İçeriğe Yönlendir

Küçük Enişte Twingo :)

Mehmet Cihat

Recommended Posts

İsa Acar

Emeklerinize sağlık Mehmet bey :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mehmet Cihat

Bayramda gürcistana geçelim dedik amacım tiflise kadar gitmekti ama malesef rahatsızlandığım için 2 gün batumda durduktan sonra geri döndüm. Twingoda 22 sene sonra yurtdışı görmüş oldu :)

20240618_204430.jpg.490fb6a8f8496f0c911e1546d11c45f7.jpg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Gürcü polislerine dikkat etmek lazım sorgusuz sualsiz yapıştırıyorlar cezayı. 

Orada çiğköfteci ve dönerci olması lazım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Mehmet Yeter yazdı:

Gürcü polislerine dikkat etmek lazım sorgusuz sualsiz yapıştırıyorlar cezayı. 

Orada çiğköfteci ve dönerci olması lazım. 

gürcüden çok türk var zaten memlekette. gittiğim gün gürcistan türkiye maçı vardı ben bu kadar futbol düşkünü olduklarını bilmiyordum her yerde maç yayını vardı meydanlarda kafelerde.

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Cihat yazdı:

gürcüden çok türk var zaten memlekette. gittiğim gün gürcistan türkiye maçı vardı ben bu kadar futbol düşkünü olduklarını bilmiyordum her yerde maç yayını vardı meydanlarda kafelerde.

Batum öyledir. Oradaki gürcülerde çatpat Türkçe bilir. Oranın gazlı içeceklerini tavsiye ederim. Tr de bulamazsınız. Armut suyu, peyho, tarhun tatları iyidir. Bir de yerel restonların da acaruliyi tavsiye ederim. Tiflis farklıdır yalnız orada Türkçe bilen batuma göre azdır. Ancak Azerbaycan sınırına doğru azeri köyleri vardır. Kebaplarını tavsiye ederim. 

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Mehmet Yeter yazdı:

Oranın gazlı içeceklerini tavsiye ederim. Tr de bulamazsınız. Armut suyu,

Ben onu su sanıp ictim.. Tövbe böyle bisey yok 😫 

bana uymadı 🤢 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Alpay Sumer yazdı:

Ben onu su sanıp ictim.. Tövbe böyle bisey yok 😫 

bana uymadı 🤢 

Emin misin belki doğal maden sularından içmişsindir. Nabeghlavi veya Borjomi bizde ki soda kültürüne terstir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Mehmet Yeter yazdı:

Emin misin belki doğal maden sularından içmişsindir. Nabeghlavi veya Borjomi bizde ki soda kültürüne terstir. 

ben su sanip o niyetle ictim belki ondan igrenc geldi 😂 ama bana kötü geldi ıyk 😀 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Taksiler hibrit ama :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Taksiler hibrit ama :)

Evet ve uzun zamandır o ülkeye prius geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

çoğu araç hibrit hayatımda görmediğim araçlar vardı sanırım dışarıdan ikinci el araç getirmek serbest. taksi kullanma imkanımda oldu prius geldi haliyle :) armut suyu diyoruz ama onlar limonata diyor menüde görüp limonata söyledim armutlu gazoz geldi 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Mehmet Cihat yazdı:

çoğu araç hibrit hayatımda görmediğim araçlar vardı sanırım dışarıdan ikinci el araç getirmek serbest. taksi kullanma imkanımda oldu prius geldi haliyle :) armut suyu diyoruz ama onlar limonata diyor menüde görüp limonata söyledim armutlu gazoz geldi 

Bir de üzücü bir durum kurallar hala değişmediyse arabadan vergi almıyorlar. Zorunlu sigorta yok. Muayene yok. Aracı ülke içinden alacaksan sadece sahibine parayı ödeyip devletin araç alım satım işlerinin yapıldığı yere gidip parasını verip ruhsatını alıyorsun. Özel plaka istersen ayrıca para ödemelisin. Normal plaka da o gün oradaki serilerden birini seçebiliyorsun. Eğer araç ithal edilmiş ise gümrük vergisini ödeyip aracı üzerine alıyorsun. Sağdan direksiyon hala serbest mi bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Yeter yazdı:

Bir de üzücü bir durum kurallar hala değişmediyse arabadan vergi almıyorlar. Zorunlu sigorta yok. Muayene yok. Aracı ülke içinden alacaksan sadece sahibine parayı ödeyip devletin araç alım satım işlerinin yapıldığı yere gidip parasını verip ruhsatını alıyorsun. Özel plaka istersen ayrıca para ödemelisin. Normal plaka da o gün oradaki serilerden birini seçebiliyorsun. Eğer araç ithal edilmiş ise gümrük vergisini ödeyip aracı üzerine alıyorsun. Sağdan direksiyon hala serbest mi bilmiyorum.

Ülkede nufus yok arz talep yok. Nufus düşüşte. Alınan mal miras yolu ile el değiştiriyor. Ülkenin yapısı böyle . 

image.png.962363c86693bfa2bbc0d0784a5dceae.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Gürcistan’ın dağ bayır yaylaları efsanedir. Oraları gezenlerin instagram sayfalarını takip ediyorum. 

bir de balları çok güzel. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Cihat
(düzenlendi)

Ön cama su sıkmak istediğimde ön camla beraber arkayada sıkıyordu. öne çok az su geliyordu. Motordan şüphelenip değiştirdim. Sorun çözüldü. Motor zaten çoğu renault modelinde aynıymış 200 TL 

2040027399_WhatsAppGrsel2024-08-23saat19_29.21_5cb14465.jpg.9ca8cf111cf8db5f43442939a9d0b796.jpg

Silecek kolunda göstergedeki trip ve saat bölümleri arasında geçiş yapmak için bir düğme var. İnanılmaz bir zırıltı yapıyordu. Yüksek devir çevirince elimle tutuyordum zırıldamasın diye takıntılıyım biraz :)

Kolu söktüm 3 tane küçük torx vida ile kolun içi açılıyor. Butonun bağlı olduğu devre kartını silikonla sabitledim. butonun etrafınada uygun boyda bir ısıyla daralan makaron yerleştirdim. Sesten kurtuldum :)

770406312_WhatsAppGrsel2024-08-23saat19_29.22_af324782.jpg.a50d5bbd46328bbd0a8018eb64e26832.jpg

Ayrıca araba için forumdan alıcı çıkarsa satmayı düşünüyorum henüz netleştirmedim ama önden forumun haberi olsun :)

tarihinde Mehmet Cihat tarafından düzenlendi
  • Beğen 9
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Gürcistan’ın dağ bayır yaylaları efsanedir. Oraları gezenlerin instagram sayfalarını takip ediyorum. 

ve sadece dağ bayır fotosu mu gösteriolar?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ve sadece dağ bayır fotosu mu gösteriolar?

oraları gezenler derken gecelik gidenler değil :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat
Mehmet Yeter yazdı:

Kızgın enişteyi buldum. 

bunu izledim güzel olmuş ama gerçekten motor swapı bu arabada çok zor kesip biçmeden birşey koymak imkansız. 1.2 tce bile sığmıyor kesmeden adamlar ona rağmen çok iyi iş çıkarmış.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Emre Şimşek yazdı:

500+ iyiymiş. gaza basınca sapıtıyor zalım

Pati çekmeden gidemiyor neredeyse. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Cihat

kapıyı kapatınca şangır şungur sesler gelmeye başladı. cam rayından kurtuldu diye düşünmüştüm ama ilginç bir durumla karşılaştım. cam krikosunun vidalandığı yerlerden birinde sac çatlamış daha önce ve ayrılmış. daha sonra amatörün biri kaynaklamış elektrot ile ama böyle bir kaynak hayatımda görmedim :) velhasıl kaynaklarda su koyverdi. kapı döşemesini söküp hemen soluğu kaportacının yanında aldım. 50 tl karşılığında çözdük işi.

1.jpg.dde5cb6a9f0542b8e247b409d0e470e7.jpg

2.jpg.2e6ff71b27979994f49be422493bb570.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren

Ahhhh Twingo ilk arabam yeri bende hep özel kalacak.97 model klimasız kara direksiyon modeli vardı bende,bir kere üzmedi beni.

Mehmet bey başlığı baştan sona okudum,yaptıklarınızı inceledim takdiri hakediyosunuz.Helal olsun

Ayrıca,Lütfen bu aracı satmayın :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

stoplar için temudan led aldım. inşallah ömürleri uzun olur :D

1.jpg.f7d56d00eb0aa250de9b6a2ac740135a.jpg

2.jpg.2613e02954698d0a7c590b66b9e24f53.jpg

4.jpg.7139fd0c88afc21597f2b2bfbbe7a9f6.jpg

3.jpg.18f391bb2c761c871abe4ae2252052d7.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Cihat

Türkiye modellerinde olmayan kaput keçesinide montajladım tabi kaputta yeri de yok o yüzden klips yerlerini uygun matkap ucuyla deldim, klipsler elimde olanları kullandığımdan birbirinden farklı oldu müsait zamanda değiştiririm :)

1613022455_WhatsAppGrsel2024-09-20saat22_40.10_36ed3ca5.jpg.c0ea07335c6269486c9bb787680a0186.jpg

• Beğen 12
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...