İçeriğe Yönlendir

Bakanlığın 2022 Tağşiş listesi

Erhan Doruk

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Erhan Doruk yazdı:

Zeytinyağı işi hileye çok açık. Ayvalıkta isim yapmış üreticiler var , ancak ayvalık a dışarıdan gemi veya tanker ile yılda kaç ton yağ geldiğini bilseniz şaşırırdınız. İsimde ve dolumda ayvalık ama içinde ne olduğu bilinmiyor. 

Mersin mut bölgesinin yağı ayvalıktan daha aromalo ve lezzetli. Fazla isim yapmadığı için daja doğal bulunabilir. Oradan daha önceden hem üretim yerine gidip hem de aldığım izorya markası vardı. Yağı baya iyiydi. Öyle büyük fabrikalar gibi rafine tesisi de yok. Sıcak sıkım yapımıyor.  Zeytini sıkıp , filtreleyip dolduruyorlar. 

Örnek

https://www.gelmekuzere.com/urun/erken-hasat-soguk-sikim-zeytinyagi-mut

https://www.gelmekuzere.com/NATUREL-SIZMA-ZEYTINYAGI-5-lt-TENEKE-AMBALAJ,PR-19.html

kargo istesek bunu yolda çalmasınlar?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

Sigortalı almak lazım bunu. 

Nakliye sigortası yaparım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Murat Sahın yazdı:

Kristal güvenilir mi abi? Ben çocuklar için alıyorum. Yudumu da güvenip almıştım ama hata etmişim. Soğuk sıkım doğal zeytinyağı bulmak bu kadar zor olmamalı bence...

Yüzde yüz güvenilir diyemem tabi.. Birkaç çeşidi var. Sanırım asit oranı ve tadına göre değişiyor. Bütçe yeterliyse kırmızı teneke ya da ustaeller serisi mi ne var gri teneke ondan alıyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Erhan Doruk yazdı:

Zeytinyağı işi hileye çok açık. Ayvalıkta isim yapmış üreticiler var , ancak ayvalık a dışarıdan gemi veya tanker ile yılda kaç ton yağ geldiğini bilseniz şaşırırdınız. İsimde ve dolumda ayvalık ama içinde ne olduğu bilinmiyor. 

Mersin mut bölgesinin yağı ayvalıktan daha aromalo ve lezzetli. Fazla isim yapmadığı için daja doğal bulunabilir. Oradan daha önceden hem üretim yerine gidip hem de aldığım izorya markası vardı. Yağı baya iyiydi. Öyle büyük fabrikalar gibi rafine tesisi de yok. Sıcak sıkım yapımıyor.  Zeytini sıkıp , filtreleyip dolduruyorlar. 

Örnek

https://www.gelmekuzere.com/urun/erken-hasat-soguk-sikim-zeytinyagi-mut

https://www.gelmekuzere.com/NATUREL-SIZMA-ZEYTINYAGI-5-lt-TENEKE-AMBALAJ,PR-19.html

Litrelik olanları da varmış cam şişede. Aradığım tam olarak o. Ne kadar güvenilir? Madalyalar ödüller falan bir sürü ıvır zıvır yazıyor ama?

Çağlar Bayur yazdı:

Arkadaş motor kaputu almıştı, yolda kaybolmuştu :) 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigortalı almak lazım bunu. 

Nakliye sigortası yaparım. 

Mantıklı :D 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Aynı zamanda 3 harfli zincir marketlerin düşük etiketli ürünlerinin kimyasal açıdan kullandığım motor yağından farkı yok liste doğruysa. Ucuz ve Tekel Bayilerde satılan Enerji içecekleri konusunda ise temkinli olmak gerek. Sildenafil'in bilinçsiz tüketimi yada varsa bünye hassasiyeti sonucunda ani ölümler yaşanabiliyor. Çikolata ile Şeker ile alınacak bir şey değil ani kan basıncı düşmelerine sebep oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Litrelik olanları da varmış cam şişede. Aradığım tam olarak o. Ne kadar güvenilir? Madalyalar ödüller falan bir sürü ıvır zıvır yazıyor ama?

Arkadaş motor kaputu almıştı, yolda kaybolmuştu :) 

Mantıklı :D 

Ben tesisi yerinde gördüm. Öyle farklı yağ karıştıracak bir teknolojiye sahip değiller. 😃

Mut bölgesinin zeytini egeden farklı lezzette. Yoğun aromalı ve keskin bir tadı var . Bölgenin sürekli rüzgar almasından dolayı böcek ilacı da kullanılmadığını söylemişlerdi. 

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bu listeye bakmıştım, sucuğun içinde kafa etini nasıl tespit ediyorlar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mahmut Yıldız yazdı:

Aynı soruyu ben de düşünmüştüm ama su içtiğin bardaktan dna alan teknoloji bunu da yapar bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mahmut Yıldız yazdı:

Dudak yumuşak doku falan heralde baş eti dediği epitel doku muydu adı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Mahmut Yıldız yazdı:

Mehmet Ozyurek yazdı:

Aynı soruyu ben de düşünmüştüm ama su içtiğin bardaktan dna alan teknoloji bunu da yapar bence. 

Şüpheli et ürünü önce formaldehit içinde bekletilip , sonra yıkanıyor , doku takip setine konup , parafin içine gömülüyor. Sonra mikrotom cihazı ile ince kesitler kesilip , özel kimyasallarla boyanıyor en sonunda da mikroskop altında inceleniyor. Her dokunun farklı bir yapısı var. Sakatat mı , baş mı, ayak mı olduğu anlaşılıyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sakatat şu an daha makbül değil mi? ithal etle birlikte gelmediği için daha pahalı?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Çağlar Bayur yazdı:

sakatat şu an daha makbül değil mi? ithal etle birlikte gelmediği için daha pahalı?

Sakatat diye  ciğeri, dalağı koymuyorlardır. Bunun Tavuk taşlığı, ayağı var , gagası var ..

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...