Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Erhan Doruk yazdı: Bugün migrosa gittim. paletle 5 lik yağları depoya götürüyorlardı. Anlam verememiştim. Sonra internette videoyu görünce fiyat araştırması yaptım. Bazı sitelerde 5 lik ayçiçek yağına 450 tl fiyat konmuştu. Online olarak en uygun A 101 de fiyat buldum , 8 litre kadar alabildim. Evde de biraz var , savaş sonun kadar yeter sanırım. Depoya geri gitme sebebi, online siparişlerdir. Ben önceki akşamdan yağ siparişi vermiş ve teslim zamanını için dün akşamı seçmiştim. Muhtemelen yağma sırasında reyonda yağ kalmadı ama benim siparişim dün akşam geldi. Yapılan alış verişleri açlık korkusu olarak görmeyin Zam korkusu var. İki ay önce tanesini 1,75 e aldığım 3 katlı tuvalet kağıdı şimdi 3 liranın altında yok. İki ay önce 5 litresini 80 liraya aldığım yağ şimdi 130 lira 28 liraya aldığım şeker şu an 45 lira 24 liraya aldığım çay 36 lira 28 liraya aldığım un 38 lira 14 liraya aldığım çokokrem 24 lira 50 liraya aldığım peynir 84 lira 8 liraya aldığım mazot 20 lira. Daha onlarca örnek. Almayıp Para tutsaydım elimde çoğunun yarısını alamayacaktım. Bunların hepsi ihtiyaç. 3 ay sonra bunların kaç lira olacağı muamma, düşmeyeceği de kesin. Bu sebeple Param varsa bu tür ihtiyaçları ucuz denk getirdikçe alırım ben. Talep arttığı için fiyatlar yükseldi diyebilirsiniz. Bu ifade faiz sebeptir görüşüne benzer. Birinin doları 18 liraya çıkarması her şeyi tetikledi. Zaten diken üstündeydi. 10 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: 3 ay sonra bunların kaç lira olacağı muamma, düşmeyeceği de kesin. lem ukraynalı 3 gün sonrasına stok yapmadı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: lem ukraynalı 3 gün sonrasına stok yapmadı Biz atadan öyle gördük. Bizde şeker un çuvalla, çay yağ koliyle alınırdı. 😅 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Birinin doları 18 liraya çıkarması her şeyi tetikledi. sen bir de KKM faizine hazine den ödenecek olan 16 milyar doları gör. vesile ile hazine dediğimiz de senin paran paran yoksa , borçlanırsın çocuuun öder ileride Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: sen bir de KKM faizine hazine den ödenecek olan 16 milyar doları gör. vesile ile hazine dediğimiz de senin paran paran yoksa , borçlanırsın çocuuun öder ileride Birine veririz yetkiyi, pahalılıkla dolarla nasıl mücadele eder görürsün. Hep dış güçlerden. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Boşa düşecek herşey yeniden.. Çay aldım tiryaki 1 kg 44 lira… Ucuz gelir somon dilim alırdık.. baktım 270 lira. Markette bazı markalar ortadan kalktı. Yokoldu. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Mart 2022 Yazar Paylaş 6 Mart 2022 Erhan Doruk yazdı: Ülkede tarımı bitirenlerin iki yakası bir araya gelmez inşallah. İnsallah. demek ki neymiş “paramız var ithal ederiz” demeyle olmuyormus. Ön görüsüzler Mert Gülkokan yazdı: Çare zeytinyağı beyler Memleketin her yeri zeytinağacı tabi maden çıkaracağız diye ağaçları kesmezlerse Onlara da göz dikti doğa dusmanlari. Kendi ülkesine kendi doğasına bu kadar dusman olan başka bir millet görmedim ben. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Zafer Bakar yazdı: Hocam selamlar hangi Migros şubesi ? Podium avm 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Alptuğ Özcan yazdı: İnsallah. demek ki neymiş “paramız var ithal ederiz” demeyle olmuyormus. Borç alınan para. Yıllardır açık veren bütçe, sürekli açık veren dış ticaret. ihracatımızın ithalatı geçtiği bir yıl bilen var mı ? Paramız nerden oluyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Paramız nerden oluyormuş. Ahaber den 1 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Borç alınan para. Yıllardır açık veren bütçe, sürekli açık veren dış ticaret. ihracatımızın ithalatı geçtiği bir yıl bilen var mı ? Paramız nerden oluyormuş. Geçiş garantili köprüler hasta garantili hastaneler? Yok o da eksi bakiye yazıyordu pardon. Buldum. İman? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: Ahaber den Ahaber bunu da açıklasın. Bir yıl önce 30 liraydı bu yağ. İlkay Başaran yazdı: İman? Amcamı kandırırsın ama Allah kanmaz 🙈 2 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ahaber bunu da açıklasın. Bir yıl önce 30 liraydı bu yağ. açıklandı lem o, hep stokçu bu marketler, yollayalım zabıtaları Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Migrosta 2-3 aydır 3 lt üstü zeytinyağı yok. Ürün gamından çıkardı adamlar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: açıklandı lem o, hep stokçu bu marketler, yollayalım zabıtaları Senede bir defa hasat edilip bir yıl boyunca tüketilecek olan Bizim köydeki patates ve soğan deposunu basmış ve ne bunlar demişti o yetkili zabıtalar. Tarımdan üretimden bu kadar ahaberdar onlar. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Senede bir defa hasat edilip bir yıl boyunca tüketilecek olan Bizim köydeki patates ve soğan deposunu basmış ve ne bunlar demişti o yetkili zabıtalar. Tarımdan üretimden bu kadar ahaberdar onlar. plağını bulursan kaçırma al Mehmet Ozyurek yazdı: Tarımdan üretimden bu kadar ahaberdar onlar. tarımın en yetkilsi amerikan patates markası ceo su lem biliyorduru işi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Senede bir defa hasat edilip bir yıl boyunca tüketilecek olan Bizim köydeki patates ve soğan deposunu basmış ve ne bunlar demişti o yetkili zabıtalar. Tarımdan üretimden bu kadar ahaberdar onlar. Görevden alınan son tarım bakani kepek fiyatları zamlandi diyince muhabir kepek ekmeği cifci demişti İşten o kadar iyi anlayan liyakat sahibi insanlar🤣🤣 1 Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Senede bir defa hasat edilip bir yıl boyunca tüketilecek olan Bizim köydeki patates ve soğan deposunu basmış ve ne bunlar demişti o yetkili zabıtalar. Tarımdan üretimden bu kadar ahaberdar onlar. Basarlar. Market kasiyerine büyük büyük konuşan zabıta amirlerinin olduğu yerde normaldir. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağrı Alaf yazdı: Toplantıda değinmiştik. Pahalı olması dışında sorun yok denmişti. Sanırım zincir mağaza indiriminde birden fazla açıdan video çekilip lanse edildi. Bu videonun ortaya atılması bile sahte bir yokluk yaratmış ve akıbetinde yağma derecesinde alışverişe "bazı" yerlerde sebebiyet vermiş olabilir. Biz ne ara aç kaldıkta açlıktan bu kadar korktuk anlamıyorum Allah korusun yanlışlıkla biri Türkiye tarafına kurşun sıkarsa vay halimize daha doğrusu marketlerin haline. Market sahibi olsam böyle bir ihtimale karşı kepenklere butondan aktif edilen şehir şebekesi bağlarım Dün işten erken çıktım saat 11:30 da kardeşim aradı Migros müdürü arkadaşı aramış yağ geliyor tırdan indireceğim birazdan 5 lt 111 TL bundan sonra bu fiyata bulamazsın alacaksan gel hemen dedi. Kardeşimle beraber gittik tırdan indi transpalet ile mağazaya getirildi ilk biz aldık çıkarken baktığımızda transpalette kaplı kutu yok herkesin elinde 2 şer tane yağ vardı kendi gözlerimle gördüm. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 (düzenlendi) Ayçiçek yağını zaten çok az kullanıyordum. Artık ithal gelen tohum yağlarından yapılmaya başlayalı ben zeytinyağına tamamen geçmiştim zaten. Geçen yaz çok zeytinyağı depolamışım aylardır yağ fiyatlarına bakmıyordum uçmuş gitmiş. Bu yağ için birbirini ezen adamlar varya ülkemizin güncel yüzünü yansıtıyor aslında. Kievde şehirden kaçmaya çalışan halk yıkık köprüden geçerken bile sırayı bozmuyor. Medeniyet budur işte. Bizde artık olmayan şey. Ülke savaşa girse millet birbirini yağmalar ezer geçer hiç inancım kalmadı 6 Mart 2022 tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çağlar Bayur yazdı: Plağını bulursan kaçırma al Sezen Aksuya döneriz len Ali Gök yazdı: Görevden alınan son tarım bakani kepek fiyatları zamlandi diyince muhabir kepek ekmeği cifci demişti Tabi ki, Makarna da ekmeliyiz.. Güzel satılıyormuş.. Baha Kanberoğlu yazdı: Basarlar. Market kasiyerine büyük büyük konuşan zabıta amirlerinin olduğu yerde normaldir. Geçen gördüm bir video.. Diyorki A101 kasiyerine; Patronlarına söyle düşürsünler bu fiyatları. Kasiyer de yazık, peki efendim dedi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Ayçiçek yağı artık ithal gelen tohum yağlarından yapılmaya başlayalı ben zeytinyağına tamamen geçmiştim zaten. Geçen yaz çok zeytinyağı depolamışım aylardır yağ fiyatlarına bakmıyordum uçmuş gitmiş. Benim geçen yaz 150 liraya aldığım 5 litre zeytin yağı, 350 lira olmuş. Ha ben kaynağından alacağım diye, 5'li arkadaşların yolundan gidip gelip yağı 1100 liraya maletmiştim ama, O ayrı konu @İlkay Başaran Bana 5 litre daha yağ ayarlasana.. 22 ayar olsun yine. 2 Yorum bağlantısı
Emre Demir 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Hanım markete 5 lt yağ almaya yolladı eve geldim ağladım , hanım ne oldu dedi ; yağ alaaaaaamadııımmm 3 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Emre Demir yazdı: Hanım markete 5 lt yağ almaya yolladı eve geldim ağladım , hanım ne oldu dedi ; yağ alaaaaaamadııımmm Çocuklara anlartırsın. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 6 Mart 2022 Paylaş 6 Mart 2022 Az önce ihtiyacım olmamasına rağmen 88 liraya 3 litre ayçiçek yağ aldım. sürü psikolojisi demek ki 3 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts