İçeriğe Yönlendir

Hyundai Bayon 1.4

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Mustafa Arıkan
Erkam Elma yazdı:

Hazır bayon bakınma arefesinde iken kullandığınız km itibari ile tavsiye edip etmediğiniz yönleri neler olur?

Performans beklentiniz olmasın. Konfor olarak biraz sert.
Onun haricinde f/p olarak gayet iyi bir araç. Donanım olarak oldukça tatmin edici. İmkan varsa Elite donanım alın, az bir farkla alınabiliyordu. 
Tasarım olarak ben çok beğenerek aldım. 
Gruplarda takip ettiğim kadarıyla kronik bir problem henüz görmedim. Zaman ne gösterir bakacağız.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa Arıkan

16 ayda 6100km olduk.

Geçen ay akü problemi yaşadık. Bir anda marş basmamış. Babamda aktarma yapıp çalıştırmış. Araştırdığımda akü problemi yaşayanlar olmuş. Akü Yiğit Akü marka. Servis Yiğit akü bayilerine yönlendiriyormuş. Babama dedim Kayseri’ye getir burada bayide değiştireyim dedim. Onlarla mı uğraşacağım bana kaliteli bir tane akü al dedi. 45Ah Yiğit akü yerine 60Ah Varta akü aldım, değiştirdik. Sorunu çözdük.

Aklımda olan PPF kaplama işinin önemli kısmını bugün halkettim.

Farlar, gündüz farları ve kapı eşiklerini şeffaf folyo kapladım. 
IMG_3029.jpeg.0276ec34f5f7d3552bb16bc1fdd10f88.jpeg

IMG_3030.jpeg.79dc10896a0647661a0e3d8c2a9506f0.jpeg

IMG_3031.jpeg.8f9a17c4e93e62bfcac1ff5f52a70ebf.jpeg

IMG_3032.jpeg.cde13c9384dc793e7431b68b9a2c1d75.jpeg

IMG_3033.jpeg.63b4a30a57dfbd56194364415ef1735d.jpeg

IMG_3034.jpeg.d68989f073e3958547672b4db694144d.jpeg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Amperi neden yükselttik, şarj dinamosu daha fazla yüke maruz kalmaz mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Selçuk Bakış yazdı:

Amperi neden yükselttik, şarj dinamosu daha fazla yüke maruz kalmaz mı?

Sorun olmaz kapasiteyi artırdık. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Arıkan yazdı:

16 ayda 6100km olduk.

Geçen ay akü problemi yaşadık. Bir anda marş basmamış. Babamda aktarma yapıp çalıştırmış. Araştırdığımda akü problemi yaşayanlar olmuş. Akü Yiğit Akü marka. Servis Yiğit akü bayilerine yönlendiriyormuş. Babama dedim Kayseri’ye getir burada bayide değiştireyim dedim. Onlarla mı uğraşacağım bana kaliteli bir tane akü al dedi. 45Ah Yiğit akü yerine 60Ah Varta akü aldım, değiştirdik. Sorunu çözdük.

Aklımda olan PPF kaplama işinin önemli kısmını bugün halkettim.

Farlar, gündüz farları ve kapı eşiklerini şeffaf folyo kapladım. 
IMG_3029.jpeg.0276ec34f5f7d3552bb16bc1fdd10f88.jpeg

IMG_3030.jpeg.79dc10896a0647661a0e3d8c2a9506f0.jpeg

IMG_3031.jpeg.8f9a17c4e93e62bfcac1ff5f52a70ebf.jpeg

IMG_3032.jpeg.cde13c9384dc793e7431b68b9a2c1d75.jpeg

IMG_3033.jpeg.63b4a30a57dfbd56194364415ef1735d.jpeg

IMG_3034.jpeg.d68989f073e3958547672b4db694144d.jpeg

kaplama filmi nereden?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Doğan Arşiray yazdı:

kaplama filmi nereden?

İnternetten aldım. Burada bir kaplamacıya sordum uçuk fiyat çekti.

Dalga geçer gibi de biz 40.000 liraya araba kaplıyoruz diyor :) Kullandığı marka da piyasada bilinen benim de daha önce aldığım kullandığım bir marka. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan yazdı:

İnternetten aldım. Burada bir kaplamacıya sordum uçuk fiyat çekti.

Dalga geçer gibi de biz 40.000 liraya araba kaplıyoruz diyor :) Kullandığı marka da piyasada bilinen benim de daha önce aldığım kullandığım bir marka. 

ne kaplaması bu ya arabayı çizilirse komple boyatırım zaten 40 bine :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Aracı alalı 1.5 yıl oldu. 7000km yaptı bu sürede.

Bayon sanıyorum 2021 yazında çıktı piyasaya. 2 yıldır piyasada. 
Kronik sorunları da artık kendini belli etmeye başladı. Gruplarda bazı sorunları sıkça duymaya başladık. Almak isteyenlere fikir olsun diye paylaşıyorum.

1- Akü problemi. Aracın aküsü Yiğit marka. Malesef bir çok kişi akü problemi yaşadı. Bir anda işi bırakıyor. Ben de yaşadım bu sorunu.

2- Benzin pompası arızalanıyor. En yaşlısı 2 yaşında olan aracın bazılarında benzin pompası problemi çıkmaya başladı. LPG’li LPG’siz fark etmiyor. Ancak sorun şu ki koskoca Hyundai Türkiye’de benzin pompası stokta yok. En az 45 gün Kore’den gelecek diye süre veriyorlar. Başlı başına rezillik. Araç yatıyor. Ellerinde doğru düzgün ikame araç yok. LPG’li ise araç benzin pompası malesef garantiye girmiyor. Benim araçta da LPG var. Ben benzin pompası için röle bağladım ve araç LPG’de iken benzin pompası çalışmıyor. 

3- Cam krikoları yine bir anda bozuluyor. Açılıyor ama tekrar kapanmıyor. Cam öylece açık kalıyor. Özellikle arka camlarda oluyor. Servis cam krikosu değişecek diyor. Stokta yok. 45 gün süre veriyor. Camı kapatıp sabitliyorlar. Garanti kapsamında halloluyor.
4- Sürücü kapısı cam düğmesi problemi. Serviste değişim bülteni var. Giden araçlarınkini garantiden değiştiriyorlar. 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Alper Tuğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Kronik sorunları da artık kendini belli etmeye başladı. Gruplarda bazı sorunları sıkça duymaya başladık. Almak isteyenlere fikir olsun diye paylaşıyorum.

1- Akü problemi. Aracın aküsü Yiğit marka. Malesef bir çok kişi akü problemi yaşadı. Bir anda işi bırakıyor. Ben de yaşadım bu sorunu.

2- Benzin pompası arızalanıyor. En yaşlısı 2 yaşında olan aracın bazılarında benzin pompası problemi çıkmaya başladı. LPG’li LPG’siz fark etmiyor. Ancak sorun şu ki koskoca Hyundai Türkiye’de benzin pompası stokta yok. En az 45 gün Kore’den gelecek diye süre veriyorlar. Başlı başına rezillik. Araç yatıyor. Ellerinde doğru düzgün ikame araç yok. LPG’li ise araç benzin pompası malesef garantiye girmiyor. Benim araçta da LPG var. Ben benzin pompası için röle bağladım ve araç LPG’de iken benzin pompası çalışmıyor. 

3- Cam krikoları yine bir anda bozuluyor. Açılıyor ama tekrar kapanmıyor. Cam öylece açık kalıyor. Özellikle arka camlarda oluyor. Servis cam krikosu değişecek diyor. Stokta yok. 45 gün süre veriyor. Camı kapatıp sabitliyorlar. Garanti kapsamında halloluyor.
4- Sürücü kapısı cam düğmesi problemi. Serviste değişim bülteni var. Giden araçlarınkini garantiden değiştiriyorlar. 

2022 Şubat'ta  benimde aklımdan geçen bir araba idi Bayon. Ancak Crosland'a karar vermiştim. Crosland için 2ay önce bende yetkili servise uğradım. Yedek parça genel bir sıkıntı galiba. Triger seti ve benzin pompası için ayrı ayrı 60 gün bekleyebileceğimi  yurt dışı sipariş olacağını söylediler. Ancak benim yedek parçaları 5güne tedarik ettiler de ikameye gerek kalmadı.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Emre Şimşek
Mustafa Arıkan yazdı:

Abi şu saydıkların yerli ve milli aracımızda olsa gider kapısında yakarlar arabayı..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Erhan Doruk yazdı:

Benzin pompası sorunu , depoda az benzinle gezmekten olabilir mi?

Değil malesef. Keşke öyle olsaydı dikkat ederdik. Sorunlu bir parça muhtemelen.

Emre Şimşek yazdı:

Abi şu saydıkların yerli ve milli aracımızda olsa gider kapısında yakarlar arabayı..

Şu an sorun çıkarmayan araç yok malesef. Her marka modelde herşeye hazırlıklı olmak gerek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Arıkan yazdı:

Şu an sorun çıkarmayan araç yok malesef. 

Var var :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Var var :) 

Emin misin? Bak yarın bişey olur konu açarsın taşlarız seni :crazy:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Murat Sahın yazdı:

sorun çıkarmak izafidir, bazı arabalarda ekranda ünlem çıkınca servise kadar gidebilir ve 750 tl ye hallolur, bazısında ünlem çıkınca direkt geri dönüşüme

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Sağlam bakır var içinde. Satarız :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sağlam bakır var içinde. Satarız :) 

Yolda giderken desibel ölçümü yapsana merak ettim 😊

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Murat Sahın yazdı:

Zaten var ve biliyor ama farkında değil. Isınmıyor:crazy:

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Zaten var ve biliyor ama farkında değil. Isınmıyor:crazy:

sibiryalı yaz taitli için kışıları kars a gider miş

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Baloğlu yazdı:

Yolda giderken desibel ölçümü yapsana merak ettim 😊

Evde tv’yi aç. Diğer yandan hanım konuşsun. Yanda çocuklar oynasın. Telefondan youtube aç. Hah iş öyle. Merak devam ediyor mu :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Evde tv’yi aç. Diğer yandan hanım konuşsun. Yanda çocuklar oynasın. Telefondan youtube aç. Hah iş öyle. Merak devam ediyor mu :) 

Lütfen objektif olalım. Arabanın sesi bastırıyordur 😬

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...