İçeriğe Yönlendir

Ipa Izopropil Alkol ve Nano Yağmur Kaydırıcı Hakkında

Alptuğ Özcan

Recommended Posts

Alptuğ Özcan

Başlıkta da anlaşılacağı üzere bu 2 üründen almak istiyorum.

Önce alkol ile camı temizleyip yğamur kaydırıcı uygulamak istiyorum. Aşağıdaki linklerdeki ürünleri almayı düşünüyorum. Alkol biraz pahalı geldi. Başka ürün kullanan ve memnun kalan varsa yönlendirirse sevinirim.

Yağmur Kaydırıcı

İzopropil Alkol

@Buğra Höngül de konuya bekleniyor :)  

Yorum bağlantısı
Buğra Höngül

geldim :) ipa çok pahalı Nasiol’e gelince 2 yıl sürmeyeceğini adım gibi biliyorum yani türkiyede çok zor hangi marka olursa olsun. Cam suyuna şimdi antifirizli cam suyu koyunca 2 yıl dayanır mı vb yıllara çok takılmamalı ara ara takviye şeklinde uygulanmalı

ipayı bunu uygulamak için almıyosun diye umuyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Buğra Höngül yazdı:

Tam da onun için almayı düşünüyordum :) Önce yüzeyi temizleyip sonra uygulamak daha sağlıklı değil mi:D 

Sani Gerşon yazdı:

Gelen cevaplara göre atacağım diğer link buydu :D 

Ben atmadan birisinin atması iyi oldu

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

öyle şeyler

Hangi şeyleri :)

İpa?

Yağmur kaydırıcı?

Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız
geldim default_smile.png ipa çok pahalı Nasiol’e gelince 2 yıl sürmeyeceğini adım gibi biliyorum yani türkiyede çok zor hangi marka olursa olsun. Cam suyuna şimdi antifirizli cam suyu koyunca 2 yıl dayanır mı vb yıllara çok takılmamalı ara ara takviye şeklinde uygulanmalı

ipayı bunu uygulamak için almıyosun diye umuyorum default_smile.png
Bir önce ki aracımda nasiol 3 sene kesin 4. senede eh işte. 70 km üstü silecek ihtiyacı duymadim. Bu yeni aracımda da uyguladım daha ilk senemiz sıkıntı yok. Bu arada yaz kış antifirizli cam suyu kullanırım. IPA hiç uygulamadim. Sirkeli suyla sildim . Sahadan verebileceğim bilgiler bu kadar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ipa temizler iyidir, başka birşey sürmeyin, riskli kötü ürün cam değiştirtir

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Alfa'da yapmıştım, ipa ile temizleyip nasiol uyguladım, uzun süre silecek ses yaptı, çözülsün diye kaç kere daha ipa ile sildim. Ben mi bir şeyi yanlış yaptım bilmiyorum ama pro. uygulamalar dışında uğraşmam ben bir daha.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Hasan Yıldız yazdı:

Bir önce ki aracımda nasiol 3 sene kesin 4. senede eh işte

Senede bir veya duruma göre etkisinin azaldığını hissettiğim an üstünden geçerim

Hasan Yıldız yazdı:

Sirkeli suyla sildim

İşe yararsa bunu da denerim 

Çağlar Bayur yazdı:

riskli kötü ürün cam değiştirtir

Riske girmek istemediğim için buraya danışmak istedim zaten. Kaş yapayım derken göz çıkarmaya gerek yok

Buğra Höngül yazdı:

Selim Bilgin yazdı:

uzun süre silecek ses yaptı, çözülsün diye kaç kere daha ipa ile sildim. Ben mi bir şeyi yanlış yaptım bilmiyorum ama pro. uygulamalar dışında uğraşmam ben bir daha.

Buğra'nın bu tepkisi herhalde bu yüzden :D 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Alptuğ abi ostimde onur1 kimya var. İpayı oraya sorabilirsin fikir alma açısından. Ayrıca yarın iş yerine bir bakayım üretim kısmında kullanıyoruz ara ara. Elde varsa biraz ayarlayabilirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Ön camı altıya bölüp öyle uygula sil. Glass shield ilk çıktığında bolca kullanmıştım formülü daha kötü olmamıştır heralde, güzel üründür. İlk denemeleri arka kapı camlarında yap elin alışsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Çağlar Bayur yazdı:

ipa temizler iyidir, başka birşey sürmeyin, riskli kötü ürün cam değiştirtir

Aynen. Bir zaman sonra Les gibi oluyor cam

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

İpa nın toptan alım güncel fiyatı 1.65 dolar /kg dır .Fiyatlar parakendeye düşünce misli ile katlanıyor malesef.İyi karlı iş gerçekten.Ben alınca 500 litre falan alıyorum.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Deniz Kom

Tek başına ipa ile temizlemeniz, temizlikten sonra da bir süre tamamen buharlaşmasını beklemeniz yeterlidir. Başka tip kaydırıcılar bazen insana saç baş yoldurabiliyor. 

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

dendiği gibi ipa çok pahalı, ayrıca ben olsam koch chemie pw tarzı bir ürünü araçta bulundurur, gerektikçe uygularım. (1 lt pw alsanız ömür boyu gider zaten neredeyse) şu an öyle yapıyorum, çok çok memnunum, gerektiğinde sadece silecek suyuyla bile işimi görüyor dimdik camlı kamyonda falan. (toplam uygulama 10 sn) elimde de bir dünya ürün var, istesem seryum oksit+rayon ped ile polisajdan bile başlarım yağmur kaydırıcı uygulamaya ama gerçekten ihtiyaç duymuyorum, on günde bir 1:100 civarı kc pw fazlasıyla yeterli oluyor.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Nasiol yağmur kaydırıcı ben kullandım.

Önce pasta ile camdaki kireç lekelerini temizledim. İpa ile camı silip uyguladım. Baya da dayandı hatta.

O ara güney doğuya gitmiştim acayip yağmur vardı, arabanın durduğu zamanlar hariç hareket ettiği sürece silecek kullanmadım, o kadar uzun yol yaptım. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...