İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 Sorunu

Emirhan Sarıöz
Çözüme git Mehmet Ozyurek tarafından,

Recommended Posts

Çağlar Bayur

sıcak silikon kullanın. sökülmesi gerekirse söklüebilsin

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Çağlar Bayur yazdı:

sıcak silikon kullanın. sökülmesi gerekirse söklüebilsin

Sıcak silikon oradaki ısıya dayanabilirmi? İşime gelir acıkcası :)

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

dayanır, üstüne de bant sarılacak zaten

Teşekkürler bu çok iyi oldu. Kabloların işi bitince silikonlayıp sararım. Bitirebilirsem bu akşam foto atacağım. 

Çok fazla işlem yapılmış üstünde. Daha öncede büyük ihtimal sorun yaşanmış. 2 farklı kişiye ait işçilik var.

tarihinde Emirhan Sarıöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Son hali bu. Simdi bitirebildim. :( Yarin is cikisi montajini yapip son sariminida yapınca mars basıcam. Artik hayirlisi. Birtek sırası karışmış olabilir. Ana hat bağlantısından renkleri takip etmeyi unuttum. İns dogrudur. :(IMG_20220302_011102.jpgIMG_20220302_011110.jpgIMG_20220302_012938.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu tesisatla bu araba çalışmaz.. 

Bunu düzeltmeden motor falan söktürmeyin. 

Tesisatın gördüğüm her yeri sorun. Ya komple tesisat bulun yada komple tesisat yapın. 

Kapalı yerleri de açmalısınız. 

Onların içinde de kırık ve kısa devre olan yerler olabilir.. 

Elektrik bandı ile izole edin, kontrol edin. sağlam yaptığınızden emin olunca bez bant ile üstünü tekrar sarın.. 

Bez bantı tekrar açamazsınız, bu sebeple emin olmadan bez bant kullanmayın. 

tesisat.jpg

Geçmiş Olsun umarım aracı sorunsuz kullanmaya başlarsınız.

Gittiğiniz Ustalar kabloları bu halde görüp birşey yapmamışlarsa Pes diyorum resmen izolasyonlar kavramış.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emirhan Sarıöz yazdı:

Son hali bu. Simdi bitirebildim. :( Yarin is cikisi montajini yapip son sariminida yapınca mars basıcam. Artik hayirlisi. Birtek sırası karışmış olabilir. Ana hat bağlantısından renkleri takip etmeyi unuttum. İns dogrudur. :(IMG_20220302_011102.jpgIMG_20220302_011110.jpgIMG_20220302_012938.jpg

Oje işe yarardı. 
Bu tür durumlarda aklımızda olsun. Sökmeden önce işaretlemek iyidir.  

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Geçmiş Olsun umarım aracı sorunsuz kullanmaya başlarsınız.
Gittiğiniz Ustalar kabloları bu halde görüp birşey yapmamışlarsa Pes diyorum resmen izolasyonlar kavramış.
Teşekkur ederim Aytac bey. Malesef birbirinden ayırmadan üstten bant çekmişler. :(
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Oje işe yarardı. 
Bu tür durumlarda aklımızda olsun. Sökmeden önce işaretlemek iyidir.  
Geniş aci bol foto aldim. Lpg hattının kablo renklerinden çıkarırım gibi duruyor. Tecrubesiz bir haraket oldu. Ojeyi dahada unutmam artik.
6 adet izole bant , 15mt tüylü bez bant , 1 kontak spreye ve 3(duzeltme 4.5) saate maloldu. İns sorun çıkmaz.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hadi bakalım. inşallah.. 

Diğer tesisatlara ve soketlere de bakın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gerçi yapılmış ama komple bantlara sarmadan montaj yapıp marş testi yapılır genelde herşey yolunda ise izolasyon

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
gerçi yapılmış ama komple bantlara sarmadan montaj yapıp marş testi yapılır genelde herşey yolunda ise izolasyon
Kablolarda kopuk yok. Yollarını takip ettim. Bez banti ana hat tarafina indirmedim zaten. Testini yaptigimda ozaman kalanini komple kapatacagim. Tek tek multimetre ile baglantilarinida kontrol edip sardım. Sorun çıkmaz ins.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Multimetre ile kısa devre olup olmadığına da bakın.. 

Açmadığınız kanal içinde kısım hakkında fikir verecektir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Oflu

İnşallah sorununuz çözülür. Benim araçta enjektör kablo söketi yerinden cıkıp egr üstüne geldiğinde, üstü eriyerek şase yapmıştı. Samsundan istanbula giderken, Gerede'den Ankaraya dönmek zorunda kalmıştım. Arabadan en son dumanlar falan çıkmaya başlamıştı. Ertesi gün birazda tesadüfen bulduk, çünkü o arızayı yapmadı gün boyunca. Sonrasında sadece elektrik bantı olayı çözdü. Bende o kadar eziyet çekmiş oldum :((  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Tesisat önemlidir.. 

Benim 99 mondeo geri geri giderken tekliyordu.. 

Aylarca aradık.. 

Sonunda Osman Usta bunun %100 tesisat sorunu olduğunu söyleyince mantık aradık.. 

Sonuç şuydu..

Geri geri giderken motor arkaya yatıyor, lpg tesisatı aşınmış ve motora şasiye temas edip tekleme yapıyordu. 

İleri giderken motor ters tarafa yattığı için kablo motordan uzaklaşıyordu. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
Tesisat önemlidir.. 
Benim 99 mondeo geri geri giderken tekliyordu.. 
Aylarca aradık.. 
Sonunda Osman Usta bunun %100 tesisat sorunu olduğunu söyleyince mantık aradık.. 
Sonuç şuydu.. : 
Geri geri giderken motor arkaya yatıyor, lpg tesisatı aşınmış ve motora şasiye temas edip tekleme yapıyordu. 
İleri giderken motor ters tarafa yattığı için kablo motordan uzaklaşıyordu. 

Tesisati hakkıyla yapacak insanda malesef yok. Daha bana denk gelmedi. Bu araci goren herkes resmen kaçtı benden. Alti ustu tesisat. İş belli neden yapmak istemiyorlar anlayamıyorum. Cok zorlarsa bi tesisat buldum. Alirim onu komple elden geçiririm dursun kenarında.

Yanlız şuda bir gerçek bu aracin motor bolumu zor. Çok küçük alana depmişler herşeyi.
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emirhan Sarıöz yazdı:

Yanlız şuda bir gerçek bu aracin motor bolumu zor. Çok küçük alana depmişler herşeyi.

O araçtaki toplam tesisat uzunluğu Apollo 11 ile aynı.. :)

Sorun çıkmaması mümkün değil. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

3 ve 4 nolu enjektörü ters takmışım. Düzelttim suan aktif calisiyor. Lpg de sorun göremedim. (Lpgci arkadas kablolarinactigi yetmez gibi enjektor girislerinide gevsek birakmis) Benzin alip bide benzinde deneyeceğim. IMG_20220302_193649.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz
düzeldi mi?
Şuan deniyorum. Rolantide benzinde sallama sarsma yok. Lpg de gaz yemesi komple duzeldi. Kurum sorunu var sanirim. Yakit yakimini kontrol edemiyorum suanlik. Sanki hersey duzelmis gibi. Hala bişey çıkacak diye bekliyorum [emoji33]
Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Çiğ yakit atiyorum. Egzozdan kurumda atma yapiyor benzinde. Lpg de sorun yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benzinde kullanmaya devam edin.. 

Test edin bakalım. 

Oksijen sensörü aktifti değil mi bu araçta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emirhan Sarıöz yazdı:

Çiğ yakit atiyorum.

oksijen sensörü durumu nasıldı

unuttuk, 100 km civarı yol yapın önce. beyin işi öğreenecek

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Oksijen sensorunu sifir ustundeki. Lakin çalışıp çalışmadığı konusunda bir bilgim yok. Bilgisayara bağlayınca ulaşamıyorum.

Yorum bağlantısı
Emirhan Sarıöz

Aracin göstergesini gönderdiğim icin testlerini yapamadım.

Bu arada eski orjinal oksijen sensorunu kontrol ettim. Isıtması çalışıyor. Lakin verisi sabit değer değişmiyor.
Hazir eskisine baktim üstündekinide söküp bakayım dedim. Orjinal ile direnç farki varmış onuda denerken öğrendim. Denso daha hizli ısınıyor ve aktif hale geliyor. Araçta bağlı olan sensör aktif veri veriyor. Beyine bagladigimda göremiyorum. Biraz çalıştırdım arabayi oksijen seviyesi yuksek gösteriyor. 15dk civari rolantide çalıştı motorda sarsıntı sallama sorunu göremedim uğraşırken. Lakin sanki subap sesi gibi ince bi ses var. Videoyu yukleyebilirsem atacağım

IMG_20220304_204620.thumb.jpg.4fd7eb88647cd9a9ce13fa797b391a8a.jpgIMG_20220304_221428.thumb.jpg.bed51a535b84b6e0516265b24adeab9d.jpgIMG_20220304_215821.thumb.jpg.0c471ea8e773758914afc648a30b2694.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...