İçeriğe Yönlendir

Aracın Sağ Arka Bagaj İçinin Islak Olması

Mustafa Zobu

Recommended Posts

Mustafa Zobu

Iyi Günler. 2009 Ford Fiesta 1.4 TDCI aracın bugun barajını temizlerken dikkatimi çekti.

Resimde de görüldüğü gibi sağ tarafındaki bölüm çok fazla ıslanmış şekildedir.

Bu sorunu yaşayan var mı bu su nereden gelmektedir. o6FyyA.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

genelde tampon arkası havalandırma veya stop çevresinden süzülür gelir, o  plastik bagaj zemini  koruması da ayrıca nemi hapsediyor, bende de vardı artık kullanmıyorum

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Çağlar Bayur yazdı:

genelde tampon arkası havalandırma veya stop çevresinden süzülür gelir, o  plastik bagaj zemini  koruması da ayrıca nemi hapsediyor, bende de vardı artık kullanmıyorum

Plastik bagaj zemini yeni aldım orjinal kumaşı bir zemini var o ıslanmış aslında altında o var.

YouTube da birkaç videoya baktım bu modelde hep bu sorun var nasıl çözebilirim.

Bazıları tamponu ve stop lambasını çıkarıp bazı delikleri kapatmış. Hava biraz karlı soğuk kar eriyince iceride donuyor galiba biraz buzlanma olmuş 

Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Çağlar Bayur yazdı:

içerdeki buz, içerde nem olmasa olmazdı o soğuk havanın yan etkisi.

Anladım abi 

Havalar iyileşince artık ilk arka stop lambasını çıkarıp su ile test edicem bakalim gerekli yerlere silikon ile kapatsam olur galiba 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagaj komple boşaltılacak, dışardan en aşağıdan tamponda su tuta tuta yukarı doğru çıkılrken el feneri vb. iyi olur içerden takip edilecek ilk damla hangi anda geliyor ise kaynağa inilecek, suyu tavandan tutarsanız kaynağı bulamassnız ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Çağlar Bayur yazdı:

bagaj komple boşaltılacak, dışardan en aşağıdan tamponda su tuta tuta yukarı doğru çıkılrken el feneri vb. iyi olur içerden takip edilecek ilk damla hangi anda geliyor ise kaynağa inilecek, suyu tavandan tutarsanız kaynağı bulamassnız ama

Tamam abi dediğin gibi yaparım. Insallah tamponu çıkarmam gerekmez 

Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Mustafa Zobu yazdı:

Tamam abi dediğin gibi yaparım. Insallah tamponu çıkarmam gerekmez 

Iyi günler abi bugün bagajın içindeki kumaşı açıp suyun nerden geldiğini kontrol ettim. İlk olarak far içinden geldiğini düşündüm. Farı açtım. İçindeki su geçirmesin diye yaptıkları fitilini üzerine çelik silikon sıktım ve kapattım. Kuruduktan sonra tekrar denedim gelen su azaldı. Ama bu sorun devam ediyor. Bende yeniden su döktüm. Yeni yer tespit ettim. Resimde de gördüğün gibi bagaj menteşesinin oraya yoğun bir su döktüğümde su iceriye damlıyor. Buraya ne yapabilirim. Öneriniz var mı?

EkAt58.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Çağlar Bayur yazdı:

Mustafa Zobu yazdı:

Iyi günler abi bugün bagajın içindeki kumaşı açıp suyun nerden geldiğini kontrol ettim. İlk olarak far içinden geldiğini düşündüm. Farı açtım. İçindeki su geçirmesin diye yaptıkları fitilini üzerine çelik silikon sıktım ve kapattım. Kuruduktan sonra tekrar denedim gelen su azaldı. Ama bu sorun devam ediyor. Bende yeniden su döktüm. Yeni yer tespit ettim. Resimde de gördüğün gibi bagaj menteşesinin oraya yoğun bir su döktüğümde su iceriye damlıyor. Buraya ne yapabilirim. Öneriniz var mı?

EkAt58.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bagaj kapağı fitile tam basamıyor olabilir? kapak açıkken keranrında su dökünce giriyor ise fitilde bir yerde yırtık var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

mentesenin arka tarafinda civata olmasi lazim. yani tavan dosemesinin altinda kalan kisminda. o civatayi sıkabilirsiniz. birlesim yerinde aciklik var sanirim su siziyor anladigim kadarıyla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

bu arada resme pc de bakınca farkettim, resimle oynamışsınız. civata üstünü boyamışsınız civata kafası olduğu gizlenmiş. neden böyle birşey yaptınız anlamadım :) o civatada gevşeklik olabilir

Mustafa Zobu yazdı:

EkAt58.jpg

• Beğen 2
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Coşku Mert yazdı:

bu arada resme pc de bakınca farkettim, resimle oynamışsınız. civata üstünü boyamışsınız civata kafası olduğu gizlenmiş. neden böyle birşey yaptınız anlamadım :) o civatada gevşeklik olabilir

hangi civata, menteşenin ortasındaki bozuk para gibi duran şeyse o normal hali, diğer iki vidada oynama yok sanırım, olsada önemsiz ayarmı yoksa başka şeymi anında anlaşılır zaten.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Coşku Mert

hayır normal hali degil, yuklenen resme pc de bakarsaniz paint vs gibi bir uygulama ile boyandigini gorursunuz. normalde o kisimda torx tipi sanirim bir civata kafasi var.ustunde oynamalar yapildigi icin civata degil de baska birsey gibi duruyor

hangi civata, menteşenin ortasındaki bozuk para gibi duran şeyse o normal hali, diğer iki vidada oynama yok sanırım, olsada önemsiz ayarmı yoksa başka şeymi anında anlaşılır zaten.

8b4899b11353f8e8568aed948e3f51f2.jpg
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Zobu
Coşku Mert yazdı:

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Coşku Mert yazdı:

hayır normal hali degil, yuklenen resme pc de bakarsaniz paint vs gibi bir uygulama ile boyandigini gorursunuz. normalde o kisimda torx tipi sanirim bir civata kafasi var.ustunde oynamalar yapildigi icin civata degil de baska birsey gibi duruyor

8b4899b11353f8e8568aed948e3f51f2.jpg

Çağlar Bayur yazdı:

telefon orayaı beğenmeyip otomatik düzeltme felan mı yaptı acaba

Abi tebrik ediyorum valla çok detaylı bakıyorsunuz 😂😂 ben çok fazla bilgi sahibi değilim araba konusunda resmi paylaşırken orada kod yaziyor onun üstünü boyadım telefonda.

Teşekkür ederim gerçekten de hiç aklıma gelmedi böyle birsey olacağı 🙂🙂🙂🙂

Çağlar Bayur yazdı:

bagaj kapağı fitile tam basamıyor olabilir? kapak açıkken keranrında su dökünce giriyor ise fitilde bir yerde yırtık var

Abi fitilleri kontrol ettim bir sorun yok gibi

Coşku Mert yazdı:

mentesenin arka tarafinda civata olmasi lazim. yani tavan dosemesinin altinda kalan kisminda. o civatayi sıkabilirsiniz. birlesim yerinde aciklik var sanirim su siziyor anladigim kadarıyla

Aynen civatanin olduğu yeri gördüm ama sıkmadım kapının ayarı bozulur mu diye.

Menteşe etrafına çok az Japon yapıştırıcısı yaptim küçük bir sıkıntı yeri varsa dolsun diye yarında çelik silikon yapicam üstüne 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arabanın hiç bir yerinde japon kullanmayın.. Gerek gördüğünüzde silikon kullanın.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...