birim olarak görmezsiniz. Dolayısıyla insanlar ya bunu şimdi almazsam yarın daha pahalıya alacağım fikriyle saldırmazlar. İkincisi ise sisteme güvendir. Burda insanlar nüfuzlu ve imtiyazlı kişiler tarafından bir malın stok yapıldığını, ele geçirildiğini, daha pahalıdan satılacağını düşünmezler. Ya da Aldi'nin müdürü kimseyi bu akşam yağ gelecek gelin alın yoksa bulamazsınız diye aramaz (sayın hemşerim Arif Bey sizi eleştirmiyorum lütfen yanlış anlamayın). Bu güven sınırsız değildir, zira pandeminin başında güven ortamı yıkıldığı için Almanya'da un ve tuvalet kağıdı bulamadık. Yalnız şu bir gerçek ki sisteme ve paraya güven bizdekinden çok çok ilerde olduğu için bu tür vakaların gelişmiş ülkelerde görülme eşiği daha yüksek. 6 Mart 2022 tarihinde Ahmet Gül tarafından düzenlendi İmla 12 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Benim geçen yaz 150 liraya aldığım 5 litre zeytin yağı, 350 lira olmuş. Ha ben kaynağından alacağım diye, 5'li arkadaşların yolundan gidip gelip yağı 1100 liraya maletmiştim ama, O ayrı konu @İlkay Başaran Bana 5 litre daha yağ ayarlasana.. 22 ayar olsun yine. 🛀 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mert Yeldan yazdı: Az önce ihtiyacım olmamasına rağmen 88 liraya 3 litre ayçiçek yağ aldım. sürü psikolojisi demek ki bu dertten anında kurtaraiblirm kargo ya ver kurtul 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Ahmet Gül yazdı: Dün zoom toplantısında bu konu konuşuldu. Çağlar Abi Almanya'da böyle bir stok yapılıp yapılmadığını sordu (cevabı biliyor tabi 😊). Güven olgusunun kaybı bu tür hareketlerin temel nedeni. Bir paraya güven iki sisteme güven. Gelişmiş toplumlarda raftaki 150 birimlik yağı yarın sabah 300 birim olarak görmezsiniz. Dolayısıyla insanlar ya bunu şimdi almazsam yarın daha pahalıya alacağım fikriyle saldırmazlar. İkincisi ise sisteme güvendir. Burda insanlar nüfuzlu ve imtiyazlı kişiler tarafından bir malın stok yapıldığını, ele geçirildiğini, daha pahalıdan satılacağını düşünmezler. Ya da Aldi'nin müdürü kimseyi bu akşam yağ gelecek gelin alın yoksa bulamazsınız diye aramaz (sayın hemşerim Arif Bey sizi eleştirmiyorum lütfen yanlış anlamayın). Bu güven sınırsız değildir, zira pandeminin başında güven ortamı yıkıldığı için Almanya'da un ve tuvalet kağıdı bulamadık. Yalnız şu bir gerçek ki sisteme ve paraya güven bizdekinden çok çok ilerde olduğu için bu tür vakaların gelişmiş ülkelerde görülme eşiği daha yüksek. Bizde patatesi Suriye 'ye ihraç edip sonra stokçularla mücadele edeceğiz diye tekrar oradan ithal eden büyüklerimiz var. Bu arada bakanlık açıklama yapmış yağ stoğu yeterli provokasyona gelmeyin diye. Göreceğiz bakalım kim haklı... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Sızma zeytinyağını iki ay evvel 50 liraya sattık tüh! Ahmet Gül yazdı: Dün zoom toplantısında bu konu konuşuldu. Çağlar Abi Almanya'da böyle bir stok yapılıp yapılmadığını sordu (cevabı biliyor tabi 😊). Güven olgusunun kaybı bu tür hareketlerin temel nedeni. Bir paraya güven iki sisteme güven. Gelişmiş toplumlarda raftaki 150 birimlik yağı yarın sabah 300 birim olarak görmezsiniz. Dolayısıyla insanlar ya bunu şimdi almazsam yarın daha pahalıya alacağım fikriyle saldırmazlar. İkincisi ise sisteme güvendir. Burda insanlar nüfuzlu ve imtiyazlı kişiler tarafından bir malın stok yapıldığını, ele geçirildiğini, daha pahalıdan satılacağını düşünmezler. Ya da Aldi'nin müdürü kimseyi bu akşam yağ gelecek gelin alın yoksa bulamazsınız diye aramaz (sayın hemşerim Arif Bey sizi eleştirmiyorum lütfen yanlış anlamayın). Bu güven sınırsız değildir, zira pandeminin başında güven ortamı yıkıldığı için Almanya'da un ve tuvalet kağıdı bulamadık. Yalnız şu bir gerçek ki sisteme ve paraya güven bizdekinden çok çok ilerde olduğu için bu tür vakaların gelişmiş ülkelerde görülme eşiği daha yüksek. Amerikada yaşarken yine evliydim az kazanıyordum ama hiç para düşünmüyorduk türkiyede sürekli gelecek kaygısı oluyor. Şu zeytinliği alalım iznikteki gençler… 2 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Trakyada yaşayanlar bilir uçsuz bucaksiz Ayçicek tarlalarimiz vardı bizim... Bugun Zeytin ağaçlarına ne yapılmak isteniyorsa Ayçicek tarlalarımiza yillar önce onu yaptılar... Kendi kendine yeten bir ülkeden, dışa bağımlı hale geldik... Bu zihniyet geçmiş yönetimlere büyük bir özür borçlu... Gençlerin gelecekleri ile oynadıkları için özür borçlu... Bugunlerin geleceği çok önceden belliydi ve hepsi sırayla geldi... Ev araba alamaz olduk, sonra yılda 1 kere gittigimiz tatillere gidemez olduk, sonra benzin mazottan kısıtlama ve şimdi de yiyecek içecekten kısmaya başladık... Yazık... Bu evreden sonra yaşanılacakları ben konuşmak bile istemiyorum, düşüncelerimi şuraya yazsam yok artık dersiniz ama bu ülkede "yok artik, buda olmaz " dedigimiz hersey yasandı... Şu forumda olan her kişinin gelecek kaygısı olmadan güne başladığına ben inanmıyorum... Korku hep var, korkuyla yaşıyoruz, yaşamaksa bu eğer... Öyle bir zihniyetle karşı karşıyayız ki adam hayatında 1 kere bile tiyatroya gitmemiş, kitap okumamış, yurt dışının hayalini bile kurmamış istiyo ki şimdiki gençlerde onun gibi ot gibi yaşasın... Lozan antlaşmasının 2023 te biteceğine inanan ve Lozan antlasmasini bir kere bile okumamiş adama ne anlatabiliriz ki... Yıllar önce benim gibiler uyarılarını yaparken ergenekoncu, daha sonra fetocu şimdide vatan haini olduk... Ama hep benim gibilerin dedikleri yaşandı... Ben Eylul ayında 18 litrelik Ayçicek yağını 243 TL den almışım, şimdiyse tuzum kuru... "Eskiden yağ kuyruğu vardı, tüp kuyruğu vardı" diyen dayılar, teyzeler şimdi yağ kapışırken marketlerde isterlerse birbirlerini ezsinler bana ne... 9 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Tahir İlter yazdı: Bizde patatesi Suriye 'ye ihraç edip sonra stokçularla mücadele edeceğiz diye tekrar oradan ithal eden büyüklerimiz var. Bu arada bakanlık açıklama yapmış yağ stoğu yeterli provokasyona gelmeyin diye. Göreceğiz bakalım kim haklı... Stok değil ki tek sorun. Sonuçta dolarla ithal edilip, mazotla nakledilen bir ürün. Aralıkta 80 e almayan Şubatta 130 a aldı. Nisanda belki 160 a alacak. Mehmet Göktürk yazdı: Şu zeytinliği alalım iznikteki gençler… Sisteme baş mı kaldırıyorsun sen. 😅😅 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mert Gülkokan yazdı: Metro nun en kalabalık yeri ayçiçek reyonu 2 lt hüner ayçiçek yağını 59.90 a aldım Dün gece amazonda 31 tl ye komili vardı. Şimdi kırlangıç var 34.50 ye. Onun dışında a101 de 29tl ye vera var stok kaldıysa. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Heryere yapıştırasım var. https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/308894-motorin-ve-benzine-zam/?do=findComment&comment=3691814 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Nisanda belki 160 a alacak. nisan da..... evden çıkabilirse..... havalar soğuk o bakımdan 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Bu nedir bu ? https://onedio.com/haber/ucuz-yag-alacagiz-derken-sagliginizdan-olmayin-tiktok-ta-bir-kadin-aldigi-yagin-ilginc-goruntusunu-paylasti-1051601 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Metin Mankal yazdı: Bu nedir bu ? https://onedio.com/haber/ucuz-yag-alacagiz-derken-sagliginizdan-olmayin-tiktok-ta-bir-kadin-aldigi-yagin-ilginc-goruntusunu-paylasti-1051601 Bunun daha yaratıcı olanı var. Küçük bir ilçeye kahveye biri geliyor. Aracı zeytinyağı tenekesi dolu. Açıyor bir tenekeyi gösteriyor, tattırıyor, yağ süper. Satıyor millete , eve gidip tenekeyi açınca görüyorlar ki üzerinde biraz zeytinyağı var. Gerisi su. Ortada adamda yok , şikayet etmek için bir bilgi de. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 (düzenlendi) Metin Mankal yazdı: Bu nedir bu ? https://onedio.com/haber/ucuz-yag-alacagiz-derken-sagliginizdan-olmayin-tiktok-ta-bir-kadin-aldigi-yagin-ilginc-goruntusunu-paylasti-1051601 bunun gibi gıdada 3 kağıt yaptığını kendi ağzından sırıtarak anlatan sözde iş adamınını ayakta alkışladılar bu ülkede geçen sene, uzun zaman önce değil., şu an tutuklu ama bizde değil ecnebi ellerde. 6 Mart 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Biraz evvel gittim 3 harfli marketlere 1 tane bile yağ kalmadığı gibi. Fiyat artışı diğer bütün ürün fiyatlarını da etkilemiş sanki. Durum vahim. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Vatandaş haklı. Alana çok görmem ben. Kedi manası 13,95 ti. Zamlanır bu, biraz daha alayım diye gittim. 18,95 olmuş. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Demekki bu millet savaş çıksa sıvı yağ gibi sıvışacak yavaş yavaş... 4 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: bunun gibi gıdada 3 kağıt yaptığını kendi ağzından sırıtarak anlatan sözde iş adamınını ayakta alkışladılar bu ülkede geçen sene, uzun zaman önce değil., şu an tutuklu ama bizde değil ecnebi ellerde. 1 liraya aldığını köylü çiftçilere 72 liralik tasarruf cihazı diye satandı dimi o 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Serkan Maden yazdı: 1 liraya aldığını köylü çiftçilere 72 liralik tasarruf cihazı diye satandı dimi o rakam bilmem, sorunca sır deniyor Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: bu dertten anında kurtaraiblirm kargo ya ver kurtul 120 liraya hayırlı olsun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mert Yeldan yazdı: 120 liraya hayırlı olsun yok üste istemez sağol tek kargoyla yolla kafi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Osman Yücel Çetin yazdı: Demekki bu millet savaş çıksa sıvı yağ gibi sıvışacak yavaş yavaş... yağ kapışılan videoyu gördükten sonra bende aynı şeyi düşündüm hocam, inşallah bir savaş falan çıkmazda tek sınavımız yokluk, yoksulluk, pahalılık olur diyorum memleketçe. 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: yok üste istemez sağol tek kargoyla yolla kafi 😂😂 motoryağ ile takas olur Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Mart 2022 Yazar Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Borç alınan para. Yıllardır açık veren bütçe, sürekli açık veren dış ticaret. ihracatımızın ithalatı geçtiği bir yıl bilen var mı ? Paramız nerden oluyormuş. "Ekonomist!"ler öyle demiyor ama Şöyle büyüyoruz böyle büyüyoruz, ihracat şöyle arttı böyle uçtu diye. Bugün yine haberlerde gösterdi en ucuz akaryakıtı biz alıyormuşuz vatandaş olarak. Çağlar Bayur yazdı: Ahaber den Ahabere göre vatandaş hergün ucuz yakıt da alıyormuş Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bu yağ için birbirini ezen adamlar varya ülkemizin güncel yüzünü yansıtıyor aslında. Kievde şehirden kaçmaya çalışan halk yıkık köprüden geçerken bile sırayı bozmuyor. Medeniyet budur işte. Bizde artık olmayan şey. Ülke savaşa girse millet birbirini yağmalar ezer geçer hiç inancım kalmadı Üzülerek katılıyorum hepsine. Bi tek akaryakıt kuyruklarında insanların birbirini parçalamadığını gördüm. Tahir İlter yazdı: Bizde patatesi Suriye 'ye ihraç edip sonra stokçularla mücadele edeceğiz diye tekrar oradan ithal eden büyüklerimiz var. Bu arada bakanlık açıklama yapmış yağ stoğu yeterli provokasyona gelmeyin diye. Göreceğiz bakalım kim haklı... 1 buçuk aylık stok kaldı diye açıklama yapan kimdi ki? Yetkili değil miydi. Stok yeterli diyorlarsa kesin yeterli stok yoktur. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Stoğu nasıl takip ediyorlar ki. Binlerce tedarikçi ve üretici vardır. Sayım mı yaptılar. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Stoğu nasıl takip ediyorlar ki. Binlerce tedarikçi ve üretici vardır. Sayım mı yaptılar. Bizim toptan sayım mehmet abi bugun zaten barkodlu giriş cıkıslar denilen toptan 5 lik yag 150 ye cıkdı 170-200 arası satacaz diyorlar Yag belki stoklanırda un ve bakliyat stoklanmaz stoklansada evler sıcak geldiginden bitlenme yapıyor oyüzden herkes harcayacagı kadar ürün alsın Yorum bağlantısı
Recommended Posts