İçeriğe Yönlendir

Fiesta 2005 Gösterge Lambaları

Ferit Gür

Recommended Posts

Ferit Gür
(düzenlendi)

Selamlar 2005 fiestaların (makyajsız) hız gösterge paneli ışıklar t5 mi? Ampuller lehimli mi yoksa duya çıkar tak şeklinde mi. Bendekiler biraz sönük yandığı için ledle değişmek istiyorum daha önce bir iki konuda gördüm ama devamı yoktu. Panelde fotodaki gibi ışık var. T5 led gibi geldi bana. Tabi en önemlisi göz almayan ve homojen dağılan bi ışık olmalı 

Fotoğraf açıklaması yok.

tarihinde Ferit Gür tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ferit Gür
(düzenlendi)
Ü.Emre Kartal yazdı:

Resimdeki gibi ise SMD led kullanılmış. Muadili alınıp tek tek değişecek :(

Onlar benzin ve hararet gösteren ekranın ışıkları benim dediğim mikro işlemcinin hemen yanındaki çıkıntılı ampul.. onlardan 4 adet oluyor. Ben şuna benzettim de ama alt tarafı çevirmeli değil de pcbye lehimlenmiş gibi. Lehimli olan soket mi ampul mü bilemedim

10pcs T5 Base Car Instrument Light Socket Twist Lock For PC74 Instrument  Panel Cluster Plug Dash Li uygun fiyatlı satın alın - fiyat, ücretsiz  teslimat, fotoğraflarla gerçek yorumlar - Joom

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

T5 T10 ampulün küçüğü genelde kalorifer düğmelerinde olur, halojen aydınlatmalı kadranlarda olur. Bu şerit ledde olan LED muhtemelen de SMD 5050.

Yorum bağlantısı
Ferit Gür
(düzenlendi)
Metin Akbal yazdı:

T5 T10 ampulün küçüğü genelde kalorifer düğmelerinde olur, halojen aydınlatmalı kadranlarda olur. Bu şerit ledde olan LED muhtemelen de SMD 5050.

Abi yukarda da yazdım hız ve devir rakamlarını aydınlatan 4 adet halojen ampul var sizin dediğiniz ibreler ve uyarı ikazla ekranı aydınlatanlar https://ibb.co/vhnmvxK

https://ibb.co/6NQ8wy8
https://ibb.co/F0XgdLy 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

orada 5050 olmaz. onların herbiri 0.25 watt. ve şekil kare. 5050 demek 5x5 mm demek. olsa olsa 2835 led filandır.

Metin Akbal yazdı:

Çok pardon ben ledleri görmüştüm şimdi farkettim. T5 bu emoji4.png

o minik ledlerin t5 t4 t3 t2.4 olan birsürü abuk modeli var emin olmadan almamak lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Doğan Arşiray yazdı:

orada 5050 olmaz. onların herbiri 0.25 watt. ve şekil kare. 5050 demek 5x5 mm demek. olsa olsa 2835 led filandır.

o minik ledlerin t5 t4 t3 t2.4 olan birsürü abuk modeli var emin olmadan almamak lazım.

Abey muhtemelen demişim zaten :) Fotodan öyle anlaşılıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Metin Akbal yazdı:

Abey muhtemelen demişim zaten :) Fotodan öyle anlaşılıyor.

gıcığım ben :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Doğan Arşiray yazdı:

gıcığım ben :)

Yok yahu titiz desek daha doğru olur :D

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ferit Gür
(düzenlendi)

Sani Gerşon yazdı:

t1.2 ya da 2.4 olabilir. Bunu sökerek görebilirsiniz.

Ben en küçük t5 sanıyordum 🤭 Sani abi onları bulması da zordur anca çine bakmak lazım. Vay be demek ampul bi şekilde kesilse gösterge çöp oluyor 

Doğan Arşiray yazdı:

t5 t4 t3 t2.4 olan birsürü abuk modeli var emin olmadan almamak lazım.

Karta lehimli mi acaba yoksa lehimli olan sokete mi takılmış. Göstergeyi sökünce de malum araba çalışmıyor, yıllar önce biri denemek istemiş ama nasıl sonuçlandı bilmiyorum belki deneyen bilen vardır diye yazdım

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ferit Gür yazdı:

Ben en küçük t5 sanıyordum 🤭 Sani abi onları bulması da zordur anca çine bakmak lazım. Vay be demek ampul bi şekilde kesilse gösterge çöp oluyor 

Karta lehimli mi acaba yoksa lehimli olan sokete mi takılmış. Göstergeyi sökünce de malum araba çalışmıyor, yıllar önce biri denemek istemiş ama nasıl sonuçlandı bilmiyorum belki deneyen bilen vardır diye yazdım

İmmo göstergede olduğu için çalışmaz ama yerine takınca çalışır. Üstteki kubbe şekili plastiği yukarı doğru itekleyince çıkıverir yerinden. Geri kolay zaten..

Yorum bağlantısı
Ferit Gür
Serkan Toker yazdı:

İmmo göstergede olduğu için çalışmaz ama yerine takınca çalışır. Üstteki kubbe şekili plastiği yukarı doğru itekleyince çıkıverir yerinden. Geri kolay zaten..

Geçen yıl içini temizlemek için sökmüştüm ama lambasına bakmak aklıma gelmemişti. Sökme kısmında sorunum yok o ampuller çekince çıkar mı lehimi kaldırmam mı lazım ve en önemlisi oraya uygun led bulabilirmiyim bu soruları çözsem işe girişcem

Yorum bağlantısı
Ferit Gür
(düzenlendi)
Sani Gerşon yazdı:

t1.2 ya da 2.4 olabilir. Bunu sökerek görebilirsiniz.

Abi t2.4 cob led diye aratınca bu çıkıyor. Biraz büyük gibi geldi. Bir de t3 var o daha bi benziyor sanki arızalı bi gösterge buldum benimkinin aynısı. Onu dağıtıp bakmayı düşünüyorum. Bir de t3lerin bazıları aşırı parlakken bazıları ışığı daha homojen dağıtan cinsten. Kadranımda kendinden dimmer yok ya harici dimmerliycem ya da orijinaline en yakın ışığı yakalamam lazım. Alttaki 2 fotoğraftakiler daha uygun gibi geldi. Hatta ortadaki mat görünüyor sanırım daha geniş açısı var (foto temsilidir kırmızıyı asla takmam) 

Cob Led Modül 2.4W Gün Işığı 2,4 Watt Cob Led Modül Fiyatları ve Özellikleri

Led T4,2 Cob Gösterge Ampulü Kırmızı Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

5pcs Led Luči T3 T4.2 T4.7 Instrument žarnica T3 Led Rdeče T4 .2 Modra

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...