İçeriğe Yönlendir

Amortisörün Raf Ömrü Var mıdır?

Kaan Karakaya

Recommended Posts

Kaan Karakaya

Fiesta aracım için internetten orijinal ön sağ-sol amortisör satın aldım. Kutu üzerindeki etikette paketleme tarihi 05/2018 yazıyor.

Üretim ile paketleme arasında çok bir zaman geçmeyeceğini varsayarsak, yaklaşık 4 sene beklemiş amortisör kullanılır mı? Amortisörler için bir raf ömrü var mıdır?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Saklama koşullarına uygun olarak ve basılı halde dik şekilde muhafaza edilirse herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
(düzenlendi)

Yakın zamanda forumda konusu açılmıştı ama konuyu bulamadım, kimin açtığını da hatırlayamadım. Sıfır amortisörleri alıp oringleri değiştirmişti beklemekten oringler sertleştiği için. 

Hatırladım, @Coşku Mert hocamdı sanırım. 4 yıl otomotiv yedek parça endüstrisi için uzun bir süre gibi gelmedi. Onu da @Çağlar Bayur abi bilir.

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
İlave
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

amortisör bulunca hem de orjinal  şükür duası okunur, alıp takılır

Fiesta için olanın orijinali (ürün kodu Fiesta için olanlar) bulunmuyor piyasada bulunan orijinal amortisörler Courier için Otosan üretimi amortisörler. Aynı parçanın daha yeni üretimlisini takımda 500 tl fark ile bulabilirim.

tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

amortisör degildi benimki, direksiyon pompasiydi :)

Yakın zamanda forumda konusu açılmıştı ama konuyu bulamadım, kimin açtığını da hatırlayamadım. Sıfır amortisörleri alıp oringleri değiştirmişti beklemekten oringler sertleştiği için. 

Hatırladım, [mention=76045]Coşku Mert[/mention] hocamdı sanırım. 4 yıl otomotiv yedek parça endüstrisi için uzun bir süre gibi gelmedi. Onu da [mention=2758]Çağlar Bayur[/mention] abi bilir.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Coşku Mert yazdı:

amortisör degildi benimki, direksiyon pompasiydi :)

Yanlış hatırlamışım :) Ama sonuç itibarı ile zamanla sertleşebiliyor oringler demek ki. 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

2018 de 2012 üretimi koni aldım, 4 senedir de kullanıyorum sıkıntı olmadı maşallah.

5fefc1bc1734c8e1bf7217ed33c3cf16.jpg

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

sıkıştırılmış şekilde saklanıyorsa bence raf ömrü olmaz. arabaya takılı amortisör durduğu yerde bozulmuyor birkere. amortisörü bozan şey neler bunu araştırmak lazım önce. dikkat ederseniz amotrisör bozulmaya başladığında önce küçük engellerde zımplamaya başlar sonra büyük salınımlar ortaya çıkar. demekki amortisörün hep çalıştığı mesafelerde tortu vs birikiyor. diğer türlü tek olasılık içindeki yağın boşalması olabilir.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

cok uzun sure yatmis amortisorlerin kromlu kisminda mikro paslanmamarin olabilecegi ve kullanimaya basladiktan kisa bir sure sonra keceye zarar verip amortisorlerde yag kacagina sebep oldugunu duymustum 4 yil bence uzun bir sure degil 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya
Doğan Arşiray yazdı:

sıkıştırılmış şekilde saklanıyorsa bence raf ömrü olmaz. arabaya takılı amortisör durduğu yerde bozulmuyor birkere. amortisörü bozan şey neler bunu araştırmak lazım önce. dikkat ederseniz amotrisör bozulmaya başladığında önce küçük engellerde zımplamaya başlar sonra büyük salınımlar ortaya çıkar. demekki amortisörün hep çalıştığı mesafelerde tortu vs birikiyor. diğer türlü tek olasılık içindeki yağın boşalması olabilir.

Sıkıştırılmıştan kasıt tam olarak nedir bilmiyorum ama hafif bir sürtünmeyle aşağı yukarı hareket ediyor ve en alt kademede kutulanmış (sıkıştırılmış hal bu oluyor sanırım). Ülkemizdeki yollarla amortisör bozmak zor olmuyor maalesef.

Mustafa Cerci yazdı:

cok uzun sure yatmis amortisorlerin kromlu kisminda mikro paslanmamarin olabilecegi ve kullanimaya basladiktan kisa bir sure sonra keceye zarar verip amortisorlerde yag kacagina sebep oldugunu duymustum 4 yil bence uzun bir sure degil 

Uygun koşullarda saklanmış gibi. Gözle görülür hiçbir şey yok, yeni üretilmiş gibi tertemiz görünüyor.

Yarın Otosan'ı arayıp soracağım bu konuyu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...