Ahmet Çalışkan 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Bu kadar kargaşa içinde; kötü ekonomisi, ihtiyar politikası ve bolca düşmana rağmen hala nasıl etliye sütlüye karışmadan ayakta durduğumuza şaşırıyorum bazen. Temeller sağlam demek ki. Aklıma şu resim geldi 3 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Utanılacak derecede buğday ithalatımız varmış bunlardan.. tarıma dönmeliyiz.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 (düzenlendi) Bugün arazisi Konya ovası kadar olmayan Hollanda tarımda dünya lideri. Sizce Hollanda'nın üç kuruşluk tarım ürününü almaya gücü mü yok? Bardağın dolu tarafını görmek her zaman iyi değildir. Buğdayın anavatanında buğdayı ithal etmenin söz ile açıklanabilir yanı yoktur. Tarlalarımız boş, işsizlik oranı yüksek, yani yağ var un var. Kusura bakmayın da helva yapılsın demek hakkımız. Hatalı tarım politikaları ile çiftçi bezdirilirse, o buğdayı eken kalmaz. Tarımsal üretim zayıflarsa hayvancılık ölür. Domino taşı gibi her sektör birbirini yıkar. Sonra neden kıyma 100 lira, süt 15 lira, ekmek 4 lira, yumurta 50 lira demenin bir anlamı kalmaz. Almanya'da kıyma 6 Euro, yaklaşık 90 lira, Türkiye de daha pahalı. Bunun izahı tarım politikasızlığında gizli. 22 Şubat 2022 tarihinde Ahmet Gül tarafından düzenlendi İmla 17 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Şubat 2022 Yazar Paylaş 22 Şubat 2022 Ahmet Çalışkan yazdı: Bu kadar kargaşa içinde; kötü ekonomisi, ihtiyar politikası ve bolca düşmana rağmen hala nasıl etliye sütlüye karışmadan ayakta durduğumuza şaşırıyorum bazen. Temeller sağlam demek ki. Aklıma şu resim geldi Adam Erdoğan diyo abi. Bizide savaşa çekecek anlaşılan. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ali Darbaz yazdı: Buğdayı makarna fabrikaları için ithal ediyoruz. yanlış bilgi ithalin %40 ı makarnaya kalanı bizim sofraya ekmepe gidiyor, üretilen makarnanın de ne kadarı ithlata o meçhul, kanal değiştir arada sırada vesile ile makarna üretiyoruz diye gurur yapıyorsak, makarna tüketimini azaltmak işe yarayabilir Ahmet Çalışkan yazdı: hala nasıl etliye sütlüye karışmadan ayakta durduğumuza şaşırıyorum bazen kayıt dışı ekonomi ile, net hata noksan diye sıyrılır maliyeciler 6 Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ali Darbaz yazdı: Adam Erdoğan diyo abi. Bizide savaşa çekecek anlaşılan Geçenlerde birisi, ta geçen sene Karabağ'da düşen Türk İHA'sının enkazının bu hafta Rusya tarafından Donbass'a nakledildiğini iddia etmişti. Masada mıyız? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Doğan Arşiray yazdı: tarıma dönmeliyiz.. avm yaptık oraları , çok şık tam gezmelik , yazın klimalı püfür püfür Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Tarım, hayvancılık ve sanayi konusunda da 1 tane adam tanırım: 7 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Bu adam orasının Cem Yılmaz ı imiş Adamı başkan seçmişler, iyide konuşmuş gayet de ciddi. Yalnız Putin yicek bunu. Yorum bağlantısı
Süleyman Can 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Üretimde katma değer diye bir konu vardır. Ekonomide sıkça geçer. Bir ürünün üretiminde dış girdi maliyeti(örnek ithal buğday) arttıkça üründen sağlanılan kazanç azalır. Olası kur yükselmesinde maliyet artar. Dolayısıyla bolca ekime hazır tarım alanı olan herhangi bir ülkenin dışarıdan aynı ürünü ithal etmesinin bir izahı yoktur. Örnek: Egea modelinin ülkeye bıraktığı katma değer ile vw golf'ün Almanya'ya bıraktığı katma değer aynı değildir. Rusya'ya karşı batılı ülkelerin alacağı ambargo kararlarına karşın Rus hükümeti gaz arzını kısacak. Gaz fiyatları artarken alternatif olarak petrole olan talep artacak. Daha şimdiden 90-92 olan brent petrol 96 oldu. Tırmanmaya devam ederse mazot benzin 20tl. Good game, well played. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Ukraynanın ya herro ya merro demekten başka yapacağı birşey yok. Dün kırımı aldılar, bugün donbası. Yarında iş kieve kadar gider. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Arpayı ne yapıyoruz. Tmo çiftçiden 1750 ye alıyormuş. Yurt dışından 4500 liraya alıyormuş. Arpa da alıyormuşuz. 3 1 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 arpa vs nedirki ya. kendi kendine büyüyor zaten. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Doğan Arşiray yazdı: arpa vs nedirki ya. kendi kendine büyüyor zaten. Kendi kendine büyümüyor ama.. ekin büyütün 3500 liradan alacağım derse çiftçi üretir heralde.. Çağlar Bayur yazdı: avm yaptık oraları , çok şık tam gezmelik , yazın klimalı püfür püfür Zeytinlikleri de yazlık yapalım.. püfür püfür.. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 onu demek istemedim. pek bir çaba gerekimiyor. Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Doğan Arşiray yazdı: arpa vs nedirki ya. kendi kendine büyüyor zaten. Onu toplayacak biçer mazutla çalışıyor 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: Onu toplayacak biçer mazutla çalışıyor Amonyak olmaz mı Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Metin Akbal yazdı: Amonyak olmaz mı Fasulye olur. 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına 1 11 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına Ordan geleceklerin eline silah verip sınıra göndermiş Zelenski abi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına Batıda Polonya, slovakya, macaristan, romanya, moldova gibi komşuları var. Hepsi aynı sayılır. Ben olsam aşağı inerim. Sıcak sulara bırakırdım kendimi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına Biz gidip alalım? İnsanlık namına yani. 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına Senin kapılarının açık olduğu gören Afgan mülteciler, Hazar Denizinin üstünden dolaşarak "o taraftan gelen mülteci kılığına" girecekmiş diye söylenti var. Ben olsam kapıyı kapatırdım. Gerçi anlattıklarına bakarsak evin mülteci kampından pek bir farkı yok gibi. 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: O değilde hâlâ gelen yok o taraftan. Kapıları ardına kadar açtım insaniyet adına Oturma odanı değiş bence, yoksa çok beklersin. 1 2 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Zeytinlikleri de yazlık yapalım.. püfür püfür.. Onu yapıyorlar abi zaten. Yorum bağlantısı
Recommended Posts