Serkan Karadağ 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Bizde ege adalarını almak için bi hamle yapar mıyız? Çağlar Bayur yazdı: bence suriye civarı daha başlamadı bile , dumbas örneği o havzada oluşturuluyor Muhittin Kaplan yazdı: Eski bir yazımda "Bir ülke Savunma sanayine neden bu kadar yatırım yapar, altınlarını neden ülkeye getirir, cephelerini neden sınırlarından uzaklastirir" yazmıştım. Onu bulamadım. Bulmama yardım edilirse sevinecegim. Bu olaylar bugün başlamadı suriye libya ermenistan, şimdi ukrayna. Buradan ders çıkarmamız lazım. Cunki bunlar başlangıç. Kimse 1. ve 2. dünya savaşları başlangıçlarında bunlar dünya savaşı olur demiyordu. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 (düzenlendi) Serkan Karadağ yazdı: Bizde ege adalarını almak için bi hamle yapar mıyız? Mevcutları koruyalım da. Adaları alsak , adalarda AB pasaportu ile vizesiz heryere giden , Eur ile yaşayan halk TL ile yaşamayı kabul edecek mi? Ne verebiliriz ki onlara. Her hafta Midilliden Ayvalık a gemilerle gelip alışveriş yapıyorlar. Aldıklarını kendi ülkelerinde satıyorlar, baya kazançlı iş onlar için. 24 Şubat 2022 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Hamit inan yazdı: Üretimi arttırsak ? Üretim arttığı zaman çiftçi kazanıyor, ithalat arttığı zaman aracılar kazanıyor. çiftçiye verilen "destek" lere bakınca kimin neyi desteklediğini görüyoruz. ülkenizde, diğer ülkelerde olmayan uygun iklim ve topraklar var. Ama nedense ithalat destekleniyor sürekli. Üretim maliyeti kurtarmayınca çiftçiye destek vermek yerine ithalatta verigiyi sıfıra indiriyorlar. üç beş gemi hububat geliyor, çiftçi eldekini karsız satmak zorunda kalıyor. Bir süre sonra artık ekmemeye üretmemeye başlıyor, parayı faize koyuyor, toprağını satıyor , karnını doyuracak kadar kazanıyor. 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Erhan Doruk yazdı: Üretim arttığı zaman çiftçi kazanıyor, ithalat arttığı zaman aracılar kazanıyor. çiftçiye verilen "destek" lere bakınca kimin neyi desteklediğini görüyoruz. ülkenizde, diğer ülkelerde olmayan uygun iklim ve topraklar var. Ama nedense ithalat destekleniyor sürekli. Üretim maliyeti kurtarmayınca çiftçiye destek vermek yerine ithalatta verigiyi sıfıra indiriyorlar. üç beş gemi hububat geliyor, çiftçi eldekini karsız satmak zorunda kalıyor. Bir süre sonra artık ekmemeye üretmemeye başlıyor, parayı faize koyuyor, toprağını satıyor , karnını doyuracak kadar kazanıyor. İngilizce hazırlık okurken yabanci bir makalade Amerika'nın tarım polikatisinin hedef ülkeyi aynen bu hale getirmesinden bahsediyordu. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Erhan Doruk yazdı: Mevcutları koruyalım da. Adaları alsak , adalarda AB pasaportu ile vizesiz heryere giden , Eur ile yaşayan halk TL ile yaşamayı kabul edecek mi? Ne verebiliriz ki onlara. Her hafta Midilliden Ayvalık a gemilerle gelip alışveriş yapıyorlar. Aldıklarını kendi ülkelerinde satıyorlar, baya kazançlı iş onlar için. Amerika, Ukrayna için kullanmayacaksa, Dedeağaç'a neden askeri yığınak yaptı? 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Hamit inan yazdı: İngilizce hazırlık okurken yabanci bir makalade Amerika'nın tarım polikatisinin hedef ülkeyi aynen bu hale getirmesinden bahsediyordu. Zamanında uçak yapabiliyorken , yerli üretimi engelleyerek fabrikayı kapattıranların kulaklarını epey çınlatıyorum. Büyük adammış Nuri Demirdağ, işin içine siyaset girince maalesef engeller ortaya çıkıyor. https://tr.wikipedia.org/wiki/Nuri_Demirağ#Uçak_fabrikası_ve_gök_okulu 5 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Neden yurt dışına satış yasağı koyulmuş ki? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 onu anlarım malum savaş yılları , gerçi sene 2022 savaş devamke vesile ile arabalar bile 2 yılda bir muayeneye giriyor, bir geceki karar ile dünyayı ateşe atabiliyorsa, imza yetkisi olan yöneticiler neden muayeneye girmez? 2 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Eski bir yazımda "Bir ülke Savunma sanayine neden bu kadar yatırım yapar, altınlarını neden ülkeye getirir, cephelerini neden sınırlarından uzaklastirir" yazmıştım. Onu bulamadım. Bulmama yardım edilirse sevinecegim. Bu olaylar bugün başlamadı suriye libya ermenistan, şimdi ukrayna. Buradan ders çıkarmamız lazım. Cunki bunlar başlangıç. Kimse 1. ve 2. dünya savaşları başlangıçlarında bunlar dünya savaşı olur demiyordu. Savunma Sanayisi Haberleri başlıklı konunun içindeymiş, silinmiş. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Serkan Karadağ yazdı: Neden yurt dışına satış yasağı koyulmuş ki? Donemin kuvvet komutanlari biz gavura ucak sattirmayiz diyerek ingilterenin ucak alinimi engellemisler. 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 (düzenlendi) Seyir füzelerini durdurmak çok önem arzediyor. https://www.savunmasanayist.com/rus-seyir-fuzesi-3m14-kalibr-ss-n-30a/ 24 Şubat 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Seyir füzelerini durdurmak çok önem arzediyor. Ne önem arz ediyor Abi? Alıntı yapmadığın için anlamadım. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 İlk ateşlenen, ilk hedeflere atılmasından dlayı bir önemi var (sensörlere atılır,hss lere atılır kör etmek için, hava sahası kapatılır, düşman görünen artık uçuş yapamaz, yaparsada önleme yapamaz,sonra tank ne iş yapar top ne iş yapar.) 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 İngiltere çok sert girdi olaya. Amerika’da aynı girecek sanırım. Bu ikilinin silip geçtiği rusya’yı ya çin besler dünya savaşı çıkar ya da rusya geri adım atar diyorum. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İngiltere çok sert girdi olaya. Amerika’da aynı girecek sanırım. Bu ikilinin silip geçtiği rusya’yı ya çin besler dünya savaşı çıkar ya da rusya geri adım atar diyorum. 1 trilyon doları gitti Rusya’nın. Daha tövbe geri vermezler Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Yani, Rusya 1 trilyon dolara ABD ve AB den Ukraynayı mı aldı? 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 Serkan Karadağ yazdı: Yani, Rusya 1 trilyon dolara ABD ve AB den Ukraynayı mı aldı? kapıyı 1,5 trilyon dolardan araladılar diyelim. 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 İyi para. Ben olsam bende satardım 1 trilyon dolara Ukrayna’yı 😅 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 24 Şubat 2022 Paylaş 24 Şubat 2022 fazla bulaşmamak lazım. sonra Kore deki gibi nato ayağına en zorlu-kanlı görevleri bize kitlerler. savaşa dur diyoruz ama durmuyorsa uzak duruyoruz.bence duruş bu olmalı. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 25 Şubat 2022 Paylaş 25 Şubat 2022 Kuzey kore lafı dolanıyor ortalarda. Nedendir bilmiyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2022 Paylaş 25 Şubat 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Kuzey kore lafı dolanıyor ortalarda. Nedendir bilmiyorum hazır pasifik okyanusunda ürkek devletler varken fırsat bulmuştur. 1 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 25 Şubat 2022 Paylaş 25 Şubat 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Kuzey kore lafı dolanıyor ortalarda. Nedendir bilmiyorum Kuzey kore degil taivan hedef ama orası küçük amerika bakalım çin liler ne yapacak Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2022 Paylaş 25 Şubat 2022 Erkan Işık yazdı: Kuzey kore degil taivan hedef ama orası küçük amerika bakalım çin liler ne yapacak vesile ile çip krizi mrizi denen şey zaten asyadaki adı konmamış savaş idi, o kağıt üstüne çıkıyor olabilir 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts