İçeriğe Yönlendir

Linea - Şehirlerarası Yakıt Tüketimi

Ahmet Çalışkan

Recommended Posts

Ahmet Çalışkan
(düzenlendi)

Merhaba,

Bu hafta sonu Kırklareli-İstanbul arası dikkatli kullanarak gittim. Hiç trafik yoktu. Araçta 2 kişiydik, bagaj da boş sayılırdı. 200 km de 9 litre yaktı yol bilgisayarına göre.

ERIs2M.jpg

Sizce normal mi? Daha da düşürülebilir miydi?

tarihinde Ahmet Çalışkan tarafından düzenlendi
Düzeltme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Ahmet uzun yol için aracın kitapçık verisi 4 lt/100 km zaten. Reelde 4,5 lt/100 km yakalamışsın. Gayet başarılı. Şehir içinde 6,5 lt/100 km ve ortalamada 5 lt/100 km civarı verisi var aracın. 

Daha düşüremezsin kış şartlarında.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Mazot olmuş 15.50, hiiiç çırpınmayın. yüzünüzde sebepsiz bir gülümseme ile mutlu mutlu haydayın  :) 

1.3 Linea için iyi bir değer, 1.2 jetta için daha da geliştirilebilir . Mesela 4.2 gibi..... 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Artık tasarruf etsen de çok yakıyor etmesen de..Hiç kasmıyorum ..Vuruyom kırbacı..Kırmızı yanınca mazot alıyorum.

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mustafa Tüfekçi yazdı:

1900 dd civarında kaç yapıyor.

80'li bir şey diye hatırlıyorum, ama araba sevmiyor o devirleri. Ben cc taktırmıştım, 1900 dd civarında yakıt verisi belirli belirsiz düşüyordu ama hafifte olsa rampa görünce pek hoşnut olmuyordu. 

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ben 1.6 ile 5.9 ortalamada geziyorum.6 ileri olması ayrıca avantaj

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

1.3 mjet 6r yarı otomatik emotion -195 veya 205 taban lastik, 16 jant- fiorino kasınca 4'ün bile altına iniyor yol bilgisayarında. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Umut Taşlı yazdı:

1.3 mjet 6r yarı otomatik emotion -195 veya 205 taban lastik, 16 jant- fiorino kasınca 4'ün bile altına iniyor yol bilgisayarında. 

Pompa hesabı yapmak lazım, yol bilgisayarı aldatabiliyor.

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM

Kış şartlarında güzel değerler. Benim linea da bakımlardan sonra şu an için 5.2 şehir içinde . Uzun yolu denemedim daha.  

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Buhafta istanbula gidip geldim malum devir ekonomi devri fiesta ile 110-120  kimse artık eskisi gibi abanmıyor adamda A6 araba 110 la gidecem diye ugrasıyor oda bende 3 kişi giderken gelirkende koltuk bagaj mal dolu 5 lt ort yakdı hendeke kadar 4,8 idi ort istanbul içi 4,7 idi dpf dolar yakında  bizimde transporter 9-9,5 yakıyor şehirçi

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çamura falan batınca kaç yakıyor bu 😁

Çamurda hiç yakmıyor. Yan gelip yatıyor. Pikaplara falan yaktırıyor :D 

Bu arada 1 hafta içinde ilanı yayınlanacak. İlgilenen olursa bilgilerinize :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Çağının ötesinde yaşayan @Ali Darbaz kardeşim, zaman seni haklı çıkartıyor.

Elin Evropalısı ceryanlı tomofile geçecek. Peki nasıl edecek te yüksek teknolojiyi bize satacak? Tabi ki petrol fiyatlarını yükselterek yapacaklar bunu. Savaş tehlikeleri ile artan vergilerle, çevre kaygılarıyla V.S. V.S. Avrupada da 1 Euro'ya benzin artık olmayacak. Çok yakan araçlar ister ticari ister keyfi kullanım olsun artık bütçeleri sarsacak, kendinden illallah ettirecek.

Almanı, Fransızı artık elektrikli , çevreyi az kirleten ve az tüketen araçlar yapıp satacaklar. Tıpkı tekstilden, kömürden çıktıkları gibi zararlı ve çok meşekkatli olan içten yanmalı motordan da çıkacaklar. Bırakın otomobili adamlar elektrikli uçak yapmaya başladılar.

Çok lafın kısası, devir değişiyor. Kaynakları kısıtlı dünyamızda tasarruf etmeden yaşamak imkansızdır.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Ahmet Çalışkan yazdı:

Çamurda hiç yakmıyor. Yan gelip yatıyor. Pikaplara falan yaktırıyor :D 

Bu arada 1 hafta içinde ilanı yayınlanacak. İlgilenen olursa bilgilerinize :) 

Ne istenecek fiyat? 🤔

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Murat Sahın yazdı:

Ne istenecek fiyat? 🤔

Abi bilmiyorum ben de size soracaktım :D piyasa o kadar hızlı ki takip etmiyorum. Emsallerine bakar, forumdan da bi fikir alır, yazarım bi fiyat.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Megane ile 3.8 görmüşlüğüm vardı. Daha az yakabilirdin. 100 km kaç dakikada gittin? Ortalama sürat neydi?

Ahmet Çalışkan yazdı:

Abi bilmiyorum ben de size soracaktım :D piyasa o kadar hızlı ki takip etmiyorum. Emsallerine bakar, forumdan da bi fikir alır, yazarım bi fiyat.

vardır kafanda bir fiyat. Yeme bizi :D 

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Fatih Evcin yazdı:

Megane ile 3.8 görmüşlüğüm vardı. Daha az yakabilirdin. 100 km kaç dakikada gittin? Ortalama sürat neydi?

vardır kafanda bir fiyat. Yeme bizi :D 

200 km yi, 2,5 saatte gittim. 90-110 arasında hız yaptım. Fiyat olarak gerçekten kafamda bir fiyat yok. Çünkü fiyatları bilmiyorum, bakmıyorum. Bana lazım olan bir Albea parası + 50.000 TL nakit para. Bu paraya bırakabilirim :D 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ahmet Çalışkan yazdı:

200 km yi, 2,5 saatte gittim. 90-110 arasında hız yaptım. Fiyat olarak gerçekten kafamda bir fiyat yok. Çünkü fiyatları bilmiyorum, bakmıyorum. Bana lazım olan bir Albea parası + 50.000 TL nakit para. Bu paraya bırakabilirim :D 

hadi hayırlı olsun işin oldu :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Focus 110 luk TDCI ile 90 km ortalama hız ile uğraşarak yakaladığım değer Reelde + 0,5 lt kadar daha eklemek gerekiyor doğrusu 3,7 3,8 civarıydı.
Bence Linea 110 ortalama hız ile iyi yakmış düşük tüketmiş , daha düşük hız ile dahada düşerdi.

20220216_175136.jpg

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
Murat Sahın yazdı:

Pompa hesabı yapmak lazım, yol bilgisayarı aldatabiliyor.

max %10'dur, psa'da öyle, o kadar olsa da 4.2 lt, hiçbi şey.

bir de ortalama hızdan bahsediliyor da onun da yol bilgisayarı verisi var, 110 km denmiş ama 200 km ve 2,5 saat, hiç ışık, dur-kalk vs olmasa bile düz hesap 80 km/s oluyor. güzergaha göre 50 km/s civarı bir şey gösterebilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Captur ile 1 defa Symbol ile defalarca kez uzun yolda depo hesabı yaptım.Renault modellerinde  depo ile yol bilgisayarı bire bir tutuyor Focusta 3 defa uzun yolda denedim tutmuyor fark çıkıyor.

Aytac Sakal yazdı:

Bu hafta 2008 Model yaklaşık 180000 km de 110 Hp TDCİ Focus ile  İzmir Ünye hattı arası 2304 km yol yaptım...

İzmirde depoyu Fulledim 287 tl ödedim kalan yakıt ile gidilecek km 868 km görünüyor ? 1000 km falan göstermesi gerekiyor diye düşündüm ama  araç daha 1 aydır bende belkide yanılıyorum diye düşündüm 178144 km ile yola çıktık.

nhXMEx.jpg

Yol müsait hava soğuk -9 'C falan değerler görüyorum Hatta -12 gördüm yaklaşık 120-130 km hız aralığında 324 km sonra Afyonda  tekrar depoyu fulledim 113 tl ödedim kalan yakıt ile gidilecek km 999 gösteriyor.Hesaplarsak 34,87 kuruş tüketim çıkıyor .

Yollar artık müsait değil ve bende hızımı düşürdüm hız sınırı bölgelerindede yavaşladım yaklaşık 95-100 km ortalama hız ile Samsuna ulaştım orada 70 tl daha yakıt aldım 179230 km ile Samsun çıkışı varış km , kalan yakıt ile gidilecek yol 540 km görünüyor Ünyeye vardım Ankara ve Samsun şehir içindede biraz dolaştım.Bilgisayar ekranında 4,1 lt  tüketim görünüyor.

Sadece sollamalarda birkaç defa 120-130 km hızlara çıktım.

nhgoFY.jpg

nhcQ4G.jpg

nhcL6P.jpg

Dönüş yoluna 179384 km ile çıktık.Termede depoyu Fulledim hesabıma göre Samsun sonrası hesap için tekrar Fulleyecektim ama olmadı Tüm Shell istasyonlar yolun karşısında Çoruma çıkışına kadar denk gelmedi ? bende böyle devam etmeye karar verdim.Yaklaşık 95-100-105 km hız aralığında devam ettim tüm Hız sınırı bölgelerinde yavaşladım Sadece sollamalarda birkaç defa 120-130 km hızlara çıktım.Ankarada 179835 km de 30 tl daha mazot aldım kalan yakıt ile gidilecek mesafe 771 km ortalama tüketim 4 lt Pc ekran.

Aynı hız aralığında İzmire vardım Toplam 2304,5 km yol 700 tl yakıt aldım bu hesapla km de 30,37 kuruş kadar tüketim görünüyor ancak depoda daha 230 km lik yakıt var ve İzmirde görünen ortalama tüketim 3,9 lt.Pc göre tüketim 26 kuruş yapıyor.

nhcG6h.jpg

nhcqVo.jpg

Aytac Sakal yazdı:

İzmir Ünye yolculuğumuzu tamamladık 2222,4 Km yol yaptık.Yaklaşık 150 km şehir içi geri kalan şehir dışı.2 kişi tam yüklü bagaj Eco Mod ile Hız kontrol aktif ortalama 100 km/saat hız ile toplam 82,8 lt mazot yaktık buda 100 km yaklaşık 3,7 lt tüketim anlamına geliyor.

cf2336c92e3d9cd6d37801821f68191e.jpgc58debf28fb78e9d586f819bc9cd0cf9.jpg3c6ff85f0bcf1c2a05d93ca76f2bf233.jpg2858c98e7ba133036aeaf9b58317cb9d.jpg

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Umut Taşlı yazdı:

bir de ortalama hızdan bahsediliyor da onun da yol bilgisayarı verisi var, 110 km denmiş ama 200 km ve 2,5 saat, hiç ışık, dur-kalk vs olmasa bile düz hesap 80 km/s oluyor. güzergaha göre 50 km/s civarı bir şey gösterebilir.

Zaten hızım 90-110 arasıydı. Ortalama hızım 110 değil. Şu an veriyi sıfırladığım için bakamadım ama yanlış hatırlamıyorsam yol bilgisayarında ortalama hızı 85 falan gösteriyordu. Yol da 200 km değil 213 falandı aslında. Küsurata girmeyeyim diye düz 200 demiştim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...