İçeriğe Yönlendir

2.El Aracınızda Maddi Olarak Sizi En Çok Üzen Arızalar Nelerdi?

Emre Ejder

Recommended Posts

Emre Ejder

Aldığınız 2. El araçta Şimdiye kadar yaşadığınız canınızı maddi olarak en çok sıkan araç ile ilgili yaşadığınız problem neydi ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hyundai i10 aracım 50000 kmde Lpg enjektör arızası vermişti . Garantiden yapıldı ama çok canım sıkıldı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan Çoktay

2012 de erzurum'da ford Ka nin alternatör konjektörü yanmıştı. O zaman sök tak hepsine 350 tl vermiştim.bana çok gelmişti.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Tek bir arabada sırası ile;

Akü yolda giderken bitti
Egr tıkandı
Dpf tıkandı
Rot kolları ses yapıyordu iyice dağıldı
Maf sesörü bozuldu
Kapı kilit açma tuşu bozuldu
Dsg vuruntu yapmaya başladığı anda illallah edip sattım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
Emre Ejder yazdı:

Aldığınız 2. El araçta Şimdiye kadar yaşadığınız canınızı maddi olarak en çok sıkan araç ile ilgili yaşadığınız problem neydi ?

yetkili servis bakımlı kazasız, ilgili bir mühendisten 112 bin de aldığım vw 1.4 tsi aracın motoru 1000 km sonra park halindeyken çalışmamıştı. komple valfler, üst kapak zincir ve devirdaim değiştirmiştim. sonra 20 bin km sonra benzin akıtmaya başlamıştı orijinal enjektör oringlerini bulana kadar iki kere daha aynı tamiri yaptırdım. sonrabir sabah yağ müşürü bozuldu. bir gün fan müşürü bozuldu, 1 sene sonra sattım. sattığım kişi tanıdıktı, israr etti diye sattım; 165 bin km de iki silindirin sekmanı kırıldı yolda kaldı. üst kapak valfler yeni silindirler takıldı ve turbo revize oldu yağ kaçırmaya başladığı için.

ben böyle rezil bir mekanik görmedim o kadar ikinci el arabam oldu.

Tufan Caliskan yazdı:

Tek bir arabada sırası ile;

Akü yolda giderken bitti
Egr tıkandı
Dpf tıkandı
Rot kolları ses yapıyordu iyice dağıldı
Maf sesörü bozuldu
Kapı kilit açma tuşu bozuldu
Dsg vuruntu yapmaya başladığı anda illallah edip sattım.

:D okurken VW diyecektim öyleymiş.

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Emre Ejder
Doğan Arşiray yazdı:

yetkili servis bakımlı kazasız, ilgili bir mühendisten 112 bin de aldığım vw 1.4 tsi aracın motoru 1000 km sonra park halindeyken çalışmamıştı. komple valfler, üst kapak zincir ve devirdaim değiştirmiştim. sonra 20 bin km sonra benzin akıtmaya başlamıştı orijinal enjektör oringlerini bulana kadar iki kere daha aynı tamiri yaptırdım. sonrabir sabah yağ müşürü bozuldu. bir gün fan müşürü bozuldu, 1 sene sonra sattım. sattığım kişi tanıdıktı, israr etti diye sattım; 165 bin km de iki silindirin sekmanı kırıldı yolda kaldı. üst kapak valfler yeni silindirler takıldı ve turbo revize oldu yağ kaçırmaya başladığı için.

ben böyle rezil bir mekanik görmedim o kadar ikinci el arabam oldu.

:D okurken VW diyecektim öyleymiş.

Okurken yoruldum neler neler olmuş öyle, Rabbim bir daha yasatmasın garantiden yaptırma durumunuz olmuştur inşallah..

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Ali Darbaz yazdı:

Hyundai i10 aracım 50000 kmde Lpg enjektör arızası vermişti . Garantiden yapıldı ama çok canım sıkıldı. 

Hyundai i10 fabrikasyon lpg'li değil diye biliyorum. Garanti kapsamı dışında kalmıyor mu arıza durumunda ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hiç bir ikinci el aracım beni üzmedi.  
Genellikle keyfe keder harcadım. 

Hiç motor yaptırmadım, hiç şanzıman yaptırmadım, hiç turbo söktürmedim. 
Sadece mondeoda keyfe keder enjektör bakımı yaptırdım. 

Ha hepsinin artı veya eksileri vardı.  
Qashqai ile alt takımı çok bozdum. 
Mondeo ile aksı çok bozdum. 

Düşündüm de.   Benim aks bozmadığım arabam olmadı.  C5’te de bozdum.  

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Süleyman Can yazdı:

Hyundai i10 fabrikasyon lpg'li değil diye biliyorum. Garanti kapsamı dışında kalmıyor mu arıza durumunda ?

Benim 2014 Hyundai i10 arabamda L3LA kod adlı bi-fuel motor vardı. Benim araba Hyundai tarafından 5 yıl garantiliydi. 2018 model olsaydı 7 sene garantiliydi.  Üzerinde CNG/LPGi enjektörleri çok pahalı tanesi enson 750 tl idi 2 sene evvel. 

Yorum bağlantısı
İsa Acar
(düzenlendi)

Maddiyatla çözülebilecek hiç bir şey canımı sıkmaz (bırakın arızayı, kefillikten mondeo mu satmak zorunda kalmıştım) ama etrafımda bulunup, arıza, yaptığım masraf vb. konularda boş konuşanlar beni deli eder. 

tarihinde İsa Acar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arıza bulunabilir olsun da. Asıl can sıkıcı olan bulunamayan arıza.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Mekanik olarak çok şanslıyım da benim sınavım boya kaporta ile. Bir Focus'um vardı hafif bir sürttüm. Çevremin etkisi ile boyasız düzeltme yaptırayım dedim, 9 gün arabasız kaldık. Çoluk çocuk sefil olduk. Bittiğinde de bir halta benzemedi. Sonra dolu Alfa'mı parçaladı. Almanya'da yine doluya yakalandım bu sefer de Scenic doludan eleğe döndü 😆 50 yılda bir olan felaketler beni buldu. 30 günlük tatilimin 10 gününü sanayilerde geçirmek zorunda kaldım. Arabasından sıkılılan falan varsa benimkinin yanına çeksin, bir sene içinde dolu dümdüz eder, kaskodan yenisini alır😁

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Focus 1 'in beyni bozulmuştu 3500 lira verdim 2012 falandı galiba. Megane nin airbag sargısı bozuldu 2 ay önce 1800 lira verdim. İki araçta yetkili serviste yapıldı. 

Bu rakamlar maddi olarak yoruyor illa ki ama şükür cana gelen bir durum olmadı. Maddiyat illa ki çözülüyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Mazda’nın abs pompası bozuldu. Kartçı’da sadece pompayı değiştirdim 2021 yaz 1400 liraya. Çıkma abs pompası taktılar. 

Abs ne markaydı? Ate-ford

getz’in otomatik şanzımanı iki kere yağ kaçırdı. O zamanlar usta bilmezdim. İkisinde de düdükledi beni. 2017’de toplam 8 bin lira verdim. Önce keçe değişti, sonra revizyon gördü. Muhtemelen şanzımancı çok kötüydü

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Honda Jazz 1.4'lerde önde dört, arkada dört olmak üzere 8 bobin ve 8 buji var.

1 ve 2. nesillerde özellikle arka bobinler zamanla dama diyor. Araç da tekleme yapıyor. Ben bu sorunun nedenini bulup öğrenene kadar araçtan soğudum. Götürdüğüm ustalardan biri  arabada 8 buji / bobin olduğunu bile bilmiyordu.

Orijinal bobin takribi 770 TL x 8 = 6000 + 8 buji + işçilik vs.

Epey canımı sıkmıştı bobin mevzusu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İsa Acar
Bekir Çelik yazdı:

Honda Jazz 1.4'lerde önde dört, arkada dört olmak üzere 8 bobin ve 8 buji var.

1 ve 2. nesillerde özellikle arka bobinler zamanla dama diyor. Araç da tekleme yapıyor. Ben bu sorunun nedenini bulup öğrenene kadar araçtan soğudum. Götürdüğüm ustalardan biri  arabada 8 buji / bobin olduğunu bile bilmiyordu.

...

Aynı sorunu honda city aracımda yaşamıştım ama benim usta iyiydi :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
İsa Acar yazdı:

Aynı sorunu honda city aracımda yaşamıştım ama benim usta iyiydi :) 

Kötü ustalar bizi usta yaptı.

Zaten birebir aynı motor sanırım City ve Jazz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Selim Gül

Önceki aracım da megan sport tourer edc beyin arızası verdi. 10.000 tl sıfor beyin ücreti... 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...