İçeriğe Yönlendir

Mahkeme Yoluyla Taşınmaz Satışı

Ömer Budak

Recommended Posts

Ömer Budak

Merhabalar, kayınpederin Çankırı'da hisseli arsası hissedarlardan birisinin başvurusu ile mahkeme yoluyla ihale ile satıldı. Çankırıdaki diğer hissedarlar payların kişi adlarına Vakıfbank'a yattığını söylüyorlar ancak bankadan dosya no ile dilekçe istediler. Sanırım Çankırı şubesine yatırıldı ve oradan bu şubeye aktarım olacakmış. Adliyeden daha kolay halledilebileceği söylediler. Forumda adliyede çalışan arkadaşlar olduğunu biliyorum acaba en az masrafla (havale vs.) en kolay nasıl halledebiliriz.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ömer Budak yazdı:

Merhabalar, kayınpederin Çankırı'da hisseli arsası hissedarlardan birisinin başvurusu ile mahkeme yoluyla ihale ile satıldı. Çankırıdaki diğer hissedarlar payların kişi adlarına Vakıfbank'a yattığını söylüyorlar ancak bankadan dosya no ile dilekçe istediler. Sanırım Çankırı şubesine yatırıldı ve oradan bu şubeye aktarım olacakmış. Adliyeden daha kolay halledilebileceği söylediler. Forumda adliyede çalışan arkadaşlar olduğunu biliyorum acaba en az masrafla (havale vs.) en kolay nasıl halledebiliriz.

izale-i şuyu davasımı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak
Doğan Arşiray yazdı:

izale-i şuyu davasımı ?

Tam niteliğini bilmiyorum ancak hissedarlardan birisi mahkemeye vermiş ve satışa karar verilmiş tüm arsa açık arttırmayla. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ömer Budak yazdı:

Baktım taşınmaz bilgileri var ama dekont göremedim. 

satış işlemi bitti mi? sizin tc satışın bir tarafı mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Evet bitmiş, çok hissedarlı tapu olduğu için pay dağıtımını herkesin adına yatırılmış sanırım. Anlamadığım öncesinde herkesten x bankadan iban istenmesi daha doğru olmaz mıydı? 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mahkeme yolu ile satışın detayını bilmiyorum da, tapu devri öncesi paranın hesaba yatması lazımdı? sanırım bir havuz hesaba yatıyor ve paydaşlar oradan çekiyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Evet öyle olsa gerek bankaya toplu para ve hissedarların bilgileriyle hesap cetveli verilip dağıtımı yapılıyor. Aynı seçim görevlilerinin para dağıtımı gibi.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ömer Budak yazdı:

Ankara’daki adliyenin ilgili Asliye hukuk mahkemesine hitaben dilekçe yazıp, Yaşadığınız ildeki adliyeye gidip, ankara adliyedindeki ilgili mahkemeye gönderilmesini talep edin. Dilekçede de , (paydaş kim ise o yazacak, o götürecek adliyeye) ; bankaya müzekkere yazılıp,ilgili bedelin xxxx iban noma havalesi şeklinde talep edilecek .35 tl gibi masraf alırlar sizden sanırım. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ömer Budak
Cem Işık yazdı:

Ankara’daki adliyenin ilgili Asliye hukuk mahkemesine hitaben dilekçe yazıp, Yaşadığınız ildeki adliyeye gidip, ankara adliyedindeki ilgili mahkemeye gönderilmesini talep edin. Dilekçede de , (paydaş kim ise o yazacak, o götürecek adliyeye) ; bankaya müzekkere yazılıp,ilgili bedelin xxxx iban noma havalesi şeklinde talep edilecek .35 tl gibi masraf alırlar sizden sanırım. 

Hmmm meşakkatli bir süreç gibi. Dosya nosunu buldum önce bir bankaya gidip görebiliyorlarsa oradan süreci soracağım. Hiç olmadı Çankırı 1,5 saat binip gider gezer geliriz ;)

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Doğan Arşiray yazdı:

izale-i şuyu davasımı ?

Ömer Budak yazdı:

Tam niteliğini bilmiyorum ancak hissedarlardan birisi mahkemeye vermiş ve satışa karar verilmiş tüm arsa açık arttırmayla. 

Aynen öyle. İzale i şuyu. Çok illet bir iş başımıza geldi daha önce. Paya düşen paradan açık artırma ve mahkeme masraflarıda düşülüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ömer Budak yazdı:

kabaca şöyle birşey olması lazım. mesela bir arsa var sadece 100 metre kare. yada 100 dönüm... ancak 400 hissedar var dıdının dıdısı. kimse kullanamıyor satamıyor am uzlaşmıyor çünkü biribirini görmemiş bile. vs. Birisi ben hepsini alırım diye bu davayı açıyor ve mahkeme kararı ile durum çözülüyor, herkese hakkı orta vadede ödenmiş oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğan Arşiray yazdı:

kabaca şöyle birşey olması lazım. mesela bir arsa var sadece 100 metre kare. yada 100 dönüm... ancak 400 hissedar var dıdının dıdısı. kimse kullanamıyor satamıyor am uzlaşmıyor çünkü biribirini görmemiş bile. vs. Birisi ben hepsini alırım diye bu davayı açıyor ve mahkeme kararı ile durum çözülüyor, herkese hakkı orta vadede ödenmiş oluyor.

Ya da, ben diğer ortaklarla anlaşamıyorum, sat, paylaştır,  kurtar bizi bu dertten diyor davacı. 

Oğuzkan Erışık yazdı:

Aynen öyle. İzale i şuyu. Çok illet bir iş başımıza geldi daha önce. Paya düşen paradan açık artırma ve mahkeme masraflarıda düşülüyor.

Hukukçu / emlakçı vs olmayıp, bu davanın adını doğru söyleyen tanıdığım ilk insan.. gazoz kapağından madalya takacağım geldiğinde:)

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

gazoz kapağından madalya

ahzu kabza ev sevdiğim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Budak

Teşekkürler bilgilendirmeler için 🙏 Banka sağolsun aracı olup halledecek Çankırı Şube ile irtibata geçti, o şubede hesap açılması gerekiyormuş. Gelişmeleri yazarım 🙂

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ahzu kabza ev sevdiğim

Malen/nakdene bayılırım..

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Cem Işık yazdı:

Hukukçu / emlakçı vs olmayıp, bu davanın adını doğru söyleyen tanıdığım ilk insan.. gazoz kapağından madalya takacağım geldiğinde:)

İzaleyi şuurlar, şuular... Onları da gördüm :D 

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Oğuzkan Erışık yazdı:

İzaleyi şuurlar, şuular... Onları da gördüm :D 

Hizalı şuyur diyen yanında, onlar masum kalmış.. 😜

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ
Cem Işık yazdı:

Hizalı şuyur, efsaneymiş. 😆

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
(düzenlendi)
Cem Işık yazdı:

İzahile şuur

Failatün failün..

Uzatmamalıyım desemde kendimi alıkoyamıyorum :D 

tarihinde Oğuzkan Erışık tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Cem Işık yazdı:

Ya da, ben diğer ortaklarla anlaşamıyorum, sat, paylaştır,  kurtar bizi bu dertten diyor davacı. 

Ben mi? 🙂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Doğan Arşiray yazdı:

Ben mi? 🙂

Bir madalya da sana tabiki

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ömer Budak yazdı:

Hmmm meşakkatli bir süreç gibi. Dosya nosunu buldum önce bir bankaya gidip görebiliyorlarsa oradan süreci soracağım. Hiç olmadı Çankırı 1,5 saat binip gider gezer geliriz ;)

Gitmişken kalede çay da içilir :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ömer Budak yazdı:

Dosya no ile  dilekçe (talimat) yazsanız bankanıza ?

edit: cem zaten anlatmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...