İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 Sorunu

Emirhan Sarıöz
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Çağlar Bayur

eliniz bayağı yatkın maaşallah. zetec tesisat onarımına girilebilir :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
eliniz bayağı yatkın maaşallah. zetec tesisat onarımına girilebilir [emoji4]
Hobi olarak bilgisayar sistemleri üzerine cok fazla uğraştım. Oradan oluştu sanirim uğraşması zevkli. Yönlendirmeleriniz olmasa çoktan atmıştım bu araci. Tesekkur ederim hepinize.
Ben bi gariplik sezemedim seste. 
Bu gecenin en mutlu cümlesi bu olsa gerek. Şimdi rahat uyuyabilirim. Tako gelince 200km testine çıkacağım ozaman netleşir ins.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Yoğunluktan ve acikcasi bu benzin fiyatlarından bir turlu toparlayamamistim araci. Tako gelincede diş cami kötüydü onu temizlemek icinde oyalandim derken bugun toparladim.

Cok ender rolantide düşüklük oluyor lakin toparlıyor hemen. Motoru sallamıyor.
Gaza yüklenince egzoz dan attığı kurumlar yok oldu. Sanıyorum egzozda da bi sıkıntı var. Haraketsiz 4k devir vurup birakinca pat pat diye ses geliyor egzozdan.
Kurum atmıyor arac.
Benzin kokusu soguk motordaki kadar ancak.
Subap temizleyici aldim depoyu doldurabilirsem onu atıp bir depo deneyeceğim. Ve sarfiyatını da net ozaman hesaplayabilecegim malesef default_sad.png

Otomatik vites perdesi icin skoda perdesi kullandim. Acikcasi oldu. Tek sorun hangi vitese aldigim gözükmüyor. Onada ilerleyen zamanda bi devre yerleştirmeyi dusunuyorum.

IMG_20220311_175744.thumb.jpg.3b52e496d8f6af8d6b8fc3d4e0b47b7b.jpgIMG_20220311_175753.thumb.jpg.1d3ceee7d1fcd21bcfd41b94c6c8b64a.jpgIMG_20220311_211604.thumb.jpg.7a24713c45703d93e461d4979edf9311.jpg]

Far parlatıcı buhar kitleri takolar da cok guzel iş yapıyor. Tavsiye ederim.

IMG_20220311_183038.thumb.jpg.406b5ed046438d0352030cc958af2c3b.jpg

Eski hali :

IMG_20220311_175848.thumb.jpg.23a84a9d6cfac75a08cb9e0624cb2642.jpgIMG_20220311_175851.thumb.jpg.3fd512f2eab58a5f81b7257c4fe934c2.jpg

Zımpara ve buhar banyosu dan sonra ;

IMG_20220311_182741.thumb.jpg.75081f8a494530ee88ae4d8fe089fa02.jpgIMG_20220311_182748.thumb.jpg.9ed929eef64361dc80c131f9c2fa569d.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Emirhan Sarıöz yazdı:

Fotolari duzenlemek icin cok uğraştim ama mobile olduğumda tam olarak halledemedim.

-Otomatik vites perdesi icin ;
Skoda Octavia 1997-2011 Fiyat : 80.12tl
-Gosterge parlatmak icin ;
Kraftech 1lt li kit Fiyat : 183.08tl (Sanirim 20 den fazla gosterge ve far yapar)
-Goster ışıklandirma için ;
Yıldırım Alkan Zemin,kizaran ibre, flashli arka aydinlatma ve kargolarla Fiyat: 530tl

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Egzozda patlama varsa ateşleme sorununa işaret eder.. 
Buji sıfır, ateşleme bobini de sorun oldugu zaman ilk onu kontrol ettiler onda da sorun yoktu. Evde yedek buji kablolarım var onlari takip deneyim.
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
o nedir?
140 ustunde ibre direk kirmizi oluyor. Devirdede 3.5 u gecince kirmizi oluyor. Hoş bi gorsel. (kişiye gore değişebilir)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emirhan Sarıöz yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:
o nedir?

140 ustunde ibre direk kirmizi oluyor. Devirdede 3.5 u gecince kirmizi oluyor. Hoş bi gorsel. (kişiye gore değişebilir)

Benzerini servet kangoya yapmıştı 

Gösterge camı harika olmuş tebrikler.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emirhan Sarıöz yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:
o nedir?

ben de ibreyi kontağa bağladım kırmızı yanıyor  farları aıçnca gösterge plazma mavi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
ben de ibreyi kontağa bağladım kırmızı yanıyor  farları aıçnca gösterge plazma mavi
Bendede dimmer ile arka ışıklar kapanıyor ibre isiklari aktif farlara bağlı. Gece sürüşü için guzel oldu. Sizin göstergeyi beğeniyorum değistirmediyseniz atmıştınız. MaşaAllah.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Far anahtarının bulunduğu tesisati çıkartabilme imkani varmi?
Far anahtarının bağlı bulunduğu tesisat nerelere gidiyor?
Bağlantıları soketlimi?
Far anahtarina giren tesisat soketi bulunurmu?

Göstergede far ışığı, Sis ışığı ikazi yanmıyor.
Anahtari sola cevirdiğimde sol park, sağ park yanmıyor.
Elektrikci ön ve arka sisleri bir bağlamış onlarıda ayırmam lazim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emirhan Sarıöz yazdı:

Göstergede far ışığı, Sis ışığı ikazi yanmıyor.

göstergede far ikazı yok ?var mıydı?

sis ışık ikazı sis düğmesinde?

Emirhan Sarıöz yazdı:

Anahtari sola cevirdiğimde sol park, sağ park yanmıyor.

anahtar kontakta değil dimi?

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
anahtar kontakta değil dimi?
Gostergede far ikazi var. Fakat calismiyor. Sisler icinde ikaz var oda calismiyir. Voltaj gekmiyor bu ikisine.

Anahtar kontaktayken ve değilken de sag sol parklar yanmıyor.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far anahtarını söküp oradan bulabilirsiniz her şeyi.  
Soketlidir. 
Ancak far anahtarının olduğu çerçeve gevremiştir, ya sıcak havada sökün, yada ısıtıp sökün, kırılabilir.  
Ben far sensörü takmak için sökmüştüm. Aydınlatma yuvaları eridiği için aydınlatmaları da lede çevirmiştim.  

Emirhan Sarıöz yazdı:

Gostergede far ikazi var. Fakat calismiyor. Sisler icinde ikaz var oda calismiyir. Voltaj gekmiyor bu ikisine.

Ampulü var mı.  Baktınız mı ? 

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Far anahtarını söküp oradan bulabilirsiniz her şeyi.  
Soketlidir. 
Ancak far anahtarının olduğu çerçeve gevremiştir, ya sıcak havada sökün, yada ısıtıp sökün, kırılabilir.  
Ben far sensörü takmak için sökmüştüm. Aydınlatma yuvaları eridiği için aydınlatmaları da lede çevirmiştim.  

Ampulü var mı.  Baktınız mı ? 
Far anahtarini sokup arkasindaki kablolara bakinca tam bir karmaşa hakim. Role takilmis sisler icin. Bu tamamda kablolarda birsuru ekler mevcut. Tesisatin soketinde kirilma ve erime olan yer mevcut. Far anahtarinda bir pini lehim atarak disari kablo cikartip baglantisini yaptim. Numaralardan nereye gittigine dair bi arguman da bulamadim acikcasi. Bu sebeple o bölümdeki tesisati disari alip komple bağlantılarına kadar yenilemek kafamdaki dusunce. Lakin oto elektriginden anlamam. Sökebileceğim gibimi? Enjektor kablolari cok kolaydi. Motor tesisati kolay. Ama bu bolum gozumu korkutuyor. Calisma alani hic yok disari almam lazim.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O kısım zor.
Tesisat motor bölümündeki sigorta kutusuna, içerdeki sigorta kutusuna, göstergeye, sislere vs onlarca yere gidiyor.
Soketleri vardır ama motor bölümüne geçişte yoktur, direk gidiyordur.

Sise röle takmak normal, ben de takmıştım. Siste orijinalinde röle olmadığı için anahtarı eritir.
Bence ulaşabildiğiniz yerden onarmaya çalışın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Emirhan Sarıöz yazdı:

Enjektor kablolari cok kolaydi. Motor tesisati kolay. Ama bu bolum gozumu korkutuyor. Calisma alani hic yok disari almam lazim.

motor tesisatındaki çalışmayı gördükten sonra far anahtar bölümü çerez kalır bence :) sonradan yapılmış kesme biçmeler işi çok karışıtrır biraz yorabilie o kadar. 

kontakta anahtar yokken sol a çevirince parklar yanmıyor ise ilk aklıma gelen far anahtarına gelen beseleme voltajı direkt yapılmış olabilir belki?

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
motor tesisatındaki çalışmayı gördükten sonra far anahtar bölümü çerez kalır bence [emoji4] sonradan yapılmış kesme biçmeler işi çok karışıtrır biraz yorabilie o kadar. 
kontakta anahtar yokken sol a çevirince parklar yanmıyor ise ilk aklıma gelen far anahtarına gelen beseleme voltajı direkt yapılmış olabilir belki?
Çalişma alani cok dar ve zorlu. Göğüs sökülse ozaman cok rahat olur. :(
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emirhan Sarıöz yazdı:

Çalişma alani cok dar ve zorlu. Göğüs sökülse ozaman cok rahat olur. :(

olacak o kadar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Araçla 150km civarını doldurdum. An itibari ile hiçbir sorun bulunmamaktadır. Malum şartlardan dolayı da Lpg ye geçiş yaptım 😢

Rolanti valfinin temizlenmesi lazım arada bir düşüş yapabiliyor anında toparlıyor. 

Benzin deposunu fulleyemediğimden dolayı yakıt sarfiyat hesabını net olarak yapamadım. İbrenin düştüğünü görmediğim için sanırım yakmıyor :) 20-25lt gibi bir yakıt tüketimine ulaşmıştı. 150km de bu anında belli oluyor. Hatta giderken bile düşüşü görünebiliyordu. Depomda 45lt civarı var hala daha bol miktarda benzinim mevcut :) Çok tarzan gibi bir hesaplama oldu lakin kullanınca yakıtın bitmediğini net görebiliyorum. 

Benzin pompasının çeyrek deponun altında ötmesi kesildi. İçindeki yakıtı bitirmeye çalıştım lakin bir türlü öttüremedim ve stop ettirtemedim. Enjektör kabloları ile nasıl bir alakası olabilir bilmiyorum. Lakin devre kesici ve enjektör kablolarından sonra deponun içerisindeki yakıtı sonuna kadar kullanabildim. (Devre kesici konmadan öncede benzinde kullanılıyordu. Lpg kullanmıyordum.)

Aracın altını ve motor altını yıkattım. Ne halde olduğunu görmek, motordaki yağ kaçaklarının tespiti için.

Alt-1

Alt-2

Alt-3

Alt-4

Sonunda da dedim bi expertize sokayım aracı. Ne çıkacaksa göreyim. Satayım yada bineyim kararını net olarak verebilmek adına expertizini yaptırdım. İki aracın gideri biraz zorlamaya başladı artık.

Expertiz Sonucu

Expertizde yağ kaçakları ile ilgili ;

-Kartelde Çatlak mevcut

-Krank Keçesinden yağ kaçağı mevcut

Önceki sahibi sanırım kartel e kaynak attırmak yerine macun sürdürmüş Bundan dolayı bir kaçak mevcut. Bu ikisi için randevu alındı. Perşembe günü kartel çatlağı kaynaklanacak ve keçeler değiştirilecek. Bu işlemler yapılırken de rolanti valfini söküp temizleyeceğim. Bunlardan sonra motor tarafındaki işlemler tamamlanmış oluyor.

Şanzıman da ince bir vuruntu yaptıgını söyledi. Yağ değişimi ile çözülebilir. Sanırım yeni toplanmış dediler. 

Oradakiler genel olarak aracı beğendi. Raporu da buraya ekledim. Şu anki piyasada ne edebileceği konusunda da yardımcı olursanız sevinirim. 

Yan döşemeleri de önümüzdeki hafta sonuna büyük ihtimalle değiştirtirim. Kötü duruyor üstündekiler. Sanırım binilecek hale geldi artık.

Arka bagaj kapağının içeriden açılması ile ilgilide butonu yerleştirdim. Çok işime yaradı açıkcası. 16mm Kontaktan aydınlatmalı olarak butonu kullandım. Fardan çekersem akşam karanlığında far açmadan bulması sorun olabilir diye düşündüm. Tabi bagaj elektriği daimi voltaj. 

Bagaj Buton

Bu kadar yapılmışken birde film attırayım dedim camlara :)  Aracı satıp satmama konusunda ikilemdeyim. Kamera sistemleri ve ses sistemi evimde duruyor. Satarsam diğer araca takarım diye.

Film

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

50 ye de gidebilir 150ye de :) mondeo yu bilen, motor tesisatı elden geçmiş sorunsuz motora hak ettiği parasını verir

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Şanzıman yağı icin ;

Mobil'in ATF  220 yada 320
Castrol Dex 2 yada Dex 3

Uzun zaman gecmis ustunden. Dex 3 olarak kullanayim mı? Yoksa baska bir öneri mevcutmu?

Referans konu : https://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/249596-mondeo-mk2-otomatik-%C5%9Fanz%C4%B1man-ya%C4%9F-de%C4%9Fi%C5%9Fimi/

Aracin altına da pütür uygulaması yaptırmak istiyorum.
Alt fotolari mevcut çürük yok çok şükür. Koruma amaçli.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...