İçeriğe Yönlendir

Milli Eğitim Okullara Ne Kadar Para Gönderiyor?

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Ahmet Gül
(düzenlendi)
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Öğrenciye sorumluluk kazandıracak hiçbir şey yaptıramıyorsunuz o atabilir dağıtabilir işinizin adı ne siz toplamalısınız mantığı hakim tıpkı sokakta çevrede komşularımızda gördüğümüz vurdumduymaz tutum okullarda da devam ediyor malesef

Eğitim-öğretimdeki en önemli soruna parmak basmışsınız. Ne yazık ki eğitimde temel sorun veli ve bilinçsizce bu veliyi pohpohlayan sistem. Velinin ilgisizliğinden bahsetmeyeceğim hayır. Daha tehlikeli bir veli türü var şu anda. Çocuğunu prenses/prens, öğretmeni ve okulu da onun hizmetçisi olarak gören bir veli anlayışı türedi. Ve bu kişiler ne yazık ki ülkenin göreceli eğitimli kesimi. En son öğretmen bir arkadaş- ki kendisinin doğru düzgün zamanında derse girdiği bile görülmemiştir- çocuğunun öğretmeninin işini doğru yapmamasını gerekçe göstererek okulu karıştırmasına şahit olunca ben artık pes ettim 😊

tarihinde Ahmet Gül tarafından düzenlendi
İmla
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Benim kızım bu sene 1. sınıfa başladı. Nevşehir'in en iyi devlet okuluna ve en iyi denilebilecek öğretmenine yazdırdık. Okul bizden kayıt için para istemedi. Sadece talep çok olduğu için kura çekeceklerini söylediler. Biz de çaresiz kabul ettik. Öğretmen bizimle iki defa mülakat yaptı ve kurallarını söyledi. Kabul ediyorsanız gelin dedi.

İlk veli toplantısında sınıfın yeni bir laptop bilgisayara ihtiyacı olduğunu. Başka bir ihtiyacı olmadığını. Kaynak kitaplar fotokopiler yazıcı toneri gibi her şey için bu senelik 700 TL bütçe oluşturduğunu söyledi. Biz de seve seve kabul ettik. Gerçekten kaynaklardan ödevlerden muazzam düzenli ve güzel şekilde yararlandı. 

Öğretmen bilgisayarı almak için benden yardım aldı. 6800 TL'ye Asus i5 işlemcili güzel bi bilgisayar aldık. Biz aldıktan sonra bilgisayarın fiyatı 10 Bin TL oldu. Öğretmen laptoba kıyamadı. Ben gittikten sonra kullanamazlar bunu dedi ve laptobun parasını ödeyip kendisi satın aldı ve sınıfta da kullanıyor. 

En son 2. dönem veli toplantısında nereye ne kadar para harcadığını anlattı. Ne kadar para kaldığını anlattı. Laptop almadığımız için de galiba gelecek yıl da bu para yetecek dedi. Biz çok memnunuz. Eğer o desteği yapmamış olsaydık çocuklar o kaynaklardan fotokopilerden mahrum kalacaktı. Özellikle ilk okul ve Ortaokullara destek olmak lazım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

her meslek grubunda olduğu gibi bu işi kar amacıyla yapanlar olmuştur. hala da vardır. ama biliniz ki tüm okullar kendi yağıyla kavruluyor.öğretmen arkadaşlarla  aramızda para toplayıp kağıt alıp sınav yaptımız bile oldu.  bırakın 5 bin liraları ,kayıtta veliden  bir top kağıt istenildi diye şikayet edilen idareciler oldu. sonra ne oluyor. "ammaaaan bana ne " demeler artıyor. dört katlı binada bir tane hizmetli var. yetişemiyor haliyle. gelen veliler haklı olarak "okul çok pis" diyorlar. dışardan hizmet almamız lazım bu da parayla oluyor diyen idareciye para toplamak yassak diyorlar. para toplamak yasak ama bağış serbest. bağış yapabilirsiniz. okul aile birliklerinde görev alın. paranın nerede nasıl kullanıldığını denetleyin. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
(düzenlendi)

Haluk Şentürk yazdı:

ama biliniz ki tüm okullar kendi yağıyla kavruluyor.öğretmen arkadaşlarla  aramızda para toplayıp kağıt alıp sınav yaptımız bile oldu.

Veliler çoğu zaman bilmez ama aslında öğretmenler de okul ve öğrencilere maddi destekte bulunurlar.  Mesela aralarında fon oluşturup zor durumda olan öğrencilere düzenli yardım ettiklerini kimse bilmez. Kıyafet erzak kırtasiye yardımı yapmışızdır hatta mezun öğrencilerimize bile hala burs verdiğimiz de olur. İş insanlarından binlerce lira değerinde malzemeler hibeler alarak okulun laboratuvarını bilişim sınıfını ayakta tutmaya çalışırız ama bunları veliler bilmez merak da etmez çünkü okul devlet okuludur her şey kendiliğinden olmalıdır genel düşünce bu şekildedir.

tarihinde Çiğdem Kaya Bilgiç tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Haklısınız o bizim zamanlardı eğitim öğretimde çok yanlışların yapıldığı kaş yaparken göz çıkarılan saçma sapan zamanlardı. Şimdi öyle değil tabi ki olmamalı da. Okul temizliğinde öğrencilerin mutlaka birebir sorumluluk alması ve bunu eğitim öğretim süreci içinde davranışa dönüştürmesi gerekiyor Ama şimdi de farklı açıdan kaş yaparken göz çıkartıyoruz herkesin çocuğu prens prenses. Öğrenciye sorumluluk kazandıracak hiçbir şey yaptıramıyorsunuz o atabilir dağıtabilir işinizin adı ne siz toplamalısınız mantığı hakim tıpkı sokakta çevrede komşularımızda gördüğümüz vurdumduymaz tutum okullarda da devam ediyor malesef

fatih bu yıl 5. sınıfa gidiyor. okul, sorumluluk kazanmaları kendi kıyafet ve sınıf temizliğini, düzeni sağlamak için uyguladığı güzel bir çalışma var.

haftalık olarak sınıf temizlik puanı alıyorlar. tüm okul da kendi sınıfları arasında (5. sınıftan 1 sınıf, 6. sınıftan bir sınıf, .... şeklinde) en temiz sınıf seçiliyor. seçilen sınıf o hafta cuma günü serbest kıyafetle okula gidiyor. çok güzel şekilde en temiz sınıf olmak için uğraşıyorlar. gözlemlediğim kadar bu bilinç Fatihte biraz işe yaradı evde de önceden ortada bıraktığı toplamadığı malzemelerini işi bitince kaldırma toplama eğilimin de.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ercüment Yıldırım

eh işte. İstanbul’un göbeğinde iyi denecek muhitte. Muhit iyi olunca tuvalet kağıdı da family değil, solo oluyor [emoji4]  öğretmen seçtik. Bu paraya 2. iyi öğretmen oldu ancak
Tansu hangi okul bu
Özelden yazabilir misin bende ilk okul arıyorum
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Kızım geçen sene devlet rtaokulana başlarken, Müdür bey ile sene başında oturduk epeyce konuştuk, meramını anlattı, hak verdim, hatrısayılır miktarda bağışımı tek kalemde yaptım.

Geçen hafta zarf yollamışlar eve. Tamam sene döndü doğrudur, ihtiyaç bitmez sonuçta ama 2 şeyden ötürü zarfı boş yolladım.

1.- Md.Yardımcısı verirken zorunlu gibisinden emrivaki konuşmuş. (kızım da benim gibi en çok buna takılmış)

2.- Zorunlu olmayan, bağış sistemine, dönem başı diye rakam belirtilmesini hoş bulmadım. 

Ben zaten hem gözlem hem duyumla takip edip, gerekli gördüğüm yerde, eksik tamamlama adına yardımcı olmaya çalışıyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Devlet artık yol köprü tünel yapmayı bıraksın! başarısı garantili okullar yapsın!,vatandaş özel okullara dünya parayı vermektense devlet okullarına yardım etsin, çok değil 5-10 senede özel okullar kapanır,bunu kime söylesek kabul eder ben bodrumda 50 bin tl altı özel okul bulamadım yarısını vereyim bana özel okullara eşdeğer okul yapsın okusun sevgili devletimiz...

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...