İçeriğe Yönlendir

Transit Uzun Yol Kaç Yakar?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Arkadaşlar İstanbul ankara otoyol’dan gidip geleceğiz. Kiralık 10 kişilik transit buldum. Manuel vites 2017. Sakin sürerek, sabit 110km hız ile 100km de ne kadar tüketir? 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arkadaşlar İstanbul ankara otoyol’dan gidip geleceğiz. Kiralık 10 kişilik transit buldum. Manuel vites 2017. Sakin sürerek, sabit 110km hız ile 100km de ne kadar tüketir? 

Minimum 9 lt maximum 12 lt  yakar 100 km de

450km +450 km 900 km de 90 ile 110 lt arası mazot demek buda 20 liradan 2200 tl desek /10 = adam bası 220 tl gibi rakama denk geliyo

tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bende vardı şenliğe/iftara  falan da gidip geldik, hiç bakmamıştım ne yaktığına :)

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

110 değilde 90-100 aralığında kullanmak daha az yaktırır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Bakış yazdı:

110 değilde 90-100 aralığında kullanmak daha az yaktırır.

O zaman 90-100 kullanalım. Yakıt önemli :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

İnsan gibi yakmaz

İnsan gibi kullanmayacağım 😌

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O zaman 90-100 kullanalım. Yakıt önemli :) 

Araba 6 ileri ise ayak ucu ile kullanırsanız minimum % 8 e iner daha altı yokdur 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erkan Işık yazdı:

Araba 6 ileri ise ayak ucu ile kullanırsanız minimum % 8 e iner daha altı yokdur 

8 litre istediğim. Hibrit gibi kullanacağım :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Koca araba 9 litreden az yakmaz.. 

İnsan gibi kullanılmazsa daha artar. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O zaman başka 8 i görürsün :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Çağlar Bayur yazdı:

bende vardı şenliğe/iftara  falan da gidip geldik, hiç bakmamıştım ne yaktığına :)

Mazot yakıyordur ne yakacak? 🥸

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sabit 110km hız ile 100km de ne kadar tüketir?

Onu bilmiyorum da 140-150 yardıran transit çok görüyorum yolda. 

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

12 den önce doldurursan biraz daha az yakar :)

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Otoyol kullanılmazsa daha uygun olur bence. Geçiş ücretleri minibüslerde daha fazla sonuçta. Yedek şoförler varsa 80-90 bandı ile ekonomik boyut yakalanabilir. Diğer turlu otobüsle gitmek gerekecek. 120 TL kişi başı tek yön otobüs bileti var. Tabi bu dediğim ekonimiklikge ihtiyaç varsa.
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

Otoyol kullanılmazsa daha uygun olur bence. Geçiş ücretleri minibüslerde daha fazla sonuçta. Yedek şoförler varsa 80-90 bandı ile ekonomik boyut yakalanabilir. Diğer turlu otobüsle gitmek gerekecek. 120 TL kişi başı tek yön otobüs bileti var. Tabi bu dediğim ekonimiklikge ihtiyaç varsa.

İsmi duyulmamış firmalar 120 lira. Normal firmalar 200’den başlıyor. Gidiş 10 kişi. Dönüş gelin ve kardeşi 12 kişi. Git gel 4400 lira. Pahalı oldu. Ki otobüs olmaz zaten :) 

otoyol fiyatlarına bakayım bi

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Otoyoldan Düzce-Gerede d100 den kızılcahamama gidip geldim gidiş 5,3 dönüşte ortalama 5,1 düşmüştü 100~130 km hızlarda. Transit bakımlıysa ve hybrid gibi kullanırsan 8 lt altına düşebilir. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Hacı Şenyurt 

1. Sınıf 47 lira. 

2. Sınıf 54 lira. Hiç fark yokmuş. Git gel 108 lira otoyol ücreti makul. Devlet yolunda hızlan yavaşla hem vakit kaybettirir hem tüketimi artırır bence. 

@Metin Uzunoğlu bunlar beni kendileri gibi sandı hocam. 12 falan yazıyorlar :) ben de 8 düşünüyorum

@Çağlar Bayur hava atmak için tesla almış desin kız tarafı. O kadar görgüsüz müyüz :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Geçen ay balıkesire boş gidip 400 kg yükle döndüm. 10 litreye yakın yaktı 100 km de. 6 ileri. Hiç sıkmadım. Hatta 6 ile yokuş çıkamadım o derece yavaş gitmişim. Yine de yaktı. Belki bizdekinde sorun vardır 300 küsür k da.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

İşyerinde 2014 model 15 kişilik transit var, konya şehir içinde özensiz kullanımda 13.5 litre yakıyor. Şehir dışında ben hiç kullanmadım ama tahminim 9 dan aşağısı zor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

110 bandında gideceksiniz acaba gerçekten kaç yakacak çok merak ediyorum. Unutmadan buradan yazar mısın?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yakmayan transit ya çalışmıyordur ya da depo boştur.

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Ali Gök

şart değilse bilmediğin araba kiralayıp yola gitmemekte fayda var

içinde 10 kişi binecekse rahat 12 13 litre yakar 

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu

2017 ler kaç motor emin değilim.  2015 2.2 sürekli 4x4 ile 9 litre altı görmedim. Sizin 8 litre görmeniz çok da uzak değil. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Hacı Şenyurt yazdı:

110 bandında gideceksiniz acaba gerçekten kaç yakacak çok merak ediyorum. Unutmadan buradan yazar mısın?

Daha ucuz transfer bulamazsam transit ile gideriz. Otobüs uçak çok pahalıya gelir. O kadar karmaşaya da gerek yok. Ankara 5 saat. Uçakla da aynı.

Yakıtı yazarım tabi. 

Ali Gök yazdı:

şart değilse bilmediğin araba kiralayıp yola gitmemekte fayda var

içinde 10 kişi binecekse rahat 12 13 litre yakar 

pikapla gidek?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...