Kaan Karakaya 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Fiesta aracım için internetten orijinal ön sağ-sol amortisör satın aldım. Kutu üzerindeki etikette paketleme tarihi 05/2018 yazıyor. Üretim ile paketleme arasında çok bir zaman geçmeyeceğini varsayarsak, yaklaşık 4 sene beklemiş amortisör kullanılır mı? Amortisörler için bir raf ömrü var mıdır? Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Saklama koşullarına uygun olarak ve basılı halde dik şekilde muhafaza edilirse herhangi bir sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 (düzenlendi) Yakın zamanda forumda konusu açılmıştı ama konuyu bulamadım, kimin açtığını da hatırlayamadım. Sıfır amortisörleri alıp oringleri değiştirmişti beklemekten oringler sertleştiği için. Hatırladım, @Coşku Mert hocamdı sanırım. 4 yıl otomotiv yedek parça endüstrisi için uzun bir süre gibi gelmedi. Onu da @Çağlar Bayur abi bilir. 20 Şubat 2022 tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi İlave 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 amortisör bulunca hem de orjinal şükür duası okunur, alıp takılır 1 1 3 Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 20 Şubat 2022 Yazar Paylaş 20 Şubat 2022 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: amortisör bulunca hem de orjinal şükür duası okunur, alıp takılır Fiesta için olanın orijinali (ürün kodu Fiesta için olanlar) bulunmuyor piyasada bulunan orijinal amortisörler Courier için Otosan üretimi amortisörler. Aynı parçanın daha yeni üretimlisini takımda 500 tl fark ile bulabilirim. 20 Şubat 2022 tarihinde Kaan Karakaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Coşku Mert 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 amortisör degildi benimki, direksiyon pompasiydi Yakın zamanda forumda konusu açılmıştı ama konuyu bulamadım, kimin açtığını da hatırlayamadım. Sıfır amortisörleri alıp oringleri değiştirmişti beklemekten oringler sertleştiği için. Hatırladım, [mention=76045]Coşku Mert[/mention] hocamdı sanırım. 4 yıl otomotiv yedek parça endüstrisi için uzun bir süre gibi gelmedi. Onu da [mention=2758]Çağlar Bayur[/mention] abi bilir. 2 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Coşku Mert yazdı: amortisör degildi benimki, direksiyon pompasiydi Yanlış hatırlamışım Ama sonuç itibarı ile zamanla sertleşebiliyor oringler demek ki. Yorum bağlantısı
Coşku Mert 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 amortisörde oring oluyor mu hic denk gelmedim Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 2018 de 2012 üretimi koni aldım, 4 senedir de kullanıyorum sıkıntı olmadı maşallah. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 20 Şubat 2022 Paylaş 20 Şubat 2022 Coşku Mert yazdı: amortisörde oring oluyor mu hic denk gelmedim Keçe? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 21 Şubat 2022 Paylaş 21 Şubat 2022 sıkıştırılmış şekilde saklanıyorsa bence raf ömrü olmaz. arabaya takılı amortisör durduğu yerde bozulmuyor birkere. amortisörü bozan şey neler bunu araştırmak lazım önce. dikkat ederseniz amotrisör bozulmaya başladığında önce küçük engellerde zımplamaya başlar sonra büyük salınımlar ortaya çıkar. demekki amortisörün hep çalıştığı mesafelerde tortu vs birikiyor. diğer türlü tek olasılık içindeki yağın boşalması olabilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 21 Şubat 2022 Paylaş 21 Şubat 2022 cok uzun sure yatmis amortisorlerin kromlu kisminda mikro paslanmamarin olabilecegi ve kullanimaya basladiktan kisa bir sure sonra keceye zarar verip amortisorlerde yag kacagina sebep oldugunu duymustum 4 yil bence uzun bir sure degil 1 Yorum bağlantısı
Kaan Karakaya 21 Şubat 2022 Yazar Paylaş 21 Şubat 2022 Doğan Arşiray yazdı: sıkıştırılmış şekilde saklanıyorsa bence raf ömrü olmaz. arabaya takılı amortisör durduğu yerde bozulmuyor birkere. amortisörü bozan şey neler bunu araştırmak lazım önce. dikkat ederseniz amotrisör bozulmaya başladığında önce küçük engellerde zımplamaya başlar sonra büyük salınımlar ortaya çıkar. demekki amortisörün hep çalıştığı mesafelerde tortu vs birikiyor. diğer türlü tek olasılık içindeki yağın boşalması olabilir. Sıkıştırılmıştan kasıt tam olarak nedir bilmiyorum ama hafif bir sürtünmeyle aşağı yukarı hareket ediyor ve en alt kademede kutulanmış (sıkıştırılmış hal bu oluyor sanırım). Ülkemizdeki yollarla amortisör bozmak zor olmuyor maalesef. Mustafa Cerci yazdı: cok uzun sure yatmis amortisorlerin kromlu kisminda mikro paslanmamarin olabilecegi ve kullanimaya basladiktan kisa bir sure sonra keceye zarar verip amortisorlerde yag kacagina sebep oldugunu duymustum 4 yil bence uzun bir sure degil Uygun koşullarda saklanmış gibi. Gözle görülür hiçbir şey yok, yeni üretilmiş gibi tertemiz görünüyor. Yarın Otosan'ı arayıp soracağım bu konuyu. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Şubat 2022 Paylaş 22 Şubat 2022 kapalı halde satılır amortisörler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts