İçeriğe Yönlendir

Konut Güvenliği

Murat Sahın

Recommended Posts

Murat Sahın

Selamlar, oturduğum binada güvenlik açısından (hırsız vb.) herhangi bir tedbir yok. Yol geçen hanı gibi herkes girebiliyor. Buraya kadar pek takılmıyorum çünkü bildiğim muhit, lakin kapım eski tip çelik kapı, olası bir girişimde kapıda barel koruyucu bile yok. Tedirginliğim benim evde olmadığım ama eşimin ve çocukların evde olduğu saat dilimi ile alakalı.

Burada kapıda, kilitte zorlama vb. ile eve girilmesini zorlaştırmak (engellenmesi mümkün değil) istiyorum. Bunu yaparken de tadilat vb. ile uğraşmamak için mevcut çelik kapıyı muhafaza etmek istiyorum. Barellerim zaten kale marka şifreli ve tuzaklı. Barel koruyucu istiyorum ancak eski tip çelik kapıma göre barel koruyucu bulamadım, barelin kapıdan dışarda kalan kısmı aparat ile kırılmaya müsait. Eski tip kapılar için barel koruyucu satılıyordu eskiden, şimdi nedense yok. Bildiğiniz bir satıcı,  farklı bir yöntem var mı acaba? Her türlü öneriye açığım.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Bu tip kapılarda en önemlisi kiriş içlerinin betonla dolu olmasıdır. Yoksa en iyi kilit de olsa kriko ile kolayca açabiliyorlar. 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Çağlar Bayur yazdı:

https://www.hepsiburada.com/metal-ipli-hakem-ve-deprem-dudugu-tekli-pm-HB00000NWFRF

kapıya asılır, oldukça işe yarar ihtiyaç anında

Kırmızı kartta koyarız yanına :D 

Erhan Doruk yazdı:

Bu tip kapılarda en önemlisi kiriş içlerinin betonla dolu olmasıdır. Yoksa en iyi kilit de olsa kriko ile kolayca açabiliyorlar. 

Hocam bina içinde gündüz vakti kriko ile müdahale ederken çıkacak gürültüyü göze alamazlar, yine de kasa içi beton dolu. DAha sessiz, daha çok barel üzerinden ortaya çıkan riskler ile ilgili tereddütlerim var.

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna
Murat Sahın yazdı:

Kırmızı kartta koyarız yanına :D 

Hocam bina içinde gündüz vakti kriko ile müdahale ederken çıkacak gürültüyü göze alamazlar, yine de kasa içi beton dolu. DAha sessiz, daha çok barel üzerinden ortaya çıkan riskler ile ilgili tereddütlerim var.

Mecidiyekoy Gulbag'da Profilo AVM civarindaki bir evi gunduz gozuyle denilen yontem ile soydular, cunku apartmanda tadilat vardi. AYni bolgede baska bir zamanda benim arabami calmislardi eve girip..

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz

Alarm en caydırıcı çözüm gibi duruyor. Alarmsız ev varken alarmlı evi tercih etmesi için delirmiş olmalı :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Sahte alarm kutusu koyabilirsin abi dış kapının yanında durur. Bence işe yarayabilir. Ama neden alarm var diye merak uyandıradabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Ev güvenliği deyince hemen konuya daldım. Kapı pencere iyide yangın tüpü şart ağalar :) çok çok yakın bir arkadaşın ev bu hafta içindeki cansız herşey ile baka baka 3 dakikada kül oldu 

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hamit inan yazdı:

Ev güvenliği deyince hemen konuya daldım. Kapı pencere iyide yangın tüpü şart ağalar :) çok çok yakın bir arkadaşın ev bu hafta içindeki cansız herşey ile baka baka 3 dakikada kül oldu 

En az 2 kg olmalı, mümkünse 5 kg. 

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Hamit inan yazdı:

Evde tüpü koyacak yer zor ama ben apartmana her kata büyük tüplerden koydum. İki- üç yılda bir bakımını yaptırıyorum.  Apartman yönetiminden isteyin eğer yoksa. 

Murat Sahın yazdı:

Selamlar, oturduğum binada güvenlik açısından (hırsız vb.) herhangi bir tedbir yok. Yol geçen hanı gibi herkes girebiliyor. Buraya kadar pek takılmıyorum çünkü bildiğim muhit, lakin kapım eski tip çelik kapı, olası bir girişimde kapıda barel koruyucu bile yok. Tedirginliğim benim evde olmadığım ama eşimin ve çocukların evde olduğu saat dilimi ile alakalı.

Burada kapıda, kilitte zorlama vb. ile eve girilmesini zorlaştırmak (engellenmesi mümkün değil) istiyorum. Bunu yaparken de tadilat vb. ile uğraşmamak için mevcut çelik kapıyı muhafaza etmek istiyorum. Barellerim zaten kale marka şifreli ve tuzaklı. Barel koruyucu istiyorum ancak eski tip çelik kapıma göre barel koruyucu bulamadım, barelin kapıdan dışarda kalan kısmı aparat ile kırılmaya müsait. Eski tip kapılar için barel koruyucu satılıyordu eskiden, şimdi nedense yok. Bildiğiniz bir satıcı,  farklı bir yöntem var mı acaba? Her türlü öneriye açığım.

Bak böyle bir ürün varmış.

https://www.hepsiburada.com/kale-alarmli-tuzakli-barel-mandalli-silindir-164-asyn-p-HBV00000E9290?magaza=algeliyo&url_src=and-product-detail

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Murat Sahın yazdı:

az 2 kg olmalı

Ben denedim 2 kg sadece ateşe nefes vermek gibi geldi :) en az 5 ve üstü. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hamit inan yazdı:

Ben denedim 2 kg sadece ateşe nefes vermek gibi geldi :) en az 5 ve üstü.

Bende denedim, ise yaramıştı 2 kg. Yani başlangıçta işe yarar. 

Erhan Doruk yazdı:

Evde tüpü koyacak yer zor ama ben apartmana her kata büyük tüplerden koydum. İki- üç yılda bir bakımını yaptırıyorum.  Apartman yönetiminden isteyin eğer yoksa. 

Bak böyle bir ürün varmış.

https://www.hepsiburada.com/kale-alarmli-tuzakli-barel-mandalli-silindir-164-asyn-p-HBV00000E9290?magaza=algeliyo&url_src=and-product-detail

Baya işlevsel görünüyor. Tamam bu da kırılabilir ama en azından alarm çalar öyle bir durumda. Bunu inceleyeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sahte alarm kutusu koyabilirsin abi dış kapının yanında durur. Bence işe yarayabilir. Ama neden alarm var diye merak uyandıradabilir. 

Sahte (caydırıcı) alarm kutularının fiyatları da çok yükseldi. Talep çok fazla herhalde 😀

Gerçeğe benzeyenler 200-300 TL arasında satılıyor. Ama etkili olduğunu düşünüyorum.

Murat Sahın yazdı:

En az 2 kg olmalı, mümkünse 5 kg. 

Evde 6 kg köpüklü yangın söndürücü var. Duman sensörü kullanılmasını kesinlikle tavsiye ederim.  

Bakım ve dolum kontrolünü ihmal etmemek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

fiziksel bir engel olsa arkada. madem endişe içerideyken girilmesi...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

hocam bizde refleks olmuş, kapının üst kısmındaki arkası tokmaklı kilidi sürekli kilitliyoruz, hanım uyurken evden çıktığımda da sürekli sadece üst tarafı kilitlerim. alttaki barel kırılsa dahi üsttekini de kırmak için zaman harcamak gerekecek. kapı kilidime birşey olursa da yukarda @Erdoğan Temurarkadaşın paylaştığı ürün çok mantıklı, ondan alıp kullanırım

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Doğan Arşiray yazdı:

fiziksel bir engel olsa arkada. madem endişe içerideyken girilmesi...

Tam olarak bunu düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Doğan Arşiray yazdı:

Metal bir lama, boydan boya gecsin, kapiyi engellesin.

Peki lamanın iki ucunu nereye takacağız? 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Murat Sahın yazdı:

Şöyle bir şey mesela.. SPT kilit sistemiymiş adı :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Murat Sahın yazdı:

aynen videodaki gibi.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Yurdaer Elay yazdı:

Şöyle bir şey mesela.. SPT kilit sistemiymiş adı :)

Videodaki ürünü araştırdım, şu an bulunan model için kapının ortasına bir kilit sistemi daha monte ediyorlar, yani barelle kontrol ediliyor. Barelle kontrol edildikten sonra anlamlı değil. Dışarda anahtar deliği varsa açılır abi.

Doğan Arşiray yazdı:

aynen videodaki gibi.

O kenardaki parçaları nasıl yaptırırım ki acaba? Tornacı yapar mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...