Emre Ejder 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Merhaba abiler, kardeslerim. Malum fiyatlar aşırı yüksek olduğu için taksi çıkması araç almak istiyorum. Kullananlardan yorumlarını ve tecrübelerini alırsam ona göre bir karara varmak istiyorum... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 genelleme yapılamaz her araba kendine göre iyi toplanıp satışa sunulmuş olabilir de olmayabilir de, bulduğunuz aracın kendi durumu önemli, mekanik expertiz önemli mesela sıfır motor yaptım derse nasıl anlayacağız? gibi . 1 Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Telefonlarda olduğu gibi yenilenmiş araç satışı yapılacağından bahsetmişti arkadaşım. Ne günlere kaldık. Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: genelleme yapılamaz her araba kendine göre iyi toplanıp satışa sunulmuş olabilir de olmayabilir de, bulduğunuz aracın kendi durumu önemli, mekanik expertiz önemli mesela sıfır motor yaptım derse nasıl anlayacağız? gibi . Anladım, Expertiz mutlaka yaptiracam fakat expertiz sonucuna göre nelere bu araç ozelinde Tolerans gosterebilirsin dersiniz. En fazla 5,6 bin tl ek masraf edebilirim ben... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-birlik-ticaret-ten-2017-linea-pop-995900354/detay Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Emre Ejder yazdı: Anladım, Expertiz mutlaka yaptiracam fakat expertiz sonucuna göre nelere bu araç ozelinde Tolerans gosterebilirsin dersiniz. En fazla 5,6 bin tl ek masraf edebilirim ben... https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-birlik-ticaret-ten-2017-linea-pop-995900354/detay tercih meselesi ben olsam direkt ellenmemiş sağı solu ezik taksi çıkması alıp mekanik/ksports toplamasını kendim yapardım , ne yaptığımı da bilirdim böylelikle. standart ekpertiz bu arablaarda işe yaramaz, kaputu boyalı olsa ne olur olmasa ne olur 5 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: tercih meselesi ben olsam direkt ellenmemiş sağı solu ezik taksi çıkması alıp mekanik/ksports toplamasını kendim yapardım , ne yaptığımı da bilirdim böylelikle. standart ekpertiz bu arablaarda işe yaramaz, kaputu boyalı olsa ne olur olmasa ne olur Aslında seçenekler var Çağlar abi. Geçen gördüm, giydirme yapılmış araca, sonra soymuşlar, araç çıkma ama hatasız boyasız. Ama hatasız boyasız kısmı ile değil de motor mekanik vb. ile ilgilenmek gerekiyor diye düşünüyorum. Ana hatları düzgün, passız aracı 5 6 bin liraya boyatabilirim komple, röno 1.5 dci rektefesi 12-15 bin tl aralığında. Mekaniğin kalanından bahsetmiyorum bile 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Diyelim ki ben tercih olarak hazır yapılmış olanı alacağım, Expertiz raporunda aracın mekanik ve elektrik aksamı olarak. Bu kaideler ekpertizde sağlıklı ise 5,6 bin tl den fazla sana masraf çıkarmaz diyeceğiniz kaideler nedir acaba sizce ? Bunlar kondusyon olarak iyiyse 5,6 bin tl den fazla masraf etmezsin gibi Çağlar Bayur yazdı: tercih meselesi ben olsam direkt ellenmemiş sağı solu ezik taksi çıkması alıp mekanik/ksports toplamasını kendim yapardım , ne yaptığımı da bilirdim böylelikle. standart ekpertiz bu arablaarda işe yaramaz, kaputu boyalı olsa ne olur olmasa ne olur Diyelim ki ben tercih olarak hazır yapılmış olanı alacağım, Expertiz raporunda aracın mekanik ve elektrik aksamı olarak. Bu kaideler ekpertizde sağlıklı ise 5,6 bin tl den fazla sana masraf çıkarmaz diyeceğiniz kaideler nedir acaba sizce ? Bunlar kondusyon olarak iyiyse 5,6 bin tl den fazla masraf etmezsin gibi Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Ufak illerin ilçelerinden ticari çıkması alınır bence. Ben ayvalıktan alırdım şahsrn. Günde 2 3 kere sahile gidip geliyor. Trafik yok çalışma saati düşük. Gün boyu elde bez siliniyor orası burası. 4 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 İlkay Başaran yazdı: Ufak illerin ilçelerinden ticari çıkması alınır bence. Ben ayvalıktan alırdım şahsrn. Günde 2 3 kere sahile gidip geliyor. Trafik yok çalışma saati düşük. Gün boyu elde bez siliniyor orası burası. Ben manavgattayım burada yaklaşık 10 tane taksi durağına sordum sordurdum satan yok. Otv indirimini bekliyorlar araçlarını değiştirmek için. (Bu arada rektefe edilmiş Motor sıfırlandı vs yazıyorlarya bunu gerçek anlamda Motor sıfır gibi dusunebilir miyiz ?) Yorum bağlantısı
Murat Sahın 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Emre Ejder yazdı: Ben manavgattayım burada yaklaşık 10 tane taksi durağına sordum sordurdum satan yok. Otv indirimini bekliyorlar araçlarını değiştirmek için. (Bu arada rektefe edilmiş Motor sıfırlandı vs yazıyorlarya bunu gerçek anlamda Motor sıfır gibi dusunebilir miyiz ?) İki kriterden bahsedeceğim; 1- Havalimanı, otel vb. yerlerin çıkmaları denk gelirse alınır çünkü şehir içi sürekli dur kalk yapan araçlar değil bunlar. 2- Motor yapılmasından motor sıfır anlamı çıkabilir de çıkmayabilir de. Emin olmak mümkün değil. Örneklemek gerekirse, tam rektefe görmüş aracın tamirciden teslim alındıktan sadece bir hafta sonra triger kopartıp motor yediğine bizzat şahit oldum. Komple motoru yapan dingil triger iyi gibi deyip geri takmış kayışın kaçı kaç paraysa artık... Devirdaim değişmediği için rektefeden kısa süre sonra devirdaim kitleyip hararet yapan gördüm. Kendiniz yaptırmadığınız motorun yapılmış olduğunun söylenmesi çok itibar edilesi değil. Bütün parçalar için çok farklı fiyat aralıkları var. Söz gelimi son aracım lineada aynı parça orjinal 900 lirayken yan sanayisini 200 liraya bulmak mümkündü, sordum, ustam 1 ay ya gider ya gitmez dedi. Devirdaimin orjinali metal, yan sanayisi dandik plastikti mesela, çokça da şikayet alış yan sanayi olan, ama fiyat farkı iki katından fazla orjinali, öyle olunca akıl karışır. Satmak için toplanan araçlarda bunların kullanılması sureti ile maliyet düşürme çok olası. Eksper (çoğu) açıp motorun içindeki parçalar değişmiş mi, değişmişse kaliteli parça mı kullanılmış bunları bilmez. Motoru dinler, arıza kodlarına bakar, bir de kalibrasyonu bozuk dynoda kaç ps bastığına bakar hepsi bu. Bu veriler de motor hakkında yeterli bilgi sahibi olmaya yetmez. 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Teşekkürler, cok değerli bilgiler.. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Motoru yeni yapılmış satılık araba almazdım. Motorunu hakkıyla yenilediğim aracı satmazdım. 3 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 İlkay Başaran yazdı: Motoru yeni yapılmış satılık araba almazdım. Motorunu hakkıyla yenilediğim aracı satmazdım. 👍 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Emre Ejder yazdı: (Bu arada rektefe edilmiş Motor sıfırlandı vs yazıyorlarya bunu gerçek anlamda Motor sıfır gibi dusunebilir miyiz ?) Tabii ki hayır. Onun anlamı sıfır değil revize edildi demektir. İngilizcesi "rebuilt" tir. 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Alper Tuğlu yazdı: Telefonlarda olduğu gibi yenilenmiş araç satışı yapılacağından bahsetmişti arkadaşım. Ne günlere kaldık. Piyasada dolaşan yalanlardan bir tanesi. Emre Ejder yazdı: Diyelim ki ben tercih olarak hazır yapılmış olanı alacağım, Expertiz raporunda aracın mekanik ve elektrik aksamı olarak. Bu kaideler ekpertizde sağlıklı ise 5,6 bin tl den fazla sana masraf çıkarmaz diyeceğiniz kaideler nedir acaba sizce ? Bunlar kondusyon olarak iyiyse 5,6 bin tl den fazla masraf etmezsin gibi 5-6 bin TL bugün hiç bir şey değil mekanik masrafa girilecekse. Ben kimsenin sözüyle hareket etmezdim şahsen, Çağlar abinin dediği gibi alıp toplamak en iyisi ki o durumda da piyasayı bilmeyen tanıdık ustası olmayan biri için kabus olur. İlanda ağır bakımları yapılmış diyor mesela, nedir ağır bakım? Bir kapsamı yok. Enjektörler orijinal sıfır diyor, revizyonlu enjektör, bu revizyonu kim yaptı nasıl yaptı bilemezsin. Turbo aynı şekilde. Bunun daha elli tane parçası var. Uzun süre takside çalışan arabanın koltuk süngerleri bile unufak olmuştur, kimse değiştirmez onu mesela. Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Selim Bilgin yazdı: Piyasada dolaşan yalanlardan bir tanesi. Umarım dediğiniz gibidir. Ama olursa şaşırır mıyız?🤔 Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Ben Taksi çıkması aldım binerken çok masraf ettim,satarken cok zarar ettim. Bizim burda kendi taksi sini çıkarıp yıllarca hususi kullanan var.yani sahibi kullanmış taksi alınır binilir.Galeriden yâda rast gele alınan kumardan öte olmaz 3 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Fikri Keleş yazdı: Ben Taksi çıkması aldım binerken çok masraf ettim,satarken cok zarar ettim. Bizim burda kendi taksi sini çıkarıp yıllarca hususi kullanan var.yani sahibi kullanmış taksi alınır binilir.Galeriden yâda rast gele alınan kumardan öte olmaz Bazı tanıdıklar var gerçekten her sene muayneye girdiklerinden ve kazancını tekrardan aracın arızalarına harcamamak için gözü gibi bakıyorlar Yorum bağlantısı
Fikri Keleş 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Emre Ejder yazdı: Bazı tanıdıklar var gerçekten her sene muayneye girdiklerinden ve kazancını tekrardan aracın arızalarına harcamamak için gözü gibi bakıyorlar Öylesi alınır anca Yorum bağlantısı
Koray Demir 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Genel olarak taksi çıkması araçlar, elden çıkarmaya gelinen noktaya kadar sonuna kadar binilmeye devam edildiğinden, tabiri caizse suyu çıkmış araçlardır. Bu araçlarda yaygın olarak maliyeti düşürme ilkesi gereği yan sanayi ve idare edecek şekilde ucuz/çıkma yedek parça kullanılır. Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 benim tercihim düşük modelli ve düşük kilometreli şahıs aracından yana olurdu. 2017 değil de 2010 model mesela ,550 bin değil de 150 bin kilometreli.masraf yapacaksam da bu araca yaparım. yine de tercih sizin. 3 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 6 Şubat 2022 Yazar Paylaş 6 Şubat 2022 Haluk Şentürk yazdı: benim tercihim düşük modelli ve düşük kilometreli şahıs aracından yana olurdu. 2017 değil de 2010 model mesela ,550 bin değil de 150 bin kilometreli.masraf yapacaksam da bu araca yaparım. yine de tercih sizin. Yani yavas netleşiyor kafamda birseyler Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 Tanıdık, bildik ve güvenilir birisinden denk gelirse, fiyatı da makulsa alınır. 1 Yorum bağlantısı
Emre Ejder 8 Şubat 2022 Yazar Paylaş 8 Şubat 2022 Ayhan Asil yazdı: Tanıdık, bildik ve güvenilir birisinden denk gelirse, fiyatı da makulsa alınır. Araştırıyorum bulabilirsem almayı düşünüyorum yada ağır hasarlı bir araç alıp yaptırıp binmeyi düşünüyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 Arkadaşımın babasının taksi çıkması Era aracı vardı. 600.000 deydi. Hiç anahtar vurulmamıştı. Satın alan arkadaşla hala görüşürler. Çok dua eder. Hala biniyor kendisi. Burada önemli olan taksi çıkması bakarken hangi araçların daha sağlam olabileceği önemli. Mesela Albea Era karşılaştırması yaparken Era öne çıkıyor ama ikiside takside çalışmış araçlar. Bu noktaya daha çok dikkat etmek lazım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts