İçeriğe Yönlendir

Maskeleri Çıkaracak mısınız?

Çiğdem Bilen

Maske kullanımı az önce sayın bakanın açıklamasıyla gevşetildi daha doğrusu kaldırıldı gibi duruyor. Havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe varsa maske takmanıza gerek kalmadı dedi. Bu durumda artık kimse maske takmaz gibi duruyor.  

121 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Okullarda özellikle dikkat ediliyordu.

Bundan eminmiyiz?

Koca pandemi döneminde çok dikkat etmeme rağmen kimseden virüs kapmadım ama çocuk okuldan getirdi virüsü. Hepimizede bulaştırdı. Çocuk adı üstünde. Nekadar dikkat edebilir? eğitimciler bunu nekadar denetleyebilir? Bağzı yerlerde sıkıdır, bağzı yerlerdede saldım çayıra mevlam gayıra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Yurdaer Elay yazdı:

İşim gereği hastaneleri sık ziyaret ettiğim için mecburen maske takıyorum. Alışveriş haricinde dışarıda pek vakit geçirmiyorum o yüzden maske yine değişmez aksesuar olarak yüzümde oluyor. Arabada tek başımayken takmam. Evde yabancı biri yoksa takmam ama mümkün olduğunca aile bireyleriyle (anne, baba) aynı odada bulunmamaya dikkat ederim. İnsan teması ne kadar az, o kadar iyi. Bundan sonra maskesiz gezenler illa ki artacağı için biz maske takmaya daha fazla önem vereceğiz ve insanlarla daha az görüşeceğiz demektir. Maske takmamak için bahane arayanlara da fırsat doğdu.. Şimdi toplu taşımada, kalabalık ortamlarda falan kavga dövüş hiç eksik olmaz.

korkan herkes maskesini takacak. problem olmaz aslında... sonuçta koskoca sağlık bakanı salmış milleti, kime ne laf düşer umumi taşımada!?

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Önder Özcan yazdı:

Toplu taşıma çok kullanıyorum. Açık-kapalı farketmeksizin maskem yüzümdeydi, şimdi açık havada takmam sanırım. Gerçi maske yüzümüzü soğuktan da sağlam koruyor, atkı niyetine takılsa takılır yani :)

binmediğiniz mercedesleriniz nakit değerlendirilir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Doğan Arşiray yazdı:

korkan herkes maskesini takacak. problem olmaz aslında... sonuçta koskoca sağlık bakanı salmış milleti, kime ne laf düşer umumi taşımada!?

Sıkıntı zaten orada.. Toplu taşımada serbest bırakılmadı ama maske takmayı sevmeyen insanlar otobüste, dolmuşta, metroda da takmayacaklar. Yaşayıp göreceğiz bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

İşin aslı, özellikle aşıdan sonra bu pandemiden korkmaz oldu bilim kurulu. Şahsen ben toplamda 5 aşı olmuşum (sağlıkçı olunca) geçen hafta PCR testim pozitif çıktı ve evde 7 gün dinlendim. Demem o ki vücut bağışıklık kazanmış anlaşılan. Çok hafif sendromlarla atlattım. Zaten ilk iki günden sonra da hiç hissetmedim doğrusu. Bu nedenle artık iyice gevşettiler önlemleri. Ben yukarıda oyumu takmamaktan yana kullandım ancak hastaneye gideceksem, toplu taşıma kullanacaksam tabi ki takarım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Macit Aliyev yazdı:

Geçmiş olsun. Sonlarda yakalanmak daha hızlı bulaşıdan dolayıdır. Yakalanmayanların çoğu son düzlükte bu virüsü kaptı. Artık virüse yakalanmamız an meselesidir.

Teşekkürler.

Evet son düzlük denebilir. Önlemleri de gevşetmedik ama bi yerden kaptık işte, anlamadık

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ayhan Asil yazdı:

(sağlıkçı olunca)

tıp bize uzak lakin, 2019 da kafede 4 saaat oturabilirken 2020 de evden çıkıp ekmek almaya anca gittik, 2022 de pcr negatif çıkınca iş bitti diyoruz? şimdi sırada 2023 te, 2020 de iyileşti denen hastalarda başka bir lezyonu konuşuyor olma ihtimalimiz yok denebilir mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Çağlar Bayur yazdı:

tıp bize uzak lakin, 2019 da kafede 4 saaat oturabilirken 2020 de evden çıkıp ekmek almaya anca gittik, 2022 de pcr negatif çıkınca iş bitti diyoruz? şimdi sırada 2023 te, 2020 de iyileşti denen hastalarda başka bir lezyonu konuşuyor olma ihtimalimiz yok denebilir mi?

Tabi ki de yok Çağlar abi. Birçok insan aşı bile yaptırmadı. Yaptıran ile yaptırmayan farkını zaman içinde göreceğiz. Ancak artık gelecek hiçbir haber bizi sarsmıyor ki; hastalık, savaş, hayat pahalılığı, hava kirliliği, trafik, pandemi, çocuk ölümleri vs.vs.vs.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

Güney Kore'de kendini kötü hissedince veya temaslı falan olunca hemen PCR testi yapmıyorlarmış. Önce eczaneden gidip test kartuşu alıyormuşsunuz. Eğer test pozitif çıkarsa daha sonra gidip PCR testi yaptırıyorlarmış iyice emin olmak için. İyi gelir kapısı. Bizimkilerin aklına niye gelmediyse :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Yurdaer Elay yazdı:

Güney Kore'de kendini kötü hissedince veya temaslı falan olunca hemen PCR testi yapmıyorlarmış. Önce eczaneden gidip test kartuşu alıyormuşsunuz. Eğer test pozitif çıkarsa daha sonra gidip PCR testi yaptırıyorlarmış iyice emin olmak için. İyi gelir kapısı. Bizimkilerin aklına niye gelmediyse :) 

Gayet mantıklı. Hızlı  test  kiti daha ulaşılabilir  ve yaygın  olsa mesela okul ve işyerlerinde  yapılabilse  pandeminin seyri değişirdi. Çoğu kişi  pcr testinden  korkusuna  yada sıra beklememek  için teste gelmiyor. Bir kısmı  da semptomlarını tam söylemiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
İnan Çınar yazdı:

Gayet mantıklı. Hızlı  test  kiti daha ulaşılabilir  ve yaygın  olsa mesela okul ve işyerlerinde  yapılabilse  pandeminin seyri değişirdi. Çoğu kişi  pcr testinden  korkusuna  yada sıra beklememek  için teste gelmiyor. Bir kısmı  da semptomlarını tam söylemiyor. 

Hızlı test kitinin yalancı pozitif veya negatif çıkma olasılığı nedir bilmiyorum ama hiç yoktan iyidir. Gebelik testi gibi.. Kartuş pozitif ise koştur doğru hastaneye :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yurdaer Elay yazdı:

eczane testini biz başka şeye kullanıyoruz, hes e işlenmeden sonucu öğrenmeye..... sonra pozitif sayısı da azalıyor,

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

14 bin tl lik arka camı olmayanlar yazmasın konuya. forum kasıyor.

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Doğan Arşiray yazdı:

kumaş koltuklu grandlarınız nakit değerlendirilir 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin
Doğan Arşiray yazdı:

özellikle ventilli, kalın, karbonlu ffp2 endüstriyel maska süper konuda.

var mı sen de bu maskelerden gelip alayım

Ali Gök yazdı:

kumaş koltuk mu deme kulaklarıma inanmıyorum ön park sensörü ve deri dreksiyon da yoktur onda

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Fatih Sarıkaya yazdı:

Bundan eminmiyiz?

Koca pandemi döneminde çok dikkat etmeme rağmen kimseden virüs kapmadım ama çocuk okuldan getirdi virüsü. Hepimizede bulaştırdı. Çocuk adı üstünde. Nekadar dikkat edebilir? eğitimciler bunu nekadar denetleyebilir? Bağzı yerlerde sıkıdır, bağzı yerlerdede saldım çayıra mevlam gayıra.

Bir ortaokulda çalışan öğretmen olarak şöyle diyebilirim benim dersimde benim öğrencilerimle evet eminim. Biz okulca çok az karantinaya sınıf gönderdik. Bırak maske çıkarmayı gevşeyen bile maskesini değiştirir. Maske sınırsız hapşıran öksüren rahatsız olan değiştirir. Okullarda havalandırma ve sosyal mesafe sağlamak daha sorunlu bir durum dikkat etmezsek virüs dağıtım merkezi olur. Ama bütün bunlar ders içinde geçerli tenefüste çocuğu denetlememiz çok mümkün değil o zaman da çocuk sizin tembihlediğiniz gibi davranacak otokontrolü gelişmiş olacak. Okul idaresi, öğretmen ve sizi kastetmiyorum genel olarak söylüyorum en başta velinin çocuğa verdiği eğitim bu konuda çok önemli.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Boş yere maskeye dünya kadar para harcadık.. İyi oldu açık havada serbest bırakılması. Hes koduna gelirsek, millet ekran görüntüsü alıp gösteriyordu tam bir kontrol yoktu. Her alınan karar gibi bunda da muallakta olan yerler bırakıldı. Havalandırması iyi olan mesafe kuralına dikkat edilebilecek alanlar neresi, neye göre karar verilecek bilen öne çıksın.. :D

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

çok ayıp...

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade

Açık alanda zaten kullanmıyordum. Toplu taşımalarda kalabalıklarda kullanmaya devam edeceğim, nasılsa öyle devam benim için.

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Maske serbest.

Mesafe serbest.

Koronanın asıl kaynağı olan gece 12 den sonra müzik yayını hâlâ yasak.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ayhan Asil yazdı:

İşin aslı, özellikle aşıdan sonra bu pandemiden korkmaz oldu bilim kurulu. Şahsen ben toplamda 5 aşı olmuşum (sağlıkçı olunca) geçen hafta PCR testim pozitif çıktı ve evde 7 gün dinlendim. Demem o ki vücut bağışıklık kazanmış anlaşılan. Çok hafif sendromlarla atlattım. Zaten ilk iki günden sonra da hiç hissetmedim doğrusu. Bu nedenle artık iyice gevşettiler önlemleri. Ben yukarıda oyumu takmamaktan yana kullandım ancak hastaneye gideceksem, toplu taşıma kullanacaksam tabi ki takarım. 

Bilinçli kullanıcı olup gereken yerlerde takmak lazım işte.. Yoksa sağlıklı nefes alamamak da çok kötü. Kronik sinüzit var, burnumda sorun var. Mecburen ağzımdan nefes alıp veriyorum. Sürekli maske yeniliyorum. Bu gidişle mutasyon geçirip başka yerlerimden nefes alacağım diye endişe içindeyim :D  

Serkan Toker yazdı:

Havalandırması iyi olan mesafe kuralına dikkat edilebilecek alanlar neresi, neye göre karar verilecek bilen öne çıksın.. :D

Mesela hükümet ve şürekasının toplantı yaptığı yerler.. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Ali Gök yazdı:

Bindiklerimiz?

Doğan Arşiray yazdı:

Heç.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Fatih Keskin yazdı:

var mı sen de bu maskelerden gelip alayım

kumaş koltuk mu deme kulaklarıma inanmıyorum ön park sensörü ve deri dreksiyon da yoktur onda

nasıl yahu direksiyon plastikmi. hyundai accent gibimi yani eyvahh

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

İki doz Biontech aşısı olmuş, neredeyse üç dört ay öncesine kadar kurallara harfiyen uymuş birisi olarak bundan sonra açık veya kapalı alan fark etmez yasal zorunluluk yoksa maske takmam, aşı olmam, pcr testi vermem bu iş artık son dönemde benim aklımın mantığımın almadığı işlerin yapıldığı bir sarmala dönmüştü zaten, tutarsız ve kısmen faydasız yada faydalı olduğu belli olmayan uygulamalarla ömrümüzden kocaman iki yılın çalınmış olduğunu düşünüyorum hatta aşı konusunda bile aşı karşıtı olmamama rağmen bazen keşke olmasaydım diye pişmanlık yaşıyorum. 

Bu süreç bizleri bana göre kovidden çok daha tehlikeli; sağlık, sosyal ve ekonomik sorunlara itti, genç yaşlı çocuk evlere tıkıldık, hareketsiz bir yaşama itildik, psikolojik açıdan zorlandık, ekonomik açıdan telafisi uzun yıllara mal olacak zararlar gördük birçok hastalıkta erken teşhis fırsatı kaçtı, birçok hastalığın tedavisi ciddi sekteye uğradı bu sebeple insanlar hayatlarını kaybetti ve dahası bu hayat formu ile bence daha tehlikeli kalp, damar hastalıklarına aday insanlar haline geldik daha saymakla bitmez gerçek manada normale dönmek bir hayli zamanımızı alacaktır...

Ben bundan sonra 2018 yılına sistem geri yükleme yaparak hayatıma eski normalimde devam edeceğim, sağlıklı ve dengeli beslenme ve her zamanki temizlik kurallarına uyarak hayatıma devam edeceğim. 

Hepimize geçmiş olsun, süreç geri dönülmemek üzere bitmiştir; sağlığımızla, korkularımızla, sevdiklerimizle tekrar esir alınmamak tek dileğim, büyük resimi görenler bu defa haklı olabilirler. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

her anlamda kayıplara neden olmuş 2 yıl olduğu doğrudur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...