İçeriğe Yönlendir

Lastik Diş Derinliği Farkı

Hakan Ayan

Recommended Posts

Hakan Ayan

Arkadaşlar lastiklerimden biri yarıldı. Ben de aynı marka model lastikten alayım diyorum ama 3 lastiğin diş derinliği 4 5mm arasında olurken diğer lastik sıfır olacak. Bu sorun yaratır mı?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Hakan Ayan yazdı:

Arkadaşlar lastiklerimden biri yarıldı. Ben de aynı marka model lastikten alayım diyorum ama 3 lastiğin diş derinliği 4 5mm arasında olurken diğer lastik sıfır olacak. Bu sorun yaratır mı?

Selamlar, maalesef evet. En azından iki lastik almanız sürüş güvenliği açısından elzem.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

İki tane yeni alınıp arkaya takılmalı. Yoksa da Doğan'nın dediği gibi çıkma alınır. İmalat yılı yakın bulunabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Diğer lastikler eski ise bence 4 lastik alın. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sıfır alırsanız araç çekme yapacak. Yakın tarihli aynı model çıkma bulup sağ ve sol taraf için toplam mm yi dengelemeye özen gösterin. Ben şöyle yapiyorum. Yazdıklarım lastiklerin tarafı ve mm sıfır. Orantiyi bu şekilde kurun.

5.1 mm 4.9 mm
4.6 mm. 4.7 mm

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

2 tane alman mantıklı olur bütçe yok ise aldığınız lastiği sağ arkaya takın bence ama zaten lastikler eskimiş görünüyor 2 lastık almaktansa 4 lastık mantıklı olacak tır çünkü iki tane aldğınızda 1 yıl dolmadan diğer iki lastık de gidecek veya eskiyecek

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

İki tane sıfır veya iki tane çıkma alın, ama her türlü alacağınız iki lastikte eşit olsun.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Servet Aydın yazdı:

İki tane yeni alınıp arkaya takılmalı. Yoksa da Doğan'nın dediği gibi çıkma alınır. İmalat yılı yakın bulunabilir.

çekiş tekeri arkadamı ki? nerdeyse oraya takmalı bence.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
çekiş tekeri arkadamı ki? nerdeyse oraya takmalı bence.
Kural şu ön kısmın kontrolü sürücüde olmasına karşın arka kısmın kontrolü sürücüde olmayabiliyor ve bu yüzden arka kısım daha önemli. Olay sadece frenleme veya çekiş değil. O yüzden mümkünse 4 teker yeni alınır mümkün olmayan durumlarda 2 yeni teker arkaya takılır arkadakiler öne alınır.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Ben dengeli aşınsın diye yenileri öne taktırdım ama güvenlik açısından hatalı tabii.

Yorum bağlantısı
Hakan Ayan

Teşekkürler arkadaşlar. Anlaşılan 2 lastik alacağım. Aynı marka model 2 çıkma lastik bulsam alacağım da bulamadım. Lastikler 2020 üretim daha 15bin km kullanıldı. Ben yanlış ölçmüş de olabilirim tabiki. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Lastiklerinizin markası ve boyutu nedir? Benzer durum bende de var. Geçen sene takım olarak 17 inch 215 50 R17 Starmax almıştım. Kenarda, yarık mı, kedi tırmalaması mı olduğunu kestiremedigim 1.5 cm kadar çizgi var. Lastikciye gösterdim önemli değil dedi ama güvenlik konusunda pimpirikli biri olduğumu ne bilsin garibim😆

Yorum bağlantısı
Hakan Ayan

Continental Eco contact 6 195 55 16 lastik. Çıkmasını bulmaya çalıştım da pek yok. 4 lastik maliyeti de çok yüksek şu an. Bakalım bir çare bulacağız 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)
Hakan Ayan yazdı:

Continental Eco contact 6 195 55 16 lastik. Çıkmasını bulmaya çalıştım da pek yok. 4 lastik maliyeti de çok yüksek şu an. Bakalım bir çare bulacağız 

Bir ara Facebook'taki marketplace de bir lastik için yazıştığım kişi, İzmit' deki çok büyük depolarında her çeşit lastikleri olduğunu söylemişti. Yazışmalara bakayım, bulabilirsem yazayım, derken buldum. 

Çayırova'da imiş. Aramak isterseniz telefonunu özelden yazayım. 

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
İlave
Yorum bağlantısı
Hakan Ayan

Size zahmet yazabilir misiniz? Teşekkür ederim. 

Celalettin Süğürtin yazdı:

Bir ara Facebook'taki marketplace de bir lastik için yazıştığım kişi, İzmit' deki çok büyük depolarında her çeşit lastikleri olduğunu söylemişti. Yazışmalara bakayım, bulabilirsem yazayım, derken buldum. 

Çayırova'da imiş. Aramak isterseniz telefonunu özelden yazayım. 

Size zahmet yazabilir misiniz? Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
Hakan Ayan yazdı:

Size zahmet yazabilir misiniz? Teşekkür ederim. 

Size zahmet yazabilir misiniz? Teşekkür ederim

Özelden yolladım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...