İçeriğe Yönlendir

Focus Mu Yoksa BMW 3.20 MI?

Galip Kul

Recommended Posts

Galip Kul
(düzenlendi)

Bu soru biraz farkli gelebilir fakat nedenini şimdi açıklıycam.

Bu 2 aracıda severek takip ediyorum ve gerçekten hoşuma gidiyor aslında bu çok iyi çünkü krıter az olunca seçim çabuk oluyor. 

Neden bu 2 secenek derseniz Focus suanda alabilecegim araba         ama bmw hayallerimin arabasi biraz disimi skmami gerektiren araba . 

Aracin detaylari paylasip hizli bir sekilde sorumu sormak istiyorum ve degerli yorumlarinizi bekliyorum.

Focus hactback 2015 model ve ustu max125 bin kilometre ve 120 ps liklarindan Dizel

Bmw ise yine 2013 ustu ztf den sonrasi f30 kasa 125 bin max kilometre ayni aralikta Dizel

Sormak istedigim konu sudur : Sizce biraz disi skip bmw ye 2. el boyle bir maceraya girmek uzermi, yani bmw beni uzer mi? sonucta bmw f30 kasa 125 binlerde hadi 110 bin olsun.

Illede bmw ye biniyim istemiyorum ama arac gercekten cok hos ve suanda bir arac lazim binmem gereken surekli arac alamam gucum yetmez, daha dusuk km bir bmw ye param yetse bu soruyu sormazdim dogrusu  O yuzden bu soru onem tasiyor ,

100 bini gecmis bir arac olarak 2 side beni korkutuyor ve bmw nin garip sohretinden dolayi bu soruyu sormam gerekti dogrusu cunku focusun altindan kalkabilirim ama bmw de durum ciddilesir ekonomik olarak  2 si arasindaki benzerlikle ne kadar var uzun yol konforu vs bakimdan acaba ? yoksa kafayi agritmadan focusu alip ayni konforu bi nebzede olsa yasayabilir miyim ? 

Not: 2 aracida surmedim araci alip binmek sorunsuz surmek istiyorum ozet ile detaysiz soylemek gerekirse hangisi bu kilometrelerde basimi agritmaz ve dogru secenek olur benim icin 

tarihinde Galip Kul tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Konu baştan hatalı bence 🙂

Araç şimdi lazım ama BMW şimdi alınamıyor anladığım kadarı ile. Şuan alınamayan aracı hele şuanki şartlarda bekleyip al demek bence zor. 

Gücünüzün yettiği ve hoşunuza giden bir aracı alın. Paranızın ucunda yeten bir aracı almakta ayrı risk getirir, ufak bir problemde aracı yaptırmak için uzun süre beklemeniz gerekebilir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2015 focus ile 2013 bmw fiyatları yakınlaştı mı birbirne, bmw alırdım o zaman

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Ü.Emre Kartal yazdı:

Konu baştan hatalı bence 🙂

Araç şimdi lazım ama BMW şimdi alınamıyor anladığım kadarı ile. Şuan alınamayan aracı hele şuanki şartlarda bekleyip al demek bence zor. 

Gücünüzün yettiği ve hoşunuza giden bir aracı alın. Paranızın ucunda yeten bir aracı almakta ayrı risk getirir, ufak bir problemde aracı yaptırmak için uzun süre beklemeniz gerekebilir. 

Aile de arac var ben kendim icin , kafam rahat etsin diye arac istiyorum suanda ihtiyacim var dememin sebebi isterim ki su dakika olsun hemen altimda , ve para konusuna gelirsek , focus icin kosede 20 bin ekstra tutarsam bmw de 10 bin ektra kosede durabilir yani sifiri tuketmiyoruz hic bi sekilde , kendi ticaretim ile alicam bu araci o yuzden sorun yok.  

Focusu alip 2 yil sonra satip bmw ye gecmek istemiyorum bu mantik olarakda iyi degil zaman kaybi vs olarak da , 2 side hayalim ama ikisinede binmedim hangisi mantikli ise bu kilometre ve sorunsuzluk olarak      bir hayalimi eliycem olay bu 

Çağlar Bayur yazdı:

2015 focus ile 2013 bmw fiyatları yakınlaştı mı birbirne, bmw alırdım o zaman

Abi biraz acar misin mesela neden bmw seni korkutmaz miydi , ben detay ogrenmek istiyorum 2sinede binmedim , tercrubem yok , Hangisi uzmez beni bilmiyorum bende bmw isterim tabi ama korktugum ve bilmedigim icin bu konu onemli geldi 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

araba arabadır neden korkalım? milyon tl lik bmw kötü olamaz herhalde, yalnız 2013 bmw diesellere baktım fiyatyları focus a pek yakın gözükmüyor?

üzmez derken 2. el şans tesadüftür biraz.

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Çağlar Bayur yazdı:

araba arabadır neden korkalım? milyon tl lik bmw kötü olamaz herhalde, yalnız 2013 bmw diesellere baktım fiyatyları focus a pek yakın gözükmüyor?

üzmez derken 2. el şans tesadüftür biraz.

Dogru abi yakin degil ama arada bir kac yil bekleme suresi var bmw icin , eger total de sonuc bmw sorun cikarmaz uzmez vs ise ben bekleyip bmw yi dusunucem , ama gerek yok  veya 50 50 gibi bi sonuc cikarsa  focus alip 5 yil devam dusuncesi var 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Sorunsuz araca bineceksem alabileceğim en mantıklı sıfır km aracı alır garanti süresince biner sonra artık gönlüm ne istiyorsa ona göre bir yol izlerdim. Bahsettiğiniz dizel Focus veya BMW araçların ikinci elleri ne kadar?

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Yurdaer Elay yazdı:

sıfır km aracı alır garanti süresince biner

Öncelik kriteri masraf çıkarmasın olan herkese aynı şeyi söylüyorum. Garantili araç al, bozulursa götür servise tamir olana kadar sana tahsis edilmesi zorunlu olan araca tepe tepe bin. 

İkinci el bir araç belli bir süreden sonra mutlaka masraf çıkarır. Ucuz halledersin veya pahalı biraz da şans işidir. Ancak BMW alınacaksa şuan ki yedek parça fiyatlarını düşünürsek en ucuz masrafı bile alıcıyı üzer. Full time çalıştığım halde Fiesta nın ön takım yürür bakım masrafını 4 taksitle ödedim mesela. 

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Süleyman Can yazdı:

Öncelik kriteri masraf çıkarmasın olan herkese aynı şeyi söylüyorum. Garantili araç al, bozulursa götür servise tamir olana kadar sana tahsis edilmesi zorunlu olan araca tepe tepe bin. 

İkinci el bir araç belli bir süreden sonra mutlaka masraf çıkarır. Ucuz halledersin veya pahalı biraz da şans işidir. Ancak BMW alınacaksa şuan ki yedek parça fiyatlarını düşünürsek en ucuz masrafı bile alıcıyı üzer. Full time çalıştığım halde Fiesta nın ön takım yürür bakım masrafını 4 taksitle ödedim mesela. 

eyv bende focus dusundum daha garanti olsun diye, sence nasildir focus 2015 civari ? yorar mi adami zevkli midir surusu uzun yolu ? 

Yorum bağlantısı
Sedat Oral

İkinci el şans işi ikiside sorun çıkarabilir. Sorun çıkması halinde Bmw bir miktar daha maliyetli olacaktır.

Markası farketmez yüksek km bir araç alınacaksa kabaca kenarda değerinin yüzde 10u nakit olmalı ki dert açtığında altından kalkasın.

Aksi halde yeni araç baş ağrıtmaz 1.3 tce clio alıp keyfine bakabilirsin

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Galip Kul yazdı:

Dogru abi yakin degil ama arada bir kac yil bekleme suresi var bmw icin , eger total de sonuc bmw sorun cikarmaz uzmez vs ise ben bekleyip bmw yi dusunucem , ama gerek yok  veya 50 50 gibi bi sonuc cikarsa  focus alip 5 yil devam dusuncesi var 

Focus daha güvenilirdir. Arızaya ve masrafa yatkınlık.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Galip Kul yazdı:

eyv bende focus dusundum daha garanti olsun diye, sence nasildir focus 2015 civari ? yorar mi adami zevkli midir surusu uzun yolu ? 

Focus Türkiye şartlarında ne yazık ki biz Turko'ların BMW sidir. Ford'un sürüş zevkini dünya alem bilir ancak konfor yoktur hatta focus rakiplerine göre yanaklı lastiklere rağmen bi tık daha serttir. 

Ayrıca orjinal ürün kullanıldığında bir defa para harcadığın zaman tekrar aynı yere masraf etmezsin. Hem ticari hem binekde Ford'un en iyi yanı budur. Benim ön amortisörler 194 bin de eskidi, markası fabrikasyon motocrafttı. 17 yıl 190 bin bozulmamış şayet daha önceden servisde değişim olmadıysa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran

hocam iki yıl 2017 focusa bindim, bir kere bile arıza vermedi ama kapısını açarken bir kere bile tutkuyla açmadım :) çok mantıklı bir araçtı, yakıtı, yürütmesi, idamesi kolaydı. 2013 olmasına gerek yok, 2005 bir e46 sahibi olsam, her gün keyifle, zevkle binerim. ancak oda mantıklı bir araç değil, masrafı illaki üzerdi, benim aracın arızasına ayıracak bütçem olmadığı için e90 yerine seçimimi focustan yana kullanmıştım. kararı sizin vermeniz gerek, araçsız kalmak problem oluyo mu? elinizedeki meblağı değerlendirecek başka bi yer var mı? piyasalarını bilmiyorum ama bmw aradaki farka değer mi? iki araçta problem çıkartabilir, bmw çıkardığında araçtan soğur musunuz? sanayiye gitmeyi, araçla uğraşmayı seviyo musunuz? bunun gibi kriterlerle en doğru kararı yine siz verebilirsiniz, bana kalsa ve mantığımı bir kenara bıraksam bu karşılaştırmayı yapmam bile ;)

Yorum bağlantısı
Galip Kul
Mehmet Zincirkıran yazdı:

hocam iki yıl 2017 focusa bindim, bir kere bile arıza vermedi ama kapısını açarken bir kere bile tutkuyla açmadım :) çok mantıklı bir araçtı, yakıtı, yürütmesi, idamesi kolaydı. 2013 olmasına gerek yok, 2005 bir e46 sahibi olsam, her gün keyifle, zevkle binerim. ancak oda mantıklı bir araç değil, masrafı illaki üzerdi, benim aracın arızasına ayıracak bütçem olmadığı için e90 yerine seçimimi focustan yana kullanmıştım. kararı sizin vermeniz gerek, araçsız kalmak problem oluyo mu? elinizedeki meblağı değerlendirecek başka bi yer var mı? piyasalarını bilmiyorum ama bmw aradaki farka değer mi? iki araçta problem çıkartabilir, bmw çıkardığında araçtan soğur musunuz? sanayiye gitmeyi, araçla uğraşmayı seviyo musunuz? bunun gibi kriterlerle en doğru kararı yine siz verebilirsiniz, bana kalsa ve mantığımı bir kenara bıraksam bu karşılaştırmayı yapmam bile ;)

Süleyman Can yazdı:

Focus Türkiye şartlarında ne yazık ki biz Turko'ların BMW sidir. Ford'un sürüş zevkini dünya alem bilir ancak konfor yoktur hatta focus rakiplerine göre yanaklı lastiklere rağmen bi tık daha serttir. 

Ayrıca orjinal ürün kullanıldığında bir defa para harcadığın zaman tekrar aynı yere masraf etmezsin. Hem ticari hem binekde Ford'un en iyi yanı budur. Benim ön amortisörler 194 bin de eskidi, markası fabrikasyon motocrafttı. 17 yıl 190 bin bozulmamış şayet daha önceden servisde değişim olmadıysa. 

Hepinizin yorumlarina cok tesekkur ederim aslinda ben bmw yi cok istiyorum , konforundan  ve durusundan dolayi ama o kadar cok yanlis arac sectim ki , eger bmw beni uzerse yani ufak tefek sorunlar agir bakim vs bunlar degil, biktirtirsa yani iste o zaman cok uzulurum , benim ilk hedefim bmw ama burdakiler abiler kardesler biz ayni hatayi yaptik sende yapma yada 120 den sonra bmw alinmaz tarzi bi sey bekliyorum deseler oyle net bir bilgi daha net olurum , sanirim butcemi zorlayip 90 bin km altinda bir bmw bakicam ama zor gozukuyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Galip Kul yazdı:

120 den sonra bmw alinmaz tarzi bi sey bekliyorum

milyonluk marka 120 bin den sonra alınmaz muabbeti kahvehanelerde ve km si düşürülümüş piyasalarda olur. 650 bin cmax tdci sürmüşlüüğüm var, tık sesi yoktu

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Bakım önemli, km değil

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Galip Kul
Selim Bilgin yazdı:

Neden 120? 110 değil 130 değil?

ne olarak abi ? focus mu , yani temel model olarak dedim bazilari belki burda focus az yakar vs demesin diye ikisininde ayni bazda olduklarini gostermek icin dedim , zaten pejo motoru 

Yorum bağlantısı
Ozkan çoban

Benim önerim, turbo benzinli manuel araçlara yönelin masraf derdiniz pek kalmıyor aracın kronik sorunları dışında hem kafanız her türlü rahat olur.

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

BMW bu saatten sonra masrafı ağır olur,125 bin km lerde bulmak çok zor ,bulursanda çok pahalı olur,servis bakımlı BMW tercih edilebilir,ama oda eninde sonunda zincir problemi(150 bin km de değiştirmek şart),şanzıman revizyonu isteyecektir,motor kulağıydı,yağ soğutucu bilmem ne oring falan değişmesi gerek,Günlük kullanmayacaksan BMW tercih edilir ama devamlı koşturacak bir araç olacaksa focus tercih edilmeli.

Birde BMW nin dinamikleri sürüş sitelinle uymalı,özellikler 320d gibi bir araç gücü ani hareketlerde tehlike yaratır.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Kutluay Selçuk yazdı:

BMW bu saatten sonra masrafı ağır olur,125 bin km lerde bulmak çok zor ,bulursanda çok pahalı olur,servis bakımlı BMW tercih edilebilir,ama oda eninde sonunda zincir problemi(150 bin km de değiştirmek şart),şanzıman revizyonu isteyecektir,motor kulağıydı,yağ soğutucu bilmem ne oring falan değişmesi gerek,Günlük kullanmayacaksan BMW tercih edilir ama devamlı koşturacak bir araç olacaksa focus tercih edilmeli.

Birde BMW nin dinamikleri sürüş sitelinle uymalı,özellikler 320d gibi bir araç gücü ani hareketlerde tehlike yaratır.

bir de süspansiyon çok sert onlarda. ben hiç sevmedim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...