İçeriğe Yönlendir

Maskeleri Çıkaracak mısınız?

Çiğdem Bilen

Maske kullanımı az önce sayın bakanın açıklamasıyla gevşetildi daha doğrusu kaldırıldı gibi duruyor. Havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe varsa maske takmanıza gerek kalmadı dedi. Bu durumda artık kimse maske takmaz gibi duruyor.  

121 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mahmut Yıldız

Ben de çıkarma eğiliminde olurum ama şunu öğrendim. Grip olsak bile maske kullanmamız lazım. Bunu herkese de öğretmek lazım. Maskenin en iyi tarafı iki yıldır ağız kokusu çekmedik. Kalabalıkta takmaya devam. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Çok pis takarım, takacağım, ama 1 aya amaaaan boşver derim

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Çok şükür başından beri hiç hastalanmadım. Maske mesafe ve temizlik kuralına çok dikkat ettim. Maskeyi takmaya devam edeceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

maskenin benim için bi artısı oldu yıllardır kurtulamadığım polen alerjisinden kurtardı beni iki yıldır antihistamik kullanmıyorum, hapşuruk kırizlerinden kaşınmalardan kurtuldum maskeye devam.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Ben de takmaya devam edeceğim. Bakanlığı ve yönetimi bu konuda çok da eleştirmiyorum ancak bir hekim olarak şahsi fikrimi söyliyeyim. 

Pandeminin başından beri ülkeleri zor duruma sokan şey insanların hastalanması değil toplu olarak hastalanması ve öldürücülük oranlarının yüksek oluşu idi. Yeterli yoğun bakım şartları, ilaç ve test sayısı, yatak sayısı vs olmadığı zamanlarda tıbbi yardım eksik kalıyordu. O nedenle bulaşıcılığı düşürmek adına karantinalar, sokağa çıkma kısıtlamaları , maske seyahat yasakları vs uygulandı ki insanlar daha yavaş hastalansın ve yeterli sağlık hizmetine ulaşabilsin.  Şu anki durum ne peki, neden gevişiyoruz. Yoksa hastalık azaldı mı bitti mi. Hayır tam aksine siz de görüyorsunuz vaka sayısı oldukça fazla halen. Bulaşıcılık da eskisine göre en az 2-3 kat yüksek. Peki ne oldu. 

Aşılama, geçirilen hastalıklar vs derken hastalığın öldürücü ve ağır hasta edici gücü azaldı. İşte şimdi daha az maliyet ile bundan kurtulabilecek bir yol var. O da sürü bağışıklığı. İngiltere baştan yapacaz dedi ama yemedi. 1 ay sonra geri adım attılar. Ama şimdi çoğu ülke bunu yapıyor. Bu kötü bir şey de değil. Sonuçta hastalığın normal bir gribe dönebilmesi için bu gerekli ve şart aslında. Aşı, ilaç, takviyeler derken ciddi maliyetler çıktı ama sürü bağışıklığında bunlar pek yok. E öldürücülük baya azaldı. Hastaneye yatış da öyle.

Peki napmak lazım. Elbette korunmaya devam etmek lazım. Aşı olduysak zaten ağır geçirme yada ölüm oranı ek hastalık vs olmadıkça oldukça düşük. Ama özellikle yaşlılarla olan teması fazla olan kişilerin halen çok dikkatli olması gerekiyor. 

Saygılarımla... 

• Beğen 10
  • Teşekkür 8
Yorum bağlantısı
Eren Yavuz

2 senedir grip,nezle olmadım maske sayesinde.Kesinlikle mesafemi koruyamayacağım alanlara girerken maske takmaya devam edeceğim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Son 3 aydır hiç hastalanmadım. Çocuklar hastalandı bir kaç defa. Özellikle iki defa ateşli hastalık geçirdi 1 yaşında olan. Bize hiçbir şey olmadı. O yüzden ben de artık takmayı düşünmüyorum. Mecburen çok kalabalık olursa ya da kendimi kötü hissedersem diye yanımda bir adet taşıyacağım. 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Benim için değişen birşey olmayacak. Evin kapısından çıkarken takarım , eve girerken çıkartırım. Arabada yalnız isem takmıyorum sadece. Açık alan kapalı alan çıkarmadım uzun sürede çıkarmayı düşünmüyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Dinçel

Alerjik hastalığım var zaten, 1 ay kadar önce yoğun bi gripal hastalıkta geçirdim, halen öksürük geçmedi, Salı günü göğüs hastanesine gittim, kan ve ciğerler de bişey çıkmadı çok şükür, alerjiye bağlı denildi. Doğal takviyelerle geçirmeye çalışıyorum. Velhasıl maskeyi kapalı ve açık alanda çıkarmayı düşünmüyorum uzun süre daha. Hele ki banka, kamu kurumları, hastane  vs de hiç çıkarmayı düşünmüyorum. Açık alanda yürürken de yakınımda kimse yoksa çıkarıyorum. Tehlike geçmiş değil, 1 sefer çok hafif geçirdim 2019 kasım da kovid i, ses kısıklığı yaşadım sadece o süreçte, halen ufak bi üşütme de hemen boğazlarım ağrıyor ve ses kısıklığı başlıyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Eren Yavuz yazdı:

2 senedir grip, nezle olmadım maske sayesinde

Aynen.

Hiç böyle düşünmemiştim.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Çalıştığım şirket bir ara çift maske taktırdı bize. Tabi ben anarşik yapımdan dolayı takmadım. Sürekli maske taktığım günlerde ciddi baş dönmeleri vs yaşadığım oldu. Kullandığımız cerrahi maskeler öyle sabahtan akşama kadar takılacak bir şey değil bence. Kendi soluğumuzda boğuluyoruz. 2 yıl boyunca günün büyük bölümünde maske takmanın sonuçlarını ilerleyen günlerde göreceğiz bakalım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bırakın maskeyi bu saatten sonra aşı bile olmaz millet, sürü bağışıklığına hoş geldiniz....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Aynen devam nasıl kullanıyorsam..

Havalandırma yeterliyse

Biri bana bunu açabilir mi ?

Yine neresinden baksan elinde kalacak açıklamalar, ucu açık cümleler.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

ben kapalı yerde takarım yine

dışarda ben hiç takmadım zaten anlamsız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Aşıyı piyasaya sürdük, hemen akabinde maske kullanımını azalttık/sınırladık vs.vs.

Güzel reklam.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben rektörlükte birçok insanla, okulda da öğrencilerle  haşır neşir olduğum için maske takmaya devam. Önlem alalım, sonra düşünürüz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Maske kullanımı az önce sayın bakanın açıklamasıyla gevşetildi daha doğrusu kaldırıldı gibi duruyor. Havalandırma yeterliyse ve sosyal mesafe varsa maske takmanıza gerek kalmadı dedi. Bu durumda artık kimse maske takmaz gibi duruyor. Siz maske kullanımını bırakacak mısınız?

restoran pastane ve kafelerde zaten çoktan kimse maske takmıyordu... ancak hala hastalık bitmemişken ve daha sonrasında diğer hastalıklardan korunmak ve ilaç vs kullanmak zorunda kalmamak için mümkünse toplu taşımada, kalabalık kapalı yerlerde maske takmaya devam ederim.  mümkünse zaten kalabalık yerlere hiç gitmemek lazım. hastalık geçerse de toplu yaşımada ve kapalı kalabalık yerlerde maske takarım ben. işe yaradığı belli çünkü.

söylenen havalandırma yeterliyse vs beyanı da açaip saçma. yeterliliği ölçen bir kurum kuruluşmu var ki... açık havada her türlü sebest, kapalı mekanlarda hala şart olmalıydı. çok büyük hata bence. çünkü insanlar açık havayı değil kışın kapalı yerleri sever.

Hüseyin Sönmez yazdı:

Çalıştığım şirket bir ara çift maske taktırdı bize. Tabi ben anarşik yapımdan dolayı takmadım. Sürekli maske taktığım günlerde ciddi baş dönmeleri vs yaşadığım oldu. Kullandığımız cerrahi maskeler öyle sabahtan akşama kadar takılacak bir şey değil bence.

ventilli maskeler bu iş için var. endüstride kullanıyoruz.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Çocuklarım da öyle yapacak.. 

İnsanın olduğu her yerde takacağım, takmayanlara yaklaşmayacağım. 

okul kadar hastalığın taşındığı bir yer yoktur herhalde... okullarda bir süre daha şart olmalıydı.

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

İş arkadaşıma bile uyarmama rağmen ağzını kapattıramadım. Uyarınca hasta değilim nolacak diyor 😠

Benim iş yerinde de var bi arkadaş. Hep çenesinde duruyo.

Ben takınca aynı tepkiyi veriyo

Macit Aliyev yazdı:

Çok şükür başından beri hiç hastalanmadım. Maske mesafe ve temizlik kuralına çok dikkat ettim. Maskeyi takmaya devam edeceğim.

Maske mesafe temizliğe ciddi önem veriyordum pandemi başından beri ama 1 ay önce nerden geldiyse geldi buldu virüs. En sonunda yakalandık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Alptuğ Özcan yazdı:

ama 1 ay önce nerden geldiyse geldi buldu virüs. En sonunda yakalandık

Geçmiş olsun. Sonlarda yakalanmak daha hızlı bulaşıdan dolayıdır. Yakalanmayanların çoğu son düzlükte bu virüsü kaptı. Artık virüse yakalanmamız an meselesidir.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

İşim gereği hastaneleri sık ziyaret ettiğim için mecburen maske takıyorum. Alışveriş haricinde dışarıda pek vakit geçirmiyorum o yüzden maske yine değişmez aksesuar olarak yüzümde oluyor. Arabada tek başımayken takmam. Evde yabancı biri yoksa takmam ama mümkün olduğunca aile bireyleriyle (anne, baba) aynı odada bulunmamaya dikkat ederim. İnsan teması ne kadar az, o kadar iyi. Bundan sonra maskesiz gezenler illa ki artacağı için biz maske takmaya daha fazla önem vereceğiz ve insanlarla daha az görüşeceğiz demektir. Maske takmamak için bahane arayanlara da fırsat doğdu.. Şimdi toplu taşımada, kalabalık ortamlarda falan kavga dövüş hiç eksik olmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dün haberin yayınlandığı saatte tesadüfen kurstaydık.. 

Velinin biri haberi duyar duymaz maskeyi atıverdi.. 

• Mutlu 5
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Toplu taşıma çok kullanıyorum. Açık-kapalı farketmeksizin maskem yüzümdeydi, şimdi açık havada takmam sanırım. Gerçi maske yüzümüzü soğuktan da sağlam koruyor, atkı niyetine takılsa takılır yani :)

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Mehmet Ozyurek yazdı:

İşte örd.. pardon örnek vatandaş. Hem de çocuklara örnek olunması gereken bir ortamda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

tercihlere saygı... tayt ta giyip gezebilir, sanane yahu

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Önder Özcan yazdı:

Toplu taşıma çok kullanıyorum. Açık-kapalı farketmeksizin maskem yüzümdeydi, şimdi açık havada takmam sanırım. Gerçi maske yüzümüzü soğuktan da sağlam koruyor, atkı niyetine takılsa takılır yani :)

özellikle ventilli, kalın, karbonlu ffp2 endüstriyel maska süper konuda.

Çağlar Bayur yazdı:

tercihlere saygı... tayt ta giyip gezebilir, sanane yahu

erkek veli ise giymesin...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...