İçeriğe Yönlendir

Sizce Hangisi

Alper Tuğlu
Çözüme git Alper Tuğlu tarafından,

Recommended Posts

Alper Tuğlu

Merhaba arkadaşlar, 2007 Fiesta TDCİ aracımla vedalaşarak biraz model yükseltmek birazda daha güvenli bir araç almak istiyorum. Malumunuz piyasa çok yüksek. Seçeneklerim arasında 2017 üstü düşük km'li Opel Crosland x  veya Kia Stonic var. Daha çok şehir içi kullanıyorum. Benzinli ve otomatik olsun istiyorum. Bütçem 360bin civarı. Siz olsanız hangisini neden tercih eder veya etmezsiniz.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Illa sağlam olsun derdinde iseniz volvo modellerine bir bakinin isterseniz. 10 yaş altı yetkili bakımlı bulursanız tam isabet olur. Diğer turlu suv birşeyler model yılına Göre bakabilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Koray Demir yazdı:

Peugeot 208 GT 1.2 EAT8 130 HP 

Mehmet Muhip Yılmaz yazdı:

w204 temiz bir  c180 :) 

Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Ancak ben Crosland ve Stonic arasında kaldım.

Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Çağlar Bayur yazdı:

genelde fistedan sonra japon/kore grubuna geçiliyor

Çağlar bey 12 yıldır Fiestayı kullanıyorum. Aslında çok memnunum düzenli olarak bakımını yaptırıp biniyorum. Bugüne kadar hiç üzmedi beni.Henüz 99binde. Ancak artık yeni bakımlar isteyecek bu yüzden değiştirmek istiyorum. Hali hazırda alıcıları da var. Aynı Fiesta gibi bakımını yaptırıp binebilecegim bir araç istiyorum. Filtreleri girdiğimde bu iki araç çıkıyor karşıma. Ancak ikisini de daha önce kullanmadım. O yüzden fikir almak istedim.Kia için yeni model henüz kronik sorunları çıkmadı diyenler var. Crosland için de piyasası dar diyorlar. Bilmiyorum bakacağız artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Fiestadan devam edin bence titanyum bir makyajlı kasa sizi memnun edecektir. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alper Tuğlu yazdı:

.Kia için yeni model henüz kronik sorunları çıkmadı diyenler var. Crosland için de piyasası dar diyorlar. Bilmiyorum bakacağız artık.

motor ve mekaniği va rolan modellerden inceleyin o zaman? kasa yenidir de motor da yepyeni birşeym i bakmadım hiç?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Yakıt tiplerini bilmiyorum ama test sürüşü imkanı varsa sonuca yönelik olur.

Servis imkanı hangisinde daha iyi ise ilk etapta o ama bence tip olarak Kia daha albenili. Opelde ki C sütunu ise çok itici. Modele emin olmak için baktığımda bile özellikle C sütununu çekmemeye çalışmışlar 😊

Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Selçuk Bakış yazdı:

Opelde ki C sütunu ise çok itici. Modele emin olmak için baktığımda bile özellikle C sütununu çekmemeye çalışmışlar 

Görüşlerinizde haklısınız. Opel'de arka görünüşden pek hoşlanmadım. Stonic te ise orta göğüs ve ekran gözüme takılıyor. Eğreti bir tablet koymuşlar sanki. Yakıt olarak Crosland bir adım öne geçiyor. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Hangisini seçersiniz bilmem ama Kia Stonic olacaksa 1.0L 100 PS Otomatik  Benzin modeli olsun. 1.2 mpi veya 1.4 mpi alırsanız 2007 dizel fiestanın dahi çekişini çok ararsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Süleyman Can yazdı:

Hangisini seçersiniz bilmem ama Kia Stonic olacaksa 1.0L 100 PS Otomatik  Benzin modeli olsun. 1.2 mpi veya 1.4 mpi alırsanız 2007 dizel fiestanın dahi çekişini çok ararsınız.

Açıkçası Fiesta benim için gayet yeterli bunu aratmasın yeterli.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
Alper Tuğlu yazdı:

Açıkçası Fiesta benim için gayet yeterli bunu aratmasın yeterli.

Hacim, ses yalıtımı ve teknoloji konusunda aratması imkansız. Ancak bu kasa turbo benzin ile yürür. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Hacı Şenyurt yazdı:

Illa sağlam olsun derdinde iseniz volvo modellerine bir bakinin isterseniz. 10 yaş altı yetkili bakımlı bulursanız tam isabet olur. Diğer turlu suv birşeyler model yılına Göre bakabilirsiniz.

hem sağlam hem bozulmayan demek istemiş de olabilir ama?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

ben bugünlerde herkese japon tercih edin diyorum.sıkıntısız araçlar .evet, içeri ses alıyor ve  vw gibi  konforlu değil ama servise  bakımdan bakıma gidersiniz.yakıtları da gayet düşük. bu ekonomik şartlarda bence önemli. yerinizde olsam paramın yettiği honda-toyota alırdım. ikinci tavsiyem:araç alırken kimseyi dinlemeyin, aklınızdan geçeni alın .beğenmezseniz satarsınız 😉 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
İlk postta cümle içinde güvenli kelimesi geçtiği için yazdım. Yoksa sağlamlık ta kasıt başka da olabilirdi. Güncel Yeni modeller eskiye kıyasla çok daha fazla güvenlik donanımı ile geliyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Hacı Şenyurt yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:

İlk postta cümle içinde güvenli kelimesi geçtiği için yazdım. Yoksa sağlamlık ta kasıt başka da olabilirdi. Güncel Yeni modeller eskiye kıyasla çok daha fazla güvenlik donanımı ile geliyor.

Haklısınız güvenlik donanımını kastetmiştim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Bir Opel kullanıcısı olarak bence Kia daha güzel ,ancak benzinli otomatik olarak Kia da ancak 1.4 mpi atmosferik motor alınabilir.Ve açıkcası ben atmosferik motorlu araba almam.Hem çok yakıyor hemde gitmiyorlar malesef.Bagaj hacmi olarak genişlik olarak opel üstün.Opel motoru psa grubundan bilinen ödüllü motor.Ve illaki Alman malzeme kalitesindeki farkını hissedersiniz.

Ben bu iki seçenekten crossland x i tercih ederdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kia araçları hor görülüyor fakat teknoloji ve dayanıklılık olarak epey öndeler. Amerika’da çok markanın önüne geçiyorlar. Kia arabalarında mekanik kronik çözülemeyen sorun pek göremezsiniz. ama tasarım olarak yeni kişilerle anlaşmalılar. Bu da bir gerçek. 

ncap testlerine bakın. Bakarken hangi

güvenlik paketiyle test edilmiş bakın. Ve yakınınızda bi ilan bulup içine girip oturun. Gerisi size kalmış artık. Şehir içinde güç konusu çok önemli değil. Şanzımanı sağlam olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen

Stonic çok görüyorum etrafta çok satmış belli ki. Tipi görecelidir ama motor şanzıman yönünden opel kullanıcısı olarak ben de crossland x derdim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı:

Stonic çok görüyorum etrafta çok satmış belli ki. Tipi görecelidir ama motor şanzıman yönünden opel kullanıcısı olarak ben de crossland x derdim.

Opel deyince aklıma casper bilgisayar geliyor hocam. Arabanın her şeyi toplama. Kendine has özelliği yok ki. 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu

Arkadaşlar bugünkü gelişmelerle Opel ile Fiestayı takasta anlaştık. Yarın karşılıklı ekspertiz yaptırıp nasipse alıp geleceğim. Açıkçası Fiesta ile vedalaşmak zor olacak benim için ancak Crosland ile tanışmayı da çok istiyorum. İnşallah pişman olmam.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Opel deyince aklıma casper bilgisayar geliyor hocam. Arabanın her şeyi toplama. Kendine has özelliği yok ki. 

Öyle ama psa seviyorum o yüzden diğerlerinden aldığı özelliklerden de memnunum 

Alper Tuğlu yazdı:

Arkadaşlar bugünkü gelişmelerle Opel ile Fiestayı takasta anlaştık. Yarın karşılıklı ekspertiz yaptırıp nasipse alıp geleceğim. Açıkçası Fiesta ile vedalaşmak zor olacak benim için ancak Crosland ile tanışmayı da çok istiyorum. İnşallah pişman olmam.

Hayırlı olsun güle güle kullanın 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kendine has özellikten kastınız nedir mesela.Açıkcası benim kullandığım Grandland x modeli tamamen kendine has.Motor ve vites grubu derseniz onlar zaten tüm markalarda illaki bir kaç model ile birlikte ortak kullanılıyor.

Neyi kast ettiğinizi anlamadım gerçekten 🤔

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...