İçeriğe Yönlendir

Akü Sökerken Eksi Kutup ve ya Artı Kutup Sökmenin Farkı Var Mı?

Mustafa Karahan

Recommended Posts

Mustafa Karahan

Merhabalar 😊 yazıları okurken yapılan işleme göre akü kutup başını sökün yazıyor, bazılarında özellikle + kutup başını sökün yazıyor. 

Bunun farkı var mı? Her türlü akımı kesmiş olmuyor muyuz? Bir de arabanın aküsünü sök tak zarar verir mi? 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İnce güvenlik detayı şu.. Akünün artı ucu söküldü ve akü civarında metal nesne akü artısı ile gövdeye temas etti. Şenlik olur haliyle. Ama eksi ucu çıkınca akünün eksi ucu gövdeye teması hasara neden olmaz

• Beğen 13
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

kıvılcım olur en fazla. :) ters takmadığın sürece ne olabilir ki. sonuçta akünün artısı eksi ucuyla kısa devre olmuş oluyor en kısa yol akünün içi. ters takarsan herşey yanar diyor yoksa. ki artık koyuyorlardır bence.

bence takivye yapılırken ki durum tehlikeli bu nedenle. bu sebeple iki kere kontrol etmekte fayda var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

60ah akünün kısa devre akımı 5bin amper civarı. Şayet tam dolu ise anında patlıyor

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

önce eksi sökülür, bazı araçlarda önce artıyı sökmenin beyne zara verebileceği dahi yazar, bazısında da önce artı sökülmesi lazımdır diye bilhassa yazar, çok nadirdir önce artı sökülmesi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mert Gülkokan yazdı:

2 kutup başına aynı anda bir metal temas edersek ne olur

sonrasını çevrende biri varsa ondan dinleriz :crazy: az uzakta olmalı ama çok yakında ise ondan da pek fayda gelmez

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Servet Aydın yazdı:

60ah akünün kısa devre akımı 5bin amper civarı. Şayet tam dolu ise anında patlıyor

Askerde jeneratörün aküsünü patlattık. Havan topu düşmüş gibi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
İlkay Başaran yazdı:

Servet abinin kanal zanettim ama patlama olmayınca anladım başkasının olduğunu :D 

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aydın Sert
Mert Gülkokan yazdı:

araca takılmamış akü var diyelim elimizde

2 kutup başına aynı anda bir metal temas edersek ne olur ?

Yaşamaya devam eder miyim yoksa azrail mi geliyor ?

Ben küçükken 2 adet tel yardımıyla boşta duran aküde ampul yakmaya çalışmıştım. Sonra teller birbirine değdi. Kıvılcım vs tabi :biggrin: 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Aydın Sert yazdı:

Ben küçükken 2 adet tel yardımıyla boşta duran aküde ampul yakmaya çalışmıştım. Sonra teller birbirine değdi. Kıvılcım vs tabi :biggrin: 

Benim elektrikçi tanıdığım var, dükkanda aküyü test ederken şöyle bir kısa devre yaptırıp öyle bakıyor elektrik var mı diye:)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Geçen gün bizim mahallede baktım 4 tane itfaiye, polis özel harekat, asayiş polisler, olay yeri inceleme falan var. 

Sonra soruşturdum ne olmuş diye. Adamın biri aküyü evde şarj ederken patlama olmuş. Bomba patladı zannetmişler. 

Akü deyip geçmeyin yani şakası yok bunların. 

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Geçen gün bizim mahallede baktım 4 tane itfaiye, polis özel harekat, asayiş polisler, olay yeri inceleme falan var. 

Sonra soruşturdum ne olmuş diye. Adamın biri aküyü evde şarj ederken patlama olmuş. Bomba patladı zannetmişler. 

Akü deyip geçmeyin yani şakası yok bunların. 

servet usta iyimi peki nerede ziyaret edebiliriz? :(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Doğan Arşiray yazdı:

servet usta iyimi peki nerede ziyaret edebiliriz? :(

Belgesel çekimi için kamerası vardı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan

O zaman genellikle eksiyi söküyoruz. Artı yı sökersek de herhangi bir yere temas ettirmiyoruz 😊

Akü sök takın araca zararı olur mu? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mustafa Karaca yazdı:

O zaman genellikle eksiyi söküyoruz. Artı yı sökersek de herhangi bir yere temas ettirmiyoruz 😊

Akü sök takın araca zararı olur mu? 

Bazı araçlar kalibrasyon ister teyp kodu ister ister de ister. şanzıman hatırladığı profili unutur vs vs.

Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan
Mehmet Göktürk yazdı:

Bazı araçlar kalibrasyon ister teyp kodu ister ister de ister. şanzıman hatırladığı profili unutur vs vs.

Sıfırlama dışında bir etkisi zararı yok öyleyse 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...