İçeriğe Yönlendir

Maskeleri Çıkaracak mısınız?

Çiğdem Bilen

Maske kullanımı az önce sayın bakanın açıklamasıyla gevşetildi daha doğrusu kaldırıldı gibi duruyor. Havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe varsa maske takmanıza gerek kalmadı dedi. Bu durumda artık kimse maske takmaz gibi duruyor.  

121 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Önder Özcan

İki yılımızın kaybolduğu doğrudur ama iki yılımızın çalındığı doğru değildir. Gösterilen çabaların çoğu bir işe yaramıştır, hatalı uygulamalar maalesef olmuştur. Ama işin geneline bakınca 2 yılda yaptığımız pek çok fedakarlığın bile, bizi ancak buralara getirebildiği ortadadır. Çok kayıplar verildi, çok kişi ölümden döndü evet, ama sağlık sistemimiz tıkanmadı. Yoğun bakımlar devre dışı kalmadı, her hasta olanın evine (kullan kullanma) ilaç gitti, ağırlaşana ambulans gitti. Tv de içimiz kan ağlayarak izledik, İspanyada yaşlılar huzurevinde terkedilip öldüler. Alınan tedbirler olmasa (yeterlidir- yetersizdir) sağlık sistemi tıkansaydı çok daha üzücü şeyleri ülkemizde de görebilirdik.

Tüm dünya daha önce görmediği ve bilmediği bir deneyim yaşadı-yaşıyor. maskeden hepimiz bıktık. Açık alanda takmam, kalanı eskisi gibi devam.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Önder Özcan yazdı:

İki yılımızın kaybolduğu doğrudur ama iki yılımızın çalındığı doğru değildir. Gösterilen çabaların çoğu bir işe yaramıştır, hatalı uygulamalar maalesef olmuştur. Ama işin geneline bakınca 2 yılda yaptığımız pek çok fedakarlığın bile, bizi ancak buralara getirebildiği ortadadır. Çok kayıplar verildi, çok kişi ölümden döndü evet, ama sağlık sistemimiz tıkanmadı. Yoğun bakımlar devre dışı kalmadı, her hasta olanın evine (kullan kullanma) ilaç gitti, ağırlaşana ambulans gitti. Tv de içimiz kan ağlayarak izledik, İspanyada yaşlılar huzurevinde terkedilip öldüler. Alınan tedbirler olmasa (yeterlidir- yetersizdir) sağlık sistemi tıkansaydı çok daha üzücü şeyleri ülkemizde de görebilirdik.

Tüm dünya daha önce görmediği ve bilmediği bir deneyim yaşadı-yaşıyor. maskeden hepimiz bıktık. Açık alanda takmam, kalanı eskisi gibi devam.

Ben de.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1 koyup 10 kazanılan  sistem tıkanmaz zaten

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Açık alanda evet, kapalı alanda kesinlikle hayır

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Önder Özcan yazdı:

Bilemiyorum Abi zihnim öyle bulandı anlatamam sana. Kovid ile ilgili hiçbir şey takip etmiyorum artık desem yalan olmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Osman Yücel Çetin yazdı:

Kovid ile ilgili hiçbir şey takip etmiyorum artık desem yalan olmaz.

nasıl gelmişti hatırlayalım? ansızın....

eskimo der ki ansızın gelenin gittiğini bile anlamazsın

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

eskimo der ki ansızın gelenin gittiğini bile anlamazsın

Kızıl derili sözü değil miydi bu.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kızıl derili sözü değil miydi bu.. 

yok onlarınkini yazamıyoruz ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Halkın çoğunluğu maskeyi çıkartacak. Bilindiği üzere kişiyi koruyan kendi taktığı maske değil, diğerlerinin taktığı maske. Yani benim maske takmam beni korumuyor. Bu durumda bende takmam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

Halkın çoğunluğu maskeyi çıkartacak. Bilindiği üzere kişiyi koruyan kendi taktığı maske değil, diğerlerinin taktığı maske. Yani benim maske takmam beni korumuyor. Bu durumda bende takmam. 

doğeu tespit, diğer yandan + olduğunu bildiği halde maskesiz gezenler de yoğun bakımda yoğunluk oluşturaiblir :bambam:

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Osman Yücel Çetin yazdı:

Hepimize geçmiş olsun, süreç geri dönülmemek üzere bitmiştir; sağlığımızla, korkularımızla, sevdiklerimizle tekrar esir alınmamak tek dileğim, büyük resimi görenler bu defa haklı olabilirler. 

Büyük resmin neresindeyiz bilmiyorum resim hala bitmemiş de olabilir. Maskeye kapalı alanda son derece dikkat ettim sınıfta kalabalık öğrencilerle bazen n95 kullandım. Toplu taşıma kullanmadım. Açık havada en başından beri maske takmamaya çalıştım ceza yazıldığı yasak olan zamanlarda bile mantıklı gelmedi çünkü. Sporumu sosyal hayatımı aksatmadım. Hiç hasta olmadım kimseye bulaştırmadım. Ailemden de kimse hasta olmadı 🧿 Son ana kadar aşı vurulmadım en sonunda meb pcr zorlayınca mecburen 2 doz sinovak oldum sadece. Daha sonrası için bizi ne bekliyor bilmiyorum ama geçmiş iki yıl her anlamda kayıp 2 yıldı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
İlkay Başaran yazdı:

I see dead people.

Winter is coming.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
İlkay Başaran yazdı:

I see dead people.

Hıssss....

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Murat Sahın yazdı:

Maskenin çift yönlü etkisi var, seni de koruyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben alıştığım gibi devam ediyorum. 

Kapalı ortam sorunum yok, ancak kapalı ortamlarda sürekli kalan çocuklarımıza Allah yardım etsin. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Selçuk Keleş yazdı:

Maskenin çift yönlü etkisi var, seni de koruyor.

Yok abi, yani yok derken Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre konuşuyorum, benim taktığım maske seni, senin taktığın maske beni korur. İkimiz de maske takarsak tabiki koruma oranı ikimiz için de artıyor ama benim taktığım maske beni covidden korumuyor. Gerçi ben önlemimi sosyal mesafe olarak alıyorum zaten :) 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

Ben bugun devlet dairesine gittim, herkes maske takiyordu. Maskesiz kimseyi gormedim.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Ankara metro ve otobüslerinde takmayan olur sanıyordum ama hiç görmedim, yolda dahi takıyor çoğu. Ben de psikolojik olarak yolda da takıyorum arada rahatsız olup :) Soğuktan da koruması iyimiş bu arada :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...