Metin Akbal 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Opel deyince aklıma casper bilgisayar geliyor hocam. Arabanın her şeyi toplama. Kendine has özelliği yok ki. MTV yüksek diye kendine has deme yahu Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 (düzenlendi) Ahmet Türedi yazdı: Kendine has özellikten kastınız nedir mesela.Açıkcası benim kullandığım Grandland x modeli tamamen kendine has.Motor ve vites grubu derseniz onlar zaten tüm markalarda illaki bir kaç model ile birlikte ortak kullanılıyor. Neyi kast ettiğinizi anlamadım gerçekten 🤔 Mesela astra j, gm’nin delta platformu üstüne kuruldu. Insignia yine gm’nin epsilon platformu üstüne kuruldu. Bu platformu chevy’den saab’a kadar geniş markalar kullandı. Dizel motorlar fiat üretimli. Dizellerin gm tarafından alınıp araca modifiye edilmesiyle yapıldı. Benzinli motorlar kısmen opel’in ama gm geliştirdi. Başka markalarda kullanıldı. Şanzımanlar keza farklı üretimler. Bu diğer birçok modellerde de böyle gerçi. Ama kendi şanzımanını kullanan markalar da var yine. crossland psa’nın pf1 platformu üstüne yapıldı. Yani 15-20 tane kuzeni var arabanın sürekli sahibi değişti. Pazarları değişti. Şimdi psa altında. ben kötü demiyorum. İyi arabadır. Sadece logosu şimşek şeklinde ismi opel. Ama ana kısımlar toplama. @Metin Akbal 1.5 corolla almaya gittim. Mtv’si ne kadar dedim. 2750 dedi. O ne öyle yaa dedim. 4-5 binlik bişe ver dedim, ucuza yürütüyor demesinler dedim. Sağ olsunlar kırmadılar 8 Şubat 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mesela astra j, gm’nin delta platformu üstüne kuruldu. Insignia yine gm’nin epsilon platformu üstüne kuruldu. Bu platformu chevy’den saab’a kadar geniş markalar kullandı. Dizel motorlar fiat üretimli. Dizellerin gm tarafından alınıp araca modifiye edilmesiyle yapıldı. Benzinli motorlar kısmen opel’in ama gm geliştirdi. Başka markalarda kullanıldı. Şanzımanlar keza farklı üretimler. Bu diğer birçok modellerde de böyle gerçi. Ama kendi şanzımanını kullanan markalar da var yine. crossland psa’nın pf1 platformu üstüne yapıldı. Yani 15-20 tane kuzeni var arabanın sürekli sahibi değişti. Pazarları değişti. Şimdi psa altında. ben kötü demiyorum. İyi arabadır. Sadece logosu şimşek şeklinde ismi opel. Ama ana kısımlar toplama. @Metin Akbal 1.5 corolla almaya gittim. Mtv’si ne kadar dedim. 2750 dedi. O ne öyle yaa dedim. 4-5 binlik bişe ver dedim, ucuza yürütüyor demesinler dedim. Sağ olsunlar kırmadılar Açıkcası otomobil firmaları maliyet kısma nedenlerinden dolayı belli platformları birçok modelde kullanıyor.Çünkü yeni bir alt yapı hazırlamak çok büyük maliyetlere neden oluyor. Burada önemli olan hangi platformda kurulduğundan öte tasarım dili.Peugeot 3008 ,c5 aircross ve Grandland x hepsi aynı platformda mesela.Bir çok özellikleride benzer. Ama tasarım, dizayn ve sürüş karakterleri iç hacimleri bile birbirinden farklı.Bence her aracın kendi karakteri var, kendine has özellik bunlardır. Sonuçta bende aynı anne ve babadan olduğum halde abim ve ablama göre bariz karakter farklarımız var hepimizin kendine has özellikleri var bütün üretim bantlarımız aynı tabanlı olsada bu böyle yani. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: İyi arabadır. Sadece logosu şimşek şeklinde ismi opel. Ama ana kısımlar toplama. 1990-2000 arasında ki çılgınlığı daha yakalayamadı bizim ülkede. Bizim ülkede diyorum çünkü ecnebiler hala çılgınlarına biniyor. Onlarda Holden Commodore VXR 3.6L V6 = Bizde Insignia 1.5 T Diesel Inline 3 8 Şubat 2022 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Şubat 2022 Paylaş 8 Şubat 2022 güzel örnek bu konuda mazda idolüm. 2013’ten sonra Şase, motor, şanzıman kendine ait. Aracın ruhu bi farklı. Ya da bana öyle geliyor. Gerçi binip sürenler de öyle diyor. Yorum bağlantısı
Çözüm Alper Tuğlu 8 Şubat 2022 Yazar Çözüm Paylaş 8 Şubat 2022 Eveet arkadaşlar, Fiesta ile birlikteliğimiz bugün son buldu. Crosland ile yola devam. Cumartesi başlayan müzakereler takas ile sonuçlandı. Yaklaşık 150km sürüş yapabildik Crosland ile.ilk izlenimlerim öncelikle manuelden otomatiğe geçmenin rahatlığı var haliyle. Daha sessiz bir sürüş,hızı daha az hissediyor. Şimdilik bu kadar olsun. İlerleyen zamanlarda yazarım. 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts