İçeriğe Yönlendir

Ethanol

Ramazan Alptekin

Recommended Posts

Ramazan Alptekin

1 litre etanol için depoda kaç litre benzin olması gerek ustalarım. Harici beyin gereklimidir ?

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ramazan Alptekin yazdı:

1 litre etanol için depoda kaç litre benzin olması gerek ustalarım. Harici beyin gereklimidir ?

E85 diye bir yakıt var. bnzin etanol karışımı. %85 benzin %15 etanolden oluşurmuş

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

E85 diye bir yakıt var. bnzin etanol karışımı. %85 benzin %15 etanolden oluşurmuş

%85 etanolden oluşur olmasın?

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mehmet Göktürk yazdı:

kaça ki etanol?

Ekonomi için değilde, vuruntuyu kesmek içim, oktan seviyesini B4 yakıttan C3 seviyesine yükseltmek istiyor heralde 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

kaça ki etanol?

Benzinden ucuzmuş. Benim araba için e10 öneriliyor ama e10 yakabilen arabalar daha yüksek etanol oranlı yakıtları sorunsuz yakabiliyormuş. Ucuz diye alıyor millet

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Etanol vuruntuyu azaltır ama, motorun tam güçte verimi yükseltir. yarış arabası gibi araçlarda kullanırlar. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kol çıkartmak için birebir. Hele 20 25 yaşındaki motorda.

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Anlamadım ben ya...Etanol dediğiniz şu rakı yapılan etil alkolmü ?

• Beğen 1
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

ethanol 5 lt bidonu 220-270 Tl diyor sitelerde

Bio olacak :) bi aralar e5-e10 benzinden ucuzdu avrupa’da. Büyük ihtimalle vergi indiriminden. Çünkü çevreye zararı az etanolün. Şekerden üretiliyor bitkisel falan. 

e85 farklı bir olay. Birkaç ay önce sanırım fransa’dan biri forumda konu açmıştı. Ucuz diye bol bol etanol koyuyordu depoya. Bulayım onu

Mustafa cerci yazmış fiyatları. E85 bedava sanki

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bi benzin üretmemiştik. Ha gayret. Talaş aldım eve 100 kg. Metil alkol yapacağım. Onu füzyonun bir türüyle işleyip süper iletken yapmayı planlıyorum. Direkten kablosuz elektrik çekmek için. Arada sayaç olmadan tabi. :spiteful:

• Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Bi benzin üretmemiştik. Ha gayret. Talaş aldım eve 100 kg. Metil alkol yapacağım. Onu füzyonun bir türüyle işleyip süper iletken yapmayı planlıyorum. Direkten kablosuz elektrik çekmek için. Arada sayaç olmadan tabi. :spiteful:

sonra ter içinde uyanmışım

• Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

e5-e10 benzinden ucuzdu avrupa’da

farklı bir evren orası , biz burda iyiyiz

İlkay Başaran yazdı:

Ha gayret. Talaş aldım eve 100 kg.

yeterli basıncı tututrsam sen elmasları bir  gör

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

farklı bir evren orası , biz burda iyiyiz

yeterli basıncı tututrsam sen elmasları bir  gör

Atom dizilişlerini bi çevirebilsem 20 kg lik torbayı komple elmas yapacam da biyerde takıldım. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Bizim bi arkadaş ! Denemişti.Arabayi  stop etsen de çalışmaya devam ediyor diyordu.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ertan Alptekin

Kullandığımız benzin zaten bir miktar (%2-5) etanol içeriyor. Ucuz etanolde dikkat edilmesi gereken içindeki su miktarıdır. Özellikle yeni nesil motorlarda birçok firma %10 etanole onay vermektedir.  

Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Fikri Keleş yazdı:

Bizim bi arkadaş ! Denemişti.Arabayi  stop etsen de çalışmaya devam ediyor diyordu.

Dizel arabaya maftan içeri balata spreyi sıkıncada çalışıyor :)

biraz sangirti vuruntu oluyor ama oluyor :)

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bende yalancı bir şömine aldım ethanol ile yanan. Onunla alakalı bir şey sandım :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci
Ramazan Alptekin yazdı:

arabasindan arabasina degisiyor deneye deneye ogreniliyor ben yuzde 20 ile basladim en son depoyu doldurdugumda %70 etanol %30 benzin e kadar ciktim suan bir sorunla karsilasmadim yaklasik 3-4 bin km dir karistiryorum 

bisey daha var ben yarismak icin degil ekonomi icin kullaniyorum pompada e85 0.78euro 95 oktan benzin 1.8euro

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa Cerci yazdı:

arabasindan arabasina degisiyor deneye deneye ogreniliyor ben yuzde 20 ile basladim en son depoyu doldurdugumda %70 etanol %30 benzin e kadar ciktim suan bir sorunla karsilasmadim yaklasik 3-4 bin km dir karistiryorum 

bisey daha var ben yarismak icin degil ekonomi icin kullaniyorum pompada e85 0.78euro 95 oktan benzin 1.8euro

çözeedim, burada ethanol denen şey lt si 50TL , benzinden 3 mislinden fazla pahalı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...