İçeriğe Yönlendir

Hukuki Yardım

Burak Tokcan

Recommended Posts

Burak Tokcan

Merhabalar.

İlkokul arkadaşlarımdan biri ağabeyiyle Fethiye'de emlak işi yapıyor. Ya da ben yapıyor sanıyorum. Villa filan kiralıyorlar. Geçen yaz başında 3 aile olarak gidelim dedik. Bununla irtibata geçtim. Sosyal medyada paylaştığı villalardan biri için ileri tarihli bir rezervasyon yaptırdık. Bunun hesabına toplamda 5.000-TL para yolladım. Daha doğrusu 3.500-TL birine, 1.500-TL de diğerine yolladım. Sonrasında malum pandemi ve yazın tam da gideceğimiz yerlerde çıkan orman yangınları nedeniyle ortak karar alarak iptal ettik. Ben buna kesin bir şekilde yaklaşık 1 ay öncesinden vazgeçtiğimizi bildirdim. Sonra iş ücret iadesine geldi. Kardeş şöyleydi böyleydi aksilikler vs. diye beni oyalamaya başladı. En sonunda da tabi telefon, sosyal medya vs. hepsinden irtibatı kesti. Kendisine ulaşamıyorum. Bir iki defa abisini aradım. O da ben görüşürüm şudur budur diyerek geçiştirdi. İşin özü bizim para geri gelmedi. Şimdi bu durumda ben en az masrafla paramı nasıl geri alabilirim? Tabi konuyla ilgili bütün whatsapp yazışmaları vs. bende duruyor.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Belgeler lazım. Para gönderme, sözleşme, rezervasyon vs. Öncelikle arabuluculuk ile çözmeniz gerekecek sanırım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

İcra takibi başlatın. İtiraz ederse vermiş olduğu ilanın görüntüleri havale dekontları yazışmaların ekran görüntüleri ile Tüketici/Asliye Hukuk mahkemesine itirazın iptali davası açın. 

Bunun yanında savcılığa da şikayette bulunun. Dolandırıldık diye.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Belgeler lazım. Para gönderme, sözleşme, rezervasyon vs. Öncelikle arabuluculuk ile çözmeniz gerekecek sanırım

Hiç vakit kaybına gerek yok.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan

Bu arada adresini vs. bilmiyorum. Adliyeye gittiğimde adresini bulabiliyorlar mı?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Burak Tokcan yazdı:

Bu arada adresini vs. bilmiyorum. Adliyeye gittiğimde adresini bulabiliyorlar mı?

TC kimlik numarası var mı şahsın?

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Eldeki belgelerle dolandırıcılık diyerek savcılığa şikayet en masrafsız yoldur. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Tc kimlik nosu olmadan şikayet edebilirseniz nasıl olduğunu paylaşabilirseniz sevinirim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Erhan Doruk yazdı:

Tc kimlik nosu olmadan şikayet edebilirseniz nasıl olduğunu paylaşabilirseniz sevinirim. 

Eldeki belge/ bilgileri savcılığa verip, sitenin ip no üzerinden ulaşılabiliyor ilgiliye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

memleket kendini akıllı zanneden sivri zekalı dolu,şikayet edin haberde vermeyin,inşallah burunlarından gelir...geçmiş olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Cem Işık yazdı:

Eldeki belge/ bilgileri savcılığa verip, sitenin ip no üzerinden ulaşılabiliyor ilgiliye

Site filan yok Cem bey. Sadece instagram ve whatsapp yazışmaları. Arkadaş instagramdan evlerin fotoğraflarını paylaşıyordu. Biz de orana görüp iletişime geçtik.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Burak Tokcan yazdı:

Site filan yok Cem bey. Sadece instagram ve whatsapp yazışmaları. Arkadaş instagramdan evlerin fotoğraflarını paylaşıyordu. Biz de orana görüp iletişime geçtik.

İstagtamda bir kullanıcı adı yok mu kişinin, site dediğim instagtam işte. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Allah kolaylık versin. Çok geçmiş olsun. Bir firma yada resmi bir evrak olmadan para transferi yapmanız, tanıdık yüzünden olmuş olsa da , resmiyet kazandırmak gerekli bu tarz işlemlere.

Havale yaptığınız evraklara şu kişiye şu villa karşılığında vs. gibi bir ibare yazdınız mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Çok cansıkıcı durum. İnşallah yaptıkları yanlıştan bir an önce döner, paranızı geri iade ederler. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Bu tarz durumlarda telefon numarasının bilinmesi yeterli. Savcılık telefon numarası üzerinden adresine, TCKN de dahil tüm kimlik bilgisine tek tıkla ulaşıyor. (Borcunu bana ödemeyen ve sürekli kaçan, adres-numara değiştiren şahsın bilgilerine bu yolla ulaşıp paramı istedim diye soruşturma geçirdim, oradan biliyorum :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Tokcan
Fatih Evcin yazdı:

Allah kolaylık versin. Çok geçmiş olsun. Bir firma yada resmi bir evrak olmadan para transferi yapmanız, tanıdık yüzünden olmuş olsa da , resmiyet kazandırmak gerekli bu tarz işlemlere.

Havale yaptığınız evraklara şu kişiye şu villa karşılığında vs. gibi bir ibare yazdınız mı?

Aynen. Parayı gönderirken açıklama kısmına yazmıştım.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu açıklamaya yazılan metnin bağlayıcılığı nedir? MErak ettim soruyorum. Sonuçta bir kişinin beyanı bu.
Mesela arkadaşıma borcum var diyelim 5000 tl. Borcu havale ettim açıklamaya da tv bedeli yazdım. Ne olacak şimdi?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
İlkay Başaran yazdı:

Bu açıklamaya yazılan metnin bağlayıcılığı nedir? MErak ettim soruyorum. Sonuçta bir kişinin beyanı bu.
Mesela arkadaşıma borcum var diyelim 5000 tl. Borcu havale ettim açıklamaya da tv bedeli yazdım. Ne olacak şimdi?

Karşı taraf, benden tv de almıştı diye beyanda bulunursa işim rengi değişir. Herhangi bir açıklama yoksa, o kişiye olan borcun ödenmesi maksadıyla para yollandığı düşünülür.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
İlkay Başaran yazdı:

Ben genelde yazarım . Yardım vs. olduğunda boş bırakırım. İşyerinde de ödeme yaparken şu numaralı faturaya istinaden yazarız. Kanıtlayıcı ve kolaylaştırıcı bana göre.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...