İçeriğe Yönlendir

Shell V-Power Kurşunsuz Benzin Gerçekten Etkili mi?

Emre Akbas

Recommended Posts

Emre Akbas

Merhaba aklımı uzun süredir kurcalayan bir konudur shell v power kurşunsuz benzin. İstasyonlarda hep gördüğümüz ama kimsenin bilmediği araştırmalarım sonrası gerçekten etkili bir yakıt olduğunu öğrendiğim bir yakıt türü kendi sitesinde yapılan açıklamaları ve bir videoyu paylaşıyorum iddaa etti şeyler gözardı edilebilecek kadar küçük değil gerçekten

SHELL V-POWER KURŞUNSUZ

En gelişmiş verimlilik ve performans yakıtımız olan Shell V-Power kurşunsuz, kontağı çevirdiğiniz andan itibaren aracınızın motorunun her kilometrede korunmasına yardımcı olur.

Farklılaştırılmış olsun ya da olmasın ülkemizde lisans sahiplerince piyasaya arz edilen akaryakıt türlerinin tamamı Avrupa Birliği standartlarına ve EPDK tarafından belirlenen teknik düzenlemelere uygun olmak zorundadır. Bu kapsamda yakıt türüne göre hepsi araçlarda güvenle kullanılabilirler. Farklılaştırılmış ürünler ile diğerleri arasında kalite vb. düzenlenmiş özellikler bakımından otomobil, otobüs, kamyon, tır, traktör vb. araç türüne göre sınırlayıcı ayrımlar bulunmamaktadır.

Shell V-Power Kurşunsuz 95 oktanlı, kurşunsuz benzin benzinli araçlar için kullanılan yakıt türüdür. Rafineriden gelen ürüne ilave edilen Dynaflex formulü ile Shell V-Power ismini alarak istasyonlarımızda misafirlerimize sunulur. Shell V-Power, Ferrarinin kullandığı, güvendiği ve önerdiği tek yakıttır.

Shell V-Power Kurşunsuz üç kat daha fazla oranda içerdiği sürtünme azaltıcı ve temizleyici molekül ile motorunuzu korumaya yardımcı olmak için çığır açan DYNAFLEX formülasyonunu en yüksek oranda içerir.2 En gelişmiş ve verimli performans yakıtımız Shell V-Power, Ferrari ile birlikte geliştirilen, Ferrari tarafından tavsiye edilen tek yakıttır.

Shell V-Power Kurşunsuz’un Avantajları;

• Ferrari ve BMW M tarafından tavsiye edilir.
  • En iyi performans ve verimlilik yakıtımızdır.1
  • Shell Fuelsave Kurşunsuz’a göre 3 kat daha fazla oranda temizleyici ve sürtünme azaltıcı molekül içerir3.
  • Daha fazla verimlilik daha gelişmiş bir performans
  • Shell V-Power önceden oluşmuş tortuları temizlemeye yardımcı özelliğiyle motor temizliğinde bugüne kadarki en etkili sonuçları veren yakıtımızdır.4
  • Kontağı çevirdiğiniz andan itibaren aracınızın motorunu her kilometrede korunmasına yardımcı olur. Gerek otoyolda seyir halindeyken gerekse trafikte sıkışmış durumdayken, yakıtı otomobilinize doldurduğunuz andan itibaren motorunuzdaki sürtünmenin azaltılmasına yardımcı olan DYNAFLEX teknolojisine sahiptir.5

bunlar gerçekse eğer shell in de yalan söyleyeceğine pek ihtimal vermiyorum normal kurşunsuza göre 3-5 kuruş fazla olan v power almak daha mantıklı geliyor bana benmi yanlış düşünüyorum en azından markası belli olmayan enjektör temizleyi tortu temizleyici diye satılan ürünlerin kullanılması gerek kalmayacaktır.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Malum, motosiklet kullandım. Bazı motorlar yakıt farkını çok çabuk hissettir. Kötü yakit, iyi yakıt, çok km çeviren yakıt, performansa etki eden yakıt vb. Genel olarak Shell vpower alıyordum. Çok nadiren de fuel save. Arada fark var ama çok eksikliğini hissettirecek kadar değil .

Yorum bağlantısı
Önder Başböyük
(düzenlendi)

Uzun yıllardır tüm kullandığım araçlara aynı istasyon aynı pompalar shell v power yakıt aldım, hala da alıyorum. Performansta araç bir nebze daha istekli olsa da ciddi hissettirecek bir fark olmuyor ancak normal yakıtla arasındaki fiyat farkı az olduğundan bence tercih edilebilir. Ayrıca farklı yakıtlar deneyen arkadaşlarım shell v power ın performansa + etki sağladığını ancak daha çabuk bittiğini (daha az km yaptığını tecrübe etmişler)

tarihinde Önder Başböyük tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Tecrübe edindiğim üzere aman aman bir farkı yok.  Çekişte hissettiriyor ama daha az km yapıyorsun. Bu yüzden gereksiz olduğuna karar verip fullsave almaya devam ettim.  

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Shell ile opet yakıtını karşılaştırma imkanım oldu (km olarak). Shell'in yakıtı ya daha ince, ya da daha çabuk yanıyor. Hep daha az km yaptım opet yakıtına göre. Onun dışında bir şikayetim olmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hepsinin böyle ürünü var. Testiniz varsa görmek isteriz. Mesela depoyu doldurup 100km düz yolda sürüp tekrar doldurmak iki yakıtı test edebilirsiniz. 

Yoksq siteden alıntı yapıp yazdığınız şeyler havada kalıyor. Ben de bp’de alıyorum mesela. Aynılarını yazabilirim buraya :) 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Arabada pek fark hissettirmez. Motorda benzini mutlaka ya v power yada normal alırım.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Yıllardır v-power alırım, GTL varken mazotta çok hissediliyordu fark. Denemek için arada başka istasyonlardan alıyorum, PO'nun yeni yakıtı güzel, BP de güzel ama Shell'in kendi işlettiği istasyon ağı ve marketi vs. daha iyi olduğu için Shell'den vazgeçmiyorum.

Opet'ten ne zaman alsam pişman olurum.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hepsinin böyle ürünü var. Testiniz varsa görmek isteriz. Mesela depoyu doldurup 100km düz yolda sürüp tekrar doldurmak iki yakıtı test edebilirsiniz. 

Yoksq siteden alıntı yapıp yazdığınız şeyler havada kalıyor. Ben de bp’de alıyorum mesela. Aynılarını yazabilirim buraya :) 

Hocam benim test kısaca şöyle;

İş ile evin arası işe gidiş 6,2 km

işten dönüş 6,4 km. Toplam günlük 12,6 km.

200 TL akaryakıt aldım Litre fiyatı 8,13 tl/24,6 lt (Opet). Yaklaşık 19 gün kullandım. Km başına 0,851 TL yakmış.

200 TL akaryakıt aldım Litre fiyatı 8,13 tl/24,6 lt (Shell). Yaklaşık 16 gün kullandım. Km başına 1,26 TL yakmış.

Bp ile de fırsat bulursam deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cihat Küçükay yazdı:

Hocam benim test kısaca şöyle;

İş ile evin arası işe gidiş 6,2 km

işten dönüş 6,4 km. Toplam günlük 12,6 km.

200 TL akaryakıt aldım Litre fiyatı 8,13 tl/24,6 lt (Opet). Yaklaşık 19 gün kullandım. Km başına 0,851 TL yakmış.

200 TL akaryakıt aldım Litre fiyatı 8,13 tl/24,6 lt (Shell). Yaklaşık 16 gün kullandım. Km başına 1,26 TL yakmış.

Bp ile de fırsat bulursam deneyeceğim.

Bunu aynı gün yapmak lazım. Sıcaklığa göre tüketim değişiyor. Trafik de var. Sizin o günkü sürüş şartlarınız var. 

aynı gün peş peşe iki deneme yapılsınki net ifadeler olsun hocam

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

V-Power dizel alıyorum. Motor daha sessiz, sarsıntısız çalışıyor bence. Tüketimin bir miktar arttığı doğru ama normal kullanıcıyı etkileyecek düzeyde değil gibi. 

Yorum bağlantısı
Ali Ünal

shell taşıt tanıma anahtarlığı kullanıyordum 3 ay öncesine kadar ve v-power yada fuel save birden çok kez alıp karşılaştırma fırsatım oldu. benzin için konuşmak gerekir ise 1.2 TSI aracımda v-power bi tık daha istekli hale getirdi aracı ancak fuel save kadar mesafe yapmadı. hem uzun yol hem şehiriçi denemelerim sonucu. akaryakıt fiyatlarında oluşan fiyat değişimleri neticesinde shell %4 olan indirim oranını %2.5 olarak uygulayacağını bildiren bi sms attıktan sonra shell istasyonuna uğramadım ve kart kampanyaları takip eder oldum. bu sayede opetin benzini ile tanıştım. v-powerdan daha istekli hale geldi aracım ve fuel save kadar yada daha fazla mesafe katetmeye başladı. opetin mazotu için kötü yorumlar okudum ve tecrübe ettim ama benzin konusunda bence en iyisi. ilk depoda farkettirdi kendini. mazot alacaksanız shell en iyisi diyebilirim ama benzin de opeti denemenizi tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Muhip Yılmaz
Selim Bilgin yazdı:

Yıllardır v-power alırım, GTL varken mazotta çok hissediliyordu fark. Denemek için arada başka istasyonlardan alıyorum, PO'nun yeni yakıtı güzel, BP de güzel ama Shell'in kendi işlettiği istasyon ağı ve marketi vs. daha iyi olduğu için Shell'den vazgeçmiyorum.

Opet'ten ne zaman alsam pişman olurum.

6 aydır BP'den alıyorum :D  Ankara'da BP'nin kendi istasyonu var. %5 puan veriyor. Şahane oluyor :) 

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Benzinde değil ama dizelde fark olduğunu hissediyordum sanki :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

Kağıt üzerinde hepsi böyle benzer şeyler yazar. Ama pratikte pek öyle olmuyor malesef.

Benzinde istasyonlar arasında fark görmedim hiç. Ama lpg ve dizel de fark oluyor.

Bence,

Lpg de şehir içi BP şehir dışı aygaz

Dizel de ise opet ve shell çok iyi. 

Tabiki klasik olarak önemli olan istasyon demeyi de ihmal etmeyeyim. 😃

Yorum bağlantısı
Fırat Önal
(düzenlendi)

Bu yol Isparta-dinar yolu. Ayda 4-5 sefer gidip geliyorum. Yakıtı Isparta aynı istasyon ve aynı pompa Opetten alırım. Şehir içini geçtikten sonra bilgisayarı sıfırlarım. 100 km/h a sabitlerim. Eve varasıya kadar 4 ışık var. Genelde 2 tanesine girerim. Frene ışıklar haricinde basmam.  Bir viyadük var. 60 km/h ile geçiliyor. Oraya varmadan aracın kendi halinde yavaşlamasını beklerim.  

Birkaç sefer shell den aldım. Eve varınca ortalama 4.2 oldu.

Genelde opet arada total den alınca ortalama 3.5 yada 3.7  arasında oluyor. 

Performans olarak da shell ile diğerleri arasında olumlu bir fark yok. 

Benim bilgisayar pompa değerinden yarım litre civarı az gösteriyor. 

289ae62f92a7fe12f27a9adc4e6c46c7.jpg

tarihinde Fırat Önal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Berke Kaya

Bildiğim kadarıyla ülkemize ithal benzin gelmiyor, mazot geliyor. Yani özünde tüm benzinler aynı benzin, yerli rafineri ürünü, farkı yaratan katkılar.

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunu aynı gün yapmak lazım. Sıcaklığa göre tüketim değişiyor. Trafik de var. Sizin o günkü sürüş şartlarınız var. 

aynı gün peş peşe iki deneme yapılsınki net ifadeler olsun hocam

Denemeleri birbiri ardına yaptım. Zaten tatile gidemediğim için uzun yolda yok. Kar yok, yağmur yok. E bende laboratuvarda değilim 🤪

Doğru olduğunu düşünüyorum.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...