İçeriğe Yönlendir

Valeo vs Yan Sanayi Sis Farı

Tuncay Uludağ

Recommended Posts

Tuncay Uludağ

Merhaba, aracımda bulununan orijinal sis farı Valeo marka. Bir tanesi içine su aldığı için çıkarıp yeni sis farı takmak istedim. Şimdi Valeo sis farları pahalı olduğu için bende yan sanayi marka aldım. Markası Ades diye bir marka. Şimdi gelelim karşılaştırmaya.

1. Valeonun ağırlığı 40 gram fazla. Camı daha kalın olduğu içindir belki de.
2. Yan sanayi sis farının ampül sabitleme soketi biraz dandik. Ampül çok az oynuyor.
3. Valeonun yanal aydınlatması daha iyi. En olarak daha geniş bir yüzeyi aydınlatıyor.
4. İnsan gözüyle Valeo daha iyi ve parlak duruyor,
5. Valeonun herhangi bir yıpranması yok. Sadece 11 yıllık arabamdan sökülme. Far çanağı tertemiz yıpranma yok. Bir vida tutma yeri kırık o kadar.
6. Sol taraftaki resimler valeo, sağ taraf yan sanayi sis farına aittir.
6. İphone 6 ile çekildi.

Kullandığım ampül:
2a3tkkt.jpeg

Sis farı:
gh6u6a3.jpg

Sis farları karşılaştırma: Sol Valeo - Sağ Yan Sanayi
rgcfe95.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

6 ay sonra yan sanayi olan sapsarı olur iç göbek ades yapıp dış camı valeo yap

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Valeonun su alan yerini tespit ederek onarımı mümkünse onarılmalı bence. Kasada çatlak varsa siyah dyson silikon çok güzel izole edecektir. Yolda çok bir yer aydınlatacağa benzemiyor yan sanayi olan. Tasfaki yansıtma çizgileri bile keskin değil. Puslu duruyor tas. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazın yan sanayi olanın camı kırılacak zaten. Ya ısıdan ya da böcek çarpmasından 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Uludağ
Oğuzkan Erışık yazdı:

Valeonun su alan yerini tespit ederek onarımı mümkünse onarılmalı bence. Kasada çatlak varsa siyah dyson silikon çok güzel izole edecektir. Yolda çok bir yer aydınlatacağa benzemiyor yan sanayi olan. Tasfaki yansıtma çizgileri bile keskin değil. Puslu duruyor tas. 

Su alan valeonun far çanağı gidik soyulmuş, Tamir etsem bile fayda etmez. Yan sanayi sis farını sağ tarafa takim, bari tabelaları parlatsın.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Işık deseni çok güzelmiş valeonun.. 

Arabanın H4 ana farlarından daha iyi ve yoğun aydınlatıyor desem. Valeo yapıyor bu işi.

Servet Aydın yazdı:

Yazın yan sanayi olanın camı kırılacak zaten. Ya ısıdan ya da böcek çarpmasından 

Yedekte valeonun camı var, kırılırsa tedavi ederim. Sağ olun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Uludağ
Erkan Işık yazdı:

6 ay sonra yan sanayi olan sapsarı olur iç göbek ades yapıp dış camı valeo yap

Peki hocam, teşekkür ederim çözüm için.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Tuncay Uludağ yazdı:

Peki hocam, teşekkür ederim çözüm için.

Eger valeo camın saglamsa  veya cıkma valeo cam vs bulabilyorsan akvaryum silikonu baya pahalnmıs oda , veya dysonla yapıstırabilirsin , transporter depo marka sinyal aldım 1 senede karardılar orjinallar hella  22 senelik ne solma ne vs tuncay bey 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Tuncay Uludağ yazdı:

Valeonun ağırlığı 40 gram fazla. Camı daha kalın olduğu içindir belki de

Muhtemelen yan sanayi olan cam bile değildir, ağırlık farkı oradan geliyordur.

Kesilme çizgisi gerçekten güzel bu sislerin, epey bir marka model aynı sis farını kullanıyor, osram LED aldığımda uyumlu modeller kısmında yazıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuncay Uludağ
Erkan Işık yazdı:

Eger valeo camın saglamsa  veya cıkma valeo cam vs bulabilyorsan akvaryum silikonu baya pahalnmıs oda , veya dysonla yapıstırabilirsin , transporter depo marka sinyal aldım 1 senede karardılar orjinallar hella  22 senelik ne solma ne vs tuncay bey 

Dediğiniz gibi orijinal ürünler hem uzun ömürlü hemde güven veriyor. Bu da içine su girip far çanağı soyulmuş valeo sis farı. Cam değiştirmek kolay, dediğiniz gibi dyson alırım.

qsgw0sp.jpg

Yorum bağlantısı
Tuncay Uludağ
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Muhtemelen yan sanayi olan cam bile değildir, ağırlık farkı oradan geliyordur.

Kesilme çizgisi gerçekten güzel bu sislerin, epey bir marka model aynı sis farını kullanıyor, osram LED aldığımda uyumlu modeller kısmında yazıyordu.

Yan sanayi olanın ki cam, ağırlık farkı bence de camdan geliyordur. Valeonun fiyatı biraz daha uygun olsaydı alacaktım. Yan sanayi 60, valeo en ucuz 250 TL fiyata geliyordu. Bende idarelik aldım. Fazla kullanmıyorum zaten. Valeo gerçekten başarılı marka.

Arabaya takınca akşam resim çekmeye çalışırım.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

-Alıcı: Ustam Connect için sis farı alabilir miyim?

-Satıcı: Buyur üstad Ades marka. Boşuna orjinale o kadar para vermeye gerek yok.

-İyi mi?

-Aynı ağğğbi, hiç bir fark yok. Aynı işi görüyor.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

aslında baştan kırık üretseler kimse de üzülmese böylece.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir defasında markası belirsiz bir sis farına denk gelmiştim, normal far gibi aydınlatması vardı , üretimde şans işi herhalde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
aslında baştan kırık üretseler kimse de üzülmese böylece.

Ayfar firmasına saç baş yoldurmuş adamım vaktinde
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tolgahan Doğru

Sırf bu sebeple sararmış, çizik içindeki farlarını yan sanayi ile değişmiyorum. Orijinale mayıs yetmiyor, iki seneye bir temizleyip kullaniyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...