Çağlar Bayur 29 Aralık 2022 Paylaş 29 Aralık 2022 Sani Gerşon yazdı: Bugün bi öğle yemeği yiyemiyoruz istanbul'da o rakama. yemekten sonra bir cortado içmek için üstüne 15tl ilave gerekir, ne yemeği Mehmet Cihat yazdı: aynalarım ısıtmalı vesile ile tüm twingolar ısıtmalı mı? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Aralık 2022 Yazar Paylaş 29 Aralık 2022 Çağlar Bayur yazdı: yemekten sonra bir cortado içmek için üstüne 15tl ilave gerekir, ne yemeği vesile ile tüm twingolar ısıtmalı mı? Yok abi sadece 2002 ve üzeri ısıtmalı 1 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 18 Ocak 2023 Paylaş 18 Ocak 2023 @Mehmet Cihat , @Sani Gerşon netten kangooya mazot filtresi alacağım, güvenilir site adresi ricasıyla Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Ocak 2023 Paylaş 18 Ocak 2023 Köksal Yılmaz yazdı: @Mehmet Cihat , @Sani Gerşon netten kangooya mazot filtresi alacağım, güvenilir site adresi ricasıyla Otoerdem ve Renpaz tercih edilebilir. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 19 Ocak 2023 Yazar Paylaş 19 Ocak 2023 Köksal Yılmaz yazdı: @Mehmet Cihat , @Sani Gerşon netten kangooya mazot filtresi alacağım, güvenilir site adresi ricasıyla akbayrenault, çetinrenault, renpaz, otoerdem bunlar benimde alışveriş yapıp memnun kaldığım yerler abi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Ocak 2023 Yazar Paylaş 26 Ocak 2023 Trabzonda montajlattırdığım lpgden memnun kalmadım git gel yanlarına uğraşmakta istemediğim için manifoldu benle beraber istanbula götürmeye karar verdim Ne kadar zor olabilir diye başladık sökmeye; Yer dar olunca ne anahtar giriyor ne cırcır giriyor. Civataları sökmek için enjektörleri çıkarmak gerekiyor fakat enjektör yan taraftan çıkmıyor derken enjektör kütüğünü söküp civataları söktüm. Büyük bir mutlulukla manifoldu kendime doğru çektim ama o da ne manifold klima kompresörüne çarpıyor ve çıkmıyor. Bu kadar sökmüşken onuda söktüm mecbur Sonunda manifold elimizde. bunlarda montajın beğenmediğim kısımları, nozulların takıldığı yerden motor bloğuna taksimetre 50 tl yazıyor. Bunu halledeceğiz inşallah. Benzin enjektörlerimiz bunlar bir sıkıntıları yok ama çıkmışken elden geçirmemek olmaz Bir vida yardımıyla enjektör giriş kısmındaki filtreleri çıkardım. Eskileri Yenileri Birazda balata spreyinde beklettim oringlerini değiştirdim montaja hazırlar. Sondaki resmi kaldıramadım bir türlü 😊 8 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Ocak 2023 Paylaş 26 Ocak 2023 Mehmet Cihat yazdı: Sondaki resmi kaldıramadım bir türlü 😊 Olmuş mu, telefondan tam emin olamadım 😅 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 26 Ocak 2023 Paylaş 26 Ocak 2023 Benzin enjektörlerine takılan lpg nozulu olsa enfes olur 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Ocak 2023 Yazar Paylaş 27 Ocak 2023 Servet Aydın yazdı: Benzin enjektörlerine takılan lpg nozulu olsa enfes olur Abi sen yaparsın bunu 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 27 Ocak 2023 Yazar Paylaş 27 Ocak 2023 Emre Şimşek yazdı: Ne çektin be küçük enişte 😂 kolay kurtulamaz benden 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 27 Ocak 2023 Paylaş 27 Ocak 2023 Mehmet Cihat yazdı: Abi sen yaparsın bunu 3d yazıcı bu günler için icat edildi🍆 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Ocak 2023 Yazar Paylaş 29 Ocak 2023 Bugün manifolddaki lpg nozullarını söktüm. Yerlerine m6 setskur civata yerleştirdim. Civataları takarken dişleri arasına ve üzerlerine epoksi sürdüm. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 30 Ocak 2023 Yazar Paylaş 30 Ocak 2023 Hiçbiryere değmeyeceğinden emin olduğumuz yerlerden deldik. 8 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 30 Ocak 2023 Paylaş 30 Ocak 2023 (düzenlendi) Nozullarin yeri harika olmus. Peki lpg enjektorleri nereye konumlandirilacak?lpg enjektorlerinden Nozullara giden hortumlar da mumkun mertebe kisa olmali.( Gerci biliyorsunuzdur..) 30 Ocak 2023 tarihinde Tevfik Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 1 Şubat 2023 Yazar Paylaş 1 Şubat 2023 Tevfik Işık yazdı: Nozullarin yeri harika olmus. Peki lpg enjektorleri nereye konumlandirilacak?lpg enjektorlerinden Nozullara giden hortumlar da mumkun mertebe kisa olmali.( Gerci biliyorsunuzdur..) Enjektörler bu hizada sabitlenecek takribi 10 cm hortum olacak gibi, ortadakilerin boyuda eşit olsun diye biraz uzun bırakacağım hortumlarını 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 12 Şubat 2023 Yazar Paylaş 12 Şubat 2023 Bugün aracı topladım toparlarken manifold contasını ve manifolda giren hortumların ucundaki oringleri de değiştirdim. Takmadan önce sübapları bi kontrol ettim gözle iyi duruyorlar pislik yok. Hava filtre hortumuna giden pcv hortumunuda yeniledim. Herşey yolundaydı ta ki marşa basana kadar her taraf benzin oldu bir anda Enjektörleri toplarken yanlış yapmışım enjektör üzerinde enjektörleri kilitleyen klipslerin girebileceği 3 yer var. bizimkinde en üsttekiymiş ama ben en alta takmışım. Enjektörlerin üst kısmı tamamen içeri girmişti bu halde iken enjektör üstündeki oring enjektör kütüğünün içine kadar gidiyor ve boşa çıkıyor tabi bunu sonra anladım Olması gereken bu. Sonrasında motor sıkıntısız çalıştı ama gün bitti lpg ayarı ve enjektörlerin sabitlenmesi işi kaldı Bu arada twingoya çok yakıştığını düşündüğüm cam rüzgarlıklarını bir arkadaş hediye etti 10 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 18 Şubat 2023 Yazar Paylaş 18 Şubat 2023 Lpg enjektörlerini güzelce sabitledim bazı hortumların bu şekilde boyu yetişmediği için hortumlarıda değiştirmek zorunda kaldım. Lpg ayarınıda yaptım. Bütün sorunlarım çözüldü. Arka plakalığıda iptal edip, plakayı silikon ve çift taraflı bantla yapıştırdım. 9 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 3 Mart 2023 Yazar Paylaş 3 Mart 2023 Cam tavan motoru daha önce garip bir şekilde tamir edilmiş. Deforme olan metal dişliyi ortası yuvarlak olan bir model ile değiştirmişler tabi bu dişli mile oturmadığı için milide spiral ile taşlayıp yuvarlatmış ve dişliyi kaynatmışlar. Dişli tam eksende olmadığı için biraz kasıyormuş açılıp kapanırken ses yapıyordu beni çok tedirgin ediyordu olmadık bir yerde açık kalacak diye. Mil ile birlikte iç plastik dişliyi 80 TL ye metal dişliyide 40 tl ye temin edip motora giriştim. Dişlinin hali içler acısı Ayrıca plastik dişlinin olduğu yeri açmak için bu preslenmiş kısımları açmamız gerekiyor. Matkapla delerek patlattık o kısımları. İç dişli kırılmış Yeni dişli ve mil yerinde. Yeni metal dişlide yerinde. matkapla delip açtığımız yerlere metrik 3 diş açtım ve civata ile sabitledim. İşlem tamam. Bu tamir megane 1 , scenic 1 , clio 1-2 ve peugeot 206 için aynı birinin işine yarar belki çünkü ben doğru dürüst kaynak bulamadım türkçe. 10 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Mart 2023 Paylaş 4 Mart 2023 böyle bir çözüm ve parçası varken? töbe ne yapmışlar buna böyle? ne içimişler? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 5 Mart 2023 Yazar Paylaş 5 Mart 2023 Çağlar Bayur yazdı: böyle bir çözüm ve parçası varken? töbe ne yapmışlar buna böyle? ne içimişler? Zoru denemişler abi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 10 Mart 2023 Yazar Paylaş 10 Mart 2023 Enişte 2 ohm enjektörlere geçiş yaptı. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Mart 2023 Yazar Paylaş 29 Mart 2023 Letgoda gezinirken bir jant ilişti gözüme 2.250 tl fiyat yazılmış fakat sürtme izleri mevcuttu pazarlıkla 1500 tl ye jantları aldım. Jantların ilk hali Bir arkadaşıma rica ettim aldı getirdi trabzondan hemen aracın üzerinde bir deneme yaptım göbek uyuyormu vs diye. Hanımdan müsade alıp jantları banyoda bir güzel yıkadım. Sonrasında sürtme izlerini alsın diye sırasıyla 60-80-150-220 ve 400 zımpara yaptım bu işlemi akşamdan akşama 5 günde yaptım Balkonda boyamaya başladım. Bulabildiğim en uygun fiyatlı ürünleri aldım marka seçmedim. Önce 2 kat astar attım. 2 kat boya 2 kat vernik zımpara yaparken macun kullanmadım bu yüzden nokta nokta olan aradaki hasarlarla uğraşmadım. Maliyeti 50 TL zımpara 59 TL akçalı jant boyası 70 TL motip astar 40 TL akfix vernik +5 gün işçilik temizlik vs. 12 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 29 Mart 2023 Yazar Paylaş 29 Mart 2023 Sondaki resimleri silebilir miyiz ben beceremedim kaydediyorum ama halen aynı 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts